Szerintem egyszerű a dolog: kijött ősszel a lemez, a közönség és az úgynevezett szakma is jól fogadta, ellenben több koncertjegy fogy, ha azt mondogatja, hogy ez az utolsó kör. Ez be is jött, hiszen a turné óriási siker volt. Most jön ez a Gigantour, ami előtt már meglebegtette, hogy hozott egy döntést a csapat további sorsát illetően, de még mindig nem tudni biztosat. Amúgy is sok jegy fogyna ezzel az összeállítással, de így még több fogy. Nyár végén meg, miután mindenki látta, milyen jó is az új felállás, Mustaine jól bejelenti majd, hogy a nagy sikerre való tekintettel, meg úgy élvezték satöbbi, szóval hogy marad a Megadeth.
Igen, Mustaine nem az a könnyen kiszámíthaó személyiség! És akkor még finoman fogalmaztam. :-) De sztem a klasszikus felállás Junior miatt nem hiszem, hogy meg fog valóulni. Junior keményen meghurcolta a bíróság előtt (vagy legalább is megpróbálta) Mustaine-t, aki emiatt nem hiszem, hogy valaha is békülni fog, nem az a típus.
A Gigantour-ról meg annyit, hogy sztem is nagyon be fog jönn, hiszen Mustaine már a show-business-ben egy sokat látott, sokat tapasztalt róka, aki tudja, hogy mire harap a közönség és mire nem. Meg, amúgy is, nem egy elveszett fickó! A legjobb példa erre, hogy képes volt mindig felállni a padlóról (pl. hány line up cserét "bírt ki" úgy a Megadet, hogy közben csak egyre sikeresebb lett és nem zuhant össze! Vagy a Metallica-ból való kirugása!) és megtalálni a sikerhez vezető utat, most meg ráadásul nem is a padlóról kell indulnia!
Igen, pontosan erre értettem! Én is kíváncsi vagyok, de Mustainnál még azt sem lehet biztosra venni, amit egy perccel ezelőtt mond, nemhogy megtartsa a szavát több évig! Tehát ha most szólókarrier is, évek múlva Megadeth, akár a klasszikus felállással is! (Wish)
De, mondom, a felállás sztem ugyanez marad, csak Mustaine névvel megy minden tovább. Azaz ha úgy vesszük, lesz is Megadeth, meg nem is. Én így gondolom. Persze leht, hogy minden marad a régiben, csak akkor nem tudom, minek ez a nagy titokzatosság Mustaine részéről. (Mondjuk egy tippem van: a jegyeladások miatt.)
De most már tényleg kiváncsi vagyok a "nagy" bejelentésre.
Esküszöm, legszívesebben már fogadnék veled valamiben, hogy a végén semmi sem lesz ebből a nagy garral beharangozott szólókarrierből, hanem marad a Megadeth és kész. ;))) Ez a Gigantour tuti siker lesz, ami méginkább ebbe az irányba hat.
Igen, csak eleve hülyén hangzik az egész, mert miért is kell újra csatlakozniuk Mustaine-hez, mikor most is vele vannak, sőt az egész BTU turnét is így nyomták együtt. De persze arra is lehet utalás, hogy Mustaine bejelenti mégis csak a szólókarrierjét (ahogy igérte nyár környékén), és mivel ez a Gigantour is akkor lesz az USA-ban, azért van ez a megfogalmazás így.
Sőt, sztem egyre nagyobb az esély Mustaine szólókarrierjére. Ha megfigyelitek, megpróbál a Megadeth-nél egy még magasabb szintre lépni ezzel a Gigantour-ral úgy, mint Ozzy az Ozzfest-tel. (Persze lehet, hogy a felállás ugyanaz lesz, mint most, csak az albumjai ezentúl nem Megadeth, hanem Mustaine néven fognak kijönni. Sőt, ehhez a 3 új tag még pont passzolna is, hiszen velük zenét még nem írt, csak turnézott.)
Metallica jelenlegi kondiciokkal soha nem fog itt jatszani, ez felejtheto. Megadeth-et 2001-es bukta utan senkinek nincs batorsaga idehivni. Tok egyszeru. Magyarorszagon az emberek nem szeretik annyira penzt kolteni koncertekre, de errol itt mar 100szor volt szo
"A Slayer kábé 50 ezer dollárért játszott pár éve, és bármikor simán behoz 4-5 ezer embert. Kisebb mértékben, de ugyanolyan biztos befektetés, mint a Maiden. A Megadeth 2001-ben úgy 1100 nézőt vonzott, emellett tudomásom szerint drágábbak a Slayernél. Orbitális bukta is volt a koncert annak rendje és módja szerint."
Ez viszont akkor azt jelenti, hogy egy Megadeth már soha nem fog idejönni??? Vagy egy Metallica??? Korábban ezek a nagy zenekarok, mirért tudtak még eljönni? Miért van az, hogy az utóbbi 4-5 évre visszamenve, még simán eljöttek. Sőt, régebbre visszamenve pedig "szinte" visszajáró vendégek voltak, de ha volt valami nagyobb turnéjuk, biztosan ide is eljöttek. Mitől változott így meg az elmúlt 4-5 év? Nem lehet, hogy vérszemet kaptak a magyar szervező cégek, éhesek lettek és hipp-hopp ők is egyik napról a másikra közel annyit akarnak kaszálni, mint egy hasonló cég Nyugat-Európában? Csak azzal a különbséggel, hogy megfizetni meg nem nagyon akarják úgy a nagy zenekarokat, mint a kinti cégek? Így el is hiszem, hogy nem rentábilis idejönni a nagy zenekaroknak pl. Megadeth, és mennek inkább Romániába, Jugoszláviába stb.
Persze, tudom korábban is már beszélgettünk erről a témáról, de ilyenkor mindig (ha elkerül minket egy nagy zenekar, de a körülöttünk lévő szomszédainkhoz szinte mindegyikhez elmennek) előtör belőlem az az érzés, hogy miért vagyunk mindig ilyen 'loser'-ek mi magyarok...
Na, jó igazad van. Megnéztem a PeCsa honlapját és a szabadtéri rész csak állóhely esetén 6.000 főt jelöl meg befogadóképességnek. Ami se nem 10.000 se nem 5.000, de tény, hogy a te számod sokkal közelebb áll a valósághoz! ;-)
Egy Slayer ilyen "olcsó" lenne? Jó, mondjuk a zenéjük miatt, nem is vonz olyan széles réteget, mint egy Metallica. Na, mindegy. Nincs más, mint a szomorú belenyugvás. Ezek után egyszerű a képlet. Aki nagy zenekarokat akar látni, annak 7 mérföldes csízmát kell húznia és el innen.
Egyébként 2002-ben amikor a PeCsában volt a Slayer (szabadtéren) sztem voltunk vagy 10.000-en is. Tele volt.
A Slayer kábé 50 ezer dollárért játszott pár éve, és bármikor simán behoz 4-5 ezer embert. Kisebb mértékben, de ugyanolyan biztos befektetés, mint a Maiden. A Megadeth 2001-ben úgy 1100 nézőt vonzott, emellett tudomásom szerint drágábbak a Slayernél. Orbitális bukta is volt a koncert annak rendje és módja szerint.
Szerintem a magyar szervezők elsősorban nem kaszálni akarnak, hanem nem szeretnének bukni. Óriási különbség. :)))
Tegnap megdöbbentő volt látni Brnóban, hogyan telik meg fullra egy majdnem 10 ezres hokistadion a Judas Priestre. Ilyen nálunk az életben nem lesz. Mi a francnak jönnének ide a zenekarok veszteséges bulit produkálni, amikor máshol lehet nyereségeset is?!?
Én továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy a magyar szervezők és a nagyobb zenekarok menedzsmentje nem nagyon tudnak kijönni az anyagi dolgoknál. A magyar szervező túl sokat akar kaszálni egy Megadeth-en, vagy Metallica-n.
Sajnos ezen már meg sem lepődöm! Egy pár éve már, ha megfigyelted, minket elég sok nagy zenekar elkerül... Én ezért már lesz@rom és nem igazán érdekel. Úgyvagyok vele, mint Mohamed és az a bizonyos hegy esete. Sztem az olasz Gods of Metal-ra is el fogok menni. (Iron Maiden, Slayer, Megadet stb.) Komoly! Nem pedig gagyi Sziget, amire névtelen szarok jönnek csak! Már a magyar zenekarok is nagyobb nevek náluk. (pl. Tankcsapda) Csodálom, hogy a SLAYER jön idén a PeCsa-ba június 23-án!!!!!! Mondjuk lassan ők már visszajáró vendégek. 2002-ben is voltak a PeCsaban, 2003-ban a Szigeten és most megint.
Amerikában ilyen felállású turnét nyomnak nyáron Gigantour név alatt, Mustaine kezdeményezésére: Megadeth, Dream Theater, Fear Factory, Nevermore, Dillinger Escape Plan.
Nézegetem az európai turné dátumokat, de valahogy sehogy sem látom a Hungary nevű helyet. Marha jó, hogy körülöttünk - szinte - az összes országba ellátogatnak, csak ide nem... fasza helyen élünk b+
Hát gyerekek! Most fejeztem be a Rust in Peace hallgatását a 10 évvel ezelőtt megvásárolt kazettán (nosztalgia...). Kb. 2 éve nem hallgattam meg, és most itt ülök hitetlenkedve. Ez az album valami fergeteges. Mai füllel is úgy odavert a dobhártyámnak, hogy még mindig zúg! Lehet, hogy 90-ben készült, de nagyon durva a hangzás! És a sebesség! Hát vazzeg, a Slayer smafu ehhez képest. A Rust in Peace...Polaris számban mit művelnek, hajjajajaj, atomspeed témák egymás után:-)A dobsound meg hihetetlen durva. Menza olyanokat ütött, hogy leszállt a fejem!Eddig is ez volt a kedvenc albumom (meghallgattam már vagy 100-szor), de most így, hogy ezer éve nem hallottam, úgy odavágott a földre, hogy csak úgy nyekkentem! Hihetetlen nagy album. (Bár ezt eddig is tudta mindenki itt). Ilyen tökéletes albuma szerintem egy zenekarnak egyszer adatik meg max. A többi album is király, de ez az album maga a tökéletesség! Nem véletlen, hogy Mustaine nem tudott kiadni egy hasonlót azóta is (és hogy a Metallica sem tudta azóta sem a Justice albumot túlszárnyalni), egyszerűen lehetetlen még egy ilyet (bár, ha a System album tele lenne Truth Be Told, Kick The Chair meg Blackmail féle számokkal, talán sikerült volna most) letenni az asztalra!
A legjobb szám szerintem a Five Magics, abban minden megvan, ami a Metalra jellemző!
Ha már itt tartunk, nincs véletlenül valakinek magyar nyelvű kritika a Rust in Peace-ről? (Konkrétan érdekelne, hogy a 90-es Metal Hammer mit írt róla, de más is érdekelne).
Bocs, hogy hosszú voltam, de nem lehet erről az albumról eleget írni.
Azt birom az ilyen "mélyreszántó" elemzésekben, összehasonlításokban, hogy igazából azon kívül, hogy megvan mindegyikünknek az említett albumok mindegyike, nem nagyon ismerjük, ismerhetjük a kulisszák mögötti dolgokat. Persze lehet elemezni, de az is lehet, hogyha elmesélné egyszer Mustaine, hogy mit, miért csinált úgy, teljesen ellenkező lenne azzal, amit elemzésként megpróbálnak egyesek kiokoskodni. De az is lehet, hogy még ő maga sem tudna pontos választ adni, mert lehet, hogy nem minden volt tudatos, hanem egyszerüen csak szívből jött belőle elő a zene, amit kiadott albumok formájában. Persze hangsúlyozom, hogy ez az én szubjektív szerény véleményem, nem kell vele egyetérteni!
Nem értek egyet. Már ott sem, hogy a Rust válasz lett volna a Justice-ra. Abból a szempontból hasonló a fekete lemez és a Countdown helyzete, hogy mindkettő egy olyan lemez után jött ki, amik után azon a vonalon újat mutatni nem nagyon tudtak volna. Hiszen mit tehetett volna hozzá a Megadeth a Rusthoz? Semmit az égvilágon, abban a stílusban nemhogy jobb, de még hasonló színvonalú lemezt sem lehet készíteni. Ezek a dallamosabb, iránymódosító albumok pedig annak rendje és módja szerint minden korábbinál nagyobb sikert hoztak a két zenekarnak. A Youthanasia szerintem jobb, mint a Countdown, de azt tudom, hogy ezzel a véleményemmel egyedül vagyok itt. :))) A Cryptic-Load párhuzam is furcsa, a Risk-Reload meg méginkább, a Risk ugyanis egyértelműen annak köszönhette a megszületését, hogy a Cryptic egyes dalaival (Trust, Almost Honest) a Megadeth minden korábbinál nagyobb rockrádiós sikereket aratott Amerikában. Ezután próbáltak meg továbbmenni ezen a rádiós vonalon, és slágereket írni.
Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy a nevezetes Rust in Peace egy jól irányzott válasz volt a Justice-ra.
Az sem titok, hogy a Countdown pedig a Black albumra.
Számomra a Youthanasia sosem állt össze igazi albumnak mind a mai napig. Kövezzetek meg, de az első perctől fogva az volt az érzésem, mintha nem igazán tudták volna, hogy mihez is kezdjenek az anyaggal, vagycsak rosszul állították össze a tracklist-et, nem tudom. A számok közel sem voltak úgy kidolgozva, mint az előző 2 albumon. Néha erre, néha arra indul az album, nem érzek egyértelmű vezérvonalat rajta. (A Metallica ekkortájt a Black album gyümölcsét aratgatta az óriási turnékkal, azaz nem tett le semmi újat az asztalra)
A Cryptic pedig szerintem a Load-ra volt egy kitűnő válasz. Mustaine mintha meg akarta volna mutatni a világnak, hogy a Metallica bár "becsődölt", de a Megadeth nem adja el magát...stb.
'97-ben nyílvanvaló lett a Reload-al, hogy Hetfield-éknek eszükben sincs visszakanyarodni a bevált stílushoz, így Mustaine is kicsit elvesztette a talajt a lába alól, hiszen nem volt mi inspirálja, nem volt mit túlszárnyalni, úgyhogy megszületett a Risk. (amit így is 100-szor többet hallgattam meg a mai napig mint a Youthanasiát, annak ellenére, hogy kb '88 óta a kedvenc bandám.)
A Garage után a Megadeth is nosztalgiázott egyet a Capitol Punishment-el.
A World needs a Hero-val pedig végül is a Risk-et igyekezett semlegesíteni.
Gondoljátok végig: Ha a Metallica kijönne egy egetverő albummal, amivel ismét reflektorfénybe kerülne, Mustaine-t megenné az írigység és olyan albumot gyártana le fél év alatt, amivel a Metallicát a se..ébe dugná. Rögtön szaladna Juniorért, Marty-ért és Nick-ért, bármennyibe is kerüljenek... úgyhogy nagyon szurkolok Hetfield-éknek, hogy hozzanak össze valami jót.