Új lemezek:
A Peter Brötzmann Trió 1967-es (Kowald/Johansson) svédországi eddig kiadatlan koncertje bakeliten. Három Mats Gustafsson lemez.
A Swedish Music Information Center kiadott a DJustable együttestől egy 32 perces DVD-t Mats Gustafssonnal. A Leotól Szemző Tibor lemez jelent meg filmanyaggal.
Az eindhoveni Het Apollohuis kiadott egy válogatást. (Bailey, Butcher és mások)
Okka Disk: Evan Parker és Joe McPhee: Chicago tenor duets
Kent Kessler: Bull fiddle
Emanem: Freedom of the city 2002 Evan Parker and John Russell duójával.
Lol Coxhill: Out to launch
Charlotte Hug: Neuland
Markus Eichenberger: Domino
2ndfloor: Frank Gratkowski: Artikulationen II
FME: Nilssen-Love, Vandermark and McBride
Territory Band-2: Atlas
Leo: Mat Maneri Trio
Simon Nabatov solo
Joachim Gies: Rilke anthology
Potlatch: Doneda/Leimgruber/Rowe: The difference between a fish
Bosetti/Doneda/Rainey: Placés dans l'air
Triolid: Ur lamento
FIBRR: Formanex: Cardew's Treatise
Dafeldecker/Tilbury/Hautzinger
Sachiko M: Absinth
Intakt: Xavier Garcia/Gianni Gebbia/Nils Wogram - Pronto!
Hi 4 Head Records: Stevens/Watts/Guy: Application interaction and... SLAM: Plaza Jazz Trio (Haslam/Waterman/Jones)
Steve Harris: ZAUM
DUNS: Paul Dunmall quintet: No agents of evil
Mesostics: Joëlle Léandre: duó Yu Wakaoval és egy trió Zingaroval és Tramontánával. Az utóbbit hallottam élőben Sclavisszal, és nagyon jó.
tjäft:
Friends of the bumblebee featuring Mats Gustafsson
Azt hittem a leánnyal akarsz inkább találkozni. Természetesen megkapod. Sajnos shaddamnak sem tudtam odaadni a cédét, mert az övé meg bennmaradt az autóban, az autót pedig bezárta a szerelő a műhelybe és elment két hétre szabadságra.
Texier nagyon jó volt, szépen tisztán játszott, élvezet volt hallgatni. Csütörtökön Pifarčly lesz, pénteken pedig Joelle Leandre.
Mert nem ott volt, ahol te vagy. Egyébként lesz itt Grácban angol hét is novemberben Paul Dunmallal, a Tippett, Gallivan, Hopper, Dean négyessel, Veryan Weston, John Sanders meg még valaki trióval és sokan másokkal. A beugró 16€.
...pedig Texiert én hallottam anno klasszikusabb felfogású jazz-trióban is jáccani,nagyon kellemeseket...,ráadásul pont ezekkel az urakkal,hoppá!Miért nem tudtam én erről???aa.
Sajnos nem ismerem, így nem is tudok mondani róla semmit.
Tegnap voltam Louis Sclavis koncerten, és nagyon jó volt. Henri Texier bőgőzött és Aldo Romano dobolt. Nagyon jól felépített koncert volt, minden szám elején játszottak egy kis experimentális dallamszólót majd jött a ritmus a népnek. Csak az a hülye közbetapsolás ne lenne állandóan a koncerteken.
Ma akadtam rá egy Masonna nevű japán figurára,aki egy pár fokkal elvetemültebb noise-t csinál,mint Akita.Mit tudtok róla??Mert az eddig hallottak nem voltak túl meggyőzőek.Ugyanezt a produkciót Patton(igaz erősen licenszelve az ötletet...)megcsinálta pár évvel később sokkal értékelhetőbb formában...aa.
Hagyjuk szerintem.
Olvastam viszont egy interjút Gustafssonnal, ahol megkérdezték tőle, hogy meghalt-e a dzsessz. A válasz csak ennyi volt; mi az a dzsessz?
Valahogy így van ez.
Ja, a Júdás egyes részei meg 1 az 1ben a Redből vannak. És képesek voltak azt nyilatkozni, hogy ezzel a számmal mindent elértek, amit a KC valaha is tudott. (vagy vmi ilyesmi, nem akarok csúsztatni)
A Magyar Műhely Szerkesztősége és a Millenáris Park szerettel meghívja Önt a következő rendezvényére:
December 13. péntek, Millenáris Park, Fogadó, 20.00
Abstract Monarchy Trió (noise ambient) koncertje.
Az első osztrák-magyar experimentális zenei együttes, mely több éve
szerepel sikeresen Európa avantgárd zenei fesztiváljain.
Tagok:
Franz Hautzinger – negyedes trombita,
Kovács Zsolt – gitár, elektronika,
Sőrés Zsolt – mélyhegedű, elektronika
Persze, hogy érdekel, csak a magyarországi viszonyok, ahol az improvizációs zene inkább átment művészieskedésbe, ahol nem a zene számít, hanem mindenféle hülyeséget összevegyítenek. Ezt nem bírom az aftercryingban sem. Igaz csak a régit ismerem, ahol úgy koppintották a Crimsont, hogy én pirultam helyettük. Utána jöttek a szavalós betétek, amitől aztán teljesen kifeküdtem.
Akkor egy pár újdonság:
1. A SLAM kiadótól a Unsolicited Music Ensemble lemeze (Martin Küchen, Raymond Strid and Tony Wren)
2. Az Emanem/psi hét új lemezt jelentetett meg:
-Chris Burn Ensemble: Lunge's Strong language;
-Roland Ramanan: Shaken;
-Paul Rutherford: Chicago 2002;
-Roger Smith: Spanish guitar;
-Evan Parker és George Lewis: from saxophone and trombone (utánnyomás);
-Parker/Lytton: Collective calls (utánnyomás);
-Parker/Guy/Lytton trio: les instants Chavirés
Három új lemez a Matchlesstől
-Sakada (Mattin/Parlane/Prévost)
-Undistilled: FURT defekt;
-Christian Wolff: Early piano music
A Leo lemezkiadótól
-Golden years of Soviet new jazz (dupla) a Ganelin Trióval és a Metamorphosis a DIPtől
Albert Ayler saját kiadójával az Ayler Recordsszal adta ki a The Copenhagen tapes lemezt. Jó mi? Szalagok lemez. :)
Az Incus kiadott két újabbat a Derek Bailey Solo guitar sorozatból CD-R-en: Number 2 South és Number 3 Different guitars.
Red Toucan kiadott egy dupla cédét Joëlle Léandre duóban Masahiko Satohval és Yuji Takahashival.
Paul Dunmall két új lemezt adott ki (DUNS Limited Editions): Live at the Quaker Centre és Bread and wine.
végül a The Necksnek megjelent egy új lemeze a ReR gondozásában.
Karácsony után vagyok otthon, és akkor rögtön három hétig. Felhívlak telefonon, és megbeszéljük az ügyet. A cédét ki sem vettem a kesztyűtartóból, azóta is ott van.