Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

maimotor Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3054
erre én is rá jöttem volna de nincs gépkönyvem
Előzmény: WooDoo (3050)
Mayae Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3053

Nem kellett fizetnem érte... lehet, hogy hihetetlen, de tényleg így van/volt!

Előzmény: WooDoo (3052)
WooDoo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3052
És mennyiért adják a szakvéleményt?
Előzmény: Mayae (3049)
Mayae Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3051

Szia Adam07!

Eltaláltad, hölgy vagyok :-), és imádom az Aixam 500-osmat!! Ilyet vegyél! :)))

Előzmény: Törölt nick (3029)
WooDoo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3050
A gépkönyvben benne van hogy hány köbcentis a motor:)))
Előzmény: maimotor (3046)
Mayae Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3049

Kedves Mindenki!

Akinek TÜV szakvélemény kell, tegye a következőt. Írjon a TÜV-NORD KTI Kft-nak egy levelet, Finszter Ferenc osztályvezetőnek címezve, írjátok le az autó pontos paramétereit (típus, terheletlen tömeg{350 kg}, teljesítmény{4KW} és kérjétek meg, hogy állítsanak ki egy tanúsítványt a megadott paraméterek alapján arról, hogy sorolják be a megfelelő smkp kategóriába, és adjatok meg egy postacímet, hogy oda küldjék meg Nektek a tanúsítványt. Én ezt tettem, két héttel ezelőtt írtam meg a kérésemet nekik ezzel kapcsolatosan, ma megkaptam a hivatalos besorolást, nem kérdeztek semmit, csak kiállították a papírt és elpostázták!

Sok sikert Mindenkinek!

maimotor Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3048
hát csak abbol gondoltam mert azt irtad, hogy a lámpa nem zavar, a többi szerintem meg elenyészö különbség
Előzmény: Törölt nick (3040)
maimotor Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3047
szerintem adam 07 ha mégse aixamot veszel és kellene egy szakvélemény a TÜV-töl akkor irj neki a cim rajta van
ez a szakvélemény ami most itt körbe jár egy ismerösömtöl van aki egyszerüen irt a TÜV-nek és arra kapta ezt a választ, azért gondolom másik tipusra is ugyan ezt válaszolnák.
Előzmény: Törölt nick (3031)
maimotor Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3046
Hali WooDoo

igazábol nem tudom hány köbcentis ránézésre nincs különbség a 400-ashoz képest az elsö vario tárcsája nagyobb mint a 400-asé és a végáttétele is más de igazábol nem tudom összehasonlitani mert a 400-asom még nem üzemképes, de a kaszni és a futomü mérete miatt tényleg nagyon jo
még soha nem volt pl kanyarba problémám pedig igazán mindent beleadtam, hogy kiderüljön akar-e borulni de nagyon stabil.
Különben van egy üres kasznim bakancs-nak hála amiröl leszedtem a burkolatokat és mindennap elgyönörködöm az alu vázba nagyon preciz és maszivank néz ki kicsit elfogult vagyok az aixammal szemben meg tul sok összehasonlitási alapom sincs de szerintem is ez a legjobb.
Előzmény: WooDoo (3023)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3045
Köszi Beta9 és WooDoo az infókat !
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3044

Szia BIGYO2 !

Félreértettem, mert azt hittem, hogy a rozsdásodásra értetted! Ma is megnéztem egy mopedet, Microcart, de az alja elég rozsdás volt . . .

Köszi!

Üdv!

Előzmény: BIGYO2 (3036)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3043
Bocs, úgy látom ide hiába illesztek be képet . . . nem jeleníti meg ! :-(
Előzmény: Törölt nick (3042)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3042
 Én erre gondolok, ez az előbbiből lemaradt!
beta9 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3041
Jövő hétre ígértek valami eredményt, ezt kéedeztem azonnal. Még nincs meg az engedélyük. Na persze kíváncsi leszek, hány személyes lesz, mert ugye az szgk az szgk, a motor az motor, a porszívó az porszívó, a TV az TV, mindegy milyen gyártmány - vagyis a mopedautó, az mopedautó, ha 2 személyes, akkor a többi is az.
Na, ez nagyon érdekel..... Sztem nemvagyok egyedül.
AMINT LESZ HÍR, JELZEM, DE ŐK IS BIZTOSAN ELŐRUKKOLNAK VELE.

ÜDV
Előzmény: BIGYO2 (3037)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3040

Szia Maimotor!

Az új Aixam 400 -as alatt én is azt értem amit te :-) ! Egybe van az index a lámpával, kicsit nagyobb és kerekebb a lámpája, a hátsó lámpája tényleg hosszább, és több benne a "fehér " szín!

Belülről a kormány más, meg az ülés! Kb ez ! Miért gondoltad, hogy én mást értek alatta ?

Én erre gondolok :

Üdv!

Előzmény: maimotor (3039)
maimotor Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3039
Szia Adam 07

Akkor szerintem te mást értesz uj alatt mint én
mert amit én uj-nak neveztem az a 2000-es évjárat körüli és csak az elsö lámpáj nagyobb benne van az index és a hátso lámpája magasabb 2cm-rel különben mindene ugy néz ki mint a régebbi belülröl változtattak sokat de az se látszik elsöre
Előzmény: Törölt nick (3022)
xeniah Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3038
Hát igen. Fájó szívvel, de megváltam tőle...
Ezért is nem jelentkeztem a mopedtalálkozóra. Bár szerintem amúgy is necces lett volna nekem az a 400 km max. 60-as sebességgel :)
Előzmény: WooDoo (3035)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3037
A tanúsítványukba nem kukkantottál bele?
Előzmény: beta9 (3032)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3036
Valamit félreértettél. Amit írtam, az a módszer a rohadás megelőzésére való.
Ha már benne van, javítani kell és utána kezelni. A jó az lenne, ha nem rohadna, és
így az állagát meg lehet őrizni a korábban írt gondoskodással.
Előzmény: Törölt nick (3030)
WooDoo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3035

xeniah!

Eladtad a Virgot? Nem látom a neten a járgányt.

Előzmény: xeniah (2961)
WooDoo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3034

A rendőrnek mutathatsz bármit:))) Úgyis feljelent ha akar.

Ha rozsdás az alváz, pl. a Chatenet Media/Baroder tipusoknál jobb ha nem veszed meg, gyakorlatilag javíthatatlanok. A JDM Titane, Chatenet Stella, Microcar Virgo is gyakran szét van rohadva ha sokat jártak velük télen, de sima zártszelvényből van az alvázuk, azt le lehet újból gyártani. A Titane-hoz 140e volt régebben egy új alváz, és ebben még benne volt az átszerelés is. Ha viszont csak felületi a rozsda, akkor egy alapos drótkefézés és sterimózás után le lehet kezelni, akkor sokáig kibírja, mert nálunk nem nagyon sózzák az utakat.

beta9 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3033
Szerintem felmutathatod, ez eddig állampolgári jogod. Az, hogy a yard ezt akceptálja, vagy sem, ez az ő joga. Ha logikus gondolkodó, s nem ellenséges, úgy el is fogadhatja, ha ellenséges, akkor hidd el, az Aixam-mal is fel fog jelenteni.
Ettől függetlenül ez a szakvélemény is egy + adalék.
beta9 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3032
Tatabányán benéztem a Ligiert áruló Mopedcar üzletbe.
Tény: csodaszépek, hatalmas!!! csomagtérrel, - nagyobb, mint akár egy Opel kombié, -4 tárcsafék, ízléses, szép belső.... Hát, újak. Van egy Buggy-Cabrio keresztezés, nagyon jópofa, nyárra, esőmentes napokon. Teteje ven, de körben nyitott.
Na, szóval végül is megéri az árát, ha van sok pénzed..... (akkor meg minek?)
Ma elmentem a múltkori igazoltató rendőr hölgy mellett, most is mértek. Rádudáltam, mosolyogva visszaintett, remélem, ha feljelent, ugyanilyen bájos mosollyal teszi. Legközelebb megkérdezem, h. a hazavitt "tananyag"-ról van-e (akár privát) véleménye, merthogy hivatalosan feljelentésire kaptak utasítást. Akikkel a megyénél beszéltem, mind betegállományban vannak, - csak nem a brumi-bubópestis-láz (Rejtő Jenő után szabadon) miatt? Az új oszt.vez. jövő hétre talán aktív lesz, s ismét bejelentkezem hozzá - ő is jogász.
Előbb-utóbb vagy megunnak, vagy lelőnek, de talán nyitott füleket is találok.
Szeretném, ha itt nálunk egy kicsit nyugalom lenne, (megfelelő önös érdekből, nemdebár?).
üdv
Előzmény: Mayae (3027)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3031

Szia Mayae!

Így van a Bander féle - tanúsítvány szinte semmit nem ér, ahogy WooDoo mondja . . . . (és még ezt képes el is adni embereknek) !!! számomra ez hihetetlenül nagy . . . . -

A TÜV szakvélemény az már valami, Mégegyszer köszi WooDoo , hogy elküldted! Igaz, nincs benne, hogy vihetünk magunkkal utast, de legalább tisztázza a járgányt. .

Na most WooDoo, ha én mégsem Aixamot veszek, hanem vm másfajtát akkor azt felmutathatom a rendőrnek? Mert ugye az a szakvélemény ki is hangsúlyozza, hogy Aixam 400 típusról van szó . . . akkor , ha másfajtát veszek az nem gond ugye ? Felmutathatom akkor is ?

Köszönöm!

Előzmény: Mayae (3028)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3030

Szia BIGYO2 !

Köszi a tanácsot, ezek a mopedautók általában alulról rohadnak . . . ma i s megnéztem egyet . . . az is alulról rohadt . . . mindegyik . . . legalábbis rozsdásodik keményen! Akkor azt mondod csináljam majd meg ezt és ne foglalkozzak vele a vételnél ?

Köszi a tanácsot BIGYO2 !

Előzmény: BIGYO2 (3026)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3029

Szia Mayae!

Igen, tisztára olyan, mint egy Renault Twingo! A Twingo női autó, de az Aixam formája szerintem vagány!

Nem tudom, gondolom te egy "hölgy vagy " és nem férfi . . . de mindegyik autó aranyos a Twingo is és az Aixam is ... !

Üdv !

Előzmény: Mayae (3027)
Mayae Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3028

WooDoo,

a Bander-féle tanúsítvány nem valami meggyőző szerintem, a TÜV-össel meg annyi a "gond", hogy nincs benne, hogy ketten is mehetnek vele... de inkább hitelesebbnek tűnik számomra ez!

Köszi még egyszer, hogy megküldted őket!

Mayae Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3027

Szia Adam07!

Igen, pontosan... olyasmi, mint egy törpe Renault Twingo... nekem legalábbis ez jutott először róla eszembe, amikor megláttam :)

479 ccm-es motorral 4 KW teljesítménnyel kiválóan megy, és kb 30 cm-el hosszabb, mint a 400-asok, viszont a terheletlen súlya így is 350 kg. Mondhatom úgy is, hogy szép nagy csomagtere van... :)

Előzmény: Törölt nick (3025)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3026

A léghűtéses cabrióban télen fáztam, mint a vadászkutya. Szerencsére a mostani mopedemnek - bár nyáron előnyösebb lnne a régi - jobb a használati értéke, be is lehet zárni, ha közterületen hagyom.

Autóvásárlásnál sem az ízlésem vezérelt, hanem a pénzárcámhoz igazítottam az igényeimet, és úgy döntöttem adott pénzért a legjobb állapotút kell megvenni,

tehát inkább veszek jó állapotú Ladát, mint leharcolt Mercedest. (Ez a hasonlat a mopedekre azért erős túlzás, nincs oly nagy különbség kztük, hogy filozófiai

dilemmába kerüljek), a rohadásról annyit, hogy egyszerű festékszóróba teszek gázolajat, keverem fáradtolajjal, olyan sűrűre, hogy azért jól porlassza még, és

alol átfújkálom időnként. Sem autón, sem mopeden rozsda nincs. Bátran bevállalnám a legrohadósabbat is, persze rohadás előtti állapotában, nálam megmaradna.

Előzmény: Törölt nick (3014)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3025

Szia Mayae !

Akkor neked 1999 -es évjáratú régi kasznis 500 -od van ugye ? Köszi az infót, én csak két személyes új 500 -ba ültem idáig :-)

Köszi Mindenkinek!

Előzmény: Mayae (3024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!