Cserri, gratula a kislányhoz:)) Dorkát majd meglátjuk, még nálunk is előfordulhat, hogy töke van a menyasszonynak!;))
Kicsinap, Neked is hatalmas gratula, kíváncsi leszek a történetre!!! Annyira örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére ilyen szépen alakult minden és hogy mindannyian egészségesen jöttetek ki belőle!!:))
Tegnap haza jöttünk.:-) Iszonyat boldog vagyok, gondolhatjátok, sokszor csak úgy elbőgöm magam, hogy mind itt vagyunk éppségben, és azt sem tudom hova nézzek, mert mindenhol van egy gyerekem.:-))
Majd írok részletesen, köszönöm a sok gratulát.:-)
Előzetesen annyit, hogy alig értünk be annyira gyors volt, a szülésznő el is nevezte turbo babának.:-) Én azt hittem eddig csak a filmekben van ilyen, de ha nem lakunk ennyire közel, akkor tényleg itthon születik meg.
Kicsinap
U.I. Így aztán a tanoc kérdés is megoldódott könnyen.:-)
06:30-kor már 8 perces fájdalmak, a NYGYK megközelítése zökkenőmentes, maximális figyelem és törődés mellett (a fájdalomcsillapító hatásának elmaradása után altatással, császármetszéssel) megszületett a kislányunk. (a megbeszéltek szerint)
Mindketten jól vannak, holnap az én eddigi egyetlen legnagyobb büszkeségemmel megyünk be jefkoT-höz.
Most jön a neheze, már csak fel kell őket nevelni ;)
Kicsinapnak hatalmas gratula. Hihetetlen és csodálatos, hogy 1 kg-s koraszülött babát jósoltak neki az elsőharmadban, és tessék, időre született gyönyörű sullyal.
Én Sote I-en születm két babát, az elsőnél bent voltak medikusok, talán öten? Csak a kitolási szakaszban jöttek be és nem zavartak, elég messziről nézték. Kiküldhettem volna őket. A gátvarrrásnál 1 medikus figylet, de az már elész közelről, azokat az apró öltéseket ne is lehet messziről.
A második szülésem hétvégén éjszaka volt, medikus nélkül. Tény, hogy sokkal családiasabb, nyugisabb volt igy, de ha lesz harmadik, akkor sem küldöm ki a medikákat, mert egy részt tényleg nem zavarnak, mársészt elfogadom, hogy ez egy oktatókorház. Mehetek máshova is szülni. Igaz, nem 30-an tolongtak a szülőszobán, de aki oktatókorházban szül, az legyen egy picit toleráns a medikusokkal. (Persz, ha bunkók, vagy túl sokan vannak, akkor ki kell őket küldeni)
Az eddigi egyszem szülésemnél volt egy friss rezidens és egy tanuló szülésznő is a dokimon és a szülésznőn kívül, de egyáltalán nem zavartak, nagyon diszkréten voltak, tényleg, még jobban izgultak, mint én, nagyon aranyosak voltak! Mind a négyen(!) kimentek, amikor azt kértem a nagyon durva fájásoknál, hogy egyedül szeretnék lenni. Megnézték, hogy állunk, és húsz perc múlva szaladtak vissza, mikor már bújt ki a babó.
Igaz, mi már előtte beszélgettünk erről, és mondtam, hogy tőlem egész nyugodtan, tanuljanak csak, tapasztaljanak, csapatról szó sem volt, megőrizték a szülés intim légkörét, volt tér, levegő. Az alapeset az (amit aláírsz), hogy bejöhetnek, nekem az az emlékem a 4 perces fájásokkal landolva, hogy az én papíromon nem volt választási lehetőség, nem voltak az egyes tételek, hozzájárulások különválasztva, beelegyezek-nem egyezek, unblock mindenbe beleeegyeztetnek, megjegyzem, ráadásul úgy, hogy a franc tud koncentrálni a szövegre...;-)
van eleg veletlen faros szules ahhoz, hogy gyakorolni lehessen, a problema ott van, amit Moka mond: nagy az ujszulott karosodasanak eselye. es amikor atlagban 1,8 gyereket szulunk, akkor szeretnenk azt az 1,8 gyereket fullosan egeszsegesnek latni.
az a rossz azzal, ha megkerem, hogy menjen ki, hogy ezzel vele tolok ki, hiszen neki az eloirt "darabszamot" teljesiteni kell a gyakorlati ideje alatt. en inkabb megkernem, hogy tavolabbrol figyeljen.