A most vasarnapi resz nem volt tul nagy szam, de azert erdekes volt.
Ha belegondolsz, hogy mi tortenne akkor, ha sokkal gyorsabban fognad fel a kornyezetbol az informaciokat (gyorsabb reflexek, stb), akkor tenyleg lehet, hogy lassabbnak erezned az idot...
Talan kicsit szamitogeppel lehet analogizalni a dolgot:
Mondjuk hajtsunk egy szamitogepet 10 MHz-n. Ekkor a szamara felfogott ido a masodpercenkenti orajelciklusok szamaval aranyos.
Na de ha begyorsitjuk, mondjuk 20 MHz-re, akkor gyorsabban dolgozik, mindent ketszer olyan gyorsan csinal, de orajelciklusokban szamolva ugyanannyi ido alatt. Ami persze valos idoben feleannyi.
Kicsit olyan relativitaselmeleti-hangulata van az egesznek... De azert van benne valami.
Én még csak 1-2 rész láttam a sorozatból, de nagyon tetszett. Elgondolkodtató, igaz kissé primitiv amerikai formában. Nincs itt esetleg egy fanatikus, aki felvette az eddigi részeket???
Ma találkoztam egy földönkívülivel a szombati részből. Jött a spéci karszalag leszedő szerszámjával. Már leszedte volna az órám, mikor megalkudtunk egy 30km 33% mt-ben (33 kilométeres 33 százalékos menettérti).
Érdekes nem hasonlított anyára!
:-)
Más:
Felcsaptam a Népszabi mellékleteként adott TV újságot, és szomorúan láttam, hogy nincs szombaton Végtelen Határok. Aztán ép surfoltam a távirányítóval, és rájaakadtam, hogy mégis van. Aztán megint megnéztem az újságban, és kiderült, hogy egyszerűen kihagyták, mert hosszú lett az esti film bemutatása.... :-S (Lehet, hogy csak befolyásolták a tudatomat az idegenek, azért nem láttam?)
Azért nem derült ki, mert ez tulajdonképpen teljesen mellékes.
Atomháború, elszabadult vírus, meteorbecsapódás... A történet szempontjából lényegtelen.
Eleg jo volt -szerintem- a tegnapi resz.
Roviden es tomoren osszefoglalva arrol volt szo, hogy kipusztult az emberiseg. Idegen lenyek erkeztek a foldre, es elkezdtek kutatni a civilizacionk maradvanyait. Sikerult is nehany embert gentechnologiai uton eletre kelteni, es bemeseltek nekik, hogy a ok szuleik (ami igaz is voltakeppen). Arrol szol a resz, hogy hogyan jonnek ra az emberek, etc, es az idegenek titkoltak eloluk a dolgokat.
Egy dolgot hianyoltam, kar, hogy derult ki, hogy mitol pusztult ki az emberiseg..:)
Hat, ilyen pechet...
Tegnap (szombaton) a Vegtelen Hatarok elott kb. fel oraval a vihar soran kiment a kabelTV (szerintem az egesz utcaban v. keruletben), egy csatorna se jott be, es legalabb reggelig maradt is ez az allapot ;-((
Nem akar valaki karpotolni? ;)
Mondjuk kivancsi lennek, hogy milyen resz volt, mirol szolt, jo volt-e, stb.
Thx.
bocsánat, hogy ilyen "későn" szólok hozzá, de csak tegnap néztem meg videóról
SZVSZ volt ott több baki is (a csecsemőkön kívül, ami nekem is szemet szúrt), illetve az egész gondolatsor kezd már nekem olyan M.I.B. lenni
mert ugye a tudós annak volt az öccse, aki beszámolt a titkos kormánycsoportnak (és valakit lelőtt a végén), na abban a részben idegenekről volt szó (akik ha jól tudom a papos részben voltak, Alien I.), aztán még ebben a régi részben voltak a homokkirályok (Alien II.)
de a vasárnapi részben emlékezett vissza a tudós arra a génkísérletre, mikor egy "önkéntes" katonába oltották be az idegen géneket...annak úgy volt vége, hogy a pasi átalakult valami idegen-humán hibriddé, majd mikor a katonaság el kezdte üldözni, jöttek érte az idegenek és megmentették (Alien III.)...megjegyzem, akkor és ott nem a klónozásról volt szó, hanem az "ismerd-meg-az-ellenfelet" játékról
ez már nekem kicsit sok, úgy tűnik a Föld tényleg egy kis átmeneti állomás a földönkívüliek részére (M.I.B.), és mindenki itt akar megtelepedni
ezek az összefoglaló részek csak összezavarják a jobb epizódokat is ezekkel az utólagos kapcsolatépítgetésekkel, főleg mivel ilyen következetlenek
LZ:
Az odáig teljesen rendben van, hogy látványilag beillett az említett képsor a filmbe, viszont ennek a résznek pontosan az volt a lényege, hogy csak az igazat és a valót állítja a műsorvezető. Namármost, ha valaki szereti a VH-t, akkor ha teheti megnézi az összes részt, mint pl. a "szennyezett levegős" epizódot és a múlt vasárnapit is, és ha a fenti két részt összeveti az ember, akkor máris jönnek a kétségek, hogy miért pont egy olyan résznél vétik a kielemzett "hibát", ahol pont az Igazság van a középpontban (The Real World)?
Jut eszembe frankón nézett ki a beillesztett reklámblokk, tényleg olyan volt mintha hírműsort néznénk, gondoltam is "Hol van ehhez képest a Fókusz?":)).
Nekem tetszett a szombati és a vasárnapi rész is, bár volt bennük egy-két "hiba". Nem tudom nektek feltünt-e a tegnapi résznél, a bejátszásoknál, hogy amikor a gnóm bébiket mutatták akkor azt mind a "klónozás és kisérlet" jelszó alatt tették, ez idáig teljesen rendben lett volna, csakhogy az említett esetben a teljes epizódban másról volt szó, ott a szennyezett levegő miatt nem születhetett egészséges csecsemő.
Jelentem: a többi titkos felvételnél nem találtam ilyen típusú eltérést.:)
"...és ahol a sok pacák volt az pedig ( azt is láttam ) az valami párhuzamos világ epizód volt..."
Na az a resz, ahol a fickobol tobb egyformat csinaltak nekem nem volt ismeros, pedig ebben a szezonban egy reszt sem hagytam ki. Tobbiek? Nektek ismeros volt? ds9, nem az USA-ban lattad ezt veletlenul?
Ne csináljátok már fiúk, pont azzal nyugtatgattam magam tegnap, hogy "áááá, ilyet úgysem tudnának még csinálni!", mármint a klónozást. És nagyon féltem rajta (na jó, én mindenen félek:)), de azért azok a biztonsági kamerás, kicsempészett felvételek kicsit hiteltelenek voltak (mer' a biztonsági kamera követi az alanyt, mi?) és sok is volt belőlük.
Szerintetek nem hasonlított baromira a szövet újraizélési eljárás az Ötödik elemben használt regenerációs cuccra? Ez azért van, mert egymástól csórnak vagy mert, ha létezne ilyen, akkor így nézne ki?
Ahelyzet, az hogy a bevágások teljesen más összefüggésben jelentek meg, hiszen mindegyik a klónozást volt hivatott bizonyítani.
Ezt a részt én már láttam jó egy éve, most csak a végét, de az a bevágás ahol a mutáns gyerekeket mutatták ugye semmi összefüggésben nem volt a klónozással eredetileg, és ahol a sok pacák volt az pedig ( azt is láttam ) az valami párhuzamos világ epizód volt, tehát semmi klón nem volt benne.
TidalWave:
En azon gondolkozom, hogy egyaltalan szukseg van-e erre?
Mar a mai eszkozokkel is ki tudnak iktatni (megolni) egy-egy embert, illetve le tudjak hallgatni minden kommunikaciojat, rossz hirbe tudjak hozni (mondjuk kabszer a szobajaba, par lefizetett rendor es egy hamis videofelvetel).
Persze nagyobb, hiresebb embereknel ez mar nem ilyen egyszeru.
De ott is segithet egy kis "zavaros ugy", Watergate, VIP-lista ;-)), stb. Vagy pl. ha nem szavaz ugy, ahogy kellene, akkor megolik a csaladjat, etc.
Szoval kicsit feleslegesnek tunik a dolog, bar teny, hogy azert hatekonyabb, mint a fenti modszerek.
Amugy az ilyen, kicserelt emberek csaladja se vesz eszre semmit? Max. annyit, hogy bizonyos tekintetben "megvaltozott" az ember, ferj, de fizikailag tokeletesen ugyanaz a felepitese, igy ez egyszeruen kimutathatatlan.
(Kiveve, ha kitalaljak, hogy a klonozas kozben megiscsak tortenik valami, tul szabalyosak a sejtek, etc, es ezt kimutathatjak.)
"Az azért nem nagyon teccett, hogy a régebbi részekből vettek át jónéhány bevágást..."
Azert vettek at a korabbi epizodokbol reszleteket, mert ez volt a 3. szezon zaro epizodja. Az elozo szezon vegen is volt egy ilyen osszefoglalas, amire volt is utalas ebben a reszben (a tudos batyja).
Jó volt a mostani rész, illetve egy kicsit (nagyon) hátborzongató. Rossz belegondolni, hogy ha a Hatalomnak valaki nem tetszik, egyszerűen kicseréli az illetőt... brrr... és tuggyátok, mi az igazán borzasztó? Az, hogy ez nem is annyira sci-fi lehetősége manapság!!!
Az azért nem nagyon teccett, hogy a régebbi részekből vettek át jónéhány bevágást...
"A legszkifibb az amerikai Fridi volt, aki az igazságra törekedett, nem a népszerűségének hajhászására, meg a nézőszám emelésére... Azért izgis volt, kellett is innom egy sört."
Jo volt, de azert a conspiracy therory-t Chris Carter jobban nyomatta az X-Files-ban. Ja, nemreg hallottam, hogy CC a Millenium befejezese utan megint valami uj dolgon tori a fejet. Harsh Realm lesz a cime, vagy valami ilyesmi.
"Erdekes... Az a 20-30 ember tenyleg kepes volt magat felaldozni az emberisegert... Ez kicsit valahogy hihetetlennek tunik, szerintem ilyen helyzetben eloszor jobban ragaszkodnek az elethez... Meg ha rabszolgasag is."
Foleg akkor, ha a szuperintelligens idegen lenyek olyan hanyagok, hogy lyukat hagynak a keritesen, ahol konnyeden at lehet jutni a tobbi nephez. Ha minden embert athoztak volna a Foldrol, akkor nehany nagy koponya biztos kiagyal egy modszert az idegenek leigazasara es akkor mienk lett volna a technologiajuk. Lehet, hogy csak jol jartunk volna. :)
Azt meg ne is feszegessuk, hogy az idegen, aki megfertozte a csajt, honnan tudott angolul. Ugy latszik az angol mar tenyleg vilagnyelv! :)))
ehhez a vasárnapi részhez nem kellett túl sok új műtermet építeni. De azért tényleg jó volt. Főleg, hogy a biztonsági kamerás felvételek színesek, több pontról egyszerre felvevők, premierplánoznak, stb.
A legszkifibb az amerikai Fridi volt, aki az igazságra törekedett, nem a népszerűségének hajhászására, meg a nézőszám emelésére...
Azért izgis volt, kellett is innom egy sört.
A főcímzenét még mindig nem látta senki mp3-ban?
Nekem, a tegnapi és mai rész is tetszett. Különösen bírom, hogy nem nyálas happy end a vége általában a részeknek. Azt bánom, hogy csak kb. 2 hónapja "fedeztem fel" a sorozatot, de remélem ismétlik majd egyszer.
Vannak kisebb logikai buktatók, de ezek nem rontják az élvezhetőséget. Pl.: a tegnapi részben elhangzott, hogy a haldokló nép alacsonyabb fejlettségű és mégis egyből angolul beszélt a földiekkel, stb. de ezek nem zavarnak, megmagyaráztam magamnak, hogy csak technikailag fejletlenebbek (ez el is hangzott) és közben 10 perc alatt tanulnak nyelveket .... Ezért sci-fi, hogy mozgassuk a képzelőerőnket ....
Mellesleg az én izlésemnek soxor "túlscifisítenek", azaz ha kevesebb lenne egy picit (tényleg csak egy kicsit !) a jelenlegi ismereteink szerint még nem megvalósítható dolog, akkor jobban hihető lenne a történet. Ez viszont el X-fájlosítaná a dolgot és itt talán pont a sci-fi a lényeg, ezért nem fanyalgok, hanem inkább élvezem. Pl.: Én hiszem, hogy mi egy bonyolult software vagyunk és a közeli jövőben (20-30 év) képesek leszünk "programozni" ezt a software-t (DNS-t) úgy, hogy akár az öregedés megállítása is lehetséges, de a mai részben nekem az elhalt sejtek, szövetek újra élesztése már kicsit sok volt (nem az 1-2 sejtből klónozás, hanem a teljes test felélesztése). Elég lett volna a történebe szerintem csak egy "sima" klónozás és egy agy kondícionálás a másolatoknak. Így hihetőbbek lennének a sztorik, de az már nem igazi sci-fi :-)
A média hatalma?
Ez a rész kissé kérdésessé tette mindezt.Most a hatalom tart a médiától vagy a média a hatalomtól? Jó kérdés el lehet rajta gondolkodni (a magyar viszonyokban is)
A mai resz: Rendkívüli kiadás
Eleg jora sikerult, bar tobb regebbi reszbol is "ideztek".
Nekem tetszett...
Sajnos a musorvezeto, bar nagyon sok ovintezkedest megtett, megse kerulhette el a "sorsat".
Nnaa. A mai resz (Feasibility Test ha jol emlexem) egesz jo volt...
Erdekes... Az a 20-30 ember tenyleg kepes volt magat felaldozni az emberisegert... Ez kicsit valahogy hihetetlennek tunik, szerintem ilyen helyzetben eloszor jobban ragaszkodnek az elethez... Meg ha rabszolgasag is.
De aztan jobban belegondolva...
Ha tenyleg az a helyzet, amit mondtak, es minden ott levo belegondol abba, hogy melyik valasztasa (elet/halal) mivel jar... Akkor talan megis tortenhet ugy, mint a filmben.
Es ok azok, akik felaldoztak magukat az emberisegert, ugy, hogy errol az emberek meg csak nem is tudtak. Talan ok az igazi hosok...
Pam : eloszor is koszi
Masodszor tom, hogy a mostani Mill ismetles, de akkor is olyan jo... :) Ja ! Nezzetek meg: www.foxworld.com/millnium
Ismer valaki egy olyan siteot ahol jo TZ kepeket lehet letolteni? (Plane az introt!!) Megkoszonnem!