Keresés

Részletes keresés

Magdi0106 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 4308
Köszi a tippet, ki fogom próbálni, mert a padlizsánt is nagyon szeretem. Ma reggel ettem meg a padlizsánkrém végét.
Van itt paprika, csak nem az a sárga féle, ami otthon. Itt egész évben a kaliforniai paprikát árulják, mindenféle színben. Pont ma tervezek belőle lecsót csinálni, vegyesen a pirosból és a zöldből.
Előzmény: Kanga3 (4307)
Kanga3 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4307

Ha szeretitek a hagymát, és bírja a gyomrotok, változatosság képpen ezt is lehet közé rétegezni  vékony karikákra szeletelve, a bazsalikom helyett.

Cukkini helyett padlizsánból ugyanígy készíthető, csak az kevésbé diétás, meg macerásabb is, mert a felkarikázott padlizsánt lisztbe meg kell forgatni, és mindkét oldalát kicsit átsütni. Sajnos így sok olajat felvesz, ezért le kell itatgatni papír törülközőn mielőtt leraknátok a jénaiba. Az íze viszont isteni, teljesen a lecsóra hajaz. A ti paprika hiányos életetekben kelthet némi hazai ízvilág illúzót.

Előzmény: Magdi0106 (4293)
Kanga3 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4306
Ha így folytatod, ennek a nagy heherészésnek sírás lesz a vége. Hamarabb, mint gondolnád.
Előzmény: Törölt nick (4240)
quilla Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4305
Hat minosegileg nem teszteltem, ranezesre mint a lush cuccok. De hat ez csak az idegrendszerem borzolasara jo ez a bolt, mert ehez egy jolszuperalo furdokad kene, az meg csak a masik odahaza van, az itteni az mutatoban oke, funkcionalisan nulla :)
Előzmény: Törölt nick (4304)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4304
Leteznek olyan boltok, Body Shop pl., meg Banho Maria (ez portugal gondolom :D), de teljesen mas a minosege. En a Lush-t szeretem a legjobban meg mindig. :-) Es a L'Occitane-t de az mas.
Előzmény: quilla (4303)
quilla Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4303

Hatalmas termekeny talajra hullana egy ilyen ceg magja mostansag :DDD

Ja,amugy hetvegen eszembe jutottal, mert az ujonnan (2 hete) megnyitott shoppingban (es mindig valaki megtolti es vasarolnak ezerrel) van olyan bolt mint a Lush. Nem annak hivjak, de kb ebben ki is merult a kulonbsege a lushoz kepest :)

Előzmény: Törölt nick (4302)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4302
:-) Majd egyszer. Addig is csinaljuk meg az import-export cegunket! :D
Előzmény: Magdi0106 (4301)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 4301
Ó ha tudnék úgy portugálul hogy tolmácsolni tudjak....
Előzmény: Törölt nick (4300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4300
Kedves forumozok es read-onlyk:

Megkerestek Mo-rol e-mailben hogy szukseguk lenne egy pt-hun tolmacsra nov 6-11 kozott Lisszabonban, onkormanyzati szakmai delegacio reszere (7-8 fo).
Akit erdekel irjon nekem a katalin1981 (kukaccccc) gmail.com -ra surgosen es tovabbitom a "candidatura"-t...
Eletrajzosok elonyben.

Koszi szepen,
Kat
quilla Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4299
Akkor olyasmi termeszet mint Geza, akit amugy semmi trauma nem ert, szoval nem tudni mitol ilyen :) O mar a holgynel szuletett es onnan kerult a dokihoz ellenorzesre mikor elhoztuk, szoval nem lakott utcan, nem vesztette el a mamajat, senki nem bantotta, de az mindenki elol az agy ala menekul (porszivo hajszarito szinten mumus), es idovel megmelegszik annyira, hogy talan kidugja a fejet es kioson leselkedni, de ha eszrevesszuk mar menekul is vissza :DD Simogatasrol nala sem lehet szo, csak altalunk... na ellenben amit a csajomtol 'nyuzast' elvisel, az valami hihetetlen. O aztan maceralhatja, nem nagyon 'szol' erte, de ha megelegeli akkor sem batja csak lefujja :DD
Előzmény: Törölt nick (4298)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4298
Szegeny... Ezek az allatok nagyon tudnak szeretetet adni utana... peldaul a mi Fritzunk (alias Dentinhos) nagyon szeretetremelto, es ot 3 honapos koraban elutotte egy motor es emiatt az egyik laba ki van merevitve. Ugyanugy elvan mint barmelyik masik macska, rohangal, stb., de pl. senki masban nem bizik csak bennunk.
Ha valaki jon a lakasba, elbujik.. bar amiota nyaron jo sokan jottek hozzank, elkezdett hozzaszokni es mar elojott, de megsimogatni semmi esetre sem engedi magat. :-)
Előzmény: quilla (4297)
quilla Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4297

Mienk macskak egyelore nem akartak kimaszni az erkelyen, na de ezert sem lehetnek kint felugyelet nelkul :) Ha nem vagyok kinn veluk akkor s rendszeresen ellenorzom a letszamot (bar ettol meg idokozben kipotyoghatnanak persze). De Geza pl kifejezetten fel mindentol es mindenkitol, szerintem ezert sem akar sosem meg a korlatra em felmenni, mert ott mar johet az ellenseg :DD

Volt mar sziami macska is egyszer, nem tudom azt is ez a holgy gyujtotte e be, mert az allatorvosnal volt, oda viszi be a gyogyitasra szorulo es talalt macskakat, onnan konyebb oket orokbe adni. Ott szedtuk ossze a mieinket is, mar feregtelenitve, kikuralva. Van amelyiket (sokat) a holgy meg is operaltat, szerintem az osszes penze erre megy el, de osszedolgoznak a dokival, szoval igy minden macska jo helyre kerul, szerencsere nem nala a hazaban halmozodnak fel ennyire.

Szoval volt egyszer mar egy sziami is, de akkor meg nem tudtam embert rabeszelni a masodik macsra, es iszonyu gyorsan el is vittek am, a bebimacskak es a fajmacskak (vagy annak tunok, mint a mi Lujzank) kellnek el leghamarabb. Pont ezert akartam multkor elhozni egy szegeny oreg cicamamat, egyetlen darab foga volt mar csak :( Es valahogy megis megette a szarazkajat is, nagyon cefet allapotban szedtek ossze szegenyt. tegnap meg volt egy felszemu kis voros bebimacs :(

Előzmény: Törölt nick (4296)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4296
A Magdieknal van egy par nyitott erkely es ez meg veszelyes is lenne, tudod milyenek a macskak. Nemelyik tok okos es nem akar ongyilkos lenni, aztan van az ongyilkos fajta is aki nem meri fel az eselyeit eloszor...

Ez a hosszu szoru cica nagyon szep, vagyis vegulis mindketto hosszu szoru... Sziami macskaja nincs a neninek? Orokbe fogadnek... :D
Előzmény: quilla (4295)
quilla Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4295

Es kepzeld, ez egy orokbemacska, vagyis adoptaltuk, mielott egy ismeros amugy foallasban macskamento kedves holgy osszeszedte az utcan bolhasan, sebesen, csapzottan, kocosan. Meglattam az allatorvosnal es azonnal el is hoztuk :) A masik melle, mert ketten vannak am nalunk is. A masik is adoptalt, ugyanattol a holgytol de a masik mar nala szuletett (valami harmicvalahany van nala, nemelyik csak atmenetileg mig talalnak neki uj gazdit)

Ez itt Geza :) Megtvesztesul, mert Geza is lany (papiron Maria a neve) de muveszneven el :DDD

Ezek szobamacskak, max a lepcsohazba mehetnek ki es ha idehaza vagyunk akkor az erkelyre. Geza agyban is alszik, Lujza csak neha... oket nehez lenne meggyozni arrol, hogy a kertbe valok :))

Előzmény: Magdi0106 (4294)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4294
Jujj Quilla, nagyon gyönyörű cicád van!!!!!!!!!! Én is szeretnék egyet, de a párom egyenlőre állítja, hogy lakásba nem való...otthon a kertben tartottuk mind a hármat.
Előzmény: quilla (4292)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4293
Fornalha, természetesen van diétás receptem a cukkinira :))
Karikázd fel, sózd meg és egy kis fokhagymás olívaolajban süsd meg mindkét felét egy kicsit.
Karikázz fel egy halom paradicsomot is.
Rétegezz sült cukkinit, paradicsomot, sajtot, megszórva minden régeget egy kis bazsalikommal. Az alján cukkini legyen, a tetején meg sajt. Dugd be a sütőbe és kb. fél órát süsd, amíg jó piros, ropogós lesz a sajt.
Elég sok levet ereszt, de finom nagyon.
Előzmény: Törölt nick (4291)
quilla Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4292

Olvastam Sabadoban, hogy lesz, mondam embernek de az osz mindig inseges es valamikor meg le kell mennunk Lisboaba elkoltozoktol ezt-azt megmenteni, es az meg huzodik igy nem lehetett osszekotni a kettot. Pedig uuuuugy megneztem volna a cicokat. Az enyimet (egyiket) ma meg elviszem a dokihoz, mert lehet valami baja van a fulevel, remelem csak vaklarma.

Előzmény: Törölt nick (4290)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4291
Maaagdi, nincs valami jo kis DIETAS recepted cukkinire? Vettem 2-t es rajottem hogy nem tudom hogy megcsinalni, mert csak a rantottat ismerem az meg nem dietas.
Eddig ezt talaltam, de nem ertek egyet a dietas resszel, raadasul nem tudom hol lehet sargaborso lisztet kapni:

http://www.tutitippek.hu/blog/cukkini-fasirt.php

Cukkini Fasirt
Előzmény: Magdi0106 (4288)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4290
A macskakiallitas naggggyon jo volt... Voltak magyarok is, keleti macskakkal. :D
De nekem a sziami cica tetszik a legjobban. Amugy potom 700 euro egy kismacska, hat mi az nekunk... :DDD
Előzmény: quilla (4289)
quilla Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4289

Hat a ti horror repjegyeteket nyugodtan be lehet szorozni kettovel es akkor a mienk kb ott van :) draaaga.... kerdezte a parom a het vegen, hogy megis, ha teljesen a kedvemtol fuggene mikor akarok menni akkor mikor mennenk, mondtam, hogy akkor soha :DDD

Amugy meg a yahoo (vagy inkabb az idojaras) mondjon le!! En itt aradozom az imadom idojarasrol erre most a het masodik felere 16-18 fokos maximumokat mond. Itt a globalis lehules? :)) melegem nem lesz a heten, nagyon ugy tunik.

Előzmény: Magdi0106 (4288)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 4288
Ne is mondd, horror. Egyetlen mákunk, hogy kapunk kölcsön egy autót. Mert ha azt is bérelni kéne, és úgy körbejárni a fél országot, komplett anyagi csőd lenne az egész. Így csak hulla fáradtak leszünk, mire hazaérünk...Igyekszem Karácsonyi ajándéknak olyanokat kitalálni, amik nem drágák, inkább ötletesek. Meg saját gyártmányú dolgokat. A hugicám tuti hogy kap gyöngyös ékszert, azokat szereti. Nagyikám kávét fog kapni, mert az itt nagyon jó. Hogy Anyu mit kap, no azt még nem tudom. Agyalok erősen.
Képzeld Quilla, ma macskakiállításon jártunk Fornalhával. Olyan tüneményes macsekokat láttunk....
Előzmény: quilla (4287)
quilla Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4287
Hat senkinek sem olcso asszem :( Nekunk innen meg mar csak a repjegy is dragabb, lejebb kell koltozzek :DD
Előzmény: Törölt nick (4285)
quilla Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4286
:oDDDDDD ez tetszett :)
Előzmény: Törölt nick (4283)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4285
Nekem ebben az evben itt lesz a Karacsony, aztan jovore megprobalok megint hazamenni akkorra. De ez meg sok mindentol fugg... vagyis a penztol, a munkahelytol, munkatol persze. Nekunk nagyon dragan jon ki a magyarorszagi "nyaralas"...
Előzmény: Magdi0106 (4284)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4284
Nekem komoly bajom nincs az itteni sütikkel, szerintem a pastel de nataban nem ízetlen a krém. Nagy kedvencünk a Continentében kapható nagymama csokis sütije (azért sem ötletelek hogy is kell írni :D), de a múlkor inkább nekiálltam sütni egy kis erdei gyümis diétás csokitortát.
Mi ünnepek alatt Magyarországon leszünk, egyenlőre szoktatás van :)) Hadd gondolja azt a család, hogy ez mindig így lesz. Van egy halom elintéznivalónk, úgyhogy pár napot Pesten leszünk, aztán usgyi vidékjárás...brr, kicsit fázom tőle, dehát ez van. Viszont a Nagyi féle beiglit megrendelem :) Jóóó sok mákocskával. Meg valami jó kis krémes sütit, mert azért azok tényleg jobbak mint itt...
Előzmény: Törölt nick (4283)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4283
hmmmm de ettem mar jo muffint, amit a baratnom csinal. :-) Itt valoban nem ettem meg, szerintem nem is kostoltam itt meg, mert nem bizom benne, nem tetszik es nem ereztem ra sosem ingert hogy megvegyem.
Előzmény: quilla (4282)
quilla Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4282

geil :) mar ha ez a nemetbol jon es hat onnan szerintem, szoval van egy l a vegen. A babos? nekem az nem tulzas, a tulzas a sarga izetlen krem amivel eloszeretettel toltenek.

Te szerintem meg nem ettel jo muffint (illetve itt ugye queque neven fut...na ezt vajh igy irjak e) mert epp az a jo benne, hogy kicsit sem szaraz es nem akad az ember torkan :) Mint a bolo de arroz sem, de azt nem annyira csipem, a gyerek igen.

Előzmény: Törölt nick (4281)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4281
a babos sutemeny az tenyleg finom de eleg gejjj... (hogy irjak ezt a szot???)...
a muffin meg ... hat az mindenhol ugyanolyan lehet szerintem. Nekem nem jon be mert nagyon szaraz es a torkomon ragad, azt meg ki nem allhatom...

Az en egyeduli kedvenc sutemenyem az a brigadeiro, de most attol is megvaltam par evre. :-)))
Előzmény: quilla (4279)
quilla Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4280
Kuldjek egy kis makot? :DD mondjuk gubat itt nem fogsz tudni...vagy igen? Kicsit otletelni kell hozza, hogy honnan szedjel gubat :DD
Előzmény: Magdi0106 (4277)
quilla Creative Commons License 2008.10.24 0 0 4279

Ta en meg tuti nem megyek haza, maradok itthon :) Bar a bejglit azt szeretnem, a decemberi hazautat kicsit sem, az ottani zimankot sem (az ottani futott lakast es a futott kadat megintcsak nagyon). De osszesegeben az jon ki, hogy nem megyek sehova telen, eleg volt :DD

Egy edesseg van amit itt nagyon szeretek, az a broa de mel... na az finicsek, de nem is igazan sutemeny kategoria vagy nem tudom, kicsit a keksztekercsre hajaz de annal jobb :) Es asszem a szeretem kategoriaba meg ha szuszakolom akkor belefernek a kavehazi muffinok, a dios foleg. Es kb ennyi :)) Van meg amit megeszek es van amire ranezni sem birok :) (hogy kepesek ezek megenni a bolo de berlim-et azzal a tomeny es nekem izetlen kremmel benne???)

Ja nem is, a babos sutemeny is a kedvenc, az is isteni dolog!!!

Előzmény: Törölt nick (4278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!