kezdenek fárasztani a pixelek - "A Nokia 808 Pure View mobil kamerájának a szenzora 41 megapixeles, a hangokat cd minőségben rögzíti, és Dolby Digital Plus minőségben játssza le,....." és ez telefonban...
Program indítás eddig 3-4 másodperc, most egy se. Gyors lett! Képbetöltés, (raw) szinte azonnal, nincs fél másodperc se, bár eddig se volt lassú. Már zavaróan gyors.:))
Szándékosan nem magyarul írtam. Akit érdekli, megnézi a jelentését. A válasz nem neked szólt, így nem értem miért vetted magadra, de ha már így alakult, biztos volt oka. A különbség annyi, hogy szerintem az idézetemnek van köze ahhoz amit írtam. A tieidnek viszont nincs semmihez, csak beollóztál párat, mert valamiért ez nagyon tetszett.
Úgy látszik ha nincs új hír akkor előbukkan az unalmában saját farkát kergető kutya esete.
Ebből a beszélgetésből viszont kiszállok, mert egymás bunkózása biztos még inkább off topic, mintha a szükséges számítógépes erőforrásokról beszélünk.
Örülök, hogy nem te vagy a moderátor, de ha gondolod, szólj neki, hogy purgálja ki a topikot, mert neked nem tetszik, hogy egy tucat ember az új vázzal készült képek várható utómunkájáról és annak számítástechnikai igényéről tárgyal.
A heveskedésről csak annyit, hogy nézd meg ki használt trágár kifejezést és csupa nagybetűt? Úgyhogy ha én is javasolhatok valamit, úgy gondolkodj el ezen: "Si tacuisses, philosophus mansisses" - Boethius
Annak tükrében hogy a film kisebb nagyobb kiigazítással több mint száz évet élt-él, nos azzal szemben a 2 évente új rögzítő alkalmatosság kicsit marketing ízű, még ha tetszik is…
Ha pénzt keresel vele, akkor az Áfa-t gondolom le tudod írni, akkor pedig már ezzel is ott vagy, mint a livinnyói ár, nem is beszélve arról, hogy az egészet elköltségelheted.
De ha valamilyen oknál ez nem megoldás, akkor el lehet rajta gondolkodni, hogy +2 évet megér-e a megtakarított 150e Ft.
De 150-200 eft-nál már elgondolkodom, az első évet mindenképpen megkapom gyári garanciában akár hol is vettem, persze ha legálisan számlával történt , a későbbi mechanikus felújítás teljes belső mechanika cseréje esetén 130 eft bruttó .
A mostani gépemben(d700) 260 e expo van....Hiba nélkül... Megtartom…
Három évente 130 ezret költeni egy pénzkereső eszközre, nos az nem sok….
Szerintem ilyen lélektani határ mindenkinek máshol van. Van aki 10e Ft-ért is kiskapukat keres és örömmel körtüli világgá, hogy ő olcsóbban vette mint a sok teszetosza. Másnak pedig több százezer forint különbségnél is a kényelem és az itthoni garancia a fontos.
Akkor most a ViewNX gyorsabbnak tűnik, mint a PS. A View a 16MP-es (kb. 20MB) rawokat érezhetően kevesebb, mint 1mp alatt tolja (i5, 8GB RAM), kb. 0,5-0,7mp/kép lehet. 12MP-es képeket valszeg megoldaná 0,5 mp-ből.
"Önmagához képest" gyorsult fel. Amit csinál, azt azonnal teszi, nem kell várni semmire, kivéve a raw-jpg konvertálást, ez 4-5mp/kép max minőségnél. (PS-hez nem tudom hasonlítani, mert a CS4-em nem tudja kezelni a d7000 raw-jait. Ehhez CS5 kéne.)