Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Nem a legjobb megoldás, de most lesz indokoltsága.
Egyrészt könnyebb onnan elgyalogolni a Városházáig, mint a Csokonai Színháztól vissza.
Másrészt a 10-es útvonalváltozása miatt a Kistemplom megálló fele semmi nem fog közlekedni, így az arra igyekvőknek is közelebb lenne az út megállótól a Piac utca felé menni.
Harmadrészt csökkenne a távolság a Buszvég és a Csokonai között. A maga módján persze...
A másik topicban már leírtam, de én a 45-össel pótolnám. Úgy, hogy a Kossuth utca után a Klaipeda - Szent Anna - Vágóhíd - Diószegi - Borzán Gáspár - Monostorpályi - Cseresznye utcákon közlekedne a Széna térig. A 11-es pedig - szintén más úton - a Lahner utcán közlekedne.
A jelenlegi tervezet szerint ugyanis hétvégén nincs közlekedés a Lahneren hétvégén, és a 45-ös is csak 13:35-ig jár hétvégenként.
Ezt a 11-est így nem értem. Ránézésre (eddig nem ismertem ezt a viszonylatot) a mostani 11-es meghosszabbítva a Lencz-telep felé. Így viszont nettó hülyeség: A Lencz-telep meg a Veres Péter között senki nem akar utazni, mert mindkettő lakóövezet, a Széna térről a Doberdóra meg nem városnéző busszal, 1 óra alatt akar eljutni az ember, hanem 18/y + 2-es villamossal (hoppá, rátereltük at embereket, pacsi!).
Ha már kinyírják a 15-öst és cserébe akarnak valamit a Széna térre, akkor legyen a mostani 15-ös a plázáig és forduljon a Segner felé. Jobb, mint ez a tervezett.
Most ezek után fater a Lencz-telepről nem tud eljutni a Zsibire. Vagyis ha átszáll a Diószegin, hát köszi.
Amúgy ha már fent van a neten, miért nem hirdetik ki? Most ez a kb. 10 ember itt (plusz megosztások) nem a legszélesebb fórum.
Nagyon komoly ez a hurokjáratozás a józsai buszoknál. Induláskor is egy kör, aztán érkezésnél is. Ezt komolyan gondolják vajon??? Szépen kialakult ez a mostani Nagyállomásos rendszer, erre ennyi "párhuzamosság" miatt elcseszik megint.
Ahogy nézem a hétvégi 40 percezés megszűnik a 12-es, 19-es vonalakon, ez azért pozitívum lenne. :)
norbertos: figyeld meg egy kicsit jobban a menetrendet. Elég hülye szerkesztésű ez a dkv-s menetrend. Van ilyen, hogy Munkanap oszlop, ami csak munkanapokra vonatkozik, de van ilyen oszlop is, hogy Tanítási időszak munkanap és ott még van 3 busz a 7-8 órás időszakban. És utána még van 3 másik oszlop. Ennél hülyébb menetrendi felosztást nem láttam még sosem... Remélem a megállókban nem akarják ezt a sz*rt bevezetni...
Azért elég gáz, hogy ilyen ügyeskedéssel kell megtalálni az új menetrendeket, útvonalakat... Viszont ha már ennyire tisztában vannak, akkor miért nem lehet közhírré tenni??? Társadalmi egyeztetés nuku??? Legalább a látszatát tartanák fel, és nem csak február végén tennék majd ki. Bár ezek után két dolgot tudok elképzelni: vagy pár órán belül eltűnnek ezek az adatok (tehát valaki mentse le őket, akinek sok ideje van! :D ), vagy nem marad más választásuk, hogy a kiszivárgás után ők is kihirdetik nemsokára... (ez utóbbit nehezen tudom elképzelni, mert nem hiányzik nekik, hogy az utasok túl korán kezdjenek el pofázni..., inkább fogják be a szájukat..., mi közük nekik az útvonalakhoz, majd a kocsival járó képviselők eldöntik, hogy mi lesz jó nekik...)
Még ha sűrítik is a 22, 24-est, még akkor is szükség lenne egy Egyetemi járatra, ami összekötné a Campusokat, akár a Műszaki Kart is és az Agrár Campust is.... Főleg, hogy ha szeptembertől majd átköltözik a KTK az Agrár Campusra... Azért ott nagy mozgás lesz a Kassai Campus és a FőCampus, továbbá az AgrárCampus között...
A józsai buszok kacskaringózása egy "kicsit" vicces, a Nagyállomásig való kivitele jó volt, hülyeség megszüntetni... Lényegében a Böszörményi út nagy része-Nagyállomás összeköttetés újra megszűnik...
A 15-ös megszüntetéséről már korábban megírtam a véleményemet (a rádiós interjú alapján). Jó lenne, ha ezügyben is lenne tömeges felháborodás, remélem mihamarabb kikerülnek ezek az útvonalak valamelyik portálra (civishir.hu, vagy.hu) és lenne hatásuk ezeknek...
Az egész elég rosszul lett megcsinálva (és akkor finoman fogalmaztam...)!
Sajnos ez várható volt, hogy csak rosszabb lesz a helyzet, mint most.
A Piac utcán a villamosokon kívül már csak a 42-es fog járni + a Auchan járat, a Dózsa Görgyön meg csak a 12-es. Csoda, hogy nem tették át a Böszörményire.
A józsai buszok kerülésének tényleg nem túl sok értelme van, ahogy a 11/15 busz összevonásának sem.
Reménykedjünk, hogy változni fog, de sajnos nem sok esélyt látok rá. :S
A 11-es 61-es perces menetideje (csúcsidőben) csak egy irányban azért elég hajmeresztő. Nem is emlékszem, hogy lett volna valaha időben ilyen hosszú járat. Aki eddig pl. a Tanítóképzőtől a Széna térig utazott, az eddigi 22 perc helyett márciustól 37 percet kell mennie.
A józsai vonalak pedig nem maradhattak volna az állomáson? Így semmivel nem költséghatékonyabb és nem is utasbarátabb a járat, hogy tesz egy hurkot a belvárosba, a villamossal meg egyébként is rövid szakaszon közlekedik párhuzamosan.
A 11-essel ki fog közlekedni? A 15-össel viszonylag hamar be lehetett jutni a belvárosba, és érintette a zsibit is.
A 11-essel utazók így el kell menjenek a Vámospércsire, körbe a Veres Péterre, a Csapó utcára, majd onnan érik el a Fórumot vagy a Plázát. Senkinek sem jó. Helyette vissza kéne sűríteni a 18-ast.
A józsai buszok meg...
Ez a kis hurok még nem is hülyeség, csak éppen a másik irányba kéne. Segner tér - Buszállomás - Tisza István utca - Pesti utca.
Így kétszer érinti a Segner teret, semmi értelme.
Mivel a 15Y is megszűnik, ha jól látom a 41Y is újra normális követéssel fog járni.
VISZONT!
Hétvégén nincs 41Y! Tehát ilyenkor ellátatlan a Lahner utca? Csúcs.
A menetrend.dkv.hu-n már elérhető a márciusi menetrend!
Be kell állítani a dátumot március 3-ra és már az új menetrendeket mutatja.
Valószínű, hogy még ez sem a végleges, mivel a villamosok és trolik menetrendje még nincs feltöltve.
Sok változás nincs:
10-es család: Piac utca helyett Erzsébet utca
11-es: összevonva a 15/15Y-el, Doberdó utca - Vezérutca -Borzán Gáspár utca - Széna tér
23Y: eddig úgy néz ki, h megszűnik
30-as busz megmarad, 50-es busz nem lesz
Józsai buszok: Segner téri végállomás, DE tesz egy kis körjáratot Segnert tér - Hatvan utca - Tisza Kálmán utca - Széchenyi utca - Segner tér, és utána megy Józsára.
Nagyobb változást nem látok. Jelenleg úgy néz ki, h csak a 31, 32, 15/15Y és 23Y fog megszűnni. Ja és a legjobb, h a 22-es és 24-es sűrítve lesz.
Véleményem az, hogy nem értem miért kellett a 10-es családot áttenni az Erzsébet utcára.
Álmosdi busz. Jó meleg volt benne. A jegykiadó még régi benne. A még régebbi jegykiadóra emlékeztek? A készülék tetején tologatni kellett a számokat és kar lenyomásával dobta ki az elkészült jegyet.