A kuktás módszert ugyan nem próbáltam,de sütőben egyik évben a barackot igen.SAjnos eléggé szétment,megpuhult. A befőző automatával nincs ilyen gondom.Tavaly pl.volt olyan barackom,hogy először nem is akartam eltenni ,mert nagyon puhának találtam. Végülis csak kipróbáltam ,és teljesen jó lett. Keményebb ugyan nem lett a barack,de nem is puhult be még jobban :)
A borsó és a zöldbab is klasszul elál,mindenféle hókusz pókusz nélkül. Megtisztítom,megmosom,üvegbe teszem, vizzel feltöltöm és megy az automatába.Ennyi.
Azért ha esetleg megtalálod, akkor a pontosítás jól jönne. Mint közismert: az Ördög mindíg a részletekben rejtőzik.
Azzal is kevesebbet kellene kísérleteznem, ami a tormareszeléshez kapcsolódó élmények ismeretében nem elhanyagolható szempont.
Az alap receptek általában tökéletesítésre szorulnak, ami általában kellemes kísérletezgetést jelent. Nade ha az ember lereszel tíz deka tormát, aztán kutyulja-zutyulja és a végén kiderül, hogy nem lett az igazi...
neduddgi(én) nézd ezek voltak a tavalyiak. Ez volt a kiindulási alap.Sajnos van egy rossz szokásom.Cetlire irkálom a kipróbálandó recepteket,hogy majd ha jó lesz füzetbe másolom.Persze utána elkavarom a cetliket.Holnap átnézem a lehetséges helyeket és ha meglesz pontosítok.
Ez az időjárás megbolondítja a növényeket (is); már lehetne vágni a metélőhagymát és a metélő fokhagymát is, de még hagyom, mert inkább a zsenge téli sarjadékhagymából szedtem fel, jól is esett. A metélő majd később következik, s a zöme megy vágva dobozban a fagyasztóba... Télen nagyon rászoktunk; körözöttbe, rizsköretbe, rántottába, levesbe. Nem hittem a szememnek, de kibújt ismét a gyapjas tintagombám is, pedig annak még bőven nincs itt az ideje; az ősszel végül kb. 1 m2-ről leszedtem majdnem 2 kg-ot. Nagyon finom volt... :)
Örülök, hogy ízlik. A miénk már elfogyott, keveset készítettem az idén. Sajnos nem volt sikeres a céklám. A másodvetésből nem lett semmi, a korai pedig kevés volt, és hamar elfogyott
Az én receptem régi, de csak tavaly készítettem először hordósat. Tavaly finom volt, az idén pedig valamit elmérhettem.
15 l vízhez 1,5 kg cukrot, 1 kg sót és 1,5 l ecetet (20%-os) tettem.
Már kiszedtem üvegekbe a hordóból, készítettem rá másik levet. Így most egész jó lett, csak duplán kellett vele dolgozni.
Ezen szerintem ne aggódj. Ez kimondottan savanyító edény, élelmiszer minőségűnek kell lennie. Nézd meg a vecsésieket a piacon, ők is ilyenben savanyítanak.
Szia, képet most nem tudok feltenni, mert a telken tároljuk a savanyút, ötliteres üvegekben hordjuk haza a panelba. De évek óta műanyag hordóban készítem és tárolom. Gazdaboltban vettem, 30 literes, csavaros, jól záródó rácsavarható teteje van. Nálam nem szokott évekig megmaradni, mert minden évben elfogy. De nem bátják egymást.
En egy oriasi fagylaltos kontenert hasznaltam, / fagylaltostol/ abbol kiindulva hogy ha elelmiszer volt benne elotte akkor nem lehet veszelyes az egeszsegre, ellentetben holmi festekes tartalyokkal mert ilyet is olvastam hogy volt aki csak kimosta es kesz, ugyanis olvastam hogy kioldodhatnak benne veszelyes anyagok amik kesobb majd egeszsegi bajokat okozhatnak. 4 ilyen savanyusagos fedeles edenyem van, holnapra talan tudok kepet felrakni ha tenyleg erdekel. Nagy ettermektol szerintem lehet venni olcson a kiurult elotte is savanyusagot tartalmazo edenyeket ha benezel hozzajuk es megkerdezed.
Imádom a sült paprikát tojással, főleg, ha kicsit csípős. Már nem emlékszem, kinek az ötlete volt, de itt olvastam valamelyik fórumon, hogy a fagy elől kényszerből bementett "felesleges" paprikát darabolva olajon megsütve, dobozolva lefagyasztja, s télen kiolvasztva, felhevítve üti rá a tojást, s ismét nyár van rövid időre. Kipróbáltam, szuper lett, köszönet érte! Az idén nem csak egy dobozzal teszek el így... :)
"Ma még mindig találtam érett paradicsomot a kertben."
Éppen ezen mosolyogtam; nálam is van még egy-két megkésett koktélparadicsom. A szára már régen száraz (csak trehányságból maradt a helyén), s ami még viccesebb, elszórt egy csomót zölden, s most azok pirosan heverésznek a földön. Megnéztem néhányat; semmi baja. :))) Csodálatos a természet...
viszont lekezdett penészedni ( a birsalmasajt) Na, erre lefagyasztottam. Nem fagyott merevre, rugalmas, könnyen vágható. Kiveszem a fagyasztóból, kockákra vágom, és fagyosan megeszem. Nagyon finom.
Ma még mindig találtam érett paradicsomot a kertben.