Nem nagy dolog mp3-ból visszaírni CD-re! Neked se lesz vele semmi bajod! Tanácsom, hogy szedd le valahonnan a legújabb Nero-t + a magyarítását is és azt használd az íráshoz(én jelenleg az 5.5.8.2-est használom, de lehet hogy ettől már van újabb verzió is)!
Én általában 4x-es sebességgel írom az audio CD-ket(a saját hifimnél semmi különbséget se tapasztaltam a 2 vagy 4x-eresen írt CD-k közt, bár van aki csak erre van aki csak arra esküszik)!
Jah és még annyi hirtelen, hogy lehetőség szerint ha CD-t írsz, ne csinálj semmi mást a gépeden, így elkerülheted az esetleges fagyást!
üdvözlök mindenkit. néhány napja végre én is beruháztam egy cd íróra. LG 4/32/40, 16.500 Ft. bruttó. megtelt a 20 gigás vinyó, és amúgy is szerettem volna már. az a helyzet, hogy a nejemet arról, hogy ez nem kidobott pénz volt, csak az győzné meg, ha audio cd-t tudnék előállítani mp3-ból, ami megy a hifiben is. némi szóbeli tanácsot már kaptam kollégáktól, de mivel kiderült, hogy úőjraírható cd használata kizárt, szívesen vennék néhány itteni szakértőtől is némi tanácsot. minél kevesebb hulladékkal szeretnék beletanulni a dologba. ja, a cucchoz kapott roxio cd valszeg csak autódísznek lenne jó, ha aggatnék ilyesmit a tükörre. még a vásárlás napján hazavágott egy cd-t, mert sikeres teszt után, írás fázisban lefagyott. azóta Nerot hssználok, de itt látom, érdemes összeszedegetni több dolgot is.
tehát előre is köszönöm értékes tanácsaitokat az ungrabbelésről, ha létezik ilyen szó.
Vennék egy CD-írót, ami szeretném ha megbízható és csendes lenne. Kinézetem egy PHILIPS 24/10/40-es írót elég ledvező áron, vagy esetleg egy hasonló LG-t. A kérdésem az lenne, hogy ezek jók, vagy van olyan típus amivel be lehet fürödni, és nem ajáljátok?
A Feurio a teszt lefuttatásakor kiirta, hogy hányféle meghajtó van feltelepitve és javasolta, hogy szedjem le, de végül is nem volt akadás. 32x-esen megirta törkéletesen az audióválogatást...
Köszike, husi... !! :o)))))))))))
Mint vén trottyhoz illik, sosem hallottam még erről a GNR-ről.... Milyen zenét játszanak, és minek a mozaikszava /ha az egyáltalán... :o)/...??
nicko(6019): Azért merem/mertem ajánlani a "Tikocskát", mert mindkét követelménynek eleget tud tenni. :o)
GombocArtur(6020): Nincs DVD-ROM-od sem...?? Akkor ajánlom/ajánlanám a Toshiba SD-M1612-est, de csak a Multimedia.hu-nál láttam /a Depóban nem... :o(/, ott meg aránytalanul drágább (brutyó 20), mint az én 1502-esem. Ha bárhol látod 15 körül, ki ne hagyd !
És ha megvetted, akkor küldd el nekem, és cserében megkapod a 1502-t... ;o) Jó biznic, mi ??! :o)
Szóval TEAC. Meggondolom a dolgot. Jajj, tegnap milyen szép Plextor 40x-es írót láttam... Úgy fáj a szívem. És a pénztárcám is, ha belenézek :) Gondolkoztam DVD/CDR combon, de ahogy láttam, csak 12x sebességgel írnak. Akkor inkább várhat az a dvdplayer, el?bb egy gyorsabb író kell :)
Szokásos problémám a számokkal... zar 116(6031)-> helyesen: zar116(6013)....
GombocArtur(6005): Nem akarod esetleg "a topikon eluralkodó LG hegemóniát" megtörni...??? :o)))) /Bocsi nicko !!!! :o)))))/
A Depóban kb. brutyó 20-21-ért lehet már TEAC 40/12/48-st venni... Nekem van, cefet jó.
A 24x LG 15, a 32x 16, a 40x 18-19 körül van; szerintem annyira nem szorosan szabott a kereted, hogy a 24x-est kellene választanod "ekkora különbségek" mellett... ;o)
Bár.... Ha tudsz valahol 10x vagy annál kisebb sebességgel írható alapanyagot szerezni (régi Philips Silver Premium pölö...), azzal még tehetnél egy prószát, ui. akkor a "long strategy"-s cynanine-osok voltak még csak igazándiból, amikori konstrukció a Fülöpöd... Vagy: gyorsabban írható, de Verbatim-os azo-s alapú, ami szintén sötétebb színű, és kisebb kraft kell hozzá, mint az új phtalo-sokhoz...
zar 116(6031): szerintem egyértelmű PPeti válasza. A lead-in/out felírási sebessége írási sebesség-függő, akár TAO, akár DAO, akár copy, akár premastering....
Ami fix idő /egy adott konfignál/opsys-nél !!!/, a struktúra létrehozása /TOC,stb./, power kalibrálás. Minél lassabb a géped/rendszered /proci,vinyó,RAM,opsys,gyengébb minőségű írható média/, "paradox" módon annál inkább eltűnik a gyorsabb író előnye, és kezd igazad lenni... :o)
Artúr, mikor nekem ilyenem volt a 8-4-32-es Philipsszel (short strategy CD-ket nem akart írni), akkor fogtam, és visszaraktam egy régebbi firmware-t. Azzal ment.
"CD-írásnál a lead-in, lead-out kb. 2* 1 perc, ez nem változik, bármilyen sebességgel írsz..."
Ez így nem igaz, a Lead-In és a Lead-Out felírásának sebessége is gyorsabb lett az írási sebesség növekedésével. Példának okáért Disc-At-Once módban az egész Session egyben íródik fel, tehát itt nincs különválasztva fizikailag a bevezető zóna, a track(ek) és a kivezető zóna égetése.
A kalibráció miatt szöszmötölhet egyik-másik író (lemeztől függően) a tényleges írás megkezdése előtt, de az nem összetévesztendő a Lead-In felírásával.
CD-írásnál a lead-in, lead-out kb. 2* 1 perc, ez nem változik, bármilyen sebességgel írsz. A maradék idő 80 perces CD-nél:
24*: 3,1/3 perc
32*: 2,5 perc
Azaz, kevesebb, mint egy perc különbség van egy CD megírása között 32* és 24* sebességnél.
Most olvastam valahol (cimre nem emklekszem, asszem prohardver), hogy van firmware update 32x-es lgrol 40x-es lgre :)
Nekem 24x-es van, boven eleg :) Viszont a gyar azt mondja tud 2x-esen rw-t irni, viszont tapasztalat azt mutatja, hogy csak 4x-estol felfele hajlando irni. Találkozott már ezzel valaki?
Gege