Ja-ja, szerintem ezt is megbeszéltük már korábban.
Vannak olyan sorozatok, műsorok, amire az ember tkp. sajnálja az időt. De úgy, hogy közben vasalsz, vagy zöldséget pucolsz, már hasznosnak tűnik a tvnézésre fordított idő. :-D
Én kifejezetten szeretem, amikor nyáron ki lehet ülni bikiniben, egy jó hideg sör mellé ilyeneket csinálni. Ez konkrétan pihenés. Télen meg tévézés közben lehet ilyeneket csinálni.
Igen, a nők erre vannak szocializálva, h ne napozzanak csak úgy, mer' az milyen már'... És ha csinálnak valamit, dolgoznak, akkor azt maguk se tekintsék munkának, hanem napozásnak... Kijön az a 2 óra bőven.
Az én hetirendem egy ember ellátása mellett ez volt másfél évvel ezelőtt:
... és közben egyikre sem tudsz rendesen figyelni . Nemtom' , de nekem nem működik külön-külön a jobb és bal szemem , hogy egyikkel tévét nézzek , a másikkal krumplit pucoljak .
Dehogynem. Csak nem mindegy, hogy mondjuk a szabid alatt rászánsz/rászántok ezekre 1-2 napot, és egy jó darabig fél óra alatt kaját lehet rittyenteni bárkinek. A főzni nem tudó férjnek is, és egy kamasz gyerek is meg tudja oldani így az étkezését.
Mi pl. nagyon szeretjük a bulgurt, meg a mie/ramen tésztát is. Főzni sem kell, elég beáztatni. A többi hozzávaló (fantázia szerint kombinálható) meg egyrészt simán megvan maradékból, másrészt pl. a kínai sült tésztához egészen olcsón van mirelit zöldségkeverék...
Igen, te így csinálod. Ha kedvem van, szeretek főzni, és akkor főzni szeretek. Szeretem a szép tiszta konyhát, az előre kikészített eszközöket, hozzávalókat. Szeretem az alaposan megmosott/pucolt zöldségeket, a húst lemosni, letörölgetni, stb. Szeretek főzni, és szeretem figyelni a hozzávalókat, ahogy átalakulnak finom étellé. Én úgy tartom, h az étel=szeretés Lelkem templomának építő eleme.
Filmet is szeretek nézni. Olyankor szeretem figyelni a filmet, mit akar nekem mondani.
Én nem tudok egyszerre két fontos dolgot csinálni. És nagyon örülök ennek. Zöldésgpucoláskor a zöldségpucolást szeretem megélni, ha pedig mondjuk megnézzem a Jankovics féle János vitézt, akkor szeretem nézni a figurákat, a színeket, azok változásait, a zene hangulatát... Szeretem a katarzist.
Nyáron neki lehet állni lecsót elrakni, vagy télen betárazni a fagyóba hurkából. Lehet előre készíteni zöldség, csont, hús alapleveket és lefagyasztani. Csomó lehetőség van, hogy az ember megkönnyítse a hétköznapjait.
Nem kell mindent elhinni ám! Sokáig én is mindent elhittem az ilyen vetítőgépeknek. Egész egyszerűen így adják el magukat. Vagy valamit nem úgy csinálnak, mint ahogyan kéne. Pl anyósom volt ilyen 5 perc alatt odarakom a kaját típus, és valóban oda is tette, de annak nem volt se íze, se bűze... A húslevesbe pl. nekem még nem sikerült 12 perc alatt megpucolnom a zöldségeket. Aki mást mond az nem pucolja meg rendesen. Na jó, legyen +- 10% az időben. Sokakban nem tudatosul, amikor házimunkát végeznek, h éppen reprodukciós munkát végeznek. Pl. anyósom kecója rendre ragyogott, a légy hasraesett, ha beléptél hozzá. Váltig állította, és hitte is, h ő nem csinál semmit. Aztán egyszer volt alkalmam pár hónapig náluk lenni, és kiderült, h minden héten felforgatja a lakást, ablakot pucol, és mindennap felmos, stb... És szent meggyőződése volt, h ő nem csinál semmit.
Szóval ezek ilyen önreklámok, h érezd minél hülyébben magad, mert neked egy valamire való ebéd 1,5 óra. Megnyugtatlak, igen, annyi!
Akkor kevésbé rutinosoknak 10 perc. :) Amúgy erre az a megoldás, hogy szabadidőben az ember nekiveselkedik, vesz egy halom húst és szépen szeletel, kockáz, csíkoz, porcióz, fagyaszt. Jelentősen lerövidíti a hétköznapi főzési időt, ha előre megvannak a kis csomagok.
na most megneztem, a mellette levo kozeli etkezdeben van kedvezmenyes menu, aki igenybe akarja venni. felsoben nincs napkozi, csak ugyeletben lehet maradni, olyankor kimegy a gyerek, megkajal es visszamegy (de szinte senki sem veszi igenybe az ugyeletet)
Megcsinálod ugyanúgy, ahogy szoktad, lespricceled a kis fasírtokat pici olajjal, és 20-25 perc alatt megsül (légkeveréssel).
Időnként 60-80 fasírtgombócot is megsütök így, aztán kiporciózva megy a mélyhűtőbe. Főzelékfeltéthez, vagy bármilyen körettel tök jó csak úgy elővenni...