Keresés

Részletes keresés

Frász Creative Commons License 2002.03.17 0 0 45
Macska horgászat.
Egy ismerősöm állítólag úgy írtotta ki a környék kóbormacskáit, akik a kertjét állandóan tönkretették, hogy a horgászzsinót végén lévő horogra, valami húsféleséget rögzített fel.
Miután a macsek benyelte, .... :(
Az ötletet onnan vette, hogy a környékbeli nádasokban így szokott vakacsázni, csak ott a horogra szép sárga kukorica volt felszerelve.
Ezt az ötletet pedig, (állítólag) egy szellemes cigánytól leste el, aki időnként zsebpecákkal járta a falujuk utcáját, és ahol a baromfudvarba betudta dobni a szereléket, onnan egy utcaforduló után már ki is emelt (potyka helyett) hol egy tyúkot, hol pedig (néha) egy egy libát:o)
Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.08.16 0 0 44
A legjobb módszer, ami nekem mindig bevált, az nem más mint egy jó nagy VÖDÖR VÍZ!!!!

ez az amitől a macskák elkerülik majd a kertedet!!!

leha Creative Commons License 2001.06.29 0 0 43
macskamérgezésről: oltári nagy suttyó parasztnak tartom azt, aki megmérgez egy állatot

éveket töltöttem olyan helyen és most is gyakran van rá módom, ahol a mcsakák bejárhatták az udvart, kertet, mindent. soha nem tettek kárt a növényekben. ha lukat ásnak, azt be is szokták temetni ...

eddig két macskámat mérgezték meg, mindkettő túlélte. ha bizonyítani tudnám, hogy ki volt, eljönne az első eset a világtörténelemben, hogy valakit 8 napon túl gyógyulóra pofoznék ...

edelweis Creative Commons License 2001.06.29 0 0 42
Helo cucu,
nekem pillanatnyilag a csúzli jött be. Tökéletes a macskák elhajtására. Hajnalban és este felé szoktak átjárni. A muníció kikészítve a teraszra. A fránya dögök véletlenül sem egy közönséges bokor alá járnak, hanem kipécézték az egyik rododendronomat, ami szinte halálán van és az első próbálkozásként ültetett különleges dáliát, amiből semmi sem maradt.
Előzmény: cucu (40)
onobody Creative Commons License 2001.06.28 0 0 41
A patkánymérgek vérzékenységet okoznak ,
csak később hatnak , igy aztán lehet hogy csak
most hatott.

Szegény cicák , nem vagyok egy széplélek , de
azért sajnálom öket. Inkább a légpuska ,
ahhoz legalább némi ügyesség is kell.

Üdv onobody

Előzmény: cucu (40)
cucu Creative Commons License 2001.06.27 0 0 40
Helo.
Kösz az ötleteket.
A KV-zacc eddig nem jött be, igaz, néhány nap után belefáradtam.
Az elforduló rúd tényleg jó ötlet; ha egyszer átalakítom a kerítésemet, akkor valszeg így fogom csináltatni. Addig marad a légpuska, ami nincs... de talán rövidesen fogok venni.
Amúgy a szóbanforgó macska már 2 éjszaka nem jött át hozzánk. Vajon mi lehet vele? Csak nem megdöglött? Majd megírom...
cucu
Scai Creative Commons License 2001.06.25 0 0 39
Macskahajtók!
Van egy olyan megoldás, mely szerint az összefüggő kerités tetejére egy rudon forgó csövet tesznek. (Kb. ez lehet a működési elve.:-)) Így a maccsok nem tudnak átmászni, mert a forgó hengerben nem tudnak megkapaszkodni!

A másik lehetséges megoldást ezen a címen láthatjátok:http://cgi.matav.hu/www.tmarkt.hu/wstat.pl/tmallatoknak?qs=n
Azonban gyakorlati alkalmazásról nem tudok beszámolni egyik esetben sem, ugyanis én is macska tulajdonos vagyok! :-)))

San_ Creative Commons License 2001.06.24 0 0 38
Talán a patkányméregnél "zöldebb" megoldás, amit a Praktika c. újság valamelyik tavalyi számában olvastam:

A macsák -állítólag- ki nem álllhatják a kávézacc illatát. A kert azon részeibe kell elhinteni ahol randalírozni szeretnek. Ez működik cserepes növényeknél is.

cucu Creative Commons License 2001.06.22 0 0 37
Helo.
Kedves zsoltu, ami emgem illet, én nem mondtam le arról, hogy kinyírjam a szomszéd macskáit.
Igaz, 1 hete etetem őket patkányméreggel, de semmi jele, hogy meg akarnának dögleni. Sőt, már a haverjaikat is hozzák, úgyhogy újabban 4-en vannak. Szarnak, fosnak és nem sokkal kisebb gödröt ásnak mint az egykori kaukázusim. De ez még nem minden; újabban nappal is átmerészkednek, pedig látják, hogy ott vagyunk.
A macskák nem csak alul másznak át, hanem pont ideális nekik a dróthálós kerítés. Úgy közlekednek rajta, hogy az hihetetlen. Amúgy néhány hete spontán hátramentem a ház mögé és ott volt megdögölve a vörös macs. Nem ezzel volt a bajom, de ha megdöglött, hát megdöglött. Eggyel kevesebb.
Különben kb. 1 éve vagyok macskagyűlölő, mert hihetetlen, hogy mennyire elszemtelenedtek, mennyi kárt okoznak.
Lehet, hogy a patkányméreg nem használ nekik? Tud valaki erről valamit?
cucu
RKata Creative Commons License 2001.06.22 0 0 36
Jaj a kardvirágaimnak! :(( Alig vártam, hogy kinőjenek, megnőjenek, mindennap számolgattam őket, most meg mint egy csatatér! Egy hete van két kiscicám, akik fesztül eltökélték, hogy ők bizony a ládába kitett homokot és a felásott (bevetetlen) ágyást bojkottálják, és igenis a muskátlit, az oleándert és a gyepet fogják megtisztelni. A kardvirágokat és a dáliát mind leharcolták, mert hát bunyózni csakis úgy érdemes, ha látványos eredménye is van. A "legjobb", amikor hosszan bűvölik a kiszemelt kardvirág-áldozatot, majd egy jól irányzott ugrással teljesen maguk alá gyűrik.
Nem mondom, aranyosak, de azért bízom benne, hogy idővel megjön az eszük... Dehát nem tudok rájuk haragudni, hiszen kicsik még.
És a párom még kutyát is szeretne... :))

Kata

outdownS Creative Commons License 2001.05.23 0 0 34
Imigyen beszel egy kezdo kertesz! (-:)

Na de majd ha halado leszel, Te is ejtesz egy-ket rossz szot. (Az elveid ugy onmagukban igen tiszteletremeltok.)

Előzmény: Törölt nick (33)
onobody Creative Commons License 2001.05.21 0 0 32
Macskák ellen kerités?
Legfeljebb , ha 4 méter magas betonkolosszusrol
nem beszélünk.
Nálunk a tetőre is felmásznak .
Fogalmam sincs hogy csinálják.
A multkor megcsodálhattam , ahogy a tetőablakunk
közepére pisilt.

Üdv Onobody

Előzmény: Törölt nick (31)
cucu Creative Commons License 2001.05.06 0 0 30
Helo.
Arra jöttem rá, hogy ha ezek idegenbe járnak piszkítani, akkor mindössze annyi a teendő, hogy enni kell nekik adni és akkor máshová fognak járni koszolni, ha minden igaz.
Na?
cucu
cucu Creative Commons License 2001.04.29 0 0 29
Helo.
Kérem, ne keverjük bele a politikát! )))
cucu
Előzmény: onobody (26)
Csupka Creative Commons License 2001.04.27 0 0 28
Egyébként Bandinak hívjuk. A párom agyszüleménye volt a név, tekintve, hogy kb. negyvenféleképpen hívtuk szegényt előtte. Végül is apóca döntött úgy,hogy ha állítólag Ságvárinak is negyven álneve volt, hát legyen a macs Ságvári Endre. (Leánygyermekeinek egyike egyébként a bájos Ságvári Johanna névre hallgat (szintén bársonyfekete)és kiscicákat vár, tehát akit esetleg érdekel kismacs, szóljon!!!)
Bár lehet, hogy ez nem pont a legmegfelelőbb topic :-))).
outdownS Creative Commons License 2001.04.26 0 0 27
Hogy lehet egy macskát így hívni! (A macska nevében lenni kell "CCC"-nek)
Előzmény: Csupka (25)
onobody Creative Commons License 2001.04.25 0 0 26
Jópofa neve van ! Vörös macskára jobban illene .. :))

Üdv Onobody

Előzmény: Csupka (25)
Csupka Creative Commons License 2001.04.25 0 0 25
Akkor, kedves Onobody, egy cipőben járunk...
Nálunk a szomszádban van egy hároméves forma kisfiú, de ő sem tud úgy sírni, ahogy a macsekok bírják szórakoztatni egymást. (Bevallom, hajnali kettőkor én söprűvel szoktam kirontani és rendet tenni, pedig nagyon bírom a Ságvári Endre nevű fekete kandúrunkat.)
Előzmény: onobody (23)
edelweis Creative Commons License 2001.04.25 0 0 24
"vegyszerként" a narancs, mint Caryota ajánlotta, de ez csak lokálisan alkalmazható (kissé drága). Éjszakai ügyeletre pedig szvsz tényleg a víz a legjobb. Nekem nappal időnként besegítenek a szarkák. Télen viszonzom nekik egy kis eleséggel.
Előzmény: cucu (20)
onobody Creative Commons License 2001.04.24 0 0 23
Ma reggel fél ötkor arra ébredtem , hogy
sir a gyerek .
Áttámolyogtam a szobájába , de kiderült ne ő volt.
A teraszon a szomszéd kandurja udvarolt
a Negro macskámnak.
Áááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!

Onobody

cucu Creative Commons License 2001.04.24 0 0 22
Helo.
Az esti locsolás sem rossz ötlet. Végül is én eddig nyáron mindig locsoltam lefekvés elött és valószínüleg ezért nem jártak hozzánk sűrün. De most még nem locsolgatok, (bár nappal eléggé meleg van.)
A kutyánkat én is elajándékoztam, mert az sem volt ám semmi, amit őfelsége művelt.
cucu
Előzmény: patiszon (21)
patiszon Creative Commons License 2001.04.24 0 0 21
Nagyon klassz ez a macska téma. Olyan szórakoztató olvasni a megoldási lehetőségeket és a problémákat. Szerintem hatástalanok, de jobbat én sem tudok. Amig volt egy vizslánk, addig egy macs sem merészkedett a kertbe,viszont bokatörő gödröket ásott mindenhová az a "drága" kutya. Elajándékoztuk, igy egyre több látogató keresi fel a veteményest. Annyira, de annyira szemtelenek,hogy néha már nosztalgiával emlékezem a kutyára. Gondoltam már légpuskára, csúzlira stb. De azért a macskákat is meg lehet érteni, a környéken a mi kertünk az egyetlen jó puha fövenyes talaj. A homokozóra teritett nádszövet viszont szuper ötlet!! Megfogadom.
Előzmény: cucu (20)
cucu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 20
Helo.
Az a baj ezekkel a macskákkal, hogy éjszaka okozzák a botrányt, akkor én meg aludni szoktam. Szóval, fárasztó volna egy pufkával a kezemben arra várni, hogy mikor jönnek. Itt tényleg vagy valami vegyszer, vagy egy elektromos riasztó segítene.
cucu
Előzmény: edelweis (19)
edelweis Creative Commons License 2001.04.23 0 0 19
A magam részéről csúzlira gondoltam és egyre elszántabb vagyok, mert már nem csak a veteményesemet tapodják össze, hanem lyukak tucatjait kaparják a sziklakertbe is.
Pufkával a szomszédom lődözi a madarakat :((
Előzmény: cucu (18)
cucu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 18
Na, most akkor mi legyen? Vegyek egy pufkát?
cucu
outdownS Creative Commons License 2001.04.20 0 0 17
Igen, ok a maguk eletet elik (lasd meg Kipling: A maganyosan setalo macska...) es nem tisztelik a magantulajdont es lehet, hogy ok tudjak igazan hogyan kell elni, nem pedig mi...

Mikor hazaertem eppen egy kobor szurke iranyult a keritesunk fele (mondtam neki SICC, de csak bemaszott). Amig a kaput nyitottam, magyaraztam neki, hogy itt en lakom, nem o, de csak nezett ram zold szemekkel (jo, hogy nem nagyobb, mert a szeme szep, de csunyan nezett).

Aztan atlosan at-amokfutott a szomszedba, de szerencsere nem tort le semmit.

Előzmény: micacska (16)
micacska Creative Commons License 2001.04.20 0 0 16
Kedves Outdowns!
Igen, a "Sicc!"-re a macskák elszaladnak, de később visszajönnek, tényleg nincs mit tenni.
Magam nagy macska- és kutyakaki/belső és külső kertek/ gyűjtője vagyok.
Az állatok a saját protájukat nem "tisztelik meg", idegenbe mennek.
Ők is helyet kérnek maguknak a nap alatt.
Üdv. mic.
Előzmény: outdownS (15)
outdownS Creative Commons License 2001.04.20 0 0 15
Sziasztok!

Macska ellen nincs orvosság, de bosszúság és rosszkedv ellen van: Terry Pratchett, The Unadulterated Cat. Ha ezt olvasom, szinte szeretem őket.... Meg anyuét is, akivel ő vesződik.

Az életben?

A 2 szomszédunk macskabolond, minden kóbort odaszoktatnak, azok aztán átlátogatnak. Nagyon szeretik az aromás növényeket, meghemperegnek bennük (santolinát már többet tönkretettek) télen a párnás évelők kellős közepébe... Így aztán SICC (ha találkozunk), napközben pedig gondolom vígan garázdálkodnak.

Ja és mégvalami: ha előkészítek egy helyet vetésre, akkor még nem kaparnak bele, csak ha már a mag is földbe került. (Friss vetésre jó macskagátló pl. egy bekeretezett szunyogháló-darab.)

hoya Creative Commons License 2001.04.20 0 0 14
Sziasztok!

Szerintem nincs jó megoldás macskák ellen, bár a szomszédom állítja az övé tökéletes.
A módszer:
1. Gyűjts össze sok kézre álló kavicsot.
2. Tartsd mindig a közeledben, ha kint vagy a kertben.
3. Ha macskát látsz célozz...
4. és lehetőség szerint találj is.

A saját bevallása szerint ettől megfogyatkoztak a macskák és kaparások a kertjében.
Csak ne lenne az az elviselhetetlen zaj, amikor füvet nyír :)

Előzmény: cucu (-)
Caryota Creative Commons License 2001.04.20 0 0 13
Takard le nádfonattal, vagy léces árnyékolóva (vagy bármi mással), akkor a macskákat távol lehet tartani a homokozótól. Nálunk, a "birtokon" a füvet használják erre a célra, pedig a szomszédoknál nincs gyep, csupa homok minden (ez a normál talaj), de nekik a mi füvünk kell. Most vetettük felül a kiégett lukakat.
Előzmény: onobody (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!