Keresés

Részletes keresés

almaszirom Creative Commons License 2007.06.09 0 0 105

Sziasztok!

Sikerült nekünk is minden meglévő és még meg sem lévő pénzünket befektetni egy liliomdombi lakásba, ami nagyon tetszik, nagy reményeket fűzünk hozzá.

Pár millióért "kaptunk" hozzá 50 m2 kertrészt is.

Kicsit aggaszt, hogy a kert mellett (persze természetes) járda van, mert számunkra a "kertes lakás -feeling" nagyon vonzó volt, azért is mentünk bele a 2. emeleti mégis földszinti lakás megvásárlásába, és visszatérve az aggodalmamhoz, szeretném, ha minden kedves lakótársunk majd tiszteletben tartaná a kizárólagos használatunkat arra a részre, merthát mégiscsak többmilliós magántulajdon.

Előre is köszönjük a megértést, hiszen más sem szeretné, ha a lakásába/ megvásárolt tulajdonába "látogatna" valaki hívás nélkül, tehát abszolute megérthető a kérésünk, és elnézést magáért az esetlegesen sértő feltételezésért, de nekünk ez nagyon fontos.

Már csak a konyhabútoros egyeztetés van hátra.

Az nem jó hír, hogy B kategóriás gépeket ajánlanak felár nélkül...

Tud valaki információt szolgáltatni arról, hogy megoldahtó-e, hogy megvásárolt főző- és sütő berendezést építsenek be?

Pl. ha valakinek már vett és azt szeretné, ha azt építenék be, akkor annak van akadálya?

Andi

hupm Creative Commons License 2007.06.08 0 0 104

Tisztelt Varga Tamás,

a munkaterület átadását követően mikor várható "látható" építkezés az 3. ütemen?

Gabek7 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 103
Az 1. épületet most vakolják és festik újra, aminek nagyon örülök, mert ez előző festés kicsit csúnyára/foltosra sikeredett.
gpz Creative Commons License 2007.06.03 0 0 102
Köszönjük szépen a tájékoztatást, eezek nagyon jó hírek! Gondolom, most már sínen lesz a project!
Előzmény: Liliomdomb (101)
Liliomdomb Creative Commons License 2007.06.01 0 0 101

Tisztelt Liliomdombiak!

A legújabb információk:

1. A 3-4-5. (alapító okirat szerint C-D-E) épületek generálkivitelezői szerződését hosszú egyeztetéseket követően a héten aláírtuk. Az új generálkivitelező a Murus Zrt (Az építőmester) lesz. Lásd. www.murus.hu

A legfontosabb érv mellettük az volt, hogy egy hasonlóan nehéz helyzetbe került beruházásnál nagyon meggyőzően kezelték az ottani generálkivitelező csődjét, és vették at a kivitelezést. A munkaterületet június 4.-én adjuk át, és végre ezek az épületek is beindulnak. A vevőknek hamarosan megy az írásos tájékoztatás.

2. Az 1. és 2. épületeken már fokozott létszám van, a tegnapi napon az 1. épületen 94, a kettesen 48 ember dolgozott. Ez tovább fog növekedni.

3. Elkezdtük a vevői szerződésmódosításokat, illetve a megegyezéseket.

Kellemes hétvégét!

Varga Tamás

lid Creative Commons License 2007.05.29 0 0 100

Kedves Jövőbeli Lakótársak!

Örülök, hogy ez a fórum létrejött és eszmecserét folytathatunk, legyen az bármilyen kérdés.

Személy szerint remélem, hogy lesz valaki, aki rendbe tartja majd a parkot és az esetleges szemetelőket, legyen az bárki, figyelmezteti.

Én is kíváncsi lennék arra, hogy halad az építkezés, ha halad. Remélem az A épület lakói nemsokára átvehetik a lakásokat és örülnék, ha leírnák a véleményüket, mint első lakók.

Tud esetleg valaki arról, hogy létrejött-e az új kivitelezővel a szerződés a C és D épületekre vonatkozóan?

Belabatyo Creative Commons License 2007.05.29 0 0 99
Hat Tisztelettel bocsanatot kerek mindenkitol, mert en voltam az a "paraszt" aki ilyen-olyan csunyasagokat irt a kutyaürülék temaban. Most tordelem a kezem meg minden. Es szivemre, jo szomszed akarok lenni. De nalam a kutyakaka csapja a biztositekot. Valaki kutyat tart lakasban, valaki azt mondja, hogy annak az udvaron a helye. Mindenkinek meg vannak a maga butasagai, ostobasagai. Megegyszer bocsi mindenkitol akit megbantottam.
Gabek7 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 98
Természetesen nem rád gondoltam, hanem a "p" jelzős szerkezetre.
Az a baj, hogy a kutyaszar téma mindenkiből indulatokat vált ki. Belőlem is, főleg ha belelépek.

Előzmény: Picurka31 (97)
Picurka31 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 97
Elnézést ha durva voltam. Durva voltam? Csak a véleményemet próbáltam leírni, remélem nem sértettem meg senkit.
Előzmény: Gabek7 (96)
Gabek7 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 96
Szerintem nem kellene eldurvulnia ennek a Forumnak. Gondoljatok arra, hogy szomszédokj leszünk, akár nap mint nap találkozni fogunk.
Egyébként ez egy örök vitatéma, nevezetesen a kutyaszar. Sajnos egyáltalán nem jellemző, hogy a kutyatulajdonosok felszedik kedvenceik után a végterméket.... tisztelet a kivételnek. Én nagyon örülök, ha a "telepen" ilyen kivételek lesznek.
Picurka31 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 95
Szerintem nem volt egyáltalán paraszt beszólás. Nem az odaszaratással van a gond, hanem az otthagyással. Ha körülnézel Budapesten, elég aggasztó a helyzet ez ügyben. Természetesen ha összeszeded, nincs semmi baj a kutyákkal, de azt jó lenne elkerülni, hogy ha valaki lemegy sétálni, esetleg leviszi a kisgyerekét játszani, akkor ilyen dolgokkal találkozzon. Sajnos nem az az általános, hogy összeszedik az emberek, és az sem elég, hogy "általában összeszedem". Ha már ilyen sok pénzért lakást vesz az ember elkerített résszel, legalábbi ezektől a dolgoktól szabaduljon meg. Ha voltál már a lakópark feletti dombrészen, nagyon nehéz úgy odamenni az építkezéshez, hogy ne lépj 3x kutyaszarba. Úgyhogy nem kell besértődni, ha tiszta a lelkiismereted ez ügyben, nem is kéne magadra venned.
Előzmény: baig (93)
-panka54- Creative Commons License 2007.05.28 0 0 94
 Van bekerített kutya sétáltató, futattó a lakótelepen.
Előzmény: baig (93)
baig Creative Commons License 2007.05.28 0 0 93
Mi is vettünk egy "gödrőt" a 4. ütemben, lakás címen, de a mai napig nem történt ott semmi. A "csúszás" végül is nem zavar, majd a gépesitésnél megbeszéljük az eladóval. Két kutyánk van, amit beköltözéskor viszünk magunkal, ha egyszer felépül a lakás. Általában sétáltatáskor a végtermékeiket összeszedjük, utalva az egyik hozzászoló paraszt beszolására.  
hupm Creative Commons License 2007.05.27 0 0 92

valami újság valakinél?

-panka54- Creative Commons License 2007.05.19 0 0 91

Ma délelött a Rózsakert utca felől :-)

Belabatyo Creative Commons License 2007.05.18 0 0 90
Tiszteletem!

Az 1. illetve 2. epuletbol szivesen felvennem valakivel a kapcsolatot privatban. Szeretnek kerdezni... :)
hupm Creative Commons License 2007.05.18 0 0 89
3. utemen meg mindig semmi, nemreg arra kanyarodtam.  
gpz Creative Commons License 2007.05.14 0 0 88
Én is tudom a saját munkahelyemről, hogy egy nagy értékű szerződés megkötése nem megy csak úgy hip-hop, szóval megértem a harmadik épület késlekedését, de azért elég szomorú látvány, ahogy az építési gödör széle lassan kizöldül, miközben a pillérek vasalása lassan berozsdásodik...
Előzmény: aDEKa (86)
Liliomdomb Creative Commons License 2007.05.11 0 0 87

Tisztelt Liliomdombiak!

Köszönöm a sok hozzászólást, nagy örömmel olvasom őket!

Ezen a héten az előttem (hozzá)szólóknak válaszolnék:

Kert kérdések:

a használatba vételi engedélyhez szükséges a zöldterület kialakítása és a fatelepítés is. A normálisnál 2x annyi fát kell telepítenünk az építési engedély szerint, azt hiszem elégedettek lesznek vele. A kert kiviteli tervek készen vannak, most pályáztatjuk a kertkialakítást (Nem egyszerű: kell szerkezetépítő, útépítő, kertépítő... sok munka lesz vele. Nézzék csak meg a maketten, mi mindent kell kialakítani.) Természetesen az átadásra a házak előtti út és a garázslejáró is el fog készülni.

Vonat:

egyetértek aDeká-val: városban nehéz teljesen zajtalan helyet találni. Lehet, de +300.000,-Ft/nm. Amikor a beruházó telket választ, mérlegeli az adottságokat. Mi is aggódtunk, de nagyon sok helyi lakos állítja, hogy őket nem zavarja a vonat. Én hiszek nekik.

Nyílászárók:

Valóban egy romániai (már EU tag) magyar vállalt gyártja a nyílászárókat. Nekünk is tetszenek.

Honlap:

Igen frissítettünk. qpz-nak üzenem, nem adunk el kétszer lakást. Az "aki megálmodta" menűpontban az összes közreműködőt szeretnénk feltüntetni. Az x% előleg elírás, köszönöm az észrevételt. Az építészek neve: Nedár és Dóczy Építész Stúdió

hupm-nak:

A C épületet még nem tudom pontosan megmondani. Remélem a jövő héten igen. Amikor döntöttünk a generálkivitelező-váltás mellett, mérlegeltünk. Döntöttünk: inkább legyen kész később, de legyen jó!

Ja, a kert gondozását a társasház üzemeltetője intézi majd, de abban igaza van a kedves jövendő lakóknak, hogy a saját felelősséget nem lehet pótolni. 

Kellemes hétvégét

Varga Tamás  

aDEKa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 86
A képek lemaradtak...

aDEKa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 85
Ma nézegettem és dolgoztak. Főleg az első épület belső munkálataival vannak elfoglalva szerintem. A harmadik épület még nem épül (Varga Tamás írása alapján az később jön).
Belabatyo Creative Commons License 2007.05.11 0 0 84
Velemenyem szerint nekunk lakoknak kell majd megorizni a keritesen beluli zold terulet szepseget. Pl.: kutyat odaszarato lakotarsak megkergetese es jobb belatasra birasa, kintrol beszemetelok megegetese, stb...
A Gyula-Vezer lepcso menten a Gyorgy villa teruleten pl. eleg sok a bedobalt szemet... sajnos...
-panka54- Creative Commons License 2007.05.11 0 0 83

...és mi kell még ?  ....hogy necsak a lakásajtóig terjedjen a tulajdonos tulajdonérzete.....lesznek fák, zöld.....biztos ?  Azért én szeretném tudni, hogy milyen

intézkedéseket tesznek.....hogy a zöldövezet meg is maradjon.

Előzmény: hupm (82)
hupm Creative Commons License 2007.05.11 0 0 82
mi kell meg? osszezarodo MO-s korgyuru. Akkor az M1-es M3 kozotti tranzitforgalom sem elottunk duborogne feltetlenul.
Előzmény: Gabek7 (81)
Gabek7 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 81
Mi most is a vasút mellett lakunk, sokkal közelebb, mint itt a Liliomdombnál.
Nekem egy felüdülés lesz az új lakás, pedig már szinte teljesen hozzászoktam a vonatokhoz. Csak a TV nézésnél zavar a nyitott ablaknál.
Én voltam kint a leendő erkélyünkön és igazából amit akkor hallottunk, az az M0-s zaja volt. De nem nevezném annak, mert szinte alig lehetett hallani.
Nem úgy, mint egy másik lakásunknál a 6-os bevezető részénél.
Szerintem is jó lesz, lesznek fák, parkok, jó a közlekedés, mi kell még??
Ja.....JÓ SZOMSZÉDOK:-))))
Előzmény: gpz (78)
hupm Creative Commons License 2007.05.11 0 0 80

es meg annyi, hogy tenyleg a vonatfutty a legrosszabb az egeszben. Azt kellene hosszu tavon kivaltani valamivel (mondjuk egy aluljarovan). Erd belvarosaban 2 aluljarot is epitettek most, nekunk is az kellene.

Előzmény: -panka54- (77)
hupm Creative Commons License 2007.05.11 0 0 79
az is sokat fog szamitani, hogy az elottunk elrobogo vonatok 10-20% az uj vonatok kozul lesz, amelyeknek a zajszintje joval kisebb. En ugy vettem eszre, hogy evszakonkent is valtozik, hogy mennyire hangos. Most, hogy minden zoldbe fordult, es tenyleg madarcsicserges az egesz kornyek, a vasut kevesbe zavar. Az mondjuk valoban teny, hogy ez a vita jogos a liliomdomb eseten.
Előzmény: gpz (78)
gpz Creative Commons License 2007.05.10 0 0 78
Szerintem még egy nagyon forgalmas vasútnak is jóval kisebb a zaja, mint egy közepesen forgalmas útnak. Nekem amúgy meg sokkal többet számít, hogy gyalog könnyen elérhető legyen a vasútmegálló, amivel húsz perc alatt a belvárosban lehet lenni, mint a kicsivel nagyobb zaj. Az emberekbe valahogy belerögzült ez a "csak vasút mellé ne!" gondolkodás, közben meg nem veszik észre, hogy ennek addig volt csak jelentősége, amíg az autók zaja el nem nyomta az utóbbi évtizedek alatt a vasútét. Most már, szerintem, százszor inkább egy vasútvonal, mint egy főközlekedési út!

Amúgy a vonat legnagyobb zajforrása a környéken a Növény utca fölötti hídja. Úgy vettem észre, hogy kifelé irányban nincs a mozdonyvezetőknek füttykaró kitűzve a Nagytétényi úti átjáró felé, csak befelé, mivel ott már ível a pálya, és nem belátható. De az meg már legyen a domb másik oldalán lakók gondja... :-)
Előzmény: Gabek7 (73)
-panka54- Creative Commons License 2007.05.10 0 0 77

Egyedül a vonat füttyöt lehet hallani......és azt is csak késő este...teljes csendbe.

Napközben én pl. nem is hallom :)

Előzmény: martindoc (76)
martindoc Creative Commons License 2007.05.10 0 0 76

Annyira azért nem jelentéktelen. De biztos el lehet viselni / meg lehet szokni.

Előzmény: tmcorvette (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!