Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2008.06.01 0 0 884
mindenkeppen az orvosoddal beszelj. amugy a magneziumnal hatekonyabb simaizomlazito a No-Spa, illetve a fel kupica palinka. (nem viccelek)
Előzmény: Cserri (875)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.01 0 0 883

vannak egeszsegugyi konyvek, ahol mindezeket leirjak. mergezesnel, meg ilyeneknel van idod utananezni. ujraeleszto tanfolyam a Madarasz utcai korhazban van.

sterilizalas: a szajpenesz az egy olyan bájos cucc, ami melyen gyokeret ereszt a gyerek nyalkahartyajaba, es hetekig ecsetelheted neki, es dorzsolheted, amig a kicsi uvolt a fajdalomtol. jo esetben a melledre nem terjed at, de ha igen, akkor te is megtapasztalod. no meg ha ez nem is tamad, de az tuti nem esik majd jol a picinek, ha a lakasban tanyazo egyeb redvakat nyalja be az emesztorendszerebe, te meg nem erted, hogy miert uvolt. szoval legyen csak laza a tesod a sajat kontojara, nalunk is harmadik gyerekrol van szo, de en ebbol nem engedek.

Előzmény: Cserri (874)
Mikolt Creative Commons License 2008.06.01 0 0 882
nehezen lehetne a 12. heten meregetni, hogy a baba hogyan reagal a mehtevekenysegekre es vajon kozeledik-e a szules. hidd el, hogy nem azert csinaljak, hogy veled kitoljanak.
Előzmény: piupiup (868)
piupiup Creative Commons License 2008.06.01 0 0 881

CSerri,

En is egész nap az agyat nyomom, mint te, sokszor keményedik a hasam és a doki kb masfél honapja ajanlotta, hogy ne nagyon izegjek mozogjak, mert a baba tul nagy és nyomja a méhszajam, ami méhosszehuzodast idéz elo, amivel a baba ugye megszulethet hamarabb...szoval fekvés!

Az hogy székrekedésed van teljesen normalis, hiszen nem mozogsz annyit, emiatt persze elojohet, plussz, ha vasat is szedsz még az is ratesz egy lapattal..hm én is ezzel kuszkodom szinte minden nap! Lekvar kora reggel..nekem bejon:-))

Probalj meg ugy fekudni, hogy a labad mindig legyen felpolcolva, hogy a keringéseddel is minden rendben legyen!

Ha a keményedés pihenésre sem mulik, és rendszeressé valik, akkor jobb ha dokihoz fordulsz! (nekem legalabb is ezt mondta a felkésziton a szulészno)

Kitartast!

A homéros cumirol hallottam mar, de ha a ful- és homlok lazméro sem pontos, én mar nem bizom meg a cumis valtozatban sem. Tényleg az a legegyszerubb, ha a hagyomanyosnal marad az ember...

Aiiaiiyo, akkor beruhazok egy matracvédore, ugy latom elég hasznosnak tunik, ha a gyerek beteg!

Kicsinap, a szajpenész a nem sterilizalastol alakul ki??

Mikros sterilizalo, azt mondta a baratnom, (2 gyerkoc) h vett o is, de sajnos nem fért be a mikrojaba :-D......nekem is elég kicsi prototipusom van, és mivel minden cucc amit eddig vettem AVENT-es, ebbol is olyat kellene venni, de ha nem megy bele a mikormba akkor én szétdurranok! Tudja valaki a méreteit egy ilyen szerkentyunek?

Kicsinap, neked kell cumisuveg most, hogy Gergo megszuletett, vagy csak szoptatsz? 

Még utolag is minden beszerezheto, nem? Varnék azzal, hogy milyen tipusu lesz a gyerek, mi az amit szeret, elfogad!

Van aki azt tanacsolja hogy a szopizas mellé(ha a minoség és mennyiség megfelelo a tejnek)  nem kell vizet adni!! Ti ezzel hogy alltok?

Előzmény: Cserri (875)
kicsinap Creative Commons License 2008.06.01 0 0 880

Mi már a kórházból hoztuk is haza a szájpenészt...

Amúgy meg tényleg a sterilizálás a legkevesebb, a mai mikrós sterilizálókkal nem nagy cucc.

Előzmény: Aiiaiiyo (877)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.06.01 0 0 879
Cserri

mailben szivesen elkuldom, nincs most idom netre ferakni. dobj egy mailt, mert neked nem publikus a mail cimed (nekem az)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.06.01 0 0 878
piupiup
sima bababoltban (pl Maria nagyker a XIII. Visegradi utcaban, mi ruhakon meg babakocsin kivul mindent ott vettunk) van matracvedo, ez egy vizhatlan lepedoszeru, az igazi lepedo ala. a multkor, amikor a gyerek elkapott egy hanyos-fosos virust, nagyon jol jott, egyet szerintem erdemes venni.

egyetertek, tulzas bajlodni barmivel, amivel nem vagy elorebb, es nem is teszel kimondottan jot a gyereknek. az csapviznek egyetlen elonye van, hogy olcsobb mint a popsitorlo ;)

a 30 db textilpelus csak a legelso mosasnal tunik soknak, amig meg nem szuletik a gyerek ;)

a nagyonprofi szemetes telleg penzkidobas - honapokig, amig az aranyaras zacsit veszed hozza. lehet kapni (Mariaban tuti) kivaloan zarodo fedelu sima szemetest, amibe kb egy napi koszospelus adag fer, nekem az teljesen bevalt. na meg a zacskozas, ahogy Mikolt mondta!

Lazmero
Nekunk flexi vegu digitalis van - en egyszer sem mertem a gyerek seggebe dugni, pedig ezert vettunk ilyet :), ugyhogy mindig honaljban mertunk vele, kb 2 perc. mindig pontos volt, ha egymasutan mertem, akkor is. (volt egyszer 40 folott a lazam, es allandoan merni kellett, hogy lement-e mar elfogadhato szintre, precizen mukodott)

OFF
Mikolt
Szerintem se olyan katasztrofa a babaszar, de a Zuram, aki kb ugyanannyit van a gyerekkel, mint en, mindent megcsinal korulotte szuletesetol fogva, minden nap o furdeti, stb. szoval a mai napig oklendezik neha ha neki kell a szaros gyereket tisztaba tenni :D nem birja a gyomra, ennyi ;)
ON
Előzmény: piupiup (857)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.06.01 0 0 877
A sterilizálás: Lehet meg fogtok dobálni, de tényleg muszáj mindent ennyire sterilizálni?
nem, nem muszaj. viszont erosen ajanlott, mert hidd el, teljes rutin lesz, nem egy nagy cucc, es te is sokkal inkabb erre forditod a napi 10 percet, mint a szajpeneszes gyerek apolasara.
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.06.01 0 0 876
de jo is az... en pl 25 km-re lakom a korhaztol, es az utolso honapban biztos, hogy nem ferek be a volan moge, (vagyis hat beferek, csak a labam nem eri el a pedalokat LOL) tehat kenytelen lesz a ferjem elvinni, igy a (most) 11 hos is velunk fog tartani... mar alig varom :/
Előzmény: piupiup (868)
Cserri Creative Commons License 2008.06.01 0 0 875
Ja még a lényeget elfelejtettem:
Pár napja az ágyat nyomom, mert nagyon görcsölök. Azaz nem is kimondottan görcsök, hanem szúró fájdalm a has két oldalán. De ritkán azt is mintha érezném, hogy bekeményedik a méhem. Első bébi, nem nagyon tudom hogy mi fáj...
Mult héten szóltam a dokimnak, 4*2 magneB6ot rendelt, de nem nagyon használ.
Van hogy lábraálnnom is nehéz. És nagyon be vagyok tojva, ma kezdjük csak a 20.at, nem korai ez?
Volt egy vastagbélgyulladásom évekig gyógyszert szedtem rá, azon agyalok, hogy nem-e a beleim nyomódnak és azért van fájdalmam. Meg puffadok és kis szorulásom is van. Lehet ettől erős fájdalom?

Akinek esetleg van tapasztalata örülnék ha írnátok róla, tényleg meg vagyok ijedve, azt sem tudom mi fáj és mitől. Ha nem múlik a héten megyek vissza dokihoz.
Cserri Creative Commons License 2008.06.01 0 0 874
Kicsinap, nem semmi gyorsan érkezett Gergő! Nagyon megható volt a történet, kicsi tmég sírtam is rajta! :) Fotót raksz fel ha lesz időd?

Aiiaiiyo, egy kelengyelistának én is nagyon örülnék ha raknál fel. És az is tök jó, hogy így kibeszélitek, segít kicsit eligazodni.

A fülhőmérőn én is gondokdotam. Van valami készlet, amiben sima digis, meg fül, meg cumis hőmérő van. Azt terveztem, de így most már meggondolom...
Még nagyjából sem ad jó eredményt? Úgy értem, az már tök mindegy hogy 37,2 vagy 37,5, a lényeg hogy hőemelkedés. Nem?

A kakispelus nővéreméknél is a tereaszra zacsiban gyűjtés vált be két gyerkőcnél is. Ha van terasz. :) Nekem nincs.
De gyűjtőt tutira nem vennék, nekem nem fér bele. De sztem ha valaki megengedheti, biztos tök jó dolog, én vennék ha úgy álnnék hogy minden belefér.

A sterilizálás: Lehet meg fogtok dobálni, de tényleg muszáj mindent ennyire sterilizálni?
Tesómnál harmadik bébi, és semmit nem főzött ki, csak alegelején talán. Alapos mosogatás és késsz. Hülyén érezném magam ha én meg mindent sterilizálok. Nem tudom kell-e tényleg. (jajj nehogy hülyének nézzetek, ha kell akkor persze csinálom majd, csak honnan tudjam mit kell mit nem...)
Tényleg vannak felkészítő tanfolyamok? Pl védőnőnél vagy ilyesmi. Nekem eddig senki nem szólt ilyenről, pedig azért szívesen elmennék. Első anyukák ha nincsa aközelben gyerkc honnan tudják meg a dlgokat?

Ami a legjobban érdekelne, az egy elsősegély tanfolyam szerű. Pl ha az ember vesz légzés figyelőt (Tényleg erről mi a véleményetek???) akkor kell egy tanfolyam, hogy ha jelez a gép mit kell tenni. Ilyesmi érdekelne. Meg ha félrenyel, ha mérget iszik, ha leforrázom, ha elesik mittomén, ilyen esetekben mit kell tenni. Oké tudja az ember nagyjából, de mégis jó lenne egy összefoglalót hallani. Van valahol ilyesmi, nem tudjátok?
Meg a kórházak pl tartanak szülésfelkészítőt?
Előzmény: Aiiaiiyo (844)
Anzán Creative Commons License 2008.06.01 0 0 873

Azt én is hallottam, hogy várni kell, amíg a digitális "kihűl", vagy valami ilyesmi. De az enyimen már az első mért érték is mindig baromi alacsony. :-( Ezért nem is használom már egyáltalán.

Nekem a gy.doki azt mondta, hogy egyik lázmérő sem megbízható a higanyoson kívül. De ő elég konzervatív, szóval nem tudom. Mondjuk, én is csak a higanyosban bízom.

Előzmény: Moka25 (872)
Moka25 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 872
Én 1x azt olvastam vhol, hogy a digitális csak pár óra múlva tud újra pontosan mérni. Tehát az első mért érték a mérvadó, és ha túl hamar ismételsz, a többi nem releváns. Én ilyet használok popsiban és eddig bevált. (Illetve az, hogy a flexi végűt a kétévesnek nem szabad a kezébe adni, már más tészta:D)

Egyébként kacérkodom a digi lázmérős cumival (bár homlokra adott puszival és tenyérrel nekem is elég jól megy a "mérés") - van ezzel tapasztalata vkinek, milyen??
Előzmény: Anzán (871)
Anzán Creative Commons License 2008.06.01 0 0 871

Amíg anyatejes/tápos a bébi, addig nem olyan büdi ám a pelus; simán be lehet tenni egy zacskóban a háztartási szemétbe. Akkor válik durvává, amikor már húst is eszik, de akkor meg már csak átlag napi1x van kakis pelus, azt meg az ember addig jól becsomagolja (esetleg kiteszi a teraszra, stb), amíg valaki lemegy a lakásból a kukáig... Szvsz a szuperszagzárós pelenkatartó nagy pénzkidobás;marha drága bele az utántöltő és tök felesleges.

Hőmérő és textilpelus témában csatlakozom Mikolthoz: 30 textilpelus kell, ha nem akarsz minden nap mosni; hőmérőből meg éljen a jól bevált higanyos! Mi kaptunk egy digitálisat; kipróbáltam magamon; képes volt negyed órán belül tök más értékeket mérni, de ilyenek voltak, hogy 35,5 és társai... :-S A higanyos se olyan vészes ám a gyereknek; amíg egész pici, addig még simán le lehet fogni addig, amíg méred, később meg már meg lehet vele beszélni a dolgot. A jobb biganyosok mérési ideje már nem 10 perc; nekünk van 1 perces is...

Egyébként egy anya kis idő után már ránézésre/tapintásra simán el tudja dönteni, hogy lázas-e a gyereke, vagy csak kis hőemelkedés; én nagyon ritkán veszem elő csak a lázmérőt; ha tapintásra érzem, hogy láz, akkor adok lázcsillapítót mérés nélkül, mert minek izélgessem még azzal is... Csak nagyon magas láznál szoktam mérni, hogy be tudjak számolni a dokinak.

Előzmény: piupiup (861)
MaMy. Creative Commons License 2008.05.31 0 0 870
Ez nagyon szép volt, gratulálok! :-))
Előzmény: kicsinap (847)
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 869
Bobka nem jelentkezik, csak nem szülni készül?
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 868

értem, ah, dehogy utasitom vissza, nem akarom kockaztatni a baba egészségét!Ha menni kell, akkor megyek...vagyis vonszolom magam...

Hihetetlen, ez a legnehezebb idoszak és ilyenkor kell a legtobbet jarni a korhazba??

Előzmény: Mikolt (867)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.31 0 0 867
36. hettol a 40. hetig hetente egyszer, 40. hettol minden nap. de termeszetesen donthetsz ugy, hogy nem mesz el, tied a felelosseg, mindent vissza lehet utasitani.
Előzmény: piupiup (866)
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 866

en most vagyok a 37. héten. Kérdésem, hogy ezt csak egyszer, vagy minden héten, vagy hogy??? Semmi kedvem a korhazig cammogni minden héten... :-(

de ezek szerint én sem leszek kivétel...hm!kosz! 

Előzmény: Mikolt (865)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.31 0 0 865
36. hettol csinaljak, mindenkinek, aki nem szul addig.
Előzmény: piupiup (863)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.31 0 0 864
nyilvan penztarca kerdese:) mindenesetre lemenni a 3.rol is le kell napi 1x minimum, es az mindenkeppen kevesebbe kerul, mint a tizensokezerert vett utantolto havonta. nem olyan szornyu amugy a szaros pelenka, mint ahogy szeretik beallitani az ilyen cuccok gyartoi.
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 863

egyebkent vettem sima homerot is, de azert elkeserit, hogy a masikat nem fogom tudni hasznalni...

néztem én is a braunt, még gondolkodtam is azon, hogy buta voltam, hogy miert nem azt valasztottam, de ezek szerint mind1...:-((( szomoru!

A dokinal meg ehez hasonlo muszerrel mérnek, pont ezért akartam én is ezt valasztani, mert gyors és hamar tul lenne rajta a picurka...

(...)

Az NST vizsgalatot mikor végzik? Mindenkinek csinalnak ilyet?

Előzmény: lurcsi (862)
lurcsi Creative Commons License 2008.05.31 0 0 862
Szia!

Sajnos a fül és homlokhőmérők nem pontosak. Az nagyobb fiamnál vettünk mi is Braun fülhőmérőt, de nem mért jól nem is használjuk már. Most a kicsinél a középfülgyulladás után bementem a patikába (Németország) és kérdeztem, hogy van e már pontos fülhőmérő, azt a választ kaptam, hogy nincs :( Pedig szegény gyerek már herótot kapott a sok fenékbe dogott hőmérőtől, a végén már inkább az ölembe ültettem és hónaljba mértem neki (8 hós volt).
L.
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 861

nem dobnam ki a homérot, nem volt valami olcso..., de nem tudom, hogy kihez fordulhatnék, hogy miért nem mér pontosan, hiszen a hasznalati utmutato nem ir tul sokat, és elég egyértelmu lenne a kezelése...csak nem pontos :-(

Naponta 2x szaladgaljak a kakis szatyikkal a 3.emeletrol...nem tudom!

Előzmény: Mikolt (858)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.31 0 0 860
ez ezekszerint gyerekfuggo:) az enyemnek 6 honaposan le kellett vagni a cumi tetejet 3 mm atmeroben, abbol tolta a tapszert:)
Előzmény: Aiiaiiyo (846)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.31 0 0 859

bizony a 30 db pelenka a minimum. napi 8-10 db fogy nalunk, ha nem akarom hanyasban tartani a gyereket. kell mindenhez: alvashoz, eteteshez, setahoz, pelenkazashoz, arnyekolonak, takaronak, alatetnek. mindig keznel van es mindig tiszta, kifozheto.

vizhatlan matracvedot most veszunk, a fiam 4 eves koraban, most varhato, hogy majd ejjel bepisil.

szagzaro pelenkatarolo: vagyonba kerul, bele az utantolto zacsko is, abszolut felesleges szerintem. a pelenkat rendesen ossze kell csomagolni, Auchanos-Tescos tucatszatyorban gyujteni es napi 1-2x levinni.

Előzmény: piupiup (857)
Mikolt Creative Commons License 2008.05.31 0 0 858
dobd ki es vegyel egy higanyosat.
Előzmény: piupiup (854)
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 857

30 db textli pelenka???En kb 15 dbot vettem, reméltem elég lesz! De ez most komoly?

Itt azt mondjak, hogy eleinte sima vizzel kell lemosni az ujszulott popsijat, és késobb kell hasznalni a popsitorlot. Ti hogy gondoljatok, nem tulzas egy kicsit? Még ezzel is bajlodni...

A vizhatlan matracvédo is feltetlen kell? En még nem is hallottam errol, hol tudom beszerezni?

Szemetest a pelusnak még nem vettem, de lattam valami nagyon profit, ami elzarja a zacsko sajat, lehet akkor begyujtok egyet, mert mindenki a buzre panaszkodik...

Koszi a listat és a kiegészitot hozza!!!!

Előzmény: Aiiaiiyo (855)
piupiup Creative Commons License 2008.05.31 0 0 856
ok, lattam, koszi! :-)))
Előzmény: Aiiaiiyo (855)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.31 0 0 855
kuldtem mailt
Előzmény: piupiup (853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!