Keresés

Részletes keresés

mnsrnr Creative Commons License 2019.01.05 0 0 96

1. E-mailt kell írni az ügyfélszolgálatnak. Ha jól tudom +90 napra megadhatsz további 3 cashback helyet.

4. Van egy pár, többire nem emlékszem pontosan, én Aldi, Lidl, Shell hármast választottam.

Előzmény: buksi754 (95)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 95

4.Milyen Magyarországon is létező offline/online boltokból lehet választani? 

buksi754 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 94

Lenne néhány kérdésem a Curverol. A plusz költség nélküli havi 500 font forgalom iszonyat kevés. Az e fölötti plusz 2% pedig nagyon durva. Nem is értem miért ez a limit, a Curve nem kap pénzt az elfogadohelyektol a vásárlások után? Nem ebből él?

Na mindegy, kérdésem. 1. Ha indulaskent standard kék kártyát kérek, később fel lehet valtani premiumra? Akkor is lesz majd 6 kategória 3 hónapig, és küldenek egy másik fekete kártyát? Vagy ez a része hogy működik?

Másik. 2. Be lehet regisztrálni nem saját tulajdonú kártyákat is? Pl. a nejemét? 

3.Jól veszem ki, hogy a prémiumnál tudsz depozitolni pénzt? Ugyanis a hétvégi használat eleve alapból ki van lőve a plusz 1.5%-os díj miatt...

nyman Creative Commons License 2019.01.04 0 0 93

Most megtalaltam. Koszi. Hasonlot kerestem.

Előzmény: buksi754 (91)
nyman Creative Commons License 2019.01.04 0 0 92

ezzel nem szamoltam.

Van euros szamlam/kartyam es tavalyig volt euroban erkezo bevetelem is. Igy a forint feltoltes nem fontos.

De teszek egy probat. Vegig mentem a regisztracion, hasznaltam a kododat. :)

A regisztracio itt is faek egyszerusegu, ami tetszett, hogy a kartya hozzaadasanal le lehetett a kartyat fenykepezni es a karakterfelismeres 100%-os volt.

Egy debit kartyat adtam hozza, ami mogott levo szamlan csak akkor tartok penzt, ha eppen kp-t veszek fel.

Amit meg nem talaltam meg, az az atvaltasi arfolyam kalkulator.

Előzmény: mnsrnr (90)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.04 0 0 91

"Valahogy jobb egy tablazatos formaju "kondicios lista"."

A Terms végén van egy melléklet, ott vannak a díjak táblázatos formában, (amik november 20.án végén változtak /emelkedtek) de gondolom láttad.

Igen, ezek az oldalak olyanok, mint amit WordPress el hoztak létre...

Előzmény: nyman (89)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.03 0 0 90

A Curve kártyára úgy tekintek, mint ami kiegészíti a többit. Nem jobb, mint a Revolut/TW, hanem más. A Revolutnak is megvan az előnye, igyekszem is kihasználni. A Curve azt a rést fedi le, hogy számomra ezzel a legkedvezőbb tölteni a Revolutot, amíg nincs HUF top-up (és nem is tudni belátható időn belül mikor lesz). Arra is jó, ha éppen nem tartok pénzt a Revoluton (kiköltekeztem/elfelejtettem feltölteni), de szeretnék vásárolni egy külföldi netshopban, akkor csak használom. A TW/Revolut account más helyzetekben kiváló, ez meg az ilyenekre jó.

nyman Creative Commons License 2019.01.03 0 1 89

Egyelore nem latom, hogy miben adna tobbet, mint az eddigiek.

Olyan ertelemben tobb, hogy havi 10 kp felvet van benne, osszeghatar nelkul, ha debit kartya van mogotte, illetve harom honapig jar visszaterites. De egyikre sincs szuksegem. Hitelkartyanal a havi 200 font megegyezik a Revoluteval.

Az is zavar, hogy nem elore feltoltve/osszeget rautalva mukodik, hanem menet kozben emel le penzt es ha szukseges valtja at. Nincs bankszamlaszam(?), nincs olyan, hogy utazas elott amikor esetleg jo az arfolyam, levaltok egy nagyobb osszeget.

A masik, ami nekem zavaro az oldalban, hogy tul minimal. Nem csak ez, hanem a tobbi hasonlo szolgaltatast nyujto oldal is. Igy nehez az infokat osszeszedni. Valahogy jobb egy tablazatos formaju "kondicios lista".

Előzmény: buksi754 (86)
nyman Creative Commons License 2019.01.03 0 0 88
Előzmény: mephisto6 (87)
mephisto6 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 87

nekem még azt írja a Play hogy nem elérhető az országomban...

Előzmény: mnsrnr (85)
buksi754 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 86

Hm, ismét egy egy hozzászólásos fórumtag. :-/ Remélem nem csak az ajánlások utáni bónusz vezérelt a regisztrációra. 

Minden esetre köszi az infókat, jó látni, hogy egyre több innovatívabb fintech cég lép a piacra.

Első gondolatom az volt, hogy nem a legjobb mód mögé linkelni aktív kártyákat, a lehúzás veszélye miatt. Lásd lejjebb pár hozzászólással.

A második gondolatom az volt, hogy most már lesz mivel tölteni a Revolutot.

A harmadik, hogy könnyebb lesz kimaxolni a HK-kat, amit viszont egyrészt kifejezetten tilt a Curve, másrészt black kártya kell hozzá.

" 6.1.5. Undertake behaviour which Curve deems to be “cash recycling” whereby cash is taken out of an ATM using a credit card and then used to repay the credit card in order to gain rewards on the Payment Card or Curve Rewards." 

Ha tovább küldi a Curve az MCC kódokat, akkor a kp felvét hkrol sem járható út. ;-)

Hétvégén +1.5%-os marzs van ahogy látom...

Ajánlom mindenkinek, nézze át a felhasználási feltételeket és a fair use policyt.

https://www.curve.app/fair-use

https://www.curve.app/terms

Előzmény: mnsrnr (85)
mnsrnr Creative Commons License 2019.01.01 -1 0 85

1-2 éve figyeltem fel a brit Curve kártyára, de akkor még nem működött a szolgáltatás, csak UK-ben. Folyamatosan bővítették az elérhető országok körét, és nemrég Magyarország is felkerült a listára. Van Revolut és TW kártyám is, de amiben különleges a Curve, hogy nem kell pénzt tölteni rá, hanem mögé lehet linkelni bármilyen VISA, Mastercard vagy Maestro kártyát (pl. amivel feltöltenénk a Revolutot).

Kifejezetten az eltérő devizanemben történő tranzakcióknál előnyös a Curve kártyával fizetni, mert a mögé linkelt bankkártyát nem a vásárlás devizanemében, hanem a kártyáéban terheli, az átváltást pedig így nem a kártyakibocsájtó, hanem a Curve végzi sokkal kedvezőbb árfolyamon. Én ezt használom a külföldi vásárlásokra (PayPal, Amazon, Revolut feltöltés, stb.) és a hazai bankok árfolyama helyett kb. középárfolyamon vált a Curve, a magyar bankkártyám pedig forintban lesz terhelve.

A Curve Blue kártya teljesen ingyenes, a Black kártyának van egyszeri 50 font költsége. Előnye annyi, hogy a mindkét kártya aktiválásától számított 90 napos 1%-os pénzvisszatérítési időszak alatt nem 3, hanem 6 kereskedelmi egységet/szolgáltatót adhatunk meg. (Nekem Blue kártyám van, az első 3 hónapra a Lidlt, Aldit és a Shellt adtam meg, tehát a vásárlások után 1%-ot jóváírt a Curve - úgy éreztem nem fog megtérülni az 50 font, persze aki sokat vásárol, annak megéri.)

A kártyát az mobil appből (iOS, Android) tudjuk kezelni, azon keresztül tudunk regisztrálni, a bankkártyákat belinkelni és megváltoztatni, hogy épp melyik kártya álljon a Curve mögött. Így elegendő csak a Curve kártyát magunkkal hordani.

Ha a tranzakciót követően meggondoljuk magunkat és a másik bankkártyáról szerettük volna fizetni, akkor 14 napon belül lehetőségünk van átállítani. Ekkor a korábbi kártyára visszatérítést küld a Curve és terheli a módosítottat.

Az appben zárolni is lehet a Curve kártyát, így teljesen biztonságos. És az is jó, hogy minden tranzakcióról push üzenetet kapunk a Curvetől, ha az eredetileg mögé linkelt kártyánk ezt nem tudná vagy drága az SMS. Szintén a biztonságot fokozza, hogy netes vásárlásnál nem kell megadnom az eredeti bankkártya adatokat, majd a tranzakció után zárolhatjuk a Curve-t.

Az is tetszik, hogy a Curve a tranzakciók során továbbküldi az MCC kódokat, így a haza bank el tudja számolni - akinél ez fontos, pl. visszatérítés miatt.

A kártya dizájn minimalista, az elején nincs semmi csak a Curve és a MC, PayPass logó és a chip. A kártya egyedi azonosítói a hátoldalon vannak elhelyezve, de a tulajdonos neve helyett a Curve fiók száma szerepel. A kártyabirtokos neve elektronikusan van hozzárendelve, tehát pl. netes vásárlásnál ugyanúgy meg kell adni azt a nevet, amelyen regisztráltunk.

Ha regisztráció során megadjuk a ZEJLZY7N promó kódot, akkor nemcsak ingyen lett egy Curve Mastercardunk, hanem kapunk 5 fontot is.

https://www.curve.app

nyman Creative Commons License 2018.12.28 0 0 84

Meg nehany szaz, max 1-2 ezer euronyi osszeget egy utazasnal meg lehet erteni, de tobbzmillios nagysagrendet nem tartanek ott. Inkabb megyek be egy fiokba reklamacio eseten, mint levelezzek egy mobilappon keresztul.

A telefont biztosan meg lehet hackelni. De azert minimalis korultekintessel ezt is el lehet kerulni. Szerintem. Tobb banki alkalmazas csak gyari romokon mukodik. 

A Transferwise es a Revolut is fuggesztette mar fel a szamlat. Az utobbinal rovid ido alatt ment at nagyobb osszeg, mert igy gyorsabb volt. Ezt meg valamennyire ertettem is. A transferwisenal meg csak par euro, parezer forintok mentek ide-oda, mert eppen csak kiakartam probalni, hogy mennyire gyorsan mukodik. De mindketto feloldasa gyorsan lefutott, de azert kenyelmetlen volt.

Előzmény: buksi754 (83)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 83

Hát, ez a tiltás-feloldás nem nekem való. Most is külföldön vagyok, ezt a kártyát használom. Nekem kicsit több lóvé van rajta. A múlt nap a kasszánál eszembe is jutott, hogy fel oldjam, de a cuccok elpakolasa után a tiltás már nem jutott eszembe. A karácsony miatt napokig nem használtam. Az imént vásároltam ebayen, szintén fel oldottam a virtuális kártyát, de most tiltottam mindkettőt, hogy téged olvastalak.

Valaki mondta a storyk között, hogy a telefon a hibas, vírusos, kemprogramos. Minden esetre a Revolut nak is kellene kezdenie ezekkel valamit, mint ahogy a bankok is felhivnak ha valami gyanús.

Kiszamolonál egyszer mondta valaki, hogy ő több tízmilliót tart rajta mert forexezik vele. Háát...

Tényleg nem érdemes komoly pénzt tartani ezen. Nekem pl. háromszor zárolták az egész számlámat, mert nem értettek bizonyos egy eurónyi tranzakció alatti összegeket. Ki voltam akadva, idéztem nekik egy ide vonatkozó uk iránymutatást, hogy először is van egy limit, más részt ha nem tudják be azonosítani hogy ki a payer vagy a payee személye, - de a fogadó fél én vagyok, és én be vagyok nekik azonosítva - akkor utasítsák vissza a tranzakciót de nem zárhatnak el emiatt az egész penzemtől napokra-hetekre. Ejhh

Előzmény: nyman (82)
nyman Creative Commons License 2018.12.27 0 0 82

Erdekes sztorik.

Jo lenne nehany reszletet is tudni, tobbek kozott azokra volnatkozolag, amit te is felsoroltal, de a lenti linkeknel sem latok semmit.

Alap esetben mindig fizetes elott oldom fel a kartyat. Magan a szamlan nehany tiz euro szokott lenni, az is inkabb azert, mert kerek osszegekkel toltom fel es ez a maradvany.

Az zavarna, ha ugy tudnak meghackelni, hogy a revolut rendszeren arrol a szamlarol is leemelnenek penzt, amit a feltoltesre hasznalok. Bar a kartyalimit alligatasa meg ott is segithet.  Sajnos az egyik ir kartyamnak ez meg igy 2019 fele sem opcio.

Előzmény: buksi754 (81)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.23 0 0 81

Nem hagyott nyugodni a dolog, rá kerestem, és sajnos tényleg másnak is voltak ilyen esetei amit említesz, és valóban meg kellett várni míg teljesül a tranzakció a MasterCard szabályzata miatt. Kb. 45 nap alatt futott végig a panasz. Elgondolkodtató. Reméljük a Te esetedben is pozitívan tárul. Azért érdekelne, mit tippelsz, hogy vehették le a pénzed. 

https://community.revolut.com/t/card-hacked-money-stolen/16265

https://community.revolut.com/t/hacking-money-stolen/31870

https://community.revolut.com/t/my-revolut-just-got-hacked-money-stolen-without-losing-my-credit-card/40034

Előzmény: Joker1971 (77)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 80

Most látom, Jokernek ez az egyetlen hozzaszolása az indexen. :-/ Nemhiába gyanús nekem az egész.

Remélem ennek ellenére azért kapunk választ a kérdésekre 

Előzmény: nyman (78)
buksi754 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 79

Ne haragudj, de ezt nem jön, hogy elhigyjem. Bosszantó lehet ami történt ha így történt, de hogy vették le a pénzed? Feltorték a fiókod? Kártyával vagy átutalással vették le?

Ha kártyával melyikkel, a fizikait használva, vagy a virtuálisat?

Online vásárlás volt, vagy fizikai használat/klónozás? Használtad gyanús helyen korábban? Mire tippelsz, hol történhetett a kártya lopása/másolása?

Milyen penznemben vasaroltak vele és hol, milyen országban? Mit vásároltak vele, vagy milyen helyen, szolgáltatást esetleg?

Most pedig a security kérdések. Mennyit "szedtek" le róla? Volt limit beallitva esetleg? Le volt tiltva valamelyik: az online vásárlás? A mágnes csík? A chip? A contactless? Az egész kártya? A geolocation be volt kapcsoltva? Csak azért, hogy tudjuk, ezek sz@rt se érnek? Letiltottad a kártyát, kértél másikat? Vagy fel is ajánlották alapból esetleg?

Mire vigyazzunk, mit tanácsolsz, hogy ne kerüljünk a Te sorsodra? Te hogy véded magad ezek után? 

nyman Creative Commons License 2018.12.21 0 0 78

ugy is terheltek, hogy a kartya inaktivva volt allitva?

Joker1971 Creative Commons License 2018.12.21 -3 0 77

Sajnos a REVOLUT a csalókat támogatja. 

Jooar napja ejjel arra ébredtem h jelez a telefonom jönnek üzenetek. A Revolut üzenetek voltak  hogy húzzák a számlámat. Egyértelműen látszik ezt a bank is elismeri hogy módszeresen vki le nullázta a számlámat. Azonnal chet a rdvolutnak jeleztem mi történt láttak is de nem tesznek semmit. azóta többszöri levelezés után sem. Ott van meg a pénzem talonba de nem állítják ke a kifizetést mindenféle szerzodesekre hivatkozva azt mondjak ha majd a kereskedő felveszi a pénzt akkor töltsék ki egy űrlapon es utána talán tesznek valamit. De hat semmilyen kereskedő nem létezik siman lehuztak a szamlat es hadja s bank hogy a tolvaj siman elhuzzon vele. 

blueye Creative Commons License 2018.12.15 0 0 76

Meghosszabbitottak az ingyenes belepest/kartyat is meghivoval.

nyman Creative Commons License 2018.12.14 0 0 75
Előzmény: nyman (74)
nyman Creative Commons License 2018.12.14 0 0 74

A Revolut banki jogosultsagokat kapott. Igy pl. ervenyes lesz ra 100 ezer euroig a betetbiztositas.

Lasd pl. https://www.cnbc.com/2018/12/13/revolut-secures-european-banking-license.html

kapasz Creative Commons License 2018.12.05 0 0 73

Hoppá! Szuper, köszi a tippet! Tudtam, hogy itt okosodni fogok.

Előzmény: nyman (72)
nyman Creative Commons License 2018.12.05 0 0 72

Azert ha 1-2 evnel tovabb terveznem tartani, meggondolnam pl. az Eurora valo atvaltast is es PEMAP-ot vennek. Lasd:  http://www.allampapir.hu/allampapirok/PEMAP

Előzmény: kapasz (71)
kapasz Creative Commons License 2018.12.04 0 0 71

Köszönöm a részletes választ!

Itthonról kell megoldanom, így egy kiutazás biztos hogy több évi bankköltségnek felelne meg, ezt elvetem. Tehát devizaszámla vs TW lesz a megoldás. Utóbbi(akból) azt szeretném használni, amelyik a legrobosztusabb, gondolom egy TW már eléggé bejáratott, mert elkezdte a költségeket is emelni.

Előzmény: nyman (70)
nyman Creative Commons License 2018.12.03 0 0 70

Tartani tarthatod ott. Biztosan vannak ellenvelemenyek, illetve mas maskepp latja, de a kovetkezokeppen gondolkodom.

A TW, Revolut es a hasonlo szolgaltatasok az alabbiakra vagy azok valamelyikere jok, ezekben kivaloak:

- Feltoltos bankkartya, sokoldalu biztonsagi opciokkal

- Kedvezo arfolyamon torteno valutavaltas, akar utazasnal egyes "egzotikus" orszagokban valo bankkartyas fizeteseknel 

- Kulonbozo penznemekben vezetett szamlak. Akkor valtod le a nyaralasra szant osszeget, amikor kedvezobb az arfolyam.

- Lokalis bankszamlaszam kulonbozo orszagokban helyi utalasok fogadasahoz

stb.

Meg lehetne folytatni kriptopenzzel, utatazasi biztositassal stb.

Mivel ezek relative friss szereplok a piacon, hosszu tavon nem tudom mennyire megbizhatoak. Ezert irtam az elozo hozzaszolasomban azt, hogy inkabb mashol tartanam. De ez lehet az en heppem. Nekem meger havi nehany szaz forintot az a nyugalom, hogy a millioim nagyobb biztonsagban vannak :)

Ha azt tervezem, hogy 2-3-5 ev mulva ingatlant szeretnek venni, akkor keresnek befektetest, megtakaritasi szamlat, lekotest stb. ahol nem zero a kamat. Itt a kockazattures, kockazatvallalas lehet egy korlat.

Nem vagyok naprakesz a brit lehetosegekben, de most csak googlizva talalni 1-2, nehol 2.5%-os hozam igereteket. Pl.

https://www.moneysavingexpert.com/savings/savings-accounts-best-interest/

https://www.moneysupermarket.com/savings/results/?goal=SAV_MULTIPLEPRODUCTS

Ha a biztonsag a lenyeg akkor az 1% is tobb, mint a 0. Biztosan talalni befektetesi alapokat, kotvenyeket is. Vagy akar reszvenyeket is. Ezt te tudod, te erzed.

Ha Nagy-Britannabol irsz, akkor ezek a lehetosegek ott vannak karnyujtasnyira, ha Mo-rol, akkor elkepzelheto, hogy van ami nem elerheto, illetve van amihez ki kell utaznod. 

De minden egyszeru matek. Vegigbongeszed a lehetoseget es szamolsz, hogy megeri vagy nem eri. Vannak koltsegei egy egy lehetosegnek. Ahol kockazatokat kell arazni, ott meg "erzelmi" alapon eldontod.

Ha tobb evben gondolkoznek, akkor keresnek mas lehetosegeket, mint a TW vagy Revolut. Spekulativ tippeket nem szeretnek adni, mert ehhez nem ertek. Azert gondolkoznek azon, hogy a Brexit jovoben mit okozhat. Tovabbi gyengulest vagy esetleg 1-2 ev tavlatban erosodest. 

Fix kamatok eseteben szoktam excelben grafikonokat rajzolni. Pl. allampapiroknal, savos jellegu lekoteseknel kijohet az is, hogy a bizonytalansag ellenere erdemesebb a hosszabb futamidot valasztani es veszteseggel feltorni/visszavaltani vmit. 

Előzmény: kapasz (69)
kapasz Creative Commons License 2018.12.03 0 0 69

Köszi, én is nézegettem a bankszámlákat, de azon túl hogy nem kamatozik, mindegyiknél fogy a pénz. Vagy havi 1-2 font a számlavezetési díj, vagy utaláskor vonnak le egy csomót. Átváltani nem fogom, valószínűleg néhány év után továbbutalni viszont igen. Tehát igazából parkoltatni szeretném.

Ezeknél a TW és Revolut stb. lehetőségeknél ha jól gondolom, kell egy mögöttes számla is, mert ezek az átváltásra valók inkább, igaz? Illetve nem tudom, mennyire megbízhatóak több éves pénztárolásra.

Előzmény: nyman (68)
nyman Creative Commons License 2018.12.03 0 0 68

A TW mogott van betetbiztositas a Revolut mogott nincs. Ha ez szempont.

Kesobb at is akarod valtani, vagy fontban akarod felhasznalni? A revolut hetkoznap ha minimalisan is, de jobb.

Nagyobb osszeg hosszabb tavu parkoltatasara meg gondolkoznek hazai devizaszamlakon is, amihez az adott devizaban kartyat adnak. A fonthoz jo lehet pl. az erste-nel lehet a debit kartya mogotti szamlat valtani. Alap esetben ket euro, de bizonyos osszeghatar felett 50 cent a havi szamlavezetes.

Az OTP csak euro szamlahoz ad tudtommal bankkartyat, a tobbit nem ismerem.

Bankkartya ugye azert kell, hogy mikor kell, koltseghatekonyan feltoltsd ezeket a szamlakat.

En inkabb mennek egy par kilometerrel arebb levo bankfiokba egy reklamacio eseten.

Előzmény: kapasz (67)
kapasz Creative Commons License 2018.12.02 0 0 67

Jelentősebb font összeget kellene hosszabb távon számlán tárolnom. Erre melyik az alkalmasabb?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!