Hát nem tudom, de amikor egy hetes Voda feltöltőkártyát veszek internetre (amit eldobok utána), akkor mindig Adolf Schicklgruber névre és Budapest, Kossuth tér 1-3. címre regisztrálom, é mindig működik.... ::::)))))
jelenleg már a horgászok között is keresik a gyanúsítottat.
Itt az ideje a hegymászókat is vizsgálni, mert hátizsák volt nála, a futókat is, mert sportcipőben volt, valamint az összes konzumidiótát, mert boltba jár..
Pontosan arra céloztam, hogy nem vehették meg kistételben, csak nagyban. Ha meg nagyban vették, akkor a mobilszolgáltató tudott a dologról, tehát felelős az ügyért.
a sztorinak, hogy megvenni a kártyát bárki bárkinek a nevére megvehette, használhatta is 14 napig,
de az aktiváláshoz valódi személyazonosság kellett."
Hát ez nem így van.
Megvenni bárki megveheti, nem kell senkinek a neve ehhez. Elég ha kifizeti a pénztárnál és elballag.
Használni viszont NEM HASZNÁLHATJA sem 14 napig, sem egy telefonálás erejéig, ugyanis ahhoz már kell név és adatok is.
Az még lényeges, hogy itt szinte mindenki csont nélkül beszopja ezt a 200 000 db kártyát, holott erre a számra csak homályos hivatkozás van és ellenőrizhetetlen forrás. Magyarul: KAMU.
Csak hát, a médiának az a jó, ha 200 ezer darabról írhat, mert az ezerkétszázra ugyan ki figyelne oda?
A közszolgálati média meg amúgy is a bevándorlókkal való riogatásban érdekelt, tehát az is a 200 ezret fogja szajkózni, ha igaz, ha nem.
A vásárlás meg ne tévedj el, nem úgy megy, hogy körbe vizeli az összes ujságosbódét a kliens, hanem úgy, hogy szól az arab GSM huszár barátjának, hogy kell neki x ezer db, az berendel ennyi SIM-et és ha megérkezik, akkor felhívja, hogy viheti a fél raklapnyi szarát.
A SIM-kártya ügynél (ami valószínűleg a titkosszolgálat által utólag kitalált mese) ott véres a torka
a sztorinak, hogy megvenni a kártyát bárki bárkinek a nevére megvehette, használhatta is 14 napig,
de az aktiváláshoz valódi személyazonosság kellett.
Tehát akár interneten is tudták aktiválni a kártyát, de akkor meg az adatbázisban a 10. kártya után
már ott volt ugyanaz a név, lakcím stb. X+1-szer, amit a szolgáltató rendszere kellett hogy jelezzen.
Innentől kezdve két lehetőség van:
- vagy kamu az egész ügy
- vagy szarrá kell büntetni a szolgáltatót, kb. 10 jogcím lenne most rá.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy kicsit számolgattam, hogyan tudnék 200E SIM-kártyát
venni. Ha egy éven át vették folyamatosan szombaton és vasárnap is, akkor az napi 550 kártya.
Ehhez hozzá kell még tenni, hogy még a márkaboltokban és a nagyáruházakban sincs egyszerre
50-150 darabnál több készleten, és ha ott valaki megveszi a teljes raktárkészletet, azonnal jelzik
a központnak.
Tehát fel kellett vásárolni 10-20 darabjával a benzinkutakról, újságosoktól, trafikokból. Na most valaki
próbálja már meg sorban végigjárni a 25-35 eladási helyet, eljutni oda sorbanállni, megvenni, kifizetni a kártyát mondjuk reggel 8-tól este 10-ig a hét minden napján egy éven át...
Lehet, hogy útvonalat módosítottak volna, és nem rajtunk keresztül akarnak jönni, hanem olyan országon, amelyikben lehet SIM-kártyát szabadon venni. ;-)))
De miért volt náluk szifon? - Tényleg nem tudom, eddig nem is hallottam róla.
Fél éve itt magyarázta libelrálmédia, hogy miért van szegény menekülteknél útlevél helyett szifon, miért állnak sorba sim kártyáért, stb. Szerinted mi lett volna, ha visszafogja az eladásokat a hatóság?
Függetlenül attól, hogy volt-e anonim SIM-es csapatnak belső embere a mobilcégnél, vagy onnan kaptak-e külön értesítést a hatóságok, hogy rengeteg kártyát aktiválnak egy-egy ember nevére, a magyar elhárításnak mindenképpen tudnia kellett volna az óriási mennyiségű problémás kártyáról.
"Ha egy 200 ezres kontingens észrevétlenül átcsúszik a szűrőn, akkor ott valójában nincs is szűrő."
Ezt mondta a szolgálatok működését ismerő szakember.