A 12-ből csak 2 játékos volt abban az 1964 csapatban aki nem az Oriental Witches tagja volt. Hogy mi lett velük fogalmam sincs, de érdekes hogy a 68-as ezüstérmes csapatban már egy sem játszott közülük, pedig a java részük még akkor is csak 24-27 éves volt.
sokszor még azok a reklámok is élvezhetőbbek, mint az m4 vívás-kommentátora / "akárkiisaz", aki csak egyet tudott, ha meglátott egy lámpát: hohohóóó ... aztán még azt sem vette észre, hogy a magyar kapta a tust .... borzalom
Női röplabda. Ki emlékszik, ki tudja: 1964-ben (Tokioi Olimpia) volt egy verhetetlen japán csapat, évekig nem tudtak kikapni. Egy nagy japán multi cég saját csapata volt, mindenben saját felkészüléssel, függetlenül az állami sporttól). Mi lett a vége? (nem kutatom).
Mondjuk az tény és való, hogy a férfi foci az egyetlen sportág, ahol az utánpótlás korú játékosok szerepelnek, amivel tényleg kezdeni kellene valamit, de a mostani torna is megmutatta, hogy a nagyokat már annyira nem érdekli, hogy még egy normális csapatot sem képesek kiállítani* (lásd a németek és a franciák esetét), így tehát szerintem el fog jönni az idő, hogy a nagyobb válogatottak ki sem fognak jutni az olimpiára és a kisebb európai nemzeteknek lesz esélyük kvalifikálni magukat a tornákra (mindezt úgy, hogy azért egy-két nagyobb játékos szeretne olimpián szerepelni).
A másik oldalról viszont az olimpia focitorna arányba a játékos ügynökök számára.
* azért ez is jelzésű ahogy a németek meg a franciák hozzáálltak az egészhez, de gyanítom a franciák 2024 már valamennyire komolyabb csapatot fognak összerakni.
A futsalnak meg valóban helye lenne az olimpián , de nem a férfi foci kárára.
Volt ilyen korábban sztem is (eb-vb olyan nincs egy évben, sztem a 2012-es debreceni eb volt, ahol London előtt taroltunk és sokan elmérték a formát), na de a mostani eb hiába volt itthon, szó sem volt semmiféle tarolásról.
Ez meg a lebőgéstől nagyon messze van, a várakozások voltak teljesen a valóságtól elrugaszkodottak szurkolói részről. Ugyanakkor még egyszer mondom: soha nem fordult még elő, hogy ennyi emberünk, ennyi számban olimpiai döntős legyen.
Van most néhány tehetséges tornászunk, Scherman Bianka, Bácskay Csenge, Székely Zója, Szujó Hanna, akik a jövőben szép eredményeket érhetnek el, és Zsófival kiegészülve Párizsban csapatként is szerepelhetnek.
Összefoglalóban láttam, hogy kilépett egy hosszú ugrássorból. Sokan rontottak gerendán, így valóban volt esély a jobb szereplésre. Igaz, csak B-kategóriás EB-ken, de azért egyre több érmet hoz a magyar tornasport. Reményeim szerint Párizsban népesebb magyar csapat áll rajthoz.
Lehet, hogy találtak a selejtező után és ez volt a deal. Ha bebuktatják, az mérhetetlen károkat okozna a sportnak.
De persze lehet csak valami szokásos feminista szöveg, amit előadnak jó dolgukban, mert épp hisztis napja van. Arra szerintem kicsi az esély, hogy valóban komoly pszichés gondja lenne.
Első ránézésre igen, de a 8-ba be kellett volna férjen. Talajon is volt egy csúnya hibája. Felemáskorláton nem vettem észre, de lehet ott is volt valami gond, mert lepontozták a selejtezőhöz képest.
Ettől függetlenül persze nem kell szégyenkezni egy összetett 14. hely miatt.
Én továbbra sem értek egyet azzal, hogy bárhova is elment volna a világ. Rióban szerencsénk is volt, Cseh Laci száz pillés ezüstös ideje nem tudom, hogy most egyáltalán a középdöntőre elég lenne-e, az pl egyértelmű szerencse volt, vagy itt lehetett volna fordítva pár századmásodperc a egy-két centi, minimál dolgokon múlik, nem feltétlen a formaidőzítéstől vagy úszásteljesítménytől. Ha Sajtburesz jobban nyúl be, akkor megint bronzérmes, pedig sok különbség nem lett volna szakmailag.
Formaidőzítési gond szerintem csak Hubinál volt, de talán ott is csak a tapasztalatlanság volt a hiba, ő még nem tud versenyen úszni.
Sőt összeségében jobban szereplünk, mint máskor, remekelnek a váltók, sok-sok döntős hely, helyezések. Nem az van, hogy egy embertől 3-4 érem és kész. Van egy nagyon erős középcsapatunk, egy zsenivel megerősítve. Mi nem a kínaiak vagyunk, akik hirtelen az olimpiára elővesznek a laborból valakit egy-egy számra, majd egy év múlva már el is tűnik.
Ajna: az edzőváltás általában jó motiváló erő, lekerül róla a csodatini teher is, a közvélemény is kevesebbet vár el tőle, nem kell még leírni szerintem.
Bogi: kérdés talál-e még motivációt, mikor akar gyereket szülni, stb. Szerintem jó ötlet lenne visszatérni a gyorsokhoz, az megint változás lenne, és ha elfogadja, hogy nem aranyesélyes, akkor simán meglehet.
Hosszú: ha Párizsban már nem is, de jövőre még mindenféleképp lehet egy dobása, ehhez az egójából vissza kell venni és a toyboy helyett kell egy rendes edző, a testét most is szépen összeszedte, a vegyes győzelmekhez szükséges idők benne vannak még. A világcsúcsok nyilván már nem, de azok, amiket most úsztak a dobogósok, na azok simán. Kérdés mi a cél, már csak a pénzkimaxolás vagy érdeklik az érmek, sikerek is.
Milák: mi a francért ne tartana ki? 21 éves, még fejlődik, van bőven motiváció, 1:50 alatti idő, gyorsok. Nem tudom elképzelni, hogy most akkor fogja magát és visszavonul. Max valami váratlan eü okból.
Mondták, hogy túl nagy a merítés krikettben és sosem lesz olyan jó, hogy olimpiára jusson el vele, keressen valami olyan sportágat, ami nem ilyen népszerű. Mit szólnál a vizipólóhoz? Nyugi, mindjárt kifejtem, mi is az...
Számomra nem hihető a történet. Ez a lány mindent amit tudott megnyert, van versenytapasztalata, a sikert, és az ezzel járó terhet is fel tudja dolgozni.
Nem hibáztatom akkor sem ha az történt vele amit feltételezek, nagyon jó tornász, és sajnálom ami vele történt.
Nincs tragédia (attól függ, mit tartunk annak) és a magysr úszósport egy csúcs úszót mindig ki fog tudni nevelni, de az látható, hogy megint egy olyan időszak van-jön, amikor a reálisan VB-olimpai éremre esélyes gárda elég... vékonyka - egy vagy két emberre korlátozódik.
Persze jönnek majd jobb időszakok megint, de sztem egy átfogóbb reform sem ártana már, meg nem hiszem, hogy ne lehetne ráfeküdni pl. a gyorsúszásra, mint a legnépszerűbb szakágra, ahol már egy döntő miatt csapkodjuk a farkunkat a falhoz, pedig...
"Simone Biles visszalépett a csapatversenytől egészségügyi okok miatt. Állapotát folyamatosan vizsgálják"
Nem tudom ki hogy van vele, de talán az orvosai találhattak valamit a szervezetében aminek nem kellene ott lenni, így a legtisztább ügy hogy visszaléptetik. "Mentális okok", "nem bírta a terhet", stb. szövegek a közhangulat lecsillapítására megfelelő, de aki ennyi világversenyen sikeresen szerepelt, nem hiszem hogy pont fejben adná fel.
Nézem a női röplabdát. Ugyanolyan idegesítően sikoltoznak, mint a vívólányok. De sokkal többen vannak. Valószínűleg, ha tele a csarnok nézőkkel, akkor nem lehetne ennyire hallani. Még a macskám is átment a legmesszebb levő szobába.