Az utak ottjártunkkor: a hó felmarva és a szokásos módon felszórva aprókővel. Mi egy párt toltunk ki, de ők nyárigumival bohóckodtak, sztem a téligumi elég,az utak jól járhatók, de egy 5ezres hóláncra érdemes beruházni, bármikor jól jöhet.
Stratena, Dedinky, Geravy hétvége A túristautakat mindenhol térdig, combig érő hó borítja, minden nap esett kb 2-5 cm friss hó az előző napihoz képest, a környék összes sípályája is müxik. Nagyon élvezetes túrákat tettünk, igazi téli kihívás. Talán a legérdekesebb hogy 20kmre keletebbre már alig volt hó... Köszönöm az előzetes információkat.
A tavalyi igen jó tapasztalataink alapján gondolkodtunk szállodában, vagy panzióban.
Meg persze vannak egyéb hasfájásaink:
- 8-an lennénk, lehetőség szerint 4 db 2 ágyas elrendezésben, kevés szobakiadónál van erre lehetőség
- A barátnőm, akivel együtt próbáljuk megszervezni, talán egy zacskós levest meg tud főzni, de ha lehet, inkább azt is kihagyná (én pedig nem akarok 8 emberre főzni és mosogatni) Tehát mindenképpen olyan hely kell, ahol lehet félpanziót kérni
De már odáig eljutottunk, hogy megnéztük az egyéb lehetőségeket Hrabusicén, csak lesz belőle egyszer szállás is :)
Ha jól néztem, egy kétágyas szoba 1.120 SK/éj (560 SK/fő) + 320 SK fejenként a félpanzió, meg jön rá vmennyi helyi adó, akkor kb. 6 ezer Ft-nál vagytok per fő. De nem akarom ám Rád tukmálni! :)
Ez kínos. A kocsi eladás előtt van és egy komplett téligumi garnitúra többe fájna, mint az egész kirándulás. No, mindegy, bízom benne, hogy az április második fele már nem lesz havas.
Ha havas az idő előfordul, hogy be sem engednek Szlovákiába téligumi nélkül. Az elmúlt 2 hónapban háromszor voltam Szlovákiában, abból kétszer ellenőrizték a határon a téligumit és egyszer a hóláncot is megnézték.
Szerintem is eliras a 320 KS. Hrabusicen minden haz kiado, miert kell hotel? Nyilvan nem eri meg Dedinkyben lakni, ha Podlesokbol, Cingowbol indultok. En Hrabusicen neznek 200 KS -ert szallast, reggeli kijon 50 -boé, vacsora 100 -bol. De Ti tudjatok.
Egyébként tavaly Dedinkyben a Hotel Priehradában voltunk annyiért, amit írsz, csak onnan minden nap 2x meg kellett kerülnünk a Paradicsomot, ezért idén Podlesok közvetlen környékén szeretnénk lenni, hogy ne kelljen annyit autózni, ugyanis a benzin sem olcsó :(
A Hotel Slovensky Raj árai magasabbnak tűntek, de lehet, hogy csak rossz helyen néztem :))
Visszajött a párom a Baraka-túráról, azt mondta, hogy gyakorlatilag mindenütt szűz hóban túráztak, mert ha volt is kitaposott út, nagyon hordta a havat a szél, gyorsan befedte. Vezető nélkül nem tanácsos túrázni, legalábbis nem ajánlották. Ő amúgy nagyon lájtosnak találta az "extrém" túrát. :))
1-2 oldallal korábban írtam a Hotel Slovensky Raj-ről (a linket is megtalálod ott), ez Hrabusice mellett van (nem benn a faluban), félpanzió is igényelhető náluk (jó a konyha) 320 SK/fő/nap, a Petra Panzióhoz még nem volt szerencsénk.
Voltal mostanaban valamelyik magyar kirandulohely fizeto parkolojaban? Ha sok, akkor +4km -ert ingyen parkolhatsz Hrabusicen. Dedinkyben szinten van ingyenes, Cingowban meg nem voltam.
Keresgelj meg szerintem. Ottani viszonylatban rengeteg a 6k/nap, ha csak a szallast tartalmazza. Ha van benne valami ellatas akkor is. 2k/nap es 1k/etkezes (etteremben) az ottani ar.
Tavaly ennyi volt. Lehet, hogy most drágább lesz. ;-) De 650Ft túlzás egy napra ??? Szerintem ez viszonylag normális ár. A Tátrában sokkal drágábbak a parkolók.
Ismeri valaki a Petra panziót Hrabusicében? Viszonylag barátságos félpanziós árakat kínálnak (kb. 6000 Ft/fő/éj) de nem tudom, milyen lehet maga a hely.
Vagy tud esetleg valaki ajánlani hasonló árkategóriás, félpanziót kínáló helyet, Hrabusicén?
Húsvétkor ismét ellátogatnánk a Paradicsomba bepótolni a tavaly kimaradt útvonalak egy részét :)))
Vasárnap kiruccantunk Dedinkybe (Imrikfalva). Zejmarska-szurdok - Geravy-fennsík - és vissza a libegő alatt a zöldön. Gyönyörű, verőfényes napsütés volt. Felfelé volt egy-két érdekes rész (jeges emelkedők), de feljutottunk. A létrák jól járhatók. A fennsíkon elindultunk több irányba, a piros útról fák között látszott a Tátra, amúgy derékig érő hóban bukdácsoltunk, mert nem volt kitaposva. Lefelé már könnyebb volt, de azért ott is volt hó bőven. A tavon egyesek keresztülmentek, a szélén ki is volt tisztítva 2 kis rész. A Hotel Priehrada parkolójában 70 sk volt kiírva, de nem kellett fizetni, sőt belépő sem volt a Paradicsomba. Sajnos csak ennyi fért most bele, mert vissza kellett érnünk a 4 órai határzárásra.