szerintem is, ami történik a következöképpen:
gipsz jakab kft (pofátlan esetben a polgári körök szolgáltatháza, esetleg valamelyik fidesznyik nyomdája, jaj nem ugrik be, talán Kövér Szilárdnak van szilárd poziciója ilyen helyen? ja ö nem is fidesznyik, csak közeli hozzátratozó:)): nyomaszámla: 50 milla, kész, könyvelésileg stimmel
nem kéne ezt, nagyon nem kéne, inkább el kellett volna sunnyogni azzal a 180 milával és nagyon örülni nekije...
Ez viszont a költségvetésből magából kiderül.
OK, a TH-ban, ahogy Schmidt úrhölgy állítja, mindenki tizenkét órát dolgozik, vagyis megérdemlik a több pénzt. Csak azt tudnám, hogy akkor ő mikor foglalkozik a XX., a XXI. és a XXII. századi intézet ügyeivel, és mikor tanít, kutat.
Én csak feltettem egy cikket és erre vártam és vároma reakciókat, söt ha olvastad én meg is jegyzetem, hogy nem feltételezem, hogy hazudik, csak kíváncsi vagyok a reakciókra...
szarvamarha: ez a költségvetés hányadik és mióta hozáférhetö? mert én eddig nem találkoztam vele, a honlapot meg ha meg akarom nyitni lefagy az egész gép, csak kiváncsiságból kérdezem?
Bocs, offtopic,nem is szoktam senkit ilyelymi mián, csak báncsa rettentön a leki fülejimet:
Ahhoz, hogy hidjen neked valaki, nem kellene levegőbe beszélni máskor sem.
Asszem emiatt röhögött a fél ország valamelyik intelligencs reality sztár írásán...:))
nem kéne ezt népnemzeti ódalon, szvsz nálatok sem volt nyelvtanoktatás a gonosz bolsik mián? akkor sokat kell olvani az müvetté tesz:))
on
dr. X
Mindek beszélünk olyanról, amiről nem vagyunk meggyőződve?
Főleg, ha viszonylag könnyen meg lehet róla győződni?
Vagy írj nekik egy e-mailt, hogy mi van?
Utána a megfelelő információkkal felvértezve lehet kritizálni őket.
Nagy a zsongás, a hangszóró hungarista dumája és a tárlatvezető fiatalember szavai kioltják egymást, olvasni sincs mit (január 2-án a múzeum egyetlen termében sem találtam egyetlen tájékoztató brosúrát sem az e célra szolgáló tárlókban)
itt alant meg ezt:
Brossúrák költségei (látogatók a belépojegy mellé kapják) 21.800.000 Ft
Teremszövegek költségei (látogatók kapják) 27.823.000 Ft
szóval hogy van ez? brussura egy szál se, de a látogató 50 miilát visszakap nem létezö brossúrában a 130 millás bevételböl? Ki néz nagyon hülyének mindannyiunkat?
Elemes, hidd el nekem, hogy a TH mértéktelenül túl van finanszírozva összehasonlítva a többivel. Mégpedig elsősorban bérben és ellumpolható soft money-ban. Ha a Holocaust Múzeummal is így lesz, az se fog tetszeni.
"A baj azonban ennél is sokkal nagyobb. Az igazgató asszony ugyanis - a nyilvános közlemények tanúsága szerint - az intézmény költségvetésének összeállításakor és ismertetésekor elfelejtett szót ejteni arról a 120 millió forintról, amelynek a mérleg bevételi oldalán kellene szerepelnie. Ez pedig nyilvánvalóan és egyértelműen a közvélemény és a döntéshozók tudatos félrevezetése"
Csak érdeklődni szeretnék laikusként a hozzáértőktől hogy ez nem ezt a bevételt jelenti?:
Múzeum saját bevétele (belépojegyek, könyvesbolti bevételek, büfé bérleti díja): 138.000.000 Ft
1. sorba lehetne rendezni a muzeumokat aszerint, hogy a koltsegvetesuket valamilyen materialis mutatora vetitjuk. mi legyen azokkal, akik a lista elso tiz helyen vannak...?
2. minden mostani hozzaszolasodat ugy fogalmazd, hogy a remelem mielobb megepulo es megnyilo holocaust muzeum a THM-nel is nagyobb allami apanazsban reszesul.
Nem a költségvetés boncolgatása a hazugság, hanem az az állítás, hogy bezár, mert ellehetetlenítették a müködését és ennyiböl nem müködtethetö a TH - Petö Lászlóról sem hazudott? Mikor jól tudta, hogy elsején bezár karbantartás miatt és aztán azt mondta, hogy az ellehetetlenítés miatt zár be, akkor sem hazudott? Amikor azt mondta, hogy ez a legsikeresebb kiállítás akkor sem hazudott?
Mennyi a hazugság mértékenysége arrafelé? Egy elemes vagy két elemes? duracell vagy duravel?
nem olyan rosszak. bar a 168 ora neha a demokratat is felulmulja hujesegben. viszont vannak benne neha jo interjuk, bar egyszer mar lebuktak, hogy tartalmilag is atszerkesztettek a beszelgetest.
nem azert olvasom ezeket, hogy ideologiailag hasonuljak (ahogy a jobbos lapokat sem).
| Események | Időszaki kiállítások
Terror Háza Múzeum költségvetés-tervezet 2003. év 2002-12-28 13:28:19
A Terror Háza Múzeum 2003. évi költségvetési tervezete
Múzeum saját bevétele (belépojegyek, könyvesbolti bevételek, büfé bérleti díja): 138.000.000 Ft
Működtetési költségek:
Kisfogház muködtetése (állagmegóvás, karbantartás, kiadványok) 20.000.000 Ft
Energia 21.600.000 Ft
Víz,szennyvíz 500.000 Ft
Üzemeltetés, fenntartás (biztonsági szolg., takarítás, rendszerüzemeltetés) 76.800.000 Ft
Karbantartás, javítás 3.000.000 Ft
Brossúrák költségei (látogatók a belépojegy mellé kapják) 21.800.000 Ft
Teremszövegek költségei (látogatók kapják) 27.823.000 Ft
Számviteli szolgáltatás 5.400.000 Ft
Telefon, posta 7.520.000 Ft
Szállítási költségek (üzemanyag, szállítási díj) 3.800.000 Ft
Egyéb igénybevett szolgáltatások 3.600.000 Ft
Biztosítás 3.600.000 Ft
Szakkönyv, napilap 480.000 Ft
Nyomtatvány, irodaszer 4.700.000 Ft
Tisztítószerek 2.180.000 Ft
Egyéb anyagköltség 3.000.000 Ft
Egyéb megbízás 3.720.000 Ft
Hatósági díjak 60.000 Ft
Könyvesbolti árubeszerzés 9.000.000 Ft
Eszközpótlás 20.000.000 Ft
Jogdíjak 2.500.000 Ft
Összesen: 241.083.000 Ft
Bérköltség, személyi jellegu egyéb kifizetés és járulékok:
Bérköltség (39 fő) 82.800.000 Ft
15 fő tárlatvezető megbízási díja 3.600.000 Ft
Járulékok (TB, munkaadói járulék, EHO) 33.600.000 Ft
Időszaki kiállítások (6 db) 15.000.000 Ft
Előadások, könyvbemutatók 2.500.000 Ft
Fordítási költségek 5.000.000 Ft
Időszaki kiállítások teremszövegeinek költségei (látogatók kapják) 7.000.000 Ft
Katalógusok 15.000.000 Ft
Audioguide rendszer többnyelvű fejlesztése 20.000.000 Ft
Multimédiás DVD 10.000.000 Ft
Összesen: 74.500.000 Ft
Kutatóműhely létrehozásának költségei:
Múzeum adattárának bővítése, archiválása 4.000.000 Ft
Visszaemlékezések, interjúk készítése 10.000.000 Ft
Kutatók megbízási díjai, járulékok (10 kutató) 10.000.000 Ft
Publikációs költségek 6.000.000 Ft
Egyéb szervezési és infrastrukturális költségek 3.000.000 Ft
Összesen: 33.000.000 Ft
Tja, sokkal nagyobb múzeumok működnek kevesebb pénzből. Igaz, egyetlen múzeumigazgató sem keres havi másfél milliót, mint Marcsi őnagysága. Ez bérköltséggel együtt egyedül cca évi huszonöt millió. Igaz, a legtöbbnek már régi, romlott doktorátusa van, nem olyan taufrisch, mint Schmidt úrhölgynek. Meg hát nem harmadik mellékállásban igazgatnak múzeumot, hanem főállásban, tevékenységük akár kikapcsolódásnak is tekinthető, örüljenek, hogy nem nekik kell fizetni a privilégiumért :)
a koltsegvetes boncolgatasat nehez hazugsagnak nevezni. a muzeum a szamviteli torveny szabalyait betartva mukodik (kulonben SM mint fonok megy a huvosre), az uvegszem-program kereteben modositando ASZ-torveny pedig lehetove fogja tenni hogy a szamvevoszek tartalmilag is vegzalhassa a muzeum kiadasait.
repeta, a muzeum koltsegvetese kapcsan egy konkret tevedes derult ki: VM nem vette eszre, hogy a ktgvetesbe belszamitjak a jegyarbevetelt is es ezert hazugsaggal vadolta SM-et.
az en meglatasom szerint VM egy szoszatyar kritikat irt a muzeumrol, bombasztikus cimmel. ha kritikakent adja el, bizonyara sok ponton vannak megfontolando eszrevetelei. csak azok a "hazugsagok", azok nem gyulnek. igy meg mit cafoljon SM?
A múzeum az, ami ilyen működési engedéllyel rendelkezik. A TH kapott múzeumi működési engedélyt, az már egy másik kérdés, hogy ezzel kapcsolatban a szakma álláspontja mi. Nekünk a múzeum az, ahol kiállítanak tárgyakat, de a fő ismérv valóban a saját gyűjtemény, és a tudományos feldolgozás. Ha nem felel meg a szakmai feltételeknek nem kap működési engedélyt múzeumként, de itt az fel sem merült, hogy szakmai ismérvek alapján döntenének az engedélyről.
Akkor olvasgasd még eccer-kéccer...
papíron, én is jobb szeretem papiron...
szóval mi a helyzet azzal, hogy tízmilliós nagyságrendü a számitastechniak éves költségvetése, de nincs mgötte semmiféle tartalom
milyen reklám-propaganda kér 38 milliót, amikor a mancs cikk szerint még a TH-ban sincs kitéve szórólap?
milyen formaruha kell ide 10 milláért? Ávós egyenruhában fognak tárlatvezetni?
miért szükséges valamire egyetlen forint költségvetési pénzt fordítani, ami hiteltelen, vagy legalábbis sok esetben megkérdöjelezhetö a hitelessége?
miért nem képes kijönni 180 millióból jegyárbevétel pluszban jön hozzá?
milyen gépkocsikra meg konferenciákra van szükség költségvetési pénzböl? ha jól tudom konferenciákra az intézmények pályázni szoktak...
elolvastad ifj. Donáth fórumbeli hozzászólását és a mancs cikket is?
és ezek csak a konkrétumok egy részei (vagy ez egy része) nem givandd ddörlendö