fogom, nekem mindegy, csak mintha azt írtad volna valahol, hogy oda házasodsz, azért gondoltam, hogy Fr-be költözésed is ehhez egy lépés.
Amúgy a franciákat van, aki szereti van, aki nem. (én az első csoportot tudom nehezebben megértni:-(), de minden esetre teljesen más.
Melóban egyébként főleg, ha van egy bejelentett munkaviszonyod, akkor munkavállalóként sokkal nagyobb védelmed tud lenni mint otthon, pont ezért nehéz határozatlan idejű szerződéshez jutni.
Ami még fontosd, hogy a legtöbb minden jóval drágább mint otthon a napi cikkek közül, ergo bevásárló turizmushoz nem ideális célpont (de ha német határ közelében vagy, akkor mondjuk oda jó átmenni vásárolni).
Szia en is tudok segiteni mert erezni a szavaidbol hogy dolgozni szeretnel es jo szakma van a kezedben.Saint-Nazaire es Nantes kornyeke vannak vagy 150-en magyarok minden szakmaban,kuldom az iroda cimet,hivd fel oket, beszelnek magyarul.
Ki foglak àbrànditani. Minden elôre meg van tervezve. Az is hogy ki fog nyerni. Egy kollegàm mesélte, hogy a 2000-es Miss France: Sonia Rolland (aki egyébként afrikai szàrmazàsu, Rwandàbol menekült a csalàdja Fr.o-ba, amikor ô 13 éves volt), a mi környékünkön élt (Cluny-ban) és hogy màr egy héttel a döntô elôtt a vàros ( polgàrmesteri hivatal) készülôdött a nagy ünnepre, fogadàsàra, hogy ô lesz Miss France. Tudtàk elôre. Ne hogy azt hidd, hogy igazàbol a nézôközönség dönt. Akkor is nagyon kilogott a lolàb, amikor épp Obama megvàlasztàsa utàn egy fél afro-amerikai/francia kislànyt vàlasztottak Miss France-nak, pedig nem valami szép volt. :-(
Nekem Miss Réunion szebb volt, viszont az igaz, hogy a győztesnek sokkal természetesebb kisugárzása volt. A 2011-es is nagyon szép leányzó, de már-már túl tökéletes :)
Pataki Zsolt vagyok Mo.-ról és Franciaországba készülök január-februárban munkát keresni (vízvezeték szerelő, c kat. jogosítvány,
targoncás papírok) vagy bármi más egyébb munka is érdekel. Külön megköszönöm, ha valaki néhány információval tájékoztatna
munka,-szállás stb. De ha valaki konkrét dolgot tud nyugodtan üzenhet én dolgozni szeretnék nem pedig linkeskedni (37 éves vagyok). Köszönöm előre is a véleményeket. Tényleg türelmetlenül várom a válaszokat ide vagy a zsolt.pataki74@freemail.hu -ra