Ebayről van, Hong-kongból. Expogombos portrémarkolat (de csak infrásan megy --> soha nem használom ki), két utángyártott akksival és egy ajándék távkioldóval volt...huhh....azt hiszem 21.000Ft. De lehet, hogy kevesebb...Nem emlékszem. Már 10.000 körül lehet kapni expogomb nélkülit.
A sumonyi rekord (általam számolva, egy fagyos februári hajnalon):
20000 lúd (12e vetési, 6e lilik, 2e nyári) hozzá még 12000 réce vegyesen és 13 réti sas, egy pontról körbe számlálva.
A kihúzás simán eltartott közel egy óra hosszatt, kisebb csapatokban, közben olyan zaj volt, mint egy forgalmas pályaudvaron. Nem semmi élmény volt és abban az időszakban nem voltak ritkák a közelítő mennyiségek.
A sasok tegnap nem lettek meg, de úton-útfélen vadászat folyt, gondolom emigráltak :)
Wazze, most jut eszembe, hogy a társaimat kérdeztem a sasokról. Oszt mondták, hogy Alsógalambosról az Irma-pusztai részre nyomultak át, nem tudni, hogy miért.
Én nem érek rá holnap mert a RAW4-t hétfőn kell vinnem műszakira, oszt még van mit csinálnom rajta.
Holnap reggel Sumonyba megyek. Érdekel valakit? Főleg madarászás lesz, mert vízimadár meg sas szinkron van. De közben lehet dumálni, meg lehet akármi is, alacsonyan átrepülő réti sas, meg más akármik :)
Nem alszom. Ezt a másik helyen írtam a témáról: A keleti, Régi-bányában van a szoborpark, meg a hajnalmadár. A nyugati bányában van művelés, és előfordult kék kövirigó meg déli hantmadár. De már nem terjeszkednek tovább kelet felé, csak a teraszokat fejtik le, meg lefelé terjeszkednek, de középen meghagynak egy szigetet a barlang felett. A bányafal felső harmada már elnyerte végleges formáját. A kettő között, a déli oldalon laknak a bajszos és sövénysármányok, meg egy rakás védett saláta, úgymint magyar kikerics, magyar méreggyilok, bakszarvú lepkeszeg, korongos lucerna, meg még mittomén mi. Szóval a hegy ritkaságait már nem fenyegeti a bányászat. Elvileg! Csak a rohamosan terjeszkedő bálványfa, meg a beerdősülés. A tíz éves képekkel összevetve kb. 50%-al több az erdő. Kicsit kéne gondozni a területet. Amúgy fokozottan védett az egés kőrakás, faltól falig, csak engedéllyel és kísérővel látogatható!