Szia en is tudok segiteni mert erezni a szavaidbol hogy dolgozni szeretnel es jo szakma van a kezedben.Saint-Nazaire es Nantes kornyeke vannak vagy 150-en magyarok minden szakmaban,kuldom az iroda cimet,hivd fel oket, beszelnek magyarul.
Ki foglak àbrànditani. Minden elôre meg van tervezve. Az is hogy ki fog nyerni. Egy kollegàm mesélte, hogy a 2000-es Miss France: Sonia Rolland (aki egyébként afrikai szàrmazàsu, Rwandàbol menekült a csalàdja Fr.o-ba, amikor ô 13 éves volt), a mi környékünkön élt (Cluny-ban) és hogy màr egy héttel a döntô elôtt a vàros ( polgàrmesteri hivatal) készülôdött a nagy ünnepre, fogadàsàra, hogy ô lesz Miss France. Tudtàk elôre. Ne hogy azt hidd, hogy igazàbol a nézôközönség dönt. Akkor is nagyon kilogott a lolàb, amikor épp Obama megvàlasztàsa utàn egy fél afro-amerikai/francia kislànyt vàlasztottak Miss France-nak, pedig nem valami szép volt. :-(
Nekem Miss Réunion szebb volt, viszont az igaz, hogy a győztesnek sokkal természetesebb kisugárzása volt. A 2011-es is nagyon szép leányzó, de már-már túl tökéletes :)
Pataki Zsolt vagyok Mo.-ról és Franciaországba készülök január-februárban munkát keresni (vízvezeték szerelő, c kat. jogosítvány,
targoncás papírok) vagy bármi más egyébb munka is érdekel. Külön megköszönöm, ha valaki néhány információval tájékoztatna
munka,-szállás stb. De ha valaki konkrét dolgot tud nyugodtan üzenhet én dolgozni szeretnék nem pedig linkeskedni (37 éves vagyok). Köszönöm előre is a véleményeket. Tényleg türelmetlenül várom a válaszokat ide vagy a zsolt.pataki74@freemail.hu -ra
Sajnos nem volt ma az a sütögetős dolog a Leclerc-ben. :-( Kínai, olasz meg valami francia gyarmatoki kaja volt, amit ott csináltak helyben. Jól néztek ki, de nem tudtam, hogy mi van bennük, úgyhogy még gyúrok a bátorságra. :-)
Viszotn láttam, hogy lehet venni így külön ezt a káposztát, de 3 féle is volt belőle! Volt egy sima, ami talán legjobban hasonlított az otthoni savanyúkáposztához, volt egy olyan, amiben ilyen jó nagy (vagy fél cm átmérőjű) borsszemek voltak, meg egy harmadik, amiben meg olyan, mintha apró sonkadarabok lettek volna. Még nem vettem, de ki fogom próbálni, az egyik talán ha jól emlékszem, akkor choucroute jeul (talán)
Az itteni savanyù kàposztàt kesernyésnek talàlom. Vajon mit tesznek bele ? Tegnap megtudtam egy igazi vecsési lakostòl, hogy màr otthon is megvàltoztattàk sajnos a savanyu kàposzta elôàllitàsànak modszerét (természetesen rosszabbra, mint mindent...:-(
Na amit lattal az volt a choucroute. Feherborban fott savanyukaposzta es mindefele fustolt fott hentasaru. Oblitesnek vegyel feherbort hozza, mondjuk egy jo riesling-et vagy sylvaner-
t. Egy biztos ehes nem marad utana senki....