A Kontroll -Ázsiai film párhuzara eddig nem is gondoltam. Lehet, hogy mert kevés magyar ill. ázsiai filmet láttam. Szegény amcsi filmeken felnőtt fejem!!!
Nah, a Kontroll-t éppenséggel megnéztem, amint megjelent a mozikban. És persze teccett, de tény, hogy első reklámozások alkalmával ellenőr-paródiaként tűnt fel előttem. Aztán amint beültem a moziba, el is hessentődött ez a gondolatom. A nagyon pancser karakterek ( alvászavar, stb.) mellett összességében a zenével és a képi világgal, fénynélküli bezártsággal minden volt, csak vígjáték nem.
A Fekete Esőt is láttam a tvben pár napja. Komolyan Ryuhei apja volt a főgonosz? Mekkora !!!! :-)
" Az illető hölgynek ( azaz Sárkánynak. szerk.) meg üzenem, hogy elsőrangú kitűnő ízlése van, csak így tovább! ^_^ "
előzmény:
Sárkány hozzászólása:
"Lehet hogy most megdobáltok, de leginkább a Dir en Grey, ION, L'Arc~en~Ciel, Blood, Noir Fleurir fogott még meg. Ha esetleg tőlük is van valami, klassz lenne. Sakurai viszi a pálmát persze. Nagyon jó a klipje. "
szerkesztő kérdése: mi az az ION. Magyar vonatkozásban ismerek egy ilyen zenekart, melyet romantikus biodark -ként határoznak meg, de japcsi zenei téren?????????????
Valamint , Sakurai -tól egyelőre nem nagyon tudunk adni bármit is. Buck-Tick-tól a már említett 11 album ( plusz a hiányzó 2 album) van közkézen. :-)
A konrollal kapcsolatban egyébként elfelejtettem mondani, de én is láttam és nagyon jó film. A magyar filmek szerintem alapban sokkal jobban hasonlítanak az ázsiai filmekre, mint az amerikaiakra, szóval olyan igazibbak. Nem tudom máshogy megfogalmazni. :)
Nálunk hihetetlen módon még mindig van internet. Szeretem a magyar munkamorált. Csütörtökön mondta le anyu a telefont, és még mindig van vonal. Nagyon helyes, megjegyzem. :)
Babylon,
feltétlenül :)
Harpokratész,
szívesen máskor is. Ryuhei-t megzabálom. És csak 1 évvel idősebb nálam :P Tök jó, hogy ennyi infód van mindenkiről, szeretem olvasni az 'ismertetőidet' :) A Vanilla live-al kapcsolatban nem hiszem, hogy csalódnál, ha Gackt képei eddig nem akasztottak ki. Természetesen odaadom, amint írsz e-mailt. Addig is vágtam ki néhány képet belőle amolyan ízelítőnek. XP
hát mit csinál ez az égi tünemény (természetesen Gackt-ra gondolok) ottan?????
jajj, megőrülök a kiváncsiságtól, csak nehogy csalódjam:))
Mira: elfelejtettem neked megköszönni a Gackt-os linkeket. majd lesz is vele kapcsolatban kérdésem, de most is rohannom kell.
most jöttem Kill Bill 2-ről, nagyon szar a második rész, az első rulez. hát ez van:(
a Kontroll című magyar filmet viszont mindenkinek melegen ajánlom, sajnos nem kapta meg itthon azt a dicsfényezést, amit megérdemelne, de helyette szépen aratja le a babérokat a különböző nemzetközi filmfesztiválokon. hajrá neki!
végre egy magyar film, amin nem lehet elaludni, sőőőőőőőőt!! - és még jól is van megcsinálva. ez a Nimród gyerek vérbeli filmrendező, nagyon szurkolok neki.
szerintem ki&aszott jó film, én imádom. most láttam másodjára és alig várom, hogy dvd-n is megvegyem (vagy megvetessem). igazi ázsiai fíling (vagy inkább magyar), a rendező is imádja az ázsiaiakat (ő mondta).
örülök, hogy Matsuda nektek is kedvenc. a Gohatto-ban még 16 évesen játszott, azóta már a nyolcadik filmjénél tart 21 évesen, a faterja legendás hírű színész volt, sajnos negyven évesen elvitte a rák. a múlt hétvégén az mtv-n ment az utolsó filmje: Ridley Scott: Fekete eső. egy igazi rosszfiú (yakuza) szerepben volt látható, és frenetikusan alakított. a fiacskája úgy látszik örökölt tőle minden szépet, jót, és tehetséget. a papa is rendkívűl jóképű (volt). Ryuhei-ből is nagy színész lesz, az már látható. kapkodnak is érte a nagy rendezők, most Kitano mellett, a másik nagy japán rendező zseni forgat vele filmet: Takashi Miike.
Ryuhei a harmadik filmjében, a Blue Spring-ben (Aoi haru) is zseniálisan játszott.
néhány kép a filmből (majd mesélek róla többet is):
Mira: én köszi!!! majd én is elküldöm neked a csomagot, sz'al ne feledd ráírni a címed! :-)
Vanilla live !!! uuhhh ! give me give me!!! :D
Obszkúr klipp : a cenzúrázás miatt úgy érzem magam, mint vmi kukkoló, amikor nézem. :-)
Betegesen lesem , hogy mikor csípek el vmi obszcént, s ijesztőt. :)
Elsőre berosáltam a klipptől, de főleg a zenétől. ( Bocs, de erre nincs jobb jelzőm) kib*szott jó a zenéje. Rohadtul agresszív, és nagyon elmés a lassú részekkel. A klippben szereplő színész(nő?)nek meg minden elismerésem.
Megkaptam, köszi szépen. :) Nem e-mailben válaszolok, ha nem baj, azt csak azért kértem tőled, mert a címed mégse publikus. Naszóval... nyugodtan ráérsz Szeptemberben hozni a CD-t, de ha úgy gondolod, hogy elküldöd, akkor a címem úgyis rajta lesz a borítékon, amiben a CD-t küldöm. Nekem igazából mindegy, hogy intézzük, tényleg. :) Amit én küldök CD-t, arra Vanilla live-ot ráteszem mindenképpen, azt egyszerűen nem lehet kihagyni, ha még nem láttad (ott dől el, hogy Gackt barát vagy ellenség XP), meg még néhány klipjét, meg ilyesmiket. Igazság szerint a készlet jelentős hányada idegen kézen (értsd házon kívül) tartózkodik jelen pillanatban, de azért az itthon levőből se lesz gond összehozni egy CD-nyit. :) Hejehuja.
Kyotól pedig egyszerűen berosálok, ahogy rekeri a lábait az Obscureban XD
Rém jó pasik kedvenceid *______* Ryuheit azt hiszem eddig én is csak a Gohattoban láttam, de ott rendesen kitett magáért meg a fanservice múzsájáért ;P GO RYUHEI !!! James Dean-t dehogyisnem ismerem. Nagyon rég láttam a fent említett fimjeit, de azért valamelyest emlékszem rájuk és egyébként is tudvalevő hogy mekkora színész volt.
Köszi az infókat Nikiről :D A zenéi mellett számos videoklipjét is letöltöttem egyébként és abban is vannak nagyon jó darabok bár nem mindegyik kiemelkedő. De azért elég jók úgy általában. DVD-t rendelni nem hiszem, hogy lesz pénzem mostanában, de megprólálom valahogyan letölteni azt a filmet *______* Yay, Niki Bébi !!! :PPPP Ja és találd ki, hogy kinek a számát dolgozta fel? Gackt Oasis-át énekli kínaiul. Én is csak nemrég töltöttem le és tökre meglepődtem :D Minden hogyan összefügg, félelmetes.
Én is úgy látom, hogy jó csevejek lesznek itt még. :)
Te jó ég, annyira jók a kedvenc pasijaid!!!!! :-)))) Főleg Andou , másodiknak pedig Ryuhei arat nálam. Ryuheitől szerencsére legalább 1 filmet láttam is. a Gohatto-t. mély benyomást tett rám! :-)))
és íme egy másik Andou, egy Daisuke Andou, művésznevén Die.
Ő a Dir en Grey gitárosa. Aktuális éppen,mivel mp3 Kánaánt talált Sárkány ismét.
Előbb töltöttem az Embryot, és máris imádom.
Amúgy, Sárkány , kiváncsi lennék, miket találtál (vagy a fiad talált) Deg-től, mert lehet, hogy tudnék újdonsággal szolgálni , de lehet, hogy már nem.
Koncertvideóm van, egy órányi zúzda a Deg : Blitz 5 Days nevű koncertdvd-jéről . ha kell, szólj.
Hogy mi volna "ijesztő" elsőre egy visual bulin Sárkánynak és Harpokratesznek, mármint ha kedvük szottyanna hozzá? Igazad van, semmi. Japán filmek által már biztos túlságosan is romlottak. :-) ( tréfa) Ijesztő dolog , az nincs . Csak arra céloztam, hogy nem kimondottan nyugis hely első csevejre, ha félpercenként berohangálok zúzni Gacktra, Sakuraira, Dir en greyre. Hümmm, vagy akkor együtt rohanunk? :))))) Japán pasik sajna csak nagyon elvétve tűnnek fel, szerintem még a kínai piacon nagyobb eséllyel szedtek fel vkit. :-)
Amúgy Szigeten lesz egy japcsi zenekar hétfőn Electric Eel Shock /garage rock stilus/, és vasárnap lesz a Fix Rádió sátránál japcsi zenei válogatás egész éjjel, valamint elektronikus zenében is jön egy japi dj egyik nap a Globe színpadra. Sz'al vasárnap, vagy hétfőn kipályáznék, esetleg. kár, hogy minden olyan zenakrar , ami érdekel különböző napokra esik...nagyon elszórva...s annyi pénzm s energiám s kísérőm nincs. sz'al erősen megfontolom, melyik nap legyen, vagy csal úgy simán durr bele elindulunk.
mégegy Sakurai-t Sárkánynak: hát legyen, a tiéd lehet a pasi, én csak nézem :-) ( mintha az én engedélyemen múlna...) :-)
Benéztem egy pillanatra, most épp..., de aug. végéig net nuku:)
Ba-bylon: Fallen angels-t megrendelheted postai kiszállítással, de úgy is, hogy személyesen mégy a filmért. én utóbbit ajánlanám (olcsóbb), viszont így is a neten kell megrendelned, majd hívnak telefonon, ha aktuális a dolog.
Mira: újra üdvözlégy körünkben, külön öröm számomra, hogy te is szereted az ázsiaikat (nemcsak a japikat) és a filmjeik után is érdeklődöl. úgy látom lesz mit csereberélnünk gondolatban. én a filmek terén vagyok otthon, úgyhogy...
Nicholas Tse: ha az X-Gen zsarukat láttad, akkor ajánlanám még a Time and Tide c. filmjét további nyálcsorgatásra, amit nálunk is kihoztak, de boltokban már nem kapható, itt viszont megrendelhető: Time and tide (Végső leszámolás)
De ajánlom nézzél vissza itt a topikban, ha időd engedi, mert sok információt és fotót találsz még.
Hát igen, ő a kínai James Dean. tudom, hogy James Dean nem mond nektek semmit, túl fiatalok vagytok. Talán nem is láttatok tőle semmit (Ok nélküli lázadó, Édentől keletre, Az Óriás). Persze a hasonlatosság elsősorban a külsőre vonatkozik, de benne is megvan az a lelki finomság, érzékenység, mint az előbb említettben.
N. Tse '80-ban született a Szűz jegyében. minden testi és lelki adottsága megvan ahhoz, hogy ő legyen Ázsia első számú üdvöskéje (ill. már az is!), annak ellenére, hogy vannak mellette más fiatal tehetségek is. A Japánok is imádják. A színészet mellett popsztárként is sikeresen működik. Az említett két filmben énekel is, a bejátszott dalok mind az övé.
Majd adok róla oldalakat, de a keresőkben is tucatjával lehet találni.
Jah, és hát eszméletlen jól kung-fuzik, verekszik. Nem véletlen, hogy Jackie Chan is tolja a szekerét. ma már nincs olyan J.C. film, amiben Tse ne szerepelne.
Mondanom sem kell, hogy imádják a lányok, hisz gyönyörű arc, tökéletes test, férfiúi báj, sárm, stb. minden van benne.
ezeket a pici képeket egy fanlist-en találtam, az én nagy ázsiai kedvenceimből egy szelet:
Megdumáltuk. :) Küldd el a címed az e-mail-címemre, (mira-chan.kukac.freemail.hu) és küldöm a cuccot:) (ez egészen úgy hangzott mintha mariskával sheftelnék XD) A Blood 2004 nekem tökéletesen megfelel. Csak nem a párizsi koncertjük?
Akkor Nichols Tse-ről majd Harpokratésszel váltok pár szót. >D *drool*
Csodálkozom. Mégis tudok valami újdonsággal szolgálni! Örülök! :-DD
Igen-igen '91 -es Extasy Summit felvonultat ( korszellemnek megfelelően, ugye)egy csomó tupírozott hajú bőrcuccos kemény csávót! :-) Annyira kemények, hogy sokszor hangosan felnevettem. :-) Kivéve a Luna Sea-n, ( őket is az X-Japan fedezte fel) , szóval Luna Sea énekesére én reagálok úgy, mint a CSIGA. :-) S a koncertek mellett folymatosan megy a hülyülés! Yoshiki, mint konferanszié menyasszonyi ruhában, Hide pattog egy másik zenész nyakába ülve. Énekelnek Sex Pistoles számot együtt az egész társaság. de legyen meglepi :-)))
Még fér mellé valami 100 mega. Blood 2004 -es koncert van rajta, de tehetek mást is.
Gacktot RÁDBÍZOM már most. :-) így lesz a legjobb, jó kezekben vagyok. :-)))
Nicholas Tse ügyben Harpokratesz biztos tudna mesélni. :-)
Én a bulin való találkozásra célozgattam, bár az még bizonytalan időpontban , vmikor szeptemberben lesz, s végülis , lehet ijesztő volna elsőre. :-)
Részemről rendben, szívesen találkoznék veletek. :) A videozás is jó ötlet, ezeket a filmeket még nem láttam (a bábokat már többször meg akartam nézni, de még nem jött össze).
An, akinek az e-mail-címét megadtam, ő a legnagyobb Dir en Grey fan Magyarországon. Szerintem neki minden megvan tőlük, ami megszerezhető. Legokosabb, ha neki írsz, tényleg. ION, Blood és Noir Fleurir ügyben is lehet, hogy tud segíteni.
Ami a L'Arc~en~Ciel-t illeti, azügyben viszont én vagyok inkább lelejmolható. :) Nem vagyok a rajongójuk, de szeretem őket. Van néhány koncertem tőlük és persze az összes klipjük. A L'Arc~en~Ciel-nek tényleg nagyon jó klipjeik vannak (élőben szerintem gyengébbek, de ez csak személyes vélemény).
Van egy barátnőm (a koleszos szobatársam), akinek minden megvan a Laruku-tól, és tőle tudok is kérni, ha valamelyikőtöknek esetleg kell, viszont ő Szeptembertől Lettországban van, úgyhogy ha olyasmit kértek, ami nekem nincs meg, csak neki, akkor még augusztusban tegyétek meg. :) Na, ezt csak úgy megjegyeztem. :)
Én is elmegyek az ázsia centerbe, de egy ferdeszeműt nem találtam ott soha. Hiába vidék vagyunk... Pedig szívesen hazavinnék egyet. :-)
Lehet hogy most megdobáltok, de leginkább a Dir en Grey, ION, L'Arc~en~Ciel, Blood, Noir Fleurir fogott még meg. Ha esetleg tőlük is van valami, klassz lenne. Sakurai viszi a pálmát persze. Nagyon jó a klipje.
Én már javasoltam egyszer, de megteszem még egyszer: jöjjünk össze.
Vegyük úgy, hogy angolul és finnül beszélek. A többit nem nevezném annak. :)
Babylon,
Az a '91-es koncert jól hangzik. Feltételezem, az az, amikor Yoshiki lemezkiadójánál lévő együttesek lépnek fel. Ha tényleg szórakoztató és nem gond, akkor átírhatnád, mert nekem nincsen meg. :) Hmm... ami a Voyage-t illeti, nekem nem recseg. Nem mondom, hogy egy csúcsminőség, de én élvezhetőnek tartom, szóval azt semmiképpen se mondanám rá, hogy borzalmas. De ettől függetlenül lehet, hogy ugyanaz a verzió van meg nekünk (őszintén szólva kétlem, hogy több verzióba lenne berippelve), csak te érzékenyebb vagy az ilyesmire. Hát jó, ha Gackt ügyben eszedbe jut valami, hogy mi kell, akkor szólj. Ha egy hétig nem szólsz, akkor úgy veszem, hogy rámbíztad. :)
A Kék Yuk-kal kapcsolatban most meg is nyugtattál, meg nem is. :) Az a hazatérési útvonal viszont jól hangzik. Volt ám, hogy Szigetről is gyalog jöttem haza, azaz hogy a Margit hídig. Szóval ha tudom, hogy merre kell menni, akkor szeretek gyalogolni, csak eltévedni nem szeretek (naja, mert ki szeret XD).
Az ázsiai filmes témával kapcsolatban... én eddig csak egy színészt fedeztem fel magamnak, nevezetesen Nicholas Tse-t, de tőle is csak a Gen X zsarukat láttam. Azon mondjuk csöpögtem rendesen. :P Az az igazság, hogy elég rendesen be vagyok indulva az ázsiaiakra. Ha kimegyek a kínai piacra, szabályosan úgy közlekedek, mint egy csiga. Folyatom a nyálam magam elé, és azon csúszok XD Najó, ez elég gyenge volt. :) Viszont hogy a férjem ázsiai lesz, az is 99%.
Azt mondja, nemsokára belendíti az oldalt klippekkel, ezzel azzal. Akkor érdemes lesz visszatérnem Rá. Most az oldalon , elvileg fennlévő dalokat sem sikerül meghallgassam.