Hali!
Köszi a válaszokat és az érdeklődést!Ő egy 405-ös 1.9 dízel kombi.Most hozták be No.-ból.Nekem nagyon tetszik csak az a ladakormány ne lenne benne!Nem tudtok véletlenül olyan oldalakat ahol ilyen autók szépítgetésével foglalkoznak?Már alig várom hogy nekifeküdhesek a csinosítgatásnak!
Köszike
Hát, Gyuszkó, akkor nem szégyenkezem:-)))
való ami való, mindössze 8 mm (!)-rel keskenyebb és tizenegy-két centivel rövidebb csak ez a szekér mint a 406. Presence, tehát minden földi jó, az összes "plusz" az automata kondi a manuális helyett meg a cédé váltó. És nagyon tecc a kombi, életemben először (na jó, a Volvo V40 is megkísértett néhány éve) a púpost választottam. 1,6 motorral.
Teccett az SW is, aztán eljátszottam a gondolattal, hogy autózom, egy sas meg telibe találja az üvegtetőt némi guanóval felülről. A 3D hangzású pleccsenés meg a legendary fehér folt után fintorogtam egyet és a zárt szekrény mellett döntöttem:-))))
Tali most lesz valamikor? Bár sabian szvsz jön egy berúgatással a baba egészségére, nem?:-))
Gyuszkó!
Arról nem tudok, hogy a Mo gázolaj milyen hatással van az axiális szivattyúra (azt kell fokozottan kenni), de azt valóban _erősen_ a lelkemre kötötte a szerelőm, hogy _sose_ fogyjon ki a gázolaj a tankból - mert ha szárazon járnak a lapátok (remélem mindenki látott már legalább sematikus ábrát axiális szivattyúról, de ha nem: kör ház, tengely nem középen, lapátok kicsúsznak a peremig (végig nekisúrlódnak a háznak)).
Shell SuperDíesel v. miaszösz semmi extra, _talán_ kevesebbet eszik. (HDi)
Bocs, mostanaban atmentem csak olvasoba, ugyanis kedves cegem kitalalta, hogy most aztan megdolgoztat az Oroszlanert :), egy 406-os most szabadult fel a cegnel :(
Olajtema:
En nem tapasztaltam meg semmit, igaz, hogy SHell kartya van, tehat nem nagyon szoktam kevergetni max. Osztrakiaban szoktam tankolni, de nem nagy a kulonbseg, egy kicsit kevesebbet eszik a sogorek olajabol, de nem is annyira harapos.
Az egyetlen dolog amit erdekes merlegelni, nem tom mennyit hasznalod egy ev alatt, szerintem 30eKm/ev alatt nem nagyon hozza be az arat.
"Volt" kollegam, egy 2.0 benzinest, nos O kb. 15eKm-kent vitte javitattni, remelem ez azert nem altalanos.
Gyuszko, en most Frankfurtba vagyok csut. penteken MaOn utana megint kulfold, ha gondolod es van idod osszefuthatunk IRL. dorell3@freemail.hu - ez az elo email.
Valszeg használt lesz belőle, ui. financiális gondok miatt new verzióra nem fog telleni:-)) Egy külföldi beszerzésen is gondolkozom, egy közeli ismerős foglalkozik ilyen dolgokkal...
Ezt a fogyasztás milyen "nagy" cipőnyomás mellett lehet mérni?
Bundásfiúcska:
Csak gratulálni tudok a választásodhoz! Melyik típust választottad?
MC:
Üdvözöllek közöttünk;-)))Tényleg nem kéne visszafognod magad az autód paramétereit tekintve.
monyesz:
Én csak azt mondom amit a szerelőm állított. Nem mondta, hogy minden egyes autónál jelentkezik, de igen részletesen taglalta, hogy a PSA konszern egy szakértőt küldött 2000' környékén Mo-ra, hogy megvizslassa mi ok miatt van ily nagy számú ilyen típusú hiba nálunk. És arra a következtetésre jutott, hogy a sok szőkített, és nem az EU szabványnak megfelelő (vagy csak igen alacsony értékeket felmutató) kenési képességű gázolaj miatt mennek tönkre a lenttebb jelzett alkatrészek. Mivel ezt egy másik szerelőtől is hallottam, így próbálok informálódni. Nem szeretnék negatív kampányt idítani, sem érzelmeket kelteni a HDI (és egyébb hasonló módon működő tárasikról) motorokról csak informálódom...
Én is gratulálok a(z) (céged) új járgány(á)hoz! Én ültem már olyanban és tetszett, bár mivel SW-ből ültem bele egyenesen, kicsit klausztrofób érzés volt... :) De ugye a bérletem még erre is érvényes? :DDDDDD
Off:
hompédzs??? Call me!
On:
Az SW nyílt napon azt suttogta a fülembe egy bennfentes, hogy a
407-esnek nem V6-os lesz a csúcsmotorja ;)
Gyuszkó,
Válaszmél ment!
Bundás,
Jól döntöttél:-)...kis adalék a sportkormányhoz: nemcsak az MI16-os és hasonló rakétákhoz volt ilyen, hanem bizonyos extra szériás modellekhez is, mint pl. az én szépemlékü GRX-emhez anno.
Nagyon állat a háromküllös sportkormány, nekem a plasztik verzió volt ugyan, de azt is imádtam, hihetetlenül jól kézre esett. Szerintem érdemes szerezni egyet, aztán menetközben cserélni, ahogy Daniel szokta:-))))
MC,
Gratula az új géphez! Mesélj kicsit! Benzines, dizel, felszereltség stb?
Gyuszkó !
Hdi: gondolod, hogy idehoznának olyan motort, amiről tudják hogy a hivatalosan forgalmazott (szabványos) gázolaj tönkreteszi ? Ilyet egy gyár sem vállalna be (ld. direkt befecskendezéses benzinmotorja a PSA-nak, amit hivatalosan ilyen indokkal nem forgalmaznak nálunk) ! Viszont tény, hogy jó minőségű gázolajjal kell járni.
Egyébként a HDi motort ha jól emlékszem '99 óta szerelték a Xantiákba, és mennek.
Monyesz
Először is gratula az (leendő) autóhoz!
Másodszor: a Peugeot 405-nek az MI 16, az STI és az STDT felszereltségében (nagy ritkán az SRI-ben is) van háromküllős, szerintem is baróul kinéző, kormánya. Ezek aztán előfordulhatnak bőr nélküli (általában a régebbi MI 16-oknál) és bőrözött változatban. Már az bőr nélküli is harmonikus megjelenésű, de a bőrös aztán - szerintem - egyértelműen nem sportos, hanem elegáns jegyeket vonultat fel. Azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy az első és a második szériás P405 kormány más színű a műszerfalak eltérő színvilága miatt. Peugeot bontókban szoktam keresni ilyen kormányt, de még nem találtam, viszont az egyik helyen azt mondták, hogy a P205 Roland Garros változatának a kormánya (tehát nem a GTI feliratos sportkormány) is megfelelő vagy talán teljesen meg is egyezik a P405-ével. Az egyik bontóban 15.000,- Ft lett volna a bőrözött változat, ha lett volna. Mindesetre arra fel kell készülnöd, hogy ritka madár az ilyen kormány.
viszont öröm az ürömben, hogy jövő csütörtökön egy 307 Break Presence kerül a birtokomba. Ez is cégautó, bár már a saját cégemé:-)))) Talin meg majd összefogódzunk az Európaival egy picit, meg Break-kel is egy picit. Echte kuktaszínű lesz a lelkem. A nagyobb kategóriával meg megvárom a 407-et, remélem addigra financiálisan is valóra válthatom az álmot.
Miután kibüszkélkedtem magam, és újra Pug tulaj lettem, vettem a bátorságot írni:-)
Egyébként mindenki OK? Én tudnék most offtopic lenni két oldalon keresztül de majd talin. Szal újra szép az Élet!
Sziasztok!
Most először vagyok itt /ennek oka a napokban fogom megvenni a 405-ös pözsimet/ és rögtön kérdeznék is!Nem tudom ki hogy van vele de nekem nem tetszik a kétküllős kormány!Ki szeretném cserélni de csak ilyen tuti sprtkormányokat lehet találni nekem pedig csak egy mezei 3-vagy 4 küllős kormány kellene ha van egyáltalán ehhez a típushoz ilyen?
Sziasztok!
Négy napi megfeszített munka után (most nem szerver, hanem irodacsere) naggyából visszaolvastam a topicot.
Először is sabiannak gratulálok a trónörököshöz, meg persze a feleségének is. Sabiannak külön azért is, mert be mert menni a szülőszobába. Engem bekergetni se lehetne (ill. lehetett volna).
Gyuszkó: az 1.8-as benzines nagyon jó, repül, mint a madár, néha úgy kell visszafogni. Fogyasztás országúton 7.5-9, városban 8.5-10. Mindent összevetve szvsz megéri az áttérés, én is ezt tettem egy évvel ezelőtt. Újban, vagy használtban gondolkodtok?
405GRX:
Elméletileg minden nap ott megyek el előtte, így bármikor be tudok ugrani egy ilyen cuccér!!!
All HELP!!!:
Gondolkozóba estünk a kedvesemmel, hogy lecseréljük a szép, jó 405GRDT-ket egy 406-ra. Első nekifutásra egy 2.0 HDI-t szeretnénk beszerezni, de szerelőm azt állítja, hogy a Mo.-i gázolajak tönkreteszik a közös nyomócsövet+a nagynyomású szivattyút (egy ilyen szervíz anyagköltsége 300eFt-nál kezdődik!!!).
Hallottatok-e erről, volt-e ilyen tapasztalatok, vagy az ismerősök között volt-e tényleg ilyen probléma???
Főleg, Buta a te véleményedre vagyok kíváncsi (vagy még egyáltalán?!). Esetleg telefonon is tudhatnánk értekezni.
Ha megerősítést nyer ez a megállapítás, lehet hogy egy 1,8 benzinesbe is belemennék (2-3 évig el lennék vele).
CsMaT?
Lassan összejön egy oroszlán-bölcsi ahogy látom:-)
Gyuszkó, milyen gyakran jársz a modellek tájékán? Ha útbaesik megbeszélhetnénk egy dealt...405-öst nekem! Ha csak modellben is:-(
Firehawk, gratula a géphez! Naggyon korrekt!
SQS, sörözés-átadás megbeszélve! És sabiannak télleg van némi restanciája! Most már pláne:-)))
Sajnos mostanában ngyon rapszodikus a netelérésem, de most tudok írni.
Gyuszkó!
Ha jól emlékszem, az itt megjelenő mailcímed nem megy, a másikat meg elkevertem :-). Úgyhogy ha írsz az én itt található címemre, visszaküldöm a számot, ha legközelebb erre jársz, össze tudjunk futni.
Mi is voltunk a 307 SW tesztvezetésén; igencsak jól sikerült gép. Pláne úgy, hogy előtte Primerát is vezettünk, az meg egy nagy lebőgés a japánok részéről...
Plz kuldjetek el nekem mail-ben Firehawk kepeit, mert az exra.hu szamomra meg mindig elerhetetlen.
Ma megment a verseny. Jo buli volt bar ermes helyezest nem ertem el. Majd irok rola, csak most hulla faradt vagyok.
Break.
Szívből gratulálok azt hiszem meggyőztél az apás szülést illetően, én ugyanis egy kicsit szkeptikus voltam, de ez már a múlté. Mi ugyan még csak próbálkozunk (immáron közel egy éve), de ha minden jól megy, hamarosan nálunk is úton lesz egy pöttöm.
Még egyszer engedd meg hogy gratuláljak, jó egészséget az egész családnak.
GRATULÁLUNK A TRÓNÖRÖKÖSHÖZ! A méretek lenyűgözőek , a névválasztás királyhoz méltó:-))
Sajna lemaradtam az apás szülásről, mivel nálunk császár(i) volt a szülés, ám drága kis családomtól kb 1,5m és egy üvegablak választott el! Az akkori nehézségeket már régen elfeledtük, mivel ma pont 1 éve annak, hogy a karomba foghattam a fiam!!!!
Mégegyszer Millió Gratula, és még azt kívánom, hogy legalább annyi örömöt leljetek a gyermetetekeben, mint mi a miénkben!!!!!!!
Az ismerőseim szerint a fiam már szemrebbenés nélkül tud hazudni! Mivel most kezdte mondani, hogy APA!!!;-))
Ja, figyelem! felhívás a 405-ös kollégáknak (meg az exkollégáknak is)! Hosszas keresgélés és megannyi türelmetlen várakozás után Megtaláltam!!Az M3 melletti Gulliver nagykereskedésben 405-ös 1:24 méretű modellautókat lehet kapni! Én már beszereztem a sajátomat (a fiamnak)! Ön mire vár még?;-))))) (Zoldalma, nincs okod a szomorkodásra 205 is láttam!!!)
Én is ott voltam mindkét gyermekem születésénél, én is bőgtem örömömben, és én is vallom, hogy minden apának ott kell lenni gyermeke világra jövetelekor. A lányom születésekor a köldökzsinórt is elvághattam.
Megragadom az alkalmat és bejelentem, hogy elbitoroltuk a legifjabb PUG mániás címet, ugyanis decemberre várjuk gyermekünket!!!
iopee (aki még rönóban ül, de várja már a 807-est)
Engedjétek meg, hogy én is gratuláljak ennek a szép szál legénynek a megérkezéséhez! A babának kívánom (, kéretik neki tolmácsolni), hogy legyen szép és hosszú és élményekben gazdag élete és ne legyen japó kocsija:)
A büszke szülőknek pedig: leljétek sok örömötöket piciny fiatokban, valamint kívánok hozzá nagyon-nagyon sok türelmet az öntudatosodásának és annak kibontakozásának időszakára.
406 cabrio 56-os méretben megrendelve. Kapunk belőle 4% kedvezményt + ingyen téligumi...
Az Ön legközelebbi Peugeot márkakereskedőjénél!
Peugeot, vezetni mindig élvezet!
sabian