Én nem a fiaid korosztálya vagyok, mégis tetszik ez a stílusú zene. De tudod, kinek a pap, kinek a papné. Ezt már egyszer megtárgyaltuk itt a fórumon más témában.
Csak azért javitottalak ki, hogy ne adjunk àt hamis informàciokat az ùjaknak. :) (Remélem nem vetted rossz néven, engem nem zavar ha kijavitanak, amikor tévedek.)
Milyen papírokra van szükség, a családi-és a lakhatási juttatások beadásához, mennyi idő alatt lehet elintézni?
Na ez a tartózkodási engedély is Ördögi dolog, sok helyen azt írják, nem is kell! Nektek miért dobták vissza és miért van rá szükség? Te szeretnél elhelyezkedni, van rá lehetőséged (vagy már dolgozol is)? A gyerekeknek hogy sikerült beilleszkedni?
Bocs a sok kérdésért, de úgy látom jó pár lépéssel előrébb vagytok mint mi!
Hasonló cipőben járunk,én is le futottam már pát üres kört,most tartok ott hogy a családi potékot és a lakhatásit beadtam a CAF-hoz,jelenleg nem utasitottak el,már kaptam levelet hogy a kérelemhez mit kérnek még be,van esély hogy megadják.
Viszont a tartozkodási kérelmünket vissza dobták.
Ha itt meg igényeled a juttatásokat,akkor odahaza mindent le kell mondani.
Nekem is 2 kis fiam jár iskolába 5 és 4 évesek:-)
Három gyermek után igen csak meg éri itt igényelni mindent.
Megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs, mert nekünk nagyon speciális a helyzetünk, sajnos még a mi kérdéseinkre sem tudja a cég (ahol férjem dolgozik) megadni a választ, hanem egy külsős könyvvizsgálócéget kérdez meg ilyenkor, mert nagyon fura adózással vagyunk itt. Szóval szeirntem nekünk nem nagyon járna itt ilyen kedvezmény. A bölcsiért meg tuti, hogy kell fizetnünk.
Annyit tudok, hogy itt a városházára kell bemenni, és ott kell intázni a bölcsit. De ez a max, még többet nem derítettem ki.
A CAF-nal (Caisse Assurance Familiale) erdeklodj a csaladi potlek ugyeben. Mivel nem jarultok hozza a rendszer fenntartasahoz (jarulekok, adok) nem hiszem, hogy adnanak valamit. Azert kerdezzetek meg sose lehet tudni. Egyszerubb mondani mint vegrehajtani de talan te probalj talalni valami akar reszmunkaidos allast es igy mivel befizetsz a nagy kozosbe vissza is kaphatsz valamit.
Olvasgatom a családi-pótlékról, bölcsiről jövő híreket, de nagyon nehéz eligazodni, mert ezek mind helyzettől függően változnak.
Mi november elsején érkeztünk és a két fiam, már ezen a héten iskolaelőkészítőbe járt (itt így hívják ahová 3-tól 6-éves korig járhatnak a gyerekek) nem volt szükség, csak oltási könyvre és lakcímre.Az ittlét, az ingyenes, de az ebédért fizetni kell:3 euro/fő. A bölcsire én is kíváncsi leszek, mert van egy 9 hónapos kisfiam is!Mi szeretnénk itt letelepedni, de otthon én is kapom még a gyedet és a családi pótlékot, a férjem magyarországi cége dolgozik itt, így otthon adózik. Hogyan vehetnénk itt igénybe a családtámogatási ellátásokat (három gyermeknél biztosan nem elhanyagolható dolog!) Ha valakinek van információja, küldje el!
Bár nem tuodm, hogy itt mit kell ahhoz, hogy már felvegyék az embert a listára, mert a magyar anyuka mondta, hogy nekik egy év volt, amíg felvették a lányát. Pedig fizetnek a bölcsiért.
Egyébként valahogy otthon is így van, hogyha nincs protekciód, akkor még terhesség alatt be kell jelentkezni a bölcsibe, hogy bekerüljön még 2 éves kora előtt...
A legszomorubb, hogy az 1 ev nem all messze a valosagtol. Nehany helyen szinte helyben pisiltetik a leendo anyukakat, hacsak nem hoztak egy pozitiv terhessegi tesztet az elso talalkozora.
Kicsit sikerült a város honlapján infókat találni, és játszóról hazafelé összefutottam egy másik magyar anyukával, akik tudom, hogy viszonylag korán járatták bölcsibe a gyereket. Hát, nem bíztatott sok jóval, hogy az államiba tuti, hogy nem fogják lányomat felvenni, mert oda már szülés előtt egy évvel kell jelentkezni, és ugye én nem dolgozok, szóval esélytelen. A másik, a fizetős, amilyen Zümyke a másik családé is lehet, az meg olyan, hogy ahova aztán ők bekerültek, az egy év volt pontosan, annak ellenére, hogy fizetnek. Szóval nem sok jóval kecsegtetett...
Akkor ezek szerint meggyógyultál már?
Most kíváncsi leszek, mert játszóházban voltunk ,és múltkor utána egy hónapig beteg volt lányom, úgyhogy remélem, hogy most megússzuk. De itt minden gyerek beteg volt ma is... Én nem is értem. Tegnap meg egy bárányhimlős gyerekkel találkoztam a boltban...
Nekünk bármelyik nap jó. :-) Semmi programunk nincs. :-) Csak így ilyen 2 körültől jó, de mindegy melyik nap. Neked a holnap ugye nem jó, ha jól emlékszem?
Nálam még nincs gyerkőc, de Én is úgy tudom, hogy 2 éves kortól, és ha szobatiszta. Ezen kívül pedig azt tudom javasolni, hogy beszélj a másik családdal, akikkel összefutottunk, mert ott a kislányt, már 6 hónapos korától beadták "házi bölcsibe" amit szintén a városháza működtet. És ők itt laknak a közelben, sztem tudnának segíteni, ha a "hagyományos bölcsibe" még nem mehetnétek.
Majd szólj, hogy a héten mikor jártok erre fele, és akkor összefuthatunk.
Ja és meg tudom adni az elérhetőségét is a másik családnak, ha esetleg neked nem lenne meg.
Tényleg csak 2 éves kortól lehet beadni, hogyha már szobatiszta? De biztos, hogy van olyan, mint Mo-on, hogy már kisebbeket is bölcsibe lehet adni. Valaki esetleg erről tud mesélni, hogy hogy mint van ez, hol kell intézni? Önkormányzatnál kell, vagy elmegyek a bölcsibe, és ott?