Tévedés! Öreganyám mindig maga sütötte a kenyeret (Hajdú-Bihar megye), és sütött kenyértésztából készített kerek lepényt, ezt ott lángosnak hívják, és kenyértésztából hajtogatott köménymagos lepényt, no ezt ott is lepénynek hívják! :o)) OK, tájegységenként változik, tudom, csak kötözködni akartam kicsit :o))
"sajnálatos dolog h a fennt említett tények jellemzik ezt az amugy helyes és jó programot, és ezzel közhellyé teszik a nemzeti jelképeket, és szélsőségével elriasztja az embereket a jobboldaltól !" -- Igaz, de nem csak a jobboldaltól, hanem már a magyarságtól is. Én sem kérek belőle, ha a magyarságot fajgyűlölő nótákra pogózó szkinhedek jelentik.
Szerinted én egyoldalúan tájékozódom? Hiszen vettem a fáradságot s ha vegyes gondolatokkal is, de kimentem - igaz elsősorban a Kormorán koncert motivált - és személyesen megtapasztaltam. Ezek alapján viszont nem az jött le, amit igyekeznek elhitetni velem. Ennyi.
...dicséretes dolog, hogy Te nem csak egy forrásból merítesz véleményed megformálásához....ám ez nem nagyon jellemző a többségre...az illetékesek ezt nagyon is jól tudják s élnek is a lehetőségeikkel....
Az lehet, hogy Te azt mondod, hogy nem mindenki szélsőséges, aki azonban csak az Index riportját látja, olvassa s abból alkot véleményt, annak biztosan az jön le...még azt hozzáteszem, hogy én az idén voltam először a MSZ-en két koncert erejéig s magam is vegyes érzésekkel indultam útnak, de véleményem szerint nem jött be a papírforma....és nem a fekete bakancsos emberek voltak többségben
Nem igaz, hogy nem értitek, miről beszélek. Van egy dolog, amiből a sajtó kiragad egy részt és csak azt szajkózza, sulykolja az emberekbe. Ez a baj szerintem és csak ennyit szerettem volna mondani, már a legelejétől fogva.
(azóta megváltozott (szvsz rosszabb (áttekinthetetlen) lett), a régi fórumok törlödtek)
Idézet a "Magyar Sziget" honlapjáról:
(témázó (=fórum); IV. Magyar sziget)
"Szittyaszabi adatok | 2004.08.16 19:43 Szevasztok! A rendezokhöz intézném a kérdéseimet. Miért adtok fölösleges támadási felületet a liberálisoknak, a "nem magyar" szívueknek? Szombaton kinn voltam a szigeten és nagyon nem tetszett amit láttam!!!Miért engeditek, hogy a MAGYAR(!!!) szigeten Hitleres, horogkeresztes képeslapokat és más tárgyakat áruljanak? Miért engeditek, hogy a MAGYAR(!!!) szigeten egyesek Gut, Besser, Hitler! feliratú pólókban rohangáljanak? Miért engeditek, hogy a MAGYAR(!!!) szigeten fiatalok a Zieg Heilt skandálják? ENNEK SEMMI KÖZE A MAGYARSÁGHOZ!!! Legalább is az enyémhez biztos nem! Ez az eszme ugyanúgy elárulta a magyarságot mint a mocskos kommunizmus. Ezekbol a jelenségekbol - még ha apróbbak is - joggal gondolhatja az egyszeru látogató, hogy egy neonáci rendezvényen van és nem egy ízig-vérig magyar találkozón. Ha ezeken a dolgokon nem változtattok semmi jóra nem számíthattok a jovoben. "
Igen liberálisok lettek, olyan poltikai felfogással, mely elnézi nektek (én nem tenném pedig se komcsi, se liberális nem vagyok) a kollektív elbutulást, gyűlölet terjesztést...
...azt nem mondtam...viszont az egyoldalú tájékoztatáshoz kétség nem férhet....ráadásul ennek köszönhető, hogy olyan berögzült vélemények alakulnak ki, mint itt a többségé, ez alól Te sem lehetsz kivétel, abból ítélve, ahogyan az egyik képről beszélsz (annak tudatában, hogy fogalmad sincsen, ki van a képen)...de tovább nem ragozom...
ha egy szittyának öltözött fővárosi segédbonyolító alumínium karddal lovasnemzetezik, akkor a szálasi képével díszített csecsebecsék, hungarista könyvek és kiadványok teleportálódnak a 40-es évekbe?
....akkor ilyen képeket miért nem mutattak...?....a válasz roppant egyszerű....mivel az ilyen felvételeken nem az látható, amit ők láttatni szeretnének....
ott voltak többen is, felvételeket, fényképeket, interjúkat készítettek, amelyekből napnál világosabban lehet látni miféle emberek járnak erre a rendezvényre...
szerinted ezeket is biztosan tel avívban hamisították ugye?