Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Most nézem, hogy szombati napokon szinte egész délelőtt és délután egyszerre fog indulni a nagyállóról az 1-es és 2-es villamos. Ez miért jó? Vonatoznak egymás után a plázáig?
A józsai buszok kerülése a buszvég felé is elég hülyeség. Ennyi erővel maradhatott volna a nagyállóig is. Menetidőben ugyanannyi a hurok, mintha a nagyállóról indult volna.
Akkor már mehetne egészen a Nagyállomásig, persze a "körúton". Vagy forradalmi újításként bemenne a buszállomásra és úgy menne vissza a Segnerre. Amúgy tudod mi a kapcsolat a buszállomás és a Böszörményi út között?
A józsai buszok városnézése indulás előtt az mire jó? A Miniszterelnök utcán konkrétan semmi nincs, ami miatt arra kellene menni a busznak, a Piac utca onnan gyalog azért még távolság. Gyakorlatilag elindul a Segnerről, kering vagy 10(?) percet, és utána van értelme felszállni.
A többiben még nem látom bele az értelmetlenséget, de majd kiderül. A 2-es villamos leterheltségét majd az idő megmutatja.
Elnézést hogy közbevágok, de látva itt a dolgok alakulását nekem lenne egy vonalhálózat kiegészítő tervem, mert itt nagy változás mint látjuk nem volt, én azt hittem egyébként március 1-től éjszakai járatok is lesznek nem tudom miért, de evidensnek tartottam volna.
11 A 11-es szerintem kicsit kevés lesz a Hétvezér utcára én visszaállítanám a 11Y-onos vagy a 41Y-ost befordítanám a Hétvezérre és körjáratba visszajönne a Lahneren így nem csak egy csökevény lenne hanem járhatna egésznap, és hétvégén is. 12 Visszaállítanám a régi útvonalát és csak a gyógyszergyárig közlekedne és visszafele pedig a Pallagi-Nagyerdei krt. útvonalon. 19 A 19-eshez nem nyúltak ez a Júlia telepi keringőparádé nem jó, én létrehoznék egy új járatot 29-es néven ami a Júlia telep és a Jégcsarnok között közlekedne, oda vissza a Piac utca-Miklós utca útvonalon még a 19-est oda vissza a Széchenyi-Külsővásár tér – Szoboszlai vonalon közlekedtetném. 23 A 23-ast visszapakolnám a Nyugati-ipari parkig a régi útvonalán volt a legnagyobb kihasználtsága és lenne valami normális kiszámítható járat a 33-33E párosítás helyett. 22-24 15 percenként járhatna és szólóbuszokkal a sűrítés után mert gyanítom a csuklósok jelentős részét erre pakolják majd rá és a Doberdó utcát feltétlenül érinteniük kellene. 22Y,24Y vs 26 Térjen vissza a 26-os de ne úgy ahogyan régen, az Egyetem téren kanyarodjon el a Dóczy felé majd Móricz Zsigmond és Gyógyszergyár vissza ugyanez. 25-25Y vs 125-125Y Jól érezték, hogy a 45-össel gond van én a 45-öst meghosszabbítottam volna a Zúzmara utcáig hogy még több embert tudjon szolgálni és így nem sorvadna. Józsai buszok: Na itt a régi rendszer volt a megfelelő amíg a 28-as létezett, hétvégén emlékezzünk csak a Doberdóig ment mindenki senki nem szólalt meg, most pedig több hírportálon láttam, hogy néhányan nehezményezik a józsai buszokról való átszállást. Én személy szerint a 4-es troli vezetékét hosszabbítanám meg a Doberdóig így a régi 28-as élne és a józsai buszokat pedig a Doberdóig közlekedtetném. 14-44 44-es a Mikepércsi úton menjen a Myboxig ott végállomás, a 14-es pedig a Szávay Gyula utcán menjen végig oda vissza szintén a Myboxnál legyen végállomása. 49* Szikigyakor régóta szeretne bekapcsolódni a debreceni tömegközlekedésbe, ha már Haláp és Bánk is kapott számozott buszt akkor ez a térség miért ne ? 49-es busz Nagyállomás- Piac utca-Kossuth utca – Faraktár utca /majd ahogy átadják a Lidl-t/ Mák utca – Kincseshegy utca – Kurucz utca – Budai Nagy Antal utca – Sámsoni út – Külső Sámsoni út /Szikigyakor/ 5-ös troli: Az állomás irányába is be kellene vinni a trolit a Dobozi Lakótelepre és az Arad utcán majd Faraktáron visszatérni a Hajnal utcára.
"A 2-es villamos elindulásával jelentős mértékben javul Debrecenben a közösségi közlekedési színvonal"
Ezt azért nem állítanám... Megszűnt vagy rosszabbodott az Egyetem téri campus és az Újkert, Vénkert, Wesselényi utca, Attila tér, Klaipeda utca környékének kapcsolata..., nem beszélve a helyközi-autóbuszállomás elérhetőségéről...
"A nagy közlekedési igényeket generáló városrészek, Vénkert, Újkert, Sestakert, egyetemváros, valamint a belváros között a külön pályán közlekedő villamos nagyobb utaslétszámot és gyorsabban tud elszállítani."
Nem is tudtam, hogy a 2-es villamos az Egyetemvárost is érinti..., vagy az, hogy a Martonfalvin kell végiggyalogolni, vagy a Dóczy József utca nagy részén, az azt jelentené???
"A 31-es, 32-es vonalakról felszabaduló autóbuszokat kivonjuk a forgalomból, ezért csökken a forgalmas utakon tapasztalható járműdarabszám, így a levegő szennyezés is. Az így felszabadult csuklós autóbuszokat a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, a terheltebb járatokon közlekedtetjük, csökkentve a járműveken tapasztalt zsúfoltságot."
Azért mindehhez oda kellene írni, hogy 15 db buszt meg kidobunk, azaz annyira nem fog a terheltség csökkenni...
"A tervek szerint a Doberdó utca és a Belváros, Nagyállomás közötti távolságot a csúcsidőben 4-6 percenként közlekedik a villamos."
Értelmes mondatokból sosem volt hiány a DKV-nál... :) Nem értem miért nem lehet átolvasni...
"1 év alatt a DKV Zrt. több mint 100 millió utast szállít el. Évente kb. 700 000 bérletet, míg „csak” 3,5 millió vonaljegyet értékesít a Társaság, így megállapítható, hogy az utasok 90-95 % bérlettel veszi igénybe a debreceni közösségi közlekedési szolgáltatásokat."
Ez hogy jön ide?? Titkon magyarázzuk, hogy miért nem akarunk időalapú jegyet bevezetni...???
Annyi pozitívum van benne, hogy nem a 11-es útvonalát nyújtják tovább, amikor semmi értelme.
Viszont...
- A 10-es busz áthelyezésével a Piac utcán csak a 42/42A marad, a 2-es az 5-ös trolibusznak pedig túl sok párhuzamos viszonylata lesz.
- A 25/25Y/45-ös módosítása botrány. Ennyi erővel a 41Y-t is kiválthatná a 41-es, csak előtte kimehetne a Kinizsiig. Remélem, hogy átgondolják még, akárcsak a 11-est. A 25/15Y-nek "nyolcasozni" kellene, mint a 22/24-nek, sokkal jobb megoldás lenne. Úgy a 45-ösnek tényleg kisebb lenne a létjogosultsága, a 23Y elég lenne a Kondorosiig (bár úgy hallottam, az új menetrend szerint Vámospércsi útra változna a forduló neve), esetleg egy 37A csúcsidőben.
- A józsai buszok forgolódása is felesleges. Baromi messze lesz a 2-es villamostól; azt nem várhatja senki, hogy a Városházától minden utas gyalogolni fog a Tisza István utcáig. Ha már nem találtak ki jobbat, legalább a 10-es család maradhatna a helyén, hogy a helyközinél át lehessen szállni.
Mellesleg minek kellenek még mindig betétjáratok Józsára? Az első és az utolsó buszok nem teszik meg a hurkot a kiskörúton. Ennek tényleg ekkora a jelentősége?
Remélem, a 12-es és a 19-es vonalán valóban megszűnik a 40 perces követés. A 15-ös csoportnál sem ártana. Apropó, a 15Y út végállomása is érthetetlen. Így a Hétvezér utca kimarad. Szvsz a 11-est is felesleges a Veres Péter utcánál tovább közlekedtetni.
A 15-ös a Doberdó utcáról a Böszörményi út felé indul el, és kihagyja a Bólyai utcát, vagy a korábbi terelőútvonalán fog járni? Ez nem egyértelmű a cikkben.
10A csak a Doberdóig járna? Ebből biztos lesz utaspanasz.
Most azért mert a kiskörúton fel van festve a buszsáv meg van két megálló, tényleg kell oda busz? Lehet nézegetni a házfalakat, mert más nincs ott.
A 10A sak a Doberdóig pozitívum, gondolom kb egy 20-perces rendszer jön ki a Vezér utcánál a 10, 10Y, 11 triásszal. 15, 15Y-os legalább nem szűnnek meg, ha már variálnak 15Y-vel miért nem a Kinizsi Nyomdáig viszik ki ? 23Y-os meghosszabbítása pozitívum. 45-ös busz igaz, hogy a 25/25Y-vel ugyan az a végállomásuk és kb az útvonaluk egy része is de, akkor hétvégén mondjuk a 125-ös járat az István úton át a 125Y pedig a Derék utcán jár majd ? A Józsai buszokkal pedig ismét nem tudnak mit kezdeni, de legalább aki lekési feltud ugrani rá mikor elindulás után másodjára is érinti a Segner teret...
Nem is tudtam hogy az intertanker személykocsikat is vizsgáztat. Tudom nem facebook oldal de oda kerülök akkor láthatom a sok buszt a telepen. Tegnap az 514-es látam tanulóban csak nem írtam ide be mert egyesek vergődnek.