Keresés

Részletes keresés

Labor Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2146

Nna. Feltettem a X.3-at, update-eltem amit lehet. Azóta folyamatosan lefagy a Finder. Csak brutál kikapcs segít, a billentyűzet is kuka.

1.6 GHz G5

Eddig 10.2.8 volt a gépen, soha semmi baja nem volt.

Na mi lehet?

consono Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2145
A sima OSX csak 10 db egyidejű kapcsolatot engedélyez, ha jól emlékszem. Ez lehet a gond.
Előzmény: Lokator (2144)
Lokator Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2144
Sima OSX van a gepen, nem OSX Server
Előzmény: Lokator (2143)
Lokator Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2143
Sziasztok!

Van egy G4-esunk, OSX 10.2.x-el, amit file szerverkent hasznalunk. Sharepoints-al van kishare-elve.
Aszongya nekem ma, hogy "This file server will not allow any additional users to log on. Try again later." Es tenyleg kollega mellettem kilep, rogton be tudok logolni. Utana o is belepne, nala is hibauzenet. Sima guest-kent akartunk bemenni. Korabban sose mondott ilyet, pedig mar hasznaljuk egy ideje.
Hogy lehet megemelni a allowed userek szamat? A Sharepoints-ban nincs semmi ilyen beallitasi lehetoseg, az tulajdonkeppen csak egy UI, amivel konnyebb meghajtani az OS X sharing-et.

Help pliz!

Kosz,
L.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2142
Logitechre vagyok nagyon bosszús az új termékskálájuk miatt, imádtam a vezetékes keyboardjaikat meg egereiket az 5 év garival, azzal vásároltam az összes gépet az apple vackok helyett, erre csak a cordlesseket lehet már kapni, oszt lehet három naponta tölteni az egeret. Ez elég bosszantó.
Előzmény: S.M.I.L.E (2141)
S.M.I.L.E Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2141
Jaja. A két éves G4-em elfogyasztott egy gyári "super"(?)drive-ot, két vinyót (!), egy billentyět, az egeret meg nullnapos korában hajítottam a kukába.
Előzmény: Törölt nick (2140)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.29 0 0 2140
Aha. Ramot a Samsung gyártja, kb. feléért bővítem gyári specifikációs rammal a gépeket az apple-hoz képest. Több gond van az utólag berakott brand name ramokkal. OSX 256 megán meg elfut, persze, az os egyedül, de ha dolgozni is akarsz, 1 gigánál kel életre, addig, mint a lajhár, mindegy hogy g4 vagy g5. Egyébként elég alsókínai alkatrészekkel szereli egy ideje a gépeit az Apple, a slot-in cd/dvd cuccaik mind megdöglöttek egy év után nálunk.
Előzmény: Törölt nick (2130)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 2139
kar, hogy ez a "kutyu hirmondo"-nak nevezett oldal szinte az osszes hiret az Engadget.com-rol lopja.
Előzmény: _SL8R (2137)
Labor Creative Commons License 2004.09.24 0 0 2138
Ennek még a bele is szíp.
Előzmény: _SL8R (2137)
_SL8R Creative Commons License 2004.09.24 0 0 2137
üdv.
az új iMac G5...darabokra szedve
a rudi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2136
Napok óta azokat böngészem... =) Azért köszi.
consono Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2135
Kukkant fel a mac.hu-ra vagy abeszeljukmac.com-ra ott mindig vannak eladó masinák...
Előzmény: a rudi (2134)
a rudi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2134
Közben felvilágosítottak 1-2 dologról... Elôször is az E-mac ugrott, mert olyan "mint egy porszívó"... Itt az irodában van egy kék G3-as meg egy Cube, ha kikapcsolom a G3-at, akkor olyan csend lesz... Szóval otthonra is vmi csendeset szeretnék. Aztán azt is megtudtam, hogy az E-macnak nem bôvíthetô a kiépítése, max a RAM meg a vincsi. Tehát nagyobb videokártyához más gép kell, leginkább egy G4-es iMac, abban 64-es a kártya. De azok meg csak használtan kaphatók, ha egyáltalán valaki meg akar szabadulni tôle, mert azért nem régi cuccról van szó. A G5 iMac meg árban horror nekem. Én nem akarok másik gépet, otthonra bôven elég 1, én a letölthetô demókkal mindig kiéltem a játékszenvedélyemet, azt az 1-2 játékot, ami igazán érdekel, azt meg csak beszerzem valahogy. Kösz a hozzászólásokat, remélem felbukkan valami gép használtan elôbb-utóbb.
consono Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2133
Hát, én azért annyit módosítanék ezen, hogy a minimum RAM, amivel már tisztességesen elfut az OSX, az 512 MB, de minél több, annál jobb... Ha DVD-írót szeretnél, akkor érdemes lenne elgondolkodni a nagyobbik konfigon, főleg az általad nem igényelt plussz vinyóméret miatt is, mert azért egy DVD image 4.7 giga.
Előzmény: Törölt nick (2130)
Szomjaskutya Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2132
Megdobtalak...
Előzmény: Törölt nick (2131)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2131
adok fullt ha megdobsz egy ftp accounttal mailben
Előzmény: Szomjaskutya (2125)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2130
"A RAM az megoldható az olcsóbbik PC-s fajtából?"

meg, de ne noname-et vegyel. Kingstont vagy Infineont pl.

"Ugyanígy a DVD író?"

nem megy bele az osszes modell, csak a slot-in cuccok, de megoldhato. eMac-et viszont nem egyszeru szetszedni, legalabb 1 orat szanj ra.

"persze a drágábbikhoz még jön + 40Gb vincsi, de arra annyira nincs szükségem."

hidd el szukseged lesz ra, ha elkezdesz iTunest + iPhotot hasznalni...

"Viszont nevetségesen kevés memóriával adják ôket, 256 mb..."

OSXnek nem keves a 256, ne aggodj. ez nem Windows.

"Ja, és érdemes a gyári 32 megás videokártya helyett 64-est kérnem?"

miota lehet bele 64et kerni? amugy a videokari az alaplapon van, nem cserelheto.

"A gép alapvetôen DTP-re lesz"

igen, a mac elsosorban melora valo.

"de néha szeretnék játszani is rajta"

arra meg egy olcso szar PC valo. en is igy csinalom, mac-en dolgozom, netezek etc, ha meg nagyritkan jatszani akarok, eloasom az asztali PCmet. mac-en ha jatszani akarsz, akkor a PowerMac-nel kezdodik a mese, mert a tobbiben nem fogsz videokartyat cserelni. jatekra meg kar 2500 dollaros gepet venni szvsz.
Előzmény: a rudi (2129)
a rudi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2129
Sziasztok! Most tervezem a gépvásárlást, egy új e-mac képében. Néhány kérdésem lenne: A RAM az megoldható az olcsóbbik PC-s fajtából? Ugyanígy a DVD író? Merthogy a gép ComboDrive-val 160 ezer, SuperDrive-val 225, persze a drágábbikhoz még jön + 40Gb vincsi, de arra annyira nincs szükségem. Viszont nevetségesen kevés memóriával adják ôket, 256 mb... Szóval mit tanácsoltok, hogyan járjak el? Ja, és érdemes a gyári 32 megás videokártya helyett 64-est kérnem? A gép alapvetôen DTP-re lesz, de néha szeretnék játszani is rajta, és persze ahhoz kell a videokártya kapacitás.
ZsuR Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2128
Innen toltsd le a Tutorial-t, segit.
Előzmény: ZsuR (2127)
ZsuR Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2127
Van itt egy online training - de ez a 6-ra vonatkozik. Sok esetben nincs valtozas - el lehet rajta indulni.

Leirasra ne szamits, hiszen a trainig nagy uzlet. Evente tobb ezer dollarba kerulok a cegnek miatta. . .:))Database Pros
Előzmény: Szomjaskutya (2123)
w8800 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2126
Sziasztok!

Adott egy 9500, benne egy Ati Xclaim GA kartya. Ezt a kartyat kene eletre lehelni egy 233-as PM G3-ban, mert ha atteszem, akkor csodas kepet produkal: olyan, mintha hibas lenne rajta a memoria. De nem az, hiszen a 9500-ben jo.
Ket dolog jutott az eszembe az ugy kapcsan, de nem tudtam kiprobalni oket.
Az egyik, hogy volt valami zur a pci slotok korul: nem mindegyikben ment akarmelyik slotban masodik kartyakent.
A masik pedig valami a kartya ROMja korul volt, mintha meg kellett volna flesselni a karit.

Kerdezgettem guglit, de nem adott hasznalhato valaszt, es az ati webes supportja egy rakas semmi.

Nektek nem jut eszetekbe valami hasznalhato?

wait.koszi
Szomjaskutya Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2125
FileMaker.

Attól, hogy harminc évet ugrottam előre az időben. Ha az ember olyan környezetben mozog, ahol a fejlesztést szinte kizárólag LAMP-pal oldják meg, könnyen megesik vele az ilyesmi... Szép és jó dolog a Linuxos környezet, de hosszú távon rettentően begyöpösödik tőle az ember. Többek között ezért nem használom én itthon.
Előzmény: fargo (2124)
fargo Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2124
Minek a próbaverzióját?
Mitől lehet így elalélni?
Előzmény: Szomjaskutya (2123)
Szomjaskutya Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2123
ZsuR!

Letöltöttem a próbaverziót, telepítettem, elindítottam.

Most az államat keresgélem a padlón.

Ha esetleg tudnál dokumentációt, leírásokat ajánlani hozzá (online), megköszönném.
Előzmény: ZsuR (2119)
consono Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2122
Te írtad, hogy "hasznalni valoban nem szenvedes, viszont ha portalnod kell az adatbazist Solaris-ra vagy Windows-ra, az szopas lesz. Oracle-t meg csak fogod es viszed, kesz.". Én csak erre reflektáltam, hogy Filemaker van winre... Azt meg egy szóval sem mondom, hogy Solarison nem az Oracle a legjobb, de azért a legtöbb helyen nem kell ágyúval verébre vadászni...
Előzmény: Törölt nick (2121)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2121
windows adatbazisszervernek? ez meg viccnek is rossz.

a lenyeg az, hogy mi letezik Solarisra, es mi nem. es ott az Oracle szinte egyeduralkodo.
Előzmény: consono (2104)
consono Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2120
Hát, ha OSX-et akarsz futtatni, akkor ott a PearPC, de ahhoz igazából még egy athlon64 is kevés, hogy egy G3 sebességét hozza... Ha megelégedsz a Classic oprendszer vonulattal, akkor a BasiliskII elég jól elboldogul 7.x-ig...
Előzmény: bilidi (2118)
ZsuR Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2119
Hat a legtobben hulyenek neznek - minek szenvedek Mac-cal, ha van PC is. . .:))

De hat nem kell figyelni rajuk. Ha mindenki elegedett lett volna a PC-vel, ma nem lenne Mac.

Picit itt is luxus szamba megy - mert dragabb. Sokan nem is latjak miert dragabb, na ezek neznek hulyenek :))

Ferjem PC-n kezdett es ugy tert at a Mac-re. Persze az a N0 1. A nagyobbik fiam meg a "Dark Side"-hoz tartozik. . .PC-s. De a cege (nagyon ugy nez ki) atter Apple-re :))

Jo volt latni a gyerek kepet amikor ujsagolta :DD!
Előzmény: Szomjaskutya (2117)
bilidi Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2118

Hali!

Kösz a válaszokat. Próbálkozok. Még annyit, hogy van olyan progi ami egy windows-os gépen Mac-et szimulál? Mintha hallottam már volna valami ilyesmiről? Ha igen, honnan lehet leszedni? Köszi előre is!

Szomjaskutya Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2117
Nekem is van itthon egy PC-m -- azon hallgatok zenét, természetesen Windowsos iTunes-szal :-)

Egyébként ismerős a helyzet. Én sem hallgatok a jóakarókra (igaz, volt olyan is, hogy jobb lett volna). Ezért kezdtem anno Linuxot használni (pedig a Windows-zal játszhattam volna), ezért próbáltam ki a FreeBSD-t később (pedig akkor a Linux sokkal elterjedtebb volt) és ezért kötöttem ki végül a Macintoshnál (pedig ennyi pénzért sokkal "gyorsabb" PC-t kapnék). Furcsa módon azt vettem észre, hogy eleinte lököttnek tartanak az emberek, később pedig elkezdenek kicsit irigykedve és talán egy lehelletnyi tisztelettel nézni rám :-) Nem tudom, más Macesekkel megesett-e már ilyesmi.
Előzmény: ZsuR (2116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!