Nyáron kaptunk ajándékba egy gyönyörű cicát ,hát az valami rémálom volt a két lány borzasztóan félt a cicától , De olyannyira ha a lányok kint voltak az udvaron a cicát be kellet csukni .
Gyönyörű ez a fundi:))) Szerintem is rendben lesz minden a lányod és a kutyus között:) Én is elég sokáig 7-8 éves koromig féltem a kutyáktól. Nagynénjéméknél volt egy skótjuhász keverék kutyus, ha én mentem nénjémékhez, mindig meg kellett kötni a kutyát, annyira féltem. de aztán csak odamentem hozzá, onnantól kezdve van a szerelem a kutyák iránt:)
Köszi a biztatást megpróbáljuk . A pici mindig úgy helyezkedik el ,hogy közte és Aliz között legyen még valaki .szerintem nem reménytelen az eset . Legalább is remélem.
Barry renbejött, végre megint itthon van:) Bár még gyenge, de étvágya visszatért:) Most a napi kajáját 4-5 részletben kell megkapnia, tisztára olyan mint egy kiskutya:) Na mutizok képeket is:)
Szerintem hagyd őket megbarátkozni, ha mindig jelen vagy és azt akarod, hogy barátkozzon a lányod, nehezebben fog menni. Kell az a varázslatos pillanat, mikor négyszemközt megbarátkoznak maguk. Egy jó ösztönű kicsilány kutyus ezt megoldja, na aggódj. Ha beszélgetsz a lányoddal mindig csempészd bele a beszélgetésbe Alízt. Mesélj neki a fajtáról, hogy emberek életét menti meg, hogy most biztos éhes, hogy biztos fázik és hagyd dönteni a kérdés után: "Jössz velem megetetni? Jössz velem megsimogatni?..." Előbb-utóbb menni fog. Csak türelem. Persze féltékeny is lehet az új jövevényre. Éreztesd vele, hogy mióta Alíz megvan csak jobban szereted:) Bár még kicsi a lányod, de add neki Alízt.
Három, már lassan felnőtt fiam életét kísérték végig az újfoundlandijaink, születésüktől mostanáig. Pici kurukban a kutyalányokat szerették, most a kanok a haverok, tisztelik különleges szeretettel a mamikat és szeretően gondoskodnak a baboncokról. Nálunk mindig előbb a szkuttyok esznek aztán mi. Az én fiam két éves volt első fundink, Elza érkezésekor és édesapám varázslatos türelme áthidalta félelmét. Megfogta pici kezét és azt mondta: Éhes a kiskutyád fiatalember, mennünk kell megetetni. Félt a fiam, de ment.
Ne érezze a lányod, hogy te akarod, érd el, hogy ő akarja. Ha az első 1-2 napon nem megy mond el neki, hogy szomorú Alíz, mert azért, hogy vele lehessen el kellett hagynia a mamiját. És azt is, hogy Alíz nagyon szereti őt.
Menni fog, nyugi!
És sok sikert Alízhoz!
Ha megnézed a lapunkat (www.feketepanda.uw.hu ), látni fogod, hogy a fiaim fogják a kutyusokat!
Sziasztok most vagyok itt először ma hoztuk haza a fundinkat nagyon bűbájos csak az a baj .hogy a kisebbik lányom 3 éves fél egy kicsit a kutyáktól .Szerintetek mit csináljunk .hogy haverok legyenek ??? Kérlek segítsetek !!!!! Ő ALÍZ. Ugye szép ?
Persze, hogy nem haragszom érte fundi@vivamail.hu Nagyon szeretek levelezni:)) Csak hétközben este van időm válaszolni. A képproblémát megoldottam, köszi. Mindjárt teszek fel pár bundást.
Annyira szeretem bámulni a mackós képeket, meg úgy általában minden képet. :-)) Nekem is van 1 fundiról képem. Tavaly az egyik kiállításon találkoztunk vele. Feltenném mutizni, nagyon gyönyörű volt, de sajnos félek, hogy a gazdija nem örülne neki, ha visszalátná egy fórumon. Hát nem tudom, lehet, hogy felteszem még meggondolom. :-)
fundi, kicsinyítsd le a képet. Ha nem megy, akkor ha gondolod küld át nekem mailban és felteszem szívesen. :-)))
Gyerekkorom óta imádom őket. Talán idén 2 álmom is teljesül. Egy saját maci és egy saját paci. :-)))
Olyan csodálatraméltó állatok. Gyerekként is több "állatbarátom" volt, mint emberbarátom. Talán a mai napig így van, de ők valóban őszinték hozzám és őszintén is szeretnek. :-)
Köszi a válaszokat. Hát igen az altatástól azért is ódzkodom, mert ugyan az öreg fiacskája, de már ő is 10 éves lesz idén.
Sajnos asztalom nincs. A szájkosárral meg azért nem próbálkoztam, mert már alapból tudom, hogy ha rajta van (mivel ha esteleg vinni kell vhova, pl. állatorvos, akkor rá muszály), szóval az sem véd, mert azzal meg csapkod. És ugye akkorákat tud ütni, hogy ha belelendül simán eltörné vele kezem, lábam. Próbálgatom, hogy csak először felületesen kezdem neki fésülni, hogy biztosan ne húzza, de igazából az is a baj, hogy ahogy öregszik, alapból egyre agresszívebb. És ugye, hogy nem hagyja magát eléggé kócos szegénykém, és nehéz téma. Asszem marad az, hogy minden nap egy picit megpróbálok rajta fésülni, hátha engedi és megbarátkozik a gondolattal. Mert hát így nem hagyhatom, először is azért, mert ugye ha össze van állva neki akkor bepálik, begyullad a bőre alatta, meg nem tudom nézni, hogy ilyen csapzottan néz ki. Olyan gyönyörű a bundija, amikor szépen ki van fésülve.
Mint új lelkes fórumozó végigolvastam az egész mindenkit, és ígérted, hogy megmutatod a kutyusaidat. Bocsi, nem bántani akarlak, de tényleg kíváncsi vagyok. Te valamit tudsz a fundik szőrápolásáról. Ez szinte mindannyiunk kérdésköre. Bár nekem nem sikerült tölteni képet, mert túl nagy. Azért próbálkozom-próbálkozom.:)
Hát igen, a ló... Én évekig lovagoltam, tőlünk nem messze gyönyörű "lótelep" volt. Sajna privatizálták és az új tulaj pénzzé tette a pacikat, aztán eladta a telepet is
:( Imádom őket! Rengetegszer nekifogtam, hogy legyen egy saját, de nincs lehetőségem tartani egy gyönyörűséget. "Lógarázs", idő, hely... Most a lustaságom tart csak vissza a lovaglástól. Néha a fiúkkal azért elugrunk pacizni és a nagyfiam barátnőjének van egy hátasa, azt nyúzzuk:)))
Na sztem a kettőnk ötvözete lesz a megoldás. Bár ha koros az ebonc és nincs asztalhoz szoktatva akkor mindenképpen kellene egy "villámkezű" kozmetikus is a műsorhoz. (Köszi a figyelmeztetést, javítottam a címet!) És az az igazság, hogy én a teljesen békés fundiimat is kozmira bízom. Fundihoz kevesen értenek, már ami a kiállítási felkészítést jelenti. Sok kozmi csak fürdet-fésül. Igazán a nyírás a kihívás. Legalábbis nekem. Hiába én csak a tenyésztéshez-tartáshoz értek, ha értek.:)
Hát szőrben ugyan otthon vagyok, de agresszivitásban kevésbé. Én is félek elaltattatni őket dp. szűrésnél és nekem nagyon bejött a HOVA tabletta. Ez egy gyógynövény alapú humán nyugtató, macskagyökér vagy mi. Régen ez volt a Valeriana ha jól tudom. Adj be egyet v. egy felet és figyeld! Ha nem nyugszik le mégegyet egy óra múlva, ha még mindig nem mégegyet egy óra múlva. Nincs most itthon nekem, de ha jól emlékszem humán adagja napi 8 szem is lehet, káros hatása nem ismert. De mindenképpen beszéld meg állatorvossal! Tudod "forduljon kezelőorvosához":). Nekem a nagy fehér varázslóm ajánlotta, mikor fedeztetés után a fundi fiúm kiakadt, hogy elvitték a nőjét. A harmadik szem után békélt meg sorsával és élte tovább hétköznapjait.
Hát ez bizony nehéz dolog.. Szerintem meglehet oldani altatás nélkül. Jó lenne ha lenne fésülő asztalod, két akasztóval, hogy elől-hátul kitud kötni a kutyát, elöl a nyakörvet akasztod fel, hátul egy hámmal a hasa alatt rögzíted, és rákellene tudni rakni egy szájkosarat. Csak ez meg a szájkosárral lehet hogy nem fog működni, mert ha megismeri, utána akkor lehet hogy már ha meglátja morogni fog. Pedig jó lenne ha a szájkosarat rálehetne tenni, kikötöd elől hátul és akkor kitudnád fésülni, utána ha végzel mielőtt leveszed engeszteld ki, juti falat, simi, nehogy utána "törlessze" a dolgot, de szerintem ez nem fog működni már a szájkosár miatt. Viszont az altatás sem jó, és különben sem lehet szerintem sokszor altatni. Hány éves? Nekem szerencsére sose volt agresszívabb fajtájú kuttyom, de ilyen kapkodásokat ismerek volt egy hülye fundi aki többször is megpróbált megkapni, nem az enyém volt idegen kutya volt de visszakézből levágtam neki egyet, és megrángattam a nyakát pofáját, de egy sarplaninaccal nem merném megcsinálni, szóval passz.. Fundi mit gondol?
Szerintem próbáld meg következetesen simogasd fésülés közben tarts szüneteket és próbáld kellemessé tenni neki. Ha a csomókkal nem bírsz vágd ki, talán még ez a legjárhatóbb út, így felejtsd el az asztalt, próbálj figyelni rá, többet simogass és közben fésülj kevesebbet és ha látod hogy televan a hócipője nyugtatgasd.
És ha már itt vagyunk, akkor lenne kérdésem, Ti úgyis ott vagytok a szőrös témában. :-)
Régen nagyon sokat fésülgettem a nagyok bundáját. Sosem volt gond, mindig hagyták magukat. Persze ők elég agresszívek. Fésülgetés téren csak engem engedtek magukhoz, a fiatalabbik az meg szinte minden téren csak engem enged magához. A szűk családot megtűri, de inkább ne packázzanak vele. Az öreget még az utolsó időkben is tudtam fésülni, nem volt semmi gond. Őt már sajnos nem kell. :-((( Viszont Maxi, egyre dilisebb. Már annyira elfajult a helyzet, hogy fésülni nem is merek nekikezdeni. Tavaly többször próbálkoztam, de egyre rosszabb. Kapkod a kezem után, mára meg ha meglátja a fésűt már látom, hogy forognak a szemei. Így hozzá sem kezdünk. Nemrég volt kozmetikus a sharpiknál, kérdeztem tőle, hogy tudna-e valamit vele kezdeni, mert muszály lenne ápolni a bundiját, mert így csak gondok lesznek belőle. Ő azt mondta, hogy altani kellene hozzá. Nem tudtok valami jó módszert, ami lehet, hogy beválna? Az a baj tényleg, hogy már nekem sem engedi magát, idegent meg aztán végképp nem enged a közelébe sem, hát még fésülni. Sajnos nagyon agresszív. Bárkinek neki tud menni habozás nélkül, úgyhogy nagyon vigyáznunk kell rá. Szóval tényleg csak ez az egy lehetőség maradt, hogy el kell altatni és úgy megmosni, megfésülni?
Nagyon nem szeretem az ilyet, én mindig félek, hogy nem ébrednek fel, ha valamiért el kell őket altatni. :-(