Keresés

Részletes keresés

Labor Creative Commons License 2003.02.17 0 0 75
Ez a bors és erőspaprika szétszórása a kedvenc szaróhelyre, ez is egy korrekt.
Előzmény: 4RESK (73)
demjengi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 74
Szintén jót röhögtem, amint elképzeltem, hogy lesben állok a vizipisztollyal és várom a macskoszt. Nekem is van cicám, de képtelen lennék benttartani, és hiába beszélnék a fejével akkor is átmenne a szomszédba. Mi úgy szabadultunk meg az idegen macskáktól, hogy nem hagytam kint kaját. A másik, hogy a kutyák elkergetig az idegen macskákat, csak a mienket nem.
Előzmény: 4RESK (73)
4RESK Creative Commons License 2003.01.27 0 0 73
Hogyan védjük meg kertünket... A vizipisztolyos megoldáson jót röhögtem.
JFEry Creative Commons License 2003.01.10 0 0 72
Ámokot ugyan nem futnak, de valami bagzási kényszerük van mert itt eszi őket a fene fél éjszakákat!
Kedves kis jószágok, de az én fogalmaim szerint abszolut antiszociálisak!
Előzmény: Thor (71)
Thor Creative Commons License 2003.01.10 0 0 71
Nehogy már komolyan mondjátok, hogy ilyen időben nektek még ámokot futnak a matskák a kertben!
4RESK Creative Commons License 2003.01.09 0 0 70
van valami friss az elektromos macskariasztóval kapcsolatban? Nálunk is detto a helyzet, mint cucuéknál. Idejárnak szarni ezek a rohadt dögök...
MARCANGKA Creative Commons License 2002.08.27 0 0 69
Kerti tóhoz tartozékokat forgalmazó cégek külföldön már forgalmaznak állatriasztókat. Ha jól emlékszem ultrahangos, vegyi és elektromos elven is működnek. Kutyára, macskára, pézsmára, mosómedvére találták ki, hogy távol tartsák őket a tótól. Próbáljatok utánanézni, hátha már itthon is kapható.
JFEry Creative Commons License 2002.08.27 0 0 68
A kevésbé vérengző széplelkűeknek ajánlom!
Jól bevált a doboz csapda, és az áldozatot sem kínozza. Viszont költséges utána legalább 15-20 Km-t autózni vele mert ha csak akár megfenyitve is elengedtem, pár nap múlva újra fetünt. Persze a gazdája otthon így is hiába várta. Tudom, hogy a macsekot nem lehet bezárni, sőt kizárni sem. Lenyűgözően ügyesek mozgékonyak és találékonyak is. A vegyszerezés nálam nem vált be.
Kutyát a kert miatt nem akarok tartani, de a macskák, ha nem is akkora, de mindenképen kárt okoznak. Jellemző a lustaságukra, hogy leginkább a friss ágyásokat tisztelik meg a hempergéssel és a kevéssé értékes trágyázással! A vadászatból elkövetett gödröket is oda helyezik. Sőt, valószínűleg nálam csak Wiskas macskák járnak, mert pl. a tyúkólam körül többnyire előfordul egér. Pedig mikor már elfogadhatóra csökkent a macsak invázió,( a kezdeti éjszakai 15-25 darabról 2-4 darabra ) a csapdát vissza vontam! Be is járnak, szaporodni, ami csuda egy hangú előjátékkal párosul, és tojni.

JF

cicmickiller Creative Commons License 2002.08.26 0 0 67
Szíves figyelmetekbe ajánlom a következő linket, ahol az alábbiakat találtam:
http://www.doctordog.com/catbook/catpoison.html

ANTIFREEZE (ETHYLENE GLYCOL)Poisoning with antifreeze is one of the most common poisoning conditions found in cats because ethylene glycol has a sweet taste that appeals to cats and dogs. One teaspoon of antifreeze can kill an average-sized cat. Signs of toxicity, which appear suddenly, are vomiting, uncoordinated gait (seems "drunk"), weakness, stupor and coma. Death can occur in 12 to 36 hours. Convulsions are unusual. Cats that recover from the acute poisoning may have damage to their kidneys and go on to kidney failure.

Treatment: Induce vomiting on suspicion of ingestion and proceed at once to the nearest veterinary facility. Intravenous alcohol is a specific antidote. Intensive care in an animal hospital may prevent kidney complications.

dittt Creative Commons License 2002.06.13 0 0 66
Kösz a tanácsot, de nem veszek macskát a tuti!
Előzmény: Lord Iffy (65)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.13 0 0 65
Egyébként aki a madarakkal és rovarokkal hasonlítja össze a macskákat annak tudnia kellene azt, hogy ők hasznosak
a macska is hasznos ha nem tudtad volna. mint emlitették már, megfogja az egeret, patkányt. inkább szedegetném a szart, mint hogy egereket kergessek ki a házból.
mellesleg nállunk már halászott ki a kertből lótetüt. nem is egyet. az szerinted hasznos bogár? ha igent mondasz, nincsen kerted!
ha saját macskád van, nem kell más macskák szarját kerülgetned a kertedben, ugyanis területvédő öszöneinek köszönhetően nem enged idegen dögöket be.
szóval a megoldás, vegyél egy saját macskát. tanitsd szobatisztaságra, átvitt értelemben. mindig szokott helyre wc-zen. boldog vagy mert nem szarnak idegenek a kertedbe, viszont a sajátod tudod hova rakja és kidobhatod.:o))
Előzmény: dittt (59)
dittt Creative Commons License 2002.06.12 0 0 64
Az egerek engem is idegesítenének, ha látnám őket, vagy kárt okoznának, de velük élőben még nem találkoztam. döglötten már igen. Az elmúlt 2-3 hétben valamelyik macska minket tisztel meg azzal, hogy az el nem fogyasztott egeret a teraszunkra teszi. Én fejnélküli kicsit megcincált egeret találtam (nem volt felemelő látvány), a férjem is hasonlót talált rá pár napra.
Előzmény: tibor0322 (63)
tibor0322 Creative Commons License 2002.06.12 0 0 63
> A macska viszont csak a gazdájának hasznos -élvezetet okoz az etetése, gondozása- mindenki mást zavar és idegesít.
- az egerek engem sokkal jobban idegesítenének (amúgy a faluban mindenkinél van macska, errefelé időnként inkább a kutyákat mérgezik, "mer' sokat ugatott" :( )
Tozatu Creative Commons License 2002.06.11 0 0 62
Nekünk volt szobában is macska,mikor fiatal házasok voltunk,de csak a kijelölt helyre wc-zett,mig meg nem szokta ott hagytuk a szaga miatt.Esetleg tegyél ki egy hasonló cserepet,hogy odajárjanak,ne a növények alá,ha elzavarni nem tudod.Legalább az egerek elkerülnek.
Előzmény: dittt (61)
dittt Creative Commons License 2002.06.11 0 0 61
Azok a macskák amik hozzánk járnak egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy eltakarítsák a piszkot.
A füvet, télen a dézsás növények cserepét szeretik, de elkaparásról szó sincs. Fűben elég nehéz lenne...
Előzmény: Tozatu (60)
Tozatu Creative Commons License 2002.06.10 0 0 60
Nekünk van két kutyánk,azok a mi két macskánkat eltűrik,a többit elzavarják.Macskák diszkréten intézik a dolgaikat,elkaparják,de cserébe szedegethetjük a kutyagumit.
dittt Creative Commons License 2002.06.10 0 0 59
Sziasztok!
Igyekeztem az első hozzászólástól az utolsóig végigolvasni mindent ebben a topic-ban.
Engem is idegesít a macska dolog. Tökéletesen megértem azokat, akik idegesek az idegen macska által okozott károk és bosszúságok miatt. Ha azt szeretném, hogy állatom legyen, akkor veszek. Nyilván ha veszek akkor, akkor elfogadom annak minden előnyét és hátrányát. Takarítok is utána ha zavar a piszkításuk. Ha viszont nem akarok állatot, akkor nem is akarok utánuk takarítani. Azt meghagyom a gazdájuknak. Csak az a baj, hogy a gazdája nem jön át hozzánk macskaszart takarítani. Bosszantó, hogy mikor kimegy a gyerek játszani, akkor át kell koslatnom más állata miatt a kertet és a szart keresgetni. Ha nem teszem, akkor takaríthatom a cipő talpáról a bűzt.
Egyébként aki a madarakkal és rovarokkal hasonlítja össze a macskákat annak tudnia kellene azt, hogy ők hasznosak. A macska viszont csak a gazdájának hasznos -élvezetet okoz az etetése, gondozása- mindenki mást zavar és idegesít.
Kíváncsi lennék, hogy akik felettébb védik a macskákat, vajon rendelkeznek-e szépen gondozott kerttel és van-e gyerekük.
Egyéb ként az elriasztáshoz adnék tippet. Kapható nagyobb kertészeti boltokban egy macska űző granulátum. Ezt ki kell szórni a kerítés azon részére ahol közlekedni szoktak. Ez a granulátum nem pusztítja el őket, csak a szagát (ami emberi orrot nem irritál, nem érezni)nem szeretik. Ez a szer több hónapig hatásos, az eső sem árt neki. Olyan, mintha apró golyócskákat szórnál ki. Nálunk egy egész nyáron át hatásos volt. Az ezután kiszórt adag viszont valami miatt nem működött. Lehet, hogy lejárt a szavatossága, vagy kimaradt a szer belőle. szüleimnél is bevált az első adag. Utána édesapám egyébb (drasztikusabb) módszerrel ért célt. Ezt viszont a topicban felbukkant állatvédők miatt inkább most nem írom le.
Ha valakit érdekel a szer pontos neve, akkor megnézem és kérésre ideírom.
Kisdelfin Creative Commons License 2002.06.10 0 0 58
szerintem benneteket kellene kiirtani!
indexboy Creative Commons License 2002.06.08 0 0 57
Állj állj állj félre értettteke valamit nekem semmi bajom a cicusokkal,sőt nekem is van egy hatalmas fehér perzsa cicám.Én tanácsnak akartam adni azt ,hogy keressenek valami kiszorható riasztót a megölés helyet:)
Előzmény: Áfony (56)
Áfony Creative Commons License 2002.06.07 0 0 56
Azt olvastam egy könyvben, hogy a molyirtó elriasztja a kutyát és a macskát is, ahová kiszórod. Próbáld ki hátha beválik. Áfony
Előzmény: indexboy (54)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 55
vannak macs távoltartó sparyk, de szerintem nem sok hatással vannak. legalábbis a mi macsjainkra nem.:O))
aszongyák próbálkozz hogy leslaggolod őket. 2-3x elég, utánna nem jönnek többet oda. vannak valami növények is, aminek nem szereti a szagát a macs, de nem emléxem a nevére. már emlitették valamelyik macsod topicban.
Előzmény: indexboy (54)
indexboy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 54
Nem lehet kapni valami szert felétek amit ki spriccelve hónapokig távol tartja a cicusokat??
rohadt dolognak tartok egy cicust megmérgezni vagy bármi módon megölni...(valahol haza várják)
VILÁGOS Creative Commons License 2002.03.29 0 0 53
Sziasztok!

Gyerekek, ilyet még nem láttatok...
Mi olyan helyenlakunk, ami dombos-völgyes és lösztalaj van. A lösztalajban könnyen kialakultak az utak, illetve ezek két oldalán pincék. Tehát van az út két oldalán szószerint néhány méter függőleges löszfal, alatta a pincék. Egy ilyen löszfal és pince felett van a telkünk egyik vége.
Ilyen módon a szomszéd bácsi nemkevesebb mint 11 macskát tart a pincéjében! Hihetetlen, amit ezek a dögök művelnek: teleszarták a kertünket, a homokozót, a lépcsőt! Ráadásul a löszfalban van ezer búvóhelyük, merthogy kikaparták maguknak, úgyhogy valamilyen félnomád életet élnek. A bácsi persze csípi őket, becézgeti őket, hogyaszongya: cicuskáim, micikéim, nézzétek mit hoztam nektek stb.
Én tudom hogy mit vinnék nekik..., de azért még disztingválok, hátha jobbra fordul a dolog.

outdownS Creative Commons License 2002.03.27 0 0 52
Amíg a szomszédban volt egy nagy, rusnya férfiatlanított kandúr, aki rendszeresen átjárt hozzánk, én is tele voltam gyilkos gondolatokkal. De "tettlegesség" nem lett belőle. Aztán csak kimúlt valahogy. Persze, van máááásik!
Előzmény: Tozatu (51)
Tozatu Creative Commons License 2002.03.27 0 0 51
Mennyi vérengző ember van itt!
Előzmény: outdownS (50)
outdownS Creative Commons License 2002.03.27 0 0 50
A pettyes, az nagyon hasznos, azt ne bantsuk!
Előzmény: leha (49)
leha Creative Commons License 2002.03.27 0 0 49
én viszont a duplacsövűt ajánlom rovarok, katicabogarak ellen ...
csak laza madársöréttel, hogy sokat lábadozzon ...
207i Creative Commons License 2002.03.26 0 0 48
Nálunk is vannak macskák a kertben, de eddig még nem tettem semmit. Nemrégen jutott eszembe a villanypásztor, de drága, házilag "összeütni" meg nem tudok ilyet.
Ha valaki olcsón hozzájut, próbálja ki! Azt biztos nem szeretik!
KATTicabogár Creative Commons License 2002.03.23 0 0 47
Teccik ez a topic.. en is odaig vagyok a macskaktol, es meg allergias is a szorukre... Szerintem a legpuska a legtutibb! en meg raeszkabaltam egy kinai-piacos lezerceruzat is, tuti pontosra belottem, es meg este is muxik ;)))
leha Creative Commons License 2002.03.18 0 0 46
nekem is kellenek ilyen cimborák, akik tyúktolvajoktól tanulnak orvvadászni ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!