Keresés

Részletes keresés

piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 854

Kicsinap,

Mar nagyon vartam a beszamolod, és ime! :-))) Nagyon meghato a vége!!!!

Lesz még negyedik is ;-))))

En sem akarok venni igy hirtelen mindent, aztan, meg ha nem hasznalom...

Es ha csak kifozom forrasban lévo vizben a hasznalat elott? Ez is elég lehet nem?

Viszont vettem egy digitalis homérot, ami elvileg 4 funkcios, Beabea a markaja, és hat nem akar pontos hot mérni..olyan mérges vagyok, elvileg azért vettem, mert fulben és homlokon is lehet vele mérni, és gyorsan! Nem bombol 10 percig a gyerek a homérozésnél...de hiaba probaltam ki magamon, vagy a férjemen, nem pontos fokot mutata, pedig a szobahoméro része tok pontosan mér!!!!

Van valakinek ilyen méroje, mi a francot csinaljak????

Előzmény: kicsinap (848)
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 853
a kelengyelistanak végtelenul orulnék :-)))))
Előzmény: Aiiaiiyo (844)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 852
Nálunk az ikrek már 7 hónapos koruktól az állítható lyukasból döntik be a híg főzeléket, ha úton vagyunk, de mostanában a tápot is, ha reggel vagy este nem tudom őket megszoptatni, bírják, hogy ömlik a cucc:)
Előzmény: Aiiaiiyo (846)
pannni Creative Commons License 2008.05.31 0 0 851

Sterilizálás, cumisüveg:

Úgy látom ki fogok lógni a sorból :) de azért leírom, hogy ilyen is van :)

Bevallom én semmit nem vettem, amit sterilizálni lehetne: se cumi, se cumisüveg, se mellszívó. A cuminak elvből ellene vagyok, a többiről meg úgy gondoltam, hogy lehet, hogy nem is lesz szükségem rá, ha meg mégis, akkor a közelünkben bárhol lehet kapni, minek ruházzak rá be előre. Szerencsére igazam lett, csak mellszívó kellett egyszer 2 napig, amikor egy láz miatt elment a tejem, de a barátnőm kölcsön tudta adni.

pannni Creative Commons License 2008.05.31 0 0 850

A végére azért bepárásodott a szemem :) Gratulálok még1x!!!

Előzmény: kicsinap (847)
Moka25 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 849
Ez kalandos lehetett, tényleg, mint a filmekben:o)))
Azért a végén elpityeredtem ám..;))
Gratula még egyszer, Kicsinap, jó egészséget és sok tejet Nektek!!
Előzmény: kicsinap (847)
kicsinap Creative Commons License 2008.05.30 0 0 848

Az eleje lemaradt.

Gergő születése

Reggel ugye voltam NST-n, és rendesen felemás hangulatba kerültem tőle. Minden rendben volt, 10-est kaptunk, de mivel nem tudtam már megenni a túró rudimat olyan hamar behívtak, kétszer megrázták a hasamat, hogy mozgást csikarjanak még ki. Na ettől rögtön sziklásra keményedett a hasam, fájdalmas is volt. Az NST-t végző szülésznő is és a doki is igen győzködött, hogy jobb lenne már megszülni ezt a babát, 2 ujjnyi már a méhszáj, 2 órán belül meglenne. De én nem akartam így beavatkozni a dolgok menetébe, közben meg dilemmáztam, hogy jól döntök-e. (Mert, hogy a szülésznő szerint már a babát is megviseli az, hogy hetek óta jóslóim vannak, meg, hogy nem lesz kicsi, meg tudom-e vajon szülni stb.)

kicsinap Creative Commons License 2008.05.30 0 0 847

Délután is keményedgettem, de aztán elmúlt, aludtam is egy jót. Aztán eljött az este. Megfürdettük a gyerekeket, míg Ajna hosszan játszott a kádban én ledőltem kicsit a hálóban, és beszélgettem Gergővel, hogy én rábízom, hogy mikor jön, mi készen állunk, jöhet nyugodtan, ha akar, megoldom a kórházi napokat is (jobban féltem a kórházi tartózkodástól, mint a szüléstől), szeretjük és várjuk, de nem fogjuk kiebrudalni, ha ő még nem áll készen. Olvastam Ajnának esti mesét, hármat az Anna, Peti és Gergő narancs kötetéből. Ezt Gergő is nagyon szokta szeretni, élénken mozgott most is a mese alatt. 8 óra volt, amikor kijöttem Ajnától, éppen harangoztak. Elmentünk zuhanyozni mi is. L. velem maradt, mondta, hogy nem mer most itt hagyni egyedül a fürdőben. Utána vacsorázni akartam, de nem kívántam semmi nehezet, gondoltam eszem egy kis gyümölcsöt. Szépen előkészítettem egy kis tálkába, és leültem a laptop elé. Nem sokkal később éreztem belül egy nagy pukkanást, és már folyt is a magzatvíz. Éppen előtte gondoltam arra végignézve a kanapén, hogy na ezen is volt már minden, már csak a magzatvíz hiányzik róla.:-) És lőn. Ekkor volt 8.45. Azonnal hívtuk a szüleimet, hogy jöjjenek vigyázni a "nagyokra", én meg máris öltöztem, meg bedobtuk még a hiányzó cuccokat. Szinte azonnal jöttek is a fájások, pillanatok alatt nagyon erősen. L. már kint állt a kocsival, anyuék is befutottak, de nekem megint jött a fájás, átlihegtem még itthon. A kocsiban is jöttek sorban, iszonyat volt utazás közben átszenvedni. Beértünk. A kórház folyosóján jöttek az újabb fájások, azt hittem sosem jutok el a harmadik emeletig, meg a folyosó végéig. Ott térdeltem a földön amikor jött a fájás, egy szülésznő jött és segített a felvételi helységig eljutni. KÖzben L. telefonált a dokinak és a szülésznőnek is (ez utóbbi nem volt a városban). Mázlink volt, a doki éppen bent volt, egy másik kismamája is szült. 9. 25 volt. Nem is az ügyeletes vizsgált meg, hanem a saját dokim. Mondta, hogy na itt sietni kell, a méhszáj már eltűnt, jön a gyerek! Egy fiatal szülésznő volt az ügyeletes kissé pánikba esett.:-) Hoztak egy tolószéket, azzal robogott velem a szülőszobára, hiába mondtam, hogy ne toljon annyira gyorsan, mert így iszonyat elviselni a fájásokat, mondta, hogy de sietni kell.:-) Gyorsan próbálták alám rendezni a szülőágyat, a lábam rémesen kényelmetlenül volt, de hiába mondtam, hogy nem jó, már nem volt idő állítani rajta. Közben, mint kiderült L.-nek szólt az ügyeletes, hogy gyorsan öltözzön, mert különben lemarad.:-) Szegénykém szintén enyhe pánikba esett, és nem vette le a ruháit, hanem az utcai ruhák fölé kapkodta fel a zöld kórházit. Ahogy odaért mellém már jöttek is a tolófájások. Gergő meg jött erőteljesen, nagyon éreztem, hogyan ment lejjebb. Egy nehezebb pont volt, amikor feje félig volt kint és feszített mint a fene, de jött a következő fájás, és már ki is bukkant. Három fájásra sikerült kinyomni. El sem akartam hinni, hogy kész, meg is van. 9.40. Gergő megszületett. 55 perccel azután, hogy elfolyt a magzatvíz, és 15 perccel azután, hogy beértünk a kórházba. Még jó, hogy ennyire közel lakunk...Nagyon-nagyon boldog voltam!! Sikerült!! Itt van, rendben van. Meg is kaptam a hasamra, ahol megnyugodott, elhallgatott. Kicsit lila volt, de szép.:-) L. megint pánikba esett, hogy nem mozog, nem sír és nem lélegzik. A szülésznő megnyugtatta, hogy nincs semmi baja, csak megnyugodott.:-) Aztán vitték mérlegelni meg öltözni, L. ment vele, én maradtam. Hátra volt még a kellemetlen rész. Most kötöttek infúziót, vártunk a méhlepényre. Kaptam egy kis oxitocint, jött is hamar utána. A varrás, rendbetétel a szokásosan rossz volt, de túl voltam rajta. Kitöltöttük meg aláírtam a papírokat, mert arra már végképp nem maradt idő. Utána visszahozták Gergőt. L. elmondta, hogy 3600 gramm!! El sem akartam hinni.:-) Ekkora gyereket szültem meg?! HOgyan növesztettem ilyen nagyra? Nem tudom.:-) Annyira, de annyira jó volt! Annyi izgalom, szenvedés, aggódás, lelkiismeretfurdalás, önmarcangolás, szobafogság után itt volt velünk épen és egészségesen. Sőt, itt volt velünk a megfigyelés alatt is. Még egy gyerekemnél sem éreztem ezt a felemelő boldogságot. Három gyerekünk van!! Köszönöm Istenem.

Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 846
kiegeszitenem meg azzal, hogy ha aventet veszel, normal szamozasu (lyukmeretu) cumit vegyel melle. az 1-es ujszulott, a 2-es asszem 3 honapos kortol, az en 11 hosom meg mindig ebbol eszik. vettunk ugy fel eve nehany allithato lyukmeretut - katasztrofa, a mai napig fuldoklik tole a gyerek...
Előzmény: Mikolt (845)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.30 0 0 845

nem csak cumisuveget sterilizal az ember lanya, hanem mellszivot is, bimbovedot is, ragokakat, cumikat. ha mindezeket sem hasznalod, es valoban nem kell majd cumisuveg, (ami mindenkeppen fog majd kelleni, hogy pl. mas is etethesse a bebit anyatejjel, ha mondjuk akarmi miatt nem vagy a kozeleben), akkor meg mindig eladhatod a hasznalt sterilizalot.

cumisuvegek: erdemes kezdetnek vagy 3 felet megvasarolni. az elso gyerekem Chicco-manias volt, a masodik az Aventet szerette. de mire erre rajottunk, mar egy ejszakat vegiguvoltott. aztan 3 honaposan egyszer csak nem volt jo az Avent es Nuby kellett neki.

Előzmény: piupiup (843)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 844
<i>en</i> vennek meg egy ugyanilyen kicsit (eleinte eleg lesz), hogy ne kelljen kapkodni, ha kell. legfeljebb eladod bontatlanul 80% aron.

pont ma hataroztam el, hgoy eg nagoyn hasznos kelengyelistat felrakok a netre a sajat kommentarommal, hatha segit az elso gyerekeseknek.
Előzmény: piupiup (843)
piupiup Creative Commons License 2008.05.30 0 0 843

Koszi a valaszokat,

Aiiaiiyo

Nem akartam elore beruhazni egy sterilizalora, mivel a védono baratnom(babaja egyéves) azt mondta, nem hasznalt egy darab cumisuveget sem.

Vettem viszont mellszivot, AVENT, és a szettel kaptam hozza egy 125mles cumisuveget, gondoltam az elég lesz kezdetnek, aztan meglatjuk lesz e elég tejem...mit gondolsz?

Előzmény: Aiiaiiyo (842)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 842
en is a chicco hidegsterilizalot hasznaltam az elsonel (de a masodikhoz veszek mikros sterilizalo cuccot, mert ehhez kepest meg a hideg sterilizalas is kupis, nekem 10 rugot meger, hogy 5 perc alatt kesz...) fel eves korig sterilizaltam, azota csak sesnsitive mosogatoszer, sajat szivacs, hetente cserelve (persze a mosogatoszer a kezemnek jobb, de azert leirtam ;))

a ruhait a mai napig kulon mosom, egyszer megprobaltam a mienkkel mostni sensitive mosogellel es oblitovel (Persil meg Silan) es azonnal kiuteses lett tole. PersAvon babamososzer nekunk bevalt (hiperekben kaphato, ugynaolyan nagy kiszereles, mint a rendes gelek, ugynaannyi is kell belole), viszont semmi ecet vagy oblito nem megy bele. ja, es a pelenkakat belerakom a babamosasba, utana ugyis vasalom, az fertotlenit. mindent 60 fokon mosok. olyat nem veszek, ami nem birja :)

(most 11 hos a nagy)
Előzmény: piupiup (838)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.30 0 0 841

mosopor mindegy nalam, a ruhaikat is a mieinkkel egyutt mostam mindig. textilpelenka kulon teszta, az a feje ala megy, mindig kulon, fozomosasban, ecettel oblitve.

sterilizalas: 3 honapos korig mindent, ami a szajaba ment minden hasznalat elott. utana kb 6 honapos korig napi 1-2x. ja, es szigoruan csak forro gozzel. a kifozes tonkreteszi a cuccot, a hidegsterilizalok vegyszerek, nem tesznek jot a bebinek hosszu tavon.

Shiro Creative Commons License 2008.05.29 0 0 840

én nem használok mosóport, hanem gélt, mert a mosópor nem öblítődik ki rendesen a ruhából és allergiás rá a lányom. öblítőt én szenzitívet használok. bármilyen márka jó, de mindegyikből csak a szenzitív.

sterilizálni az első használat előtt mindent sterilizáltam - chicco fertőtlenítőt használtam, nekem nagyon bejött, nem kellett főzőcskéznem. Aztán a cumisüveget, a mellszívót meg az összes alkatrészeiket minden használat után szintén sterilizáltam, a cumit csak akkor, ha kint esett le. Ha a szobában, akkor csak lemostam. kb. addig sterilizáltam, amíg volt tejem. Mikor már csak tápszer volt a cumisüvegben, akkor csak hetente egyszer tettem bele az oldatba a cuccokat.

Most már mindent csak mosogatok, kivéve az első használat előtt, mert akkor mindig sterilizálok.

s.

Moka25 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 839

Mosópor tökmind1, szerintem, az öblítő inkább lényeges. Babája válogatja, kinek mit bír a bőre. Majd meglátod, a Te babád milyen lesz. Van, aki az ecettel öblített ruhákra esküszik, van, akinek elég a sensitiv öblítő is. Én konkrétan ez utóbbival csinálom, de úgy állítom be a gépet, hogy 2x öblítsen. (És mosás is 2x kell, de az már más tészta - játszótér és evéstanulás:D)

Cumi, cumisüveg, bimbóvédő, mellszívó alkatrészek, orrszívó - ezek mind kifőzendők az első használat előtt és később is illik rendszeresen fertőtleníteni őket. Azt viszont, hogy meddig fertőtlenítgetsz, Te döntöd el, körülményeid, tisztaságmániád és kitartásod szerint;)) 6 hónapot szoktak javasolni, én nem bírtam ennyit se;))) De pl. ha új szájbavalót kap a kis cumihuszárom (most már 2 éves), azt még mindig kifőzöm, mielőtt odaadnám neki.

piupiup Creative Commons License 2008.05.29 0 0 838

ugy tünik tényleg magviselt mindenkit a meleg, ma nem is volt tul nagy a forgalom a topikban!

Kérdésem van lanyok!

Ti milyen mosoport hasznaltok a pici ruhainak mosasara?Kifejezetten babaknak valot, vagy tok mind1?

Ja és a cumit hasznalat elott kisterilizaljatok? Vagy csak elég alaposan elmosni?Ugyszint a bimbovédo, stb!

Előzmény: Aiiaiiyo (837)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.29 0 0 837
engem leginkabb az keseritett el, hogy meg 3 honapig ez lesz :)

amugy a hazunkban szerencsere jo ido van, csak amig a kaputol beertem az ajtoig, addig majdnem foldhozvagott (t.i. a meleg) :-o az mar csak a non plus ultra, ha a "nagyot" is cipelni kell melle :D

mi van az ujabb terhesekkel? masok nem csinalnak gyereket? ;)
Előzmény: piupiup (836)
piupiup Creative Commons License 2008.05.29 0 0 836

sziasztok , jo reggelt lanyok! Nagyon el van laposodva a topic...

Mindenkit megvislet a hoség???????

Ki hogy birta a meleget tegnap?

Moka25 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 835
Cserri,
gratula a kislányhoz:)) Dorkát majd meglátjuk, még nálunk is előfordulhat, hogy töke van a menyasszonynak!;))

Kicsinap,
Neked is hatalmas gratula, kíváncsi leszek a történetre!!!
Annyira örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére ilyen szépen alakult minden és hogy mindannyian egészségesen jöttetek ki belőle!!:))
Előzmény: Cserri (827)
piupiup Creative Commons License 2008.05.28 0 0 834

Kicsinap, gyonyoru a kicsi Gergo! Szerencsés vagy, hogy jol ment a szulés :-)

Sok boldogasagot a kisfiadhoz! Nekem még van par hetem, hogy megtudjam milyen érzés anyanak lenni.

Előzmény: kicsinap (830)
Cserri Creative Commons License 2008.05.27 0 0 833
tündérke! :)
És megható olvasni a boldogságodat! Jajj d evásom már énis! :)
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.05.27 0 0 832

Gyönyörű baba :)

jefkoTnak és családjának itt is gratula :)

Allia Creative Commons License 2008.05.27 0 0 831
Örülök, hogy jól vagytok, és hogy otthon vagytok. Ha lesz időd, azért majd írjál pár mondatot a gyors szülésről. :-)
Előzmény: kicsinap (828)
kicsinap Creative Commons License 2008.05.27 0 0 830

Íme Gergő 1 naposan:

kicsinap Creative Commons License 2008.05.27 0 0 829
Szívből gratulálok!
Előzmény: Tejszínes Pacal 2 (823)
kicsinap Creative Commons License 2008.05.27 0 0 828

Sziasztok!

Tegnap haza jöttünk.:-) Iszonyat boldog vagyok, gondolhatjátok, sokszor csak úgy elbőgöm magam, hogy mind itt vagyunk éppségben, és azt sem tudom hova nézzek, mert mindenhol van egy gyerekem.:-))

Majd írok részletesen, köszönöm a sok gratulát.:-)

Előzetesen annyit, hogy alig értünk be annyira gyors volt, a szülésznő el is nevezte turbo babának.:-) Én azt hittem eddig csak a filmekben van ilyen, de ha nem lakunk ennyire közel, akkor tényleg itthon születik meg.

Kicsinap

U.I. Így aztán a tanoc kérdés is megoldódott könnyen.:-)

Cserri Creative Commons License 2008.05.27 0 0 827
Kicsinapnak és JefkoTnek nagy gratula ababákhoz!

Anzán neked a kislányhoz! :)

És Biribon ez a kislány csodálatosan szép! :) Gratula!

Én tegnap voltam uhn, 90 %hogy fiúcskát cipelek. :) Kérhetek egy kék csikot? És Levente lesz.
Moka, dorkát már csak te tologathatsz! :))
piupiup Creative Commons License 2008.05.27 0 0 826
Sok sok gratula a babanak és az anyukank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zöldség Creative Commons License 2008.05.26 0 0 825
Szeretettel gratulálunk és sok puszit küldünk jefköTnek és jr.-nak is! :) Részletek is jöhetnek! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!