Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

T.Z. Creative Commons License 2002.05.01 0 0 2542
Sziasztok!

Szánom-bánom, hogy nem tudtam elmenni, de legalább kárpótoltam magam egy kis 405 hátsólámpa-testelés upgrade-del :-)). Tünetek a szokásos 405-betegség : világítás bekapcsolásakor a fékezéssel egybekötött irányjelzés során valamely (esetleg mindkét ) oldalon hátul halványan világítanak az izzók, természetesen az index abszolút nem. Valamint alapjáraton vibrálhat az összes izzó fénye. Ez a "tuning" a következőképpen történt : 2-es sodrott, kb. 20 cm hosszú vezeték végére 4-es körsaru felforrasztása, majd 4-es önmetsző csavarral a lámpatest "testszalagjának" szabad helyére rögzítése. A másik fele volt az érdekesebb, a csatlakozóra menő testszálról kellett lebontani egy kb. fél centis helyen a szigetelést, majd a csomagtartóba bemászva odaforrasztani a lámpából kijövő upgrade-szálat. Most még a motor is másképpen jár, nem terheli meg a generátort és az akkumulátort a szabálytalan, egyfolytában ingadozó áramfelvétel. Lehet, hogy ez nyírta ki nekem is az akkumat, mint ahogy egyszer valaki már említette itt a fórumon.

Üdv:
Zoli

stdtiván Creative Commons License 2002.05.01 0 0 2541
Hagy én is a képekből!Kösz
Előzmény: Break (2536)
SumQuiSum Creative Commons License 2002.05.01 0 0 2540
Én még sajnos nem kaptam meg. Próbáld meg a másik címemre küldeni őket

SQS

Előzmény: Break (2539)
Break Creative Commons License 2002.05.01 0 0 2539
Megkapta valaki a kepeket?
Break
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.30 0 0 2538
Hali!

Előszöris tedd fel a képeket az internetre. Innen két lehetséges utad van:
1. (a href="http://www.szolgaltato.hu/konyvtar/szuperkep.jpg")Ez a link a képre(/a)

Ha ezt írod be úgy, hogy kacsacsőrökre cseréled a zárójeleket, akkor ez egy link lesz a képre.

2. (img src="http://www.szolgaltato.hu/konyvtar/szuperkep.jpg" alt="Magyarázat a képhez")

Ekkor berakja teljes fizikai valójában a képet. Az alt-os mező pedig akkor látszik, ha az egeret a kép fölé viszed.

SQS

Előzmény: firehawk (2537)
firehawk Creative Commons License 2002.04.29 0 0 2537
Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam menni, de előző este derült ki, hogy a hétvégém teljesen máshogy fog alakulni mint ahogy terveztem.

Break: mégegyszer bocs, hogy nem tudtunk összefutni, remélem hamarosan be tudjuk pótolni. Közben szereztem a kocsiba egy dump-valve-ot, ami lefújja a fölös turbonyomást. Egyébként gyárilag is van benne, de ez egy Subaru Impreza-ból ugrott ki. Szuszog rendesen mint afféle versenyautó. Most kipufogót akarok majd rá csináltatni, mert hangja az semmi.

Mindenkinek: vettem egy digit fényképezőt, hamarosan rakok fel képet, csak valaki mondja meg hogyan kell.

Üdv, Hawk

Break Creative Commons License 2002.04.29 0 0 2536
Naggggyon jok a videok.
Mindenki sajnalhatja aki nem volt ott.
Gyuszko, Hawk, Sabian, Sansali, SQS mennek a kepek.
Remelem nemsokara azok is felkerulnek.
Gabor baratom egesz uton hazafele azt szamlalta, hogy nagyon banja, hogy nem a sajat kocsijaval jott. Nem PUG, de legalabb francia (Renault Megane).
Majd legkozelebb.
Amugy par nappal a tali elott az egyik alkalmazottam szarra torte a ceg Feliciajat es akkor megfogadtam, hogy a Peugeotot soha senki kezebe nem adom. Hat eddig tartanak a fogadalmak.
Orulok neki, hogy mas is kiprobalhatta az en automat es viszont. Remelem meg talalkozunk a palyan.
Break.
Strasszer Creative Commons License 2002.04.29 0 0 2535
Üdv!
Királyok a videók! Jó visszanézni, milyen jókat pörögtünk.
Nem azért mondom, mert én találtam ki ( ;-))) ), de szvsz mindannyian sokat tanultunk, tapasztaltunk, és aki nem volt ott, az talán sajnálhatja a hiányzását, ha megnézi a dokumentumokat (SQS és stdtiván érdeme).
Szal mikor lesz a következő tali, persze azért nagyobb létszámmal??
A Perui képekből ízelítő található itt
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.29 0 0 2534
Szeva GRX!

Ejj, Te! Hát a nótbúk nem arról szól, hogy bárhová magaddal viheted? :)
Mindenesetre nagyon kár, hogy nem voltál ott :( Pedig még az adósságomat feléd is vittem (Taxi-filmzene).

Namármost felvetült a Nagy Kérdés: mikor legyen legközelebb?

SumQuiSum

Előzmény: 405GRX (2533)
405GRX Creative Commons License 2002.04.29 0 0 2533
Szevasztok,

Rámentem a page-re, nagggyon királyak a videók!!! Látszik, hogy mindenki megküzdött a rántópaddal, de azért great fun lehetett:-)
Nagyon sajnáltuk, hogy végül nem tudtunk elmenni, de a páromnak is közbejött valami, én pedig egész hétvégén a notebook elött ültem:-(((
Sebaj ennek is vége lesz és akkor ismét jön a talizás, addig jöhetnek az élménybeszámolók!
Üdv
GRX

Zoldalma Creative Commons License 2002.04.29 0 0 2532
Rövid összefoglaló (csak ami a képeken nem szerepel):
Hajnali fél nyolcra négy autó gyűlt össze, sajna a műszaki és humán "meghibásodások" nem kímélték a társaságot :-( Így kicsit csökkentett hangulatban indultunk az újpesti tanpálya felé. Megérkezéskor kiderült, hogy 5 ember alatt nem érdemes tanfolyamot indítani, szerencsére váltott autókkal ugyan, de összesen hatan voltunk.
Egy kb. félórás elméleti bevezető után rászabadultunk a pályára. Itt kiderült, mire jó az ABS (már akinek van :-), és hogy mennyire lehet azt pótolni lábbal, no meg mindenféle feladatok, bójakerülgetés (1 sör/elütött bója tarifával :-), felbukkanó akadályok (ingyenes alvázmosással kombinálva), csúszkálás erre-arra. Mondhatom, nem unatkoztunk, pláne, hogy időnként autót is cseréltünk.
Miután a végén engedélyezett egyperces szabad csúszkálásnak is vége lett, egy étterem felé vettük az irányt. A rendelés megérkezéséig remekül kitöltötte az időt Strasszer 3 perui fényképalbuma, amelyben Pugok nem szerepeltek ugyan, de számos más csuda igen.
Nekem sajnos itt másfelé kellett vennem az irányt, de számomra igen kellemesen telt a délelőtt, kezdhetünk gondolkozni a következőn :-)

Ui: az a megpördülés természetesen csak a videó kedvéért volt... vagy mégsem? :-)

SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.28 0 0 2531
Bocsi, elgépeltem...

Ez a helyes link!

A harmadik Zoldalma még nincs fenn, de az is fenn lesz!

SQS

Előzmény: SumQuiSum (2530)
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.28 0 0 2530
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.28 0 0 2529
Asszem tudom, hogy mi a bibi. A M$ IExplorer újabb verziója összenyomja a képeket akkorára, hogy elférjenek a képernyőn. Ha egy kicsit felette tartod a kurzort, akkor a kép jobb alsó sarkában megjelenik egy kis ikon, arra kattintva eredeti méretű lesz a kép.

SQS

Előzmény: stdtiván (2528)
stdtiván Creative Commons License 2002.04.28 0 0 2528
SQS:bocs hogy reklamáltam,a jobb gombbal lementve a képeket a gépre,és onnan visszanézve pegig tök tiszták.CSak én nem értettem hozzá.Bocs
Előzmény: stdtiván (2526)
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.28 0 0 2527
Hi!

A képek minden változtattás nélkül kerültek fel egyenesen a kamera floppyairől, ergo eredeti minőségűek. A szemcsésséget egy kis embossal el lehetne tüntetni, viszont így az egész kép egy kicsit homályos lenne. Szerintem két rossz közül ez a jobb.

A filmekkel mi legyen? 21 mega az összes és tömörítve is csak 18. Megpróbáljam csökkenteni a felbontást, vagy vegyem le a hangot, vagy rakjuk föl egy ingyenes szolgáltatóhoz?

SumQuiSum

Előzmény: stdtiván (2526)
stdtiván Creative Commons License 2002.04.28 0 0 2526
Szia,csak érdeklődnék,hogy valami más formátumba nem volnának tisztábbak a képek,vagy mind ilyen szemcsés lenne.Kösz.
Előzmény: SumQuiSum (2525)
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.27 0 0 2525
Hali All!

A frissítés megtörtént, a képek a helyükön vannak.

STDT: Okaj!

Jóéjt!

SQS

stdtiván Creative Commons License 2002.04.27 0 0 2524
Szia,megcsinálnád nekem a CD-t a jövő héten,aztán majd ütköznénk valamerre.Kösz,Tamás.
Előzmény: SumQuiSum (2523)
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.27 0 0 2523
Sziasztok!

Első hazaérőként jelentem, hogy sikeresen befejeződött a Peugeot 406-osok jubileumi, 5. találkozója! Mindenkinek nagyon szépen köszönünk mindent! Most pedig nekilátok a képanyag feldolgozásának és publikálásának!

SQS

Zoldalma Creative Commons License 2002.04.26 0 0 2522
Van kocsi! :-))) Akkor 7:15-re megyek, a segítő felajánlásokat ettől függetlenül köszönöm.

Zoldalma, Peugeotin kanssa.

Strasszer Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2521
A találkozó a Hungária-Váci út sarkán lehetne (a Flórián téri, Meki melletti parkolóban, ahol a múltkor is volt) szombat reggel legkésőbb 7.15-kor (hogy az esetleges késők is odaérjenek).
Onnan 7.30-kor kikonvojozunk a Berda József utcába, megismerjük az okosságokat először elméleti, aztán gyakorlati szinten is. Mivel a következő csoport 13.00-kor kezdődik, ezért valszeg a mi oktatásunk vége kb 12.00. Utána mehetünk együtt valahova ebédelni, és akkor du. 3-4 körül mindenki mehet a saját hétvégi programjára ;-))
Iván, aki Tamás! Ha tudod, hozzd légyszi a fényképezőgépet, hogy tudjuk dokumentálni az eseményeket.

stdtiván Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2520
Szia,ha gondolod fel tudlak venni valahol!Tomi
Előzmény: Zoldalma (2517)
Break Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2519
Udv Mindenkinek!

Kernek egy kis pontositast a talihoz.
Pontosan hany orakor es hol?

Break.

SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2518
Hei ZoldOmena! :)

Azért gyere el, majd egymás vállára borulva sírunk és nézzük a többieket, jó? Én is stopposként megyek.
Lelki támogatás folyósítva.:)

Egyébként minek köszönhető ez a hiperinaktivitás a csatin??? :(

SumQuiSum

Előzmény: Zoldalma (2517)
Zoldalma Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2517
Lelki támogatást kérek...
Hétfőn adtam le a kocsit a szervizbe, egy előreláthatólag egynapos munkára. Most tartunk ott, hogy holnap már aztán tényleg, de igazán elhozhatom :-( Ha hétvégére is ott kell maradjon, akkor legfeljebb gyalog tudom tiszteletemet tenni a talin, az meg azért nem akkora élmény, mint oroszlánostul :-(
KariAti Creative Commons License 2002.04.23 0 0 2516
Haliho!

Semmi erdeklodes a lentebb emlitett cuccokra?
Van meg egy gyari tetocsomagtartom is. 10.000-ert erdekel valakit?

KariAti.

Strasszer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 2515
Hát hogyne! Részemről a szerencse!
Előzmény: SumQuiSum (2514)
SumQuiSum Creative Commons License 2002.04.23 0 0 2514
Sziasztok!

:( Sajnos nem tudok veletek úgy tartani, ahogy szeretnék. Ugyanis máshová kellett csoportosítani anyagi eszközeimet:( Viszont nagyon szivesen megnézném, hogy fogtok bénázni:) valamint a kajálásban is veletek tartanánk.
Strasszer! Tudnánk találkozni az Örsön és veletek menni?

SQS

T.Z. Creative Commons License 2002.04.22 0 0 2513
Hali mindenkinek!

Sajnos a talira nem tudok menni, de leírom, milyen jól megtréfált az autó. Voltam a szervízben diagnosztikán. Ott kezdődött a dolog, hogy a motorháztetőt kinyitva az elektronikás srác szája eltátódott, mondván, ilyen befecskendezőrendszert ő még nem látott ( 1.9 központi injektor Solex Fenix 1B ). Nagy nehezen felismerte a műszer, hogy milyen autóról is van szó, aztán indult a diagnózis. Mindent rendben talált. Aztán kiderült, hogy a kipufogó-leömlő öntvényem elrepedt az idők folyamán - utóbb belegondoltam, lehet, egyik régi padkázásom is belejátszott ebbe -, amiből az új 55.000 Ft, így marad majd az öntvényhegesztő pálca használata :-)). Majd szombaton ellenőrizve a repedést észrevettem, hogy csöpög a benzinem. Autóelektronikás barátommal leszedtük az injektorfedelet, megigazítottuk a nyomásszabályzó egyébként tökéletes állapotú tömítését, ami elengedte a nyomást. Összeraktuk és gyönyörűen működik. Ja, és a német-témához visszatérve a legtöbb autónak nem állítható a benzinnyomás-szabályzója, az enyémnek is állítható ( meg gondolom az összes 405-nek ). Ez sokkal jobb megoldás, mert ráteszel egy mérőórát és bármikor a pontos értékre be tudod lőni. A műszerfal is kapott néhány szivacsdarabot, hogy ne zörögjön annyira, volt egy alvázmosásom is, így teljes a lelki béke :-)). Remélem, most már megembereli magát az autó, éppen ideje lenne.

Üdv:
Zoli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!