Keresés

Részletes keresés

SMN Creative Commons License 2006.01.21 0 0 120

Szió!

Igen, van baba, kutya, meló, vizsga minden. Néha azt sem tudom, hogy merre vagyok arccal. Nagyon szeretem az állatokat. Szeretnék minél többet, persze amennyit még lehetőségem van úgy nevelni, foglalkozni velük, hogy egyik se szenvedjen hiányt semmiben. És persze ami a legfontosabb nekem, hogy a gyerekeim állatok között nőljenek fel. Szeretném, ha az lenne a természetes nekik, ha van mellettük legalább egy kutyus, cicus. Nem szeretném, ha olyan ember válna belőlük, akik miatt állatvédelmi törvényeket kell hozni. Szeretném, ha megtanulnák, hogy felelősséggel kell lenni az állatok iránt.

Nekünk most 4 shar-peink van, az egyik lányomnak most lesznek hó végén babái. :-)

Van egy öreg mackópapánk. Maxi. Ő sarplaninac. Azthiszem róla már tettem fel ide régebben képet. Sajnos a papája tavaly év végén elment. És van Neo cicánk, ő egy sziámi "volt"kandúr.

Igazából a zsánerem az óriási termetű, robosztus, mackós kutyák. Ez nem azt jelenti, hogy a sharpikat nem szeretem, de ők teljesen más tészta. Zabálnivalóak, de legalább egy mackót szeretnék idővel én is. Sajnos még nincs lehetőségem. Még a szüleimnél lakunk. Így is sok már nekik ez a sok kutyi. :-)

Ha minden szerencsésen alakul, akkor tavasszal építkezünk. Legkésőbb évvége felé már szeretnék költözni és akkor már jöhetnek a mackók. Persze akkor már nem fogom beérni velük, akkor már jönnek majd packók is. A másik dilim a lovak. Értük is nagyon oda vagyok.

Na, jó sokat írtam megint magamról. Bár már a többségét biztosan írtam máskor is.

Ma kint voltunk a kertben játszani kicsit, van pár új képem, mindjárt mutizok belőle párat.

:-))

Előzmény: fundi (118)
newfyfan Creative Commons License 2006.01.21 0 0 119

Fundi! Nézd meg az adatlapodat, és javítsd ki a weblapod címét, mert elrontottad! :)

Csak mert így nem tudjuk megnézni onnan, bár az ujfoundlandi.lap.hu-n már felfedeztem. Az egy jó kis linkgyűjtemény!

Előzmény: fundi (117)
fundi Creative Commons License 2006.01.21 0 0 118

Szia!

Teljesen osztom a véleményed, a fundi mackós kell hogy legyen. A sharpei pedig ráncos:) Ja! Egyébként a három fiamat a fundikkal neveltem fel én is! Csupaszív kutyás lehetsz Te is! Az én életemben is volt egyszerre kisbaba-kiállítások-vizsgák. Istenem csak visszamehetnék oda az időben!:))) Most van meló-meló-meló-kiállítások-nagy gyerekek-kiskutyák-kollégák......de jó volt gyesen lenni!....

Előzmény: SMN (114)
fundi Creative Commons License 2006.01.21 0 0 117

Épp az alőbb írtam a standardról. köszi. Korrekt.

Előzmény: newfyfan (115)
fundi Creative Commons License 2006.01.21 0 0 116

Köszi, az enyémek. Az alsó képen a mama és fölötte a fia van. Nem akartam a mailedre küldeni a véleményem, de nem tudtam ezek szerint kezelni a fórumot:(

Bocsi! Természetesen publikus a véleményem a különbség fundi és fundi közöttről. Szerintem rengeteg szaporító meggondolatlan és felelőtlen "munkájának" gyümölcse a kicsavart fülű, vékony csontú, szőrtelen, inkább egy fekete kuvaszhoz ill. labradorhoz hasonlító kutyus. Persze lehet, hogy kutyusnak szépek, de sajnos az újfoundlandi sztenderdet nem unalmában fogalmazta meg a gazdaország. Ha gondoljátok beszkennelem. Bár rengeteg helyen elérhető a neten. És vallom, hogy nem kell szakadék tátongjon az erről máshogy gondolkodók és a komoly tenyésztők között.

Előzmény: newfyfan (113)
newfyfan Creative Commons License 2006.01.21 0 0 115
SMN Creative Commons License 2006.01.21 0 0 114

Sziasztok!

fundi, nagyon szép kuty.

Néztem a különbség....

Hát valóban, és ez nem csak a fundiknál van. Szinte minden kutyafajtánál. Most hozzánk is "betört" ez a dolog. Az egyik tenyészetben vizslának kinéző shar-peiket tenyésztenek. Néha már nem hiszek a szememnek.

Amúgy a fundi meg szerintem akkor szép, ha jó nagy mackós. Nekem a nagy buflafejűek tetszenek nagyon. Bár már nekem is lenne egy ilyen buflafejű mackóm.  :-)

Amúgy örülök, hogy vagytok, itt nem nagyon pörög a fórum. Úgy megörülök, ha látom, hogy érkezik beírás. :-)))))))

newfyfan Creative Commons License 2006.01.21 0 0 113

köszönöm a mailt, bár a fórumba is írhattad volna. Szépek a képen szereplő kutyák.

Ja! A különbségek fundi és "fundi" között, hozzá fűzném hogy az erősebbik fejű kutya is szuka, mielőtt még vki kannak hinné, direkt azonos neműeket választottam, a különbség így is látszik. :)

Ja és itt is megtalálható vok:

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=6714

Előzmény: fundi (111)
fundi Creative Commons License 2006.01.20 0 0 112
tőlem nektek
fundi Creative Commons License 2006.01.20 0 0 111
Sehol senki? Végigolvastam mindenkit, örömmel tölt el, hogy fundiztok. Apropó ár. 23 éve fundizok (gyerekként kezdtem:))) és ezen idő alatt rengeteget költöttem biztos:) kedvenceimre, és nagyon sok baboncot ajándékoztam csupaszív embereknek. Szerintem 1-200 000 nem sok egy gyönyörű, egészséges szkuttyért. És van ami megfizethetetlen bennük. Véleményem szerint csak megbízható, jól gondolkodó tenyésztőtől érdemes hozzájutni barátunkhoz, mert 12-14 évig velünk lesz. A kiállításokon elért siker pedig egyedülálló érzés.
anyabanya Creative Commons License 2006.01.16 0 0 110

Mi 30 000-ért vettük itt Békés megyében, Nagyszénáson törzskönyvvel és jó család lánya, bár minket nem izgatnak a versenyek, csak az a bájos, szelid természete, ami a csmeték mellett biztonságos is:)

http://www.gyogyfurdoi.tar.hu/  szerintem érdemes utazni érte, ha másfelé sokkal drágább

Előzmény: Lev Jasin (103)
newfyfan Creative Commons License 2006.01.10 0 0 109
crash__override Creative Commons License 2006.01.10 0 0 108
Egy kép a medvéről :-)

newfyfan Creative Commons License 2006.01.10 0 0 107
http://photobucket.com/albums/c70/newfyfan/fundi/
newfyfan Creative Commons License 2006.01.10 0 0 106
Lehet hogy a példám tényleg nem volt a legjobb, csak arra akartam kijukadni hogy az emberek többsége sok dologra nem sajnálja a pénzt akkor miért pont ezen spórolnának. A kutya szeretetét persze hogy nem pénzben számolják, ne tessék már kiforgatni a szavaimat. Ilyent nem mondtam. Sajnos olcsó kutya nincs, ha ilyet veszünk könnyen sokat járhatunk dokihoz diszplázia és egyebek, sok gond lehet a fundival. Arról nem is beszélve hogy mestertenyészetből vett kutyával is lehetnek gondok sajnos. És az is igaz sajnos hogy nem mindenki engedheti meg magának a fajta tartását, ráadásul a tartásuk sem 1-2 Ft. Ha kiskutyát szeretne előtte tájékozódjon, nézzen meg több "tenyészetet" és ne siesse el a választást.
Előzmény: Lev Jasin (105)
Lev Jasin Creative Commons License 2006.01.10 0 0 105

Kedves newfyfan! Ha érdekli, nincs televízióm. Hitelt is csak a házra vettem fel. Véleményem szerint a kutya okozta öröm pedig nem mérhető pénzben. Biztosan van aki nem kevesli érte a sázezer forintot sem, én mindenesetre qtyát szernék és nem egy luxuscikket.

Mindenesetre köszönöm a tippeket, szimpatikus a menhelyi ötlet is. Most megyek és veszek egy Kutya újságot.

Továbbra is várom a jószándékú 5leteket.

Tengermélytisztelettel

Előzmény: newfyfan (104)
newfyfan Creative Commons License 2006.01.10 0 0 104

Az ember ki ad 100.000Ft-ot egy tvért, vagy hűtőért, vagy akármiért. Sőt még hitelt is képes felvenni hogy megvehesse. Akkor kutyáért ugyan miért ne adnánk ki annyit, sokkal több örömet szerez mint egy tv vagy akármi. A kutya újságban vannak hirdetések, és 30-40.000-ért is lehet venni, saját felelősségre kutyát "tenyésztőtől".

Ill. pont Miskolcon van a sintéren egy fundi, igaz nem kölyök. Ajánlom a Bazár hirdetéseket is, ha "olcsó" kutyát akar.

Lev Jasin Creative Commons License 2006.01.10 0 0 103

Kedves Újfoundlandisok!

Néhány hét múlva alkalmunk lesz végre kertes családi házba költözni. Már régen szerettünk volna egy kutyát, a család az Újfoundlandi fajta mellett döntött. Végignézegettem a hirdetéseket és némiképp megdöbbentem. Félre ne értse senki nem ingyen szertnék kutyát, de 60 rugót (vagy még többet) biztosan nem fogok kifizetni érte. Nem érdekelnek a szülei, nem kell törzskönyv, nem fog kiállításra menni, ellenben lesz egy saját kertje, nagy családja és sokat fogunk vele túrázni - vizekhez is.

Szóval, ha valaki tud reális áron, 2006. február-márciusi elvitellel Újfoundlani szuka kölyköt, azt kérem hogy írjon egy üzit a levai@mailbox.hu címre. Mindegy hogy az ország mely részén van, szívesen elmegyek érte.

Előre is köszi a segítséget.

csillucimucuska Creative Commons License 2006.01.08 0 0 102

royal canin giant junior 4kg-os lejárt 2005,12 hóban alus csomiban. szerintem semmi baja. féláron eladó. 2500ft/db

4db van belőle. ha mind a négy kell akkor 7500ft.

30-688-49-27..-

SMN Creative Commons License 2006.01.06 0 0 101

Szió!

Üdv itt!

Jó, hogy jöttél, nagyon nagy volt egy ideje a pamgás itt.

:-)))

Nagyon szép a kutyusod, mint egy igazi hercegnő!

:-)))))))

Előzmény: anyabanya (100)
anyabanya Creative Commons License 2006.01.06 0 0 100
Ö a mi Gyógyfürdöi Lauránk, az az Szundi babánk...Olyan szelid, kedves jószág, amilyen csak egy ekkora behemod jószág lehet:)
SMN Creative Commons License 2005.12.25 0 0 99
newfyfan Creative Commons License 2005.12.21 0 0 98

Én is nagyon sajnálom Wolfit. : (

Nehéz dolgok ezek.

De most Kívánok minden kedves fórumozónak és olvasónak ( bár ők is inkább írjanak ) Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!!!

SMN Creative Commons License 2005.11.29 0 0 97

Szia kambara!

Én nem tudok Neked segíteni, sajnos nekem még újfoundlandim sincs.

:-(

Azért üdv itt!

:-)

Előzmény: kambara (94)
SMN Creative Commons License 2005.11.29 0 0 96

Köszönöm.

Előzmény: ditt (95)
ditt Creative Commons License 2005.11.29 0 0 95
SMN: nagyon sajnálom;(((((((((((((((
Előzmény: SMN (93)
kambara Creative Commons License 2005.11.29 0 0 94

Sziasztok!!!

Nagyon szépek a kutyik!!! Nekem a kedvenc fajtám a Landseer! Van köztetek olyan gazdi aki ismert vagy van neki Landseere? Tuttommal sokszor szokták őket együtt tartani újfullandival! Van aki a két fajtát tenyészti?

SMN Creative Commons License 2005.11.28 0 0 93
Wolfi "elaludt". :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Előzmény: SMN (88)
SMN Creative Commons License 2005.11.17 0 0 92
És találtam egy képet a "régi" ciccemről. Ő egy házi-perzsa keverék volt. Ivánnak hívták. Eszméletlen egy macs volt, de sajnos beteg lett és meghalt.
SMN Creative Commons License 2005.11.17 0 0 91
Itt már Max is 2-3 éves. Ugye mennyire megváltozott?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!