Van mind a kettő. A feketicsitől nem estem hanyatt. Elég kevés a sava. A meteor szerintem sokkal jobb. Plusz a feketicsinek kicsik voltak a szemei, a meteor viszont nagyon jó ízű megfelelő mérettel. Úgy permetezem,ahogy a többit. Nincs különösebb baja.
A hivatalos források közt (ami nem feltétlenül igaz persze) pont a monilia ellenállóságot olvastam pár hónapja a meteorról.
Én speciel nem láttam meteor meggyen moniliát. Három eltérő kertben van ilyen fánk. Nekem az volt meglepő, hogy a Maliga emlékét meg a fürtöst is verte minőségben.
Veszel egy fát és ráoltod a másik fajtát is, ha nem tudsz dönteni.
Szomszédról oltottam egy késői meggyet, az meg kukacosodik.... Már erre is figyelni kell :(
Kedves Fórumtársak ,május végén --juni elején érő Pándi megy klón van -é? mert én pándiként vettem egy cseresznye növekedésű fát ,nagy szemű édessavas ízzel, de lehet hogy Piramis volt az a "Pándi? szeretném pótolni mert nagyon tettszet a koraisága és az íze is. elég könyen törtek az ágai az erős növekedéstől.
Sziasztok szerintetek a Feketics sajmeggy alanyon mennyire bírja a nyirkosabb vizesebb talajt?Meszes talajt szereti inkább vagy a semlegeset?Mert most akarok ültetni egy csemetét .
Szerintem várjál türelmesen és figyeld a megtermékenyülést. De ha biztosra mennél, olts rá a piramisra egy kisebb ágba porzófajtát (ha van olyan) tavasszal.
Két éve ültettem egy Piramis meggyet. A környéken van több meggyfa, fogalmam sincs milyen fajták, illetve nekem egy Maliga emléke. Idén volt rajt pár virág, de akkor volt az a hideg idő, esett a hó, így nem tartottam fontosnak, hogy nem nevelt termést. Most olvasgattam a meggyekről, mert szeretnék egy feketicsit ültetni és véletlenül vettem észre, hogy a Piramis részben önmeddő, porzóinak Katalin, Carmen, Margit cseresznye fajtákat írja. Hát ilyenek nincsenek a környéken. Szerintetek a helyi meggyek valamilyen szinten megporozzák? Ha belemegyek a cseresznye ültetésbe, akkor egy spirálba kerülök, Piramis - porzó - porzó porzója. Hát nem tudom mit csináljak.
Keresek késői Pándy meggy csemetét, mely érési ideje július második fele.
Sajnos a faiskolák csak a Pándy 48, Pándy 279 és a Pándy Bb 11 kaphatóak, melyek kb egy hónappal korábban érnek )jun. 20 körül) és a gyümölcsük sem méretben sem ízben nem versenyképes a késői Pándyval.
Korai meggyet nem akarok, épp elég tennivaló van május végén, június elején a kertben. Meg van eprünk is, ami épp addigra fogy el, mire érni kezd a cseresznye.
Végül is eldöntöttem, hogy újfehértói fürtöst veszek, ha el nem fogyott azóta.