Keresés

Részletes keresés

Szajci Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3011

Szia!

"tavaly"

muszlim sapka --> itt gondolom a piros fezre gondolsz, avagy ahogy mi mondjuk crven fesić :)

Gradačac muszlim vidék, onnan menekült pl. egyik ismerősöm, aki most is Pécsett él

Előzmény: pityy palko (3009)
pityy palko Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3010

Apropó, nem tudod, hogy mi van Prigradicával? Már régen nem láttam az írását!:-)

Előzmény: lborli (3008)
pityy palko Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3009

Ugyan, dehogy! :-) Most is víztelenítünk, csak flotált iszapot. Tulajdonképpen ez is szennyvíziszap, csak nem kommunális, hanem ipari.

Tavaj Mostarban vettem egy muszlim sapkát, gondolom, hogy ezen a vidéken nem igazán értékelnék, ha viselném. Azt sem tudom, hogy horvát vagy szerb vidék ez?

Idén a sok munka miatt semmi esélye, hogy eljussunk a tengerig, de a sors huncut és jóindulatú akaratából mégis csak leszek idén Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában! :-)

A hétvégén diópálinka készítés a program és nagyon remélem, hogy jövőre a mi kis "édes boszorkánknál" (Slatka Vila) iszogatunk majd.  A trebinjei szőlőpálinkának párja nincs! :-)))

Előzmény: lborli (3008)
lborli Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3008

Mi van, druszám? Profilt váltottál? :-)

Előzmény: pityy palko (3007)
pityy palko Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3007

Hahó emoj!

Körvonalazódik a dolog, jövő héten kedden megyünk Gradacsac-ba, egy Zott nevű tejüzembe, de sajna dolgozni. :-(

Ezek szerint Samac-nál át tudunk menni.

Előzmény: emojnarode (3006)
emojnarode Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3006

Pontosabban, itt azt írja, hogy a brckoi átkelő továbbra is zárva, a samaci csak a személykocsik számára van nyitva. Jó utat.

Előzmény: potika (3005)
potika Creative Commons License 2014.06.18 0 0 3005

Mostanában ment valaki Samac felé ? Nyitva van már a határátkelő ? Itt azt mondják, hogy igen : http://bihamk.ba/

Előzmény: Bigtibi (3004)
Bigtibi Creative Commons License 2014.06.07 0 0 3004

Tegnap jöttünk haza Montenegro-Bosznia-ból. (motorral)

-Montenegro felöl a bosnyák oldalon  M18 Sarajevoig  kifogástalan állapotban lévő élmény út, kis forgalommal.

-Sarjevo-Zenica M17 részben autópálya, egyébként kifogástalan jó nagy forgalommal.

-Zenica-Doboj M17 ill. azon túl a Derventa felé leágazásig,  jellemzően jól járható , két helyen volt elterelés, a főútról betereltek a mellette lévő faluba-városba, neveket nem tudok nem emlékszem, pár helyen lassítani kellett mert az aszfalt helyett csak murvás út pár száz méteren , de a lényeg sehol sem kellett várni, jól haladtunk mindenütt. Az M17-rúl leágazó Salvonski Brod felé menő út széles, jó minőségű, a forgalom meglepően kicsi rajta, jól lehet haladni.

-Slavonski Brod határátlépő működik, csal rápillantottak a plasztik személyire és már mehettünk is. A horvát oldalon a fertőtlenítés jelképes, át kellett hajtani egy nagy szivacson, valamint a járművek kerekeit permetezőből lefújják valami izével.

-oda felé Gradiskánál mentünk az is működik.

SajóT Creative Commons License 2014.06.05 0 0 3003

Utazás stoppal a Balkánon

Útitársammal stoppal szeretnénk bejárni a Balkánt (Horváto., Bosznia, Montenegró, Albánia). Június 20-án indulunk, Boszniába Horvátország felől szeretnénk érkezni és célunk a Kravica vízesés, Szarajevó, Mostar. Olvastam, hogy északról két átkelő le van zárva. Akik arra jártak, mi a véleményetek két hét múlva mennyire lesz járható ez a környék útvonal? Mire figyeljünk különösen? 

A válaszokat, segítséget köszönöm!

Potee Creative Commons License 2014.06.05 0 0 3002

Köszönöm! :)

néztem még a mercato center mélygarázsát is mint utolsó utáni zs terv :)

Előzmény: oleandro (3001)
oleandro Creative Commons License 2014.06.05 0 0 3001

Itt egy őrzött fizetős parkoló

Előzmény: Potee (3000)
Potee Creative Commons License 2014.06.05 0 0 3000

Hú köszönöm a segítséget:)

Nem feltétlenül a belváros szájában akarok megállni ha nehéz. inkább legyen egy őrzött parkoló ahol kicsit nagyobb biztonságban tudhatom a telepakolt autót :)

guglizok még egy kört : )

Direkt_ Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2999

Én azt mondom ha nem ismeritek az útszakaszt, akkor ott álljatok meg ahol szimpatikus. Nagyon kényelmetlen úgy vezetni, hogy folyamatosan arra figyelsz odaértél-e már a benzinkúthoz, biztos észreveszed-e stb...Ráadásul úgysem lehet megjegyezni ezeket a helyeket, kivéve ha jegyzetelsz szépen, de az számomra már el is rontja az utazás örömét. Ha pedig többen mentek akkor úgyis látjátok egy benzinkútnál egymást az út szélén, kajak a tetőn elég feltűnő. Az éttermeknél megállás esetén úgyis lesz olyan aki éppen akkor ott nem éhes majd csak 3 óra múlva. Persze ez csak magánvélemény.

De hogy én is írjak valamit: Bosanski Samac-nál a határnál Nestro benzinkút-kajálda; Jablanica - múzeumnál; Maglaj - belvárosban; Konjic - belvárosban öred hídnál.

Mostarban sok fizető parkoló van, az óvároshoz közel akaratlanul is belebotlasz néhányba, ne izgulj ezen. Főleg hogy nincsenek nagy távok gyalogosan sem.

Előzmény: Fourty (2998)
Fourty Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2998

Neked is köszönöm szépen!

Több autóval megyünk, és nem szeretünk csoportosan menni. Előre megbeszélt helyeken kívánjuk bevárni egymást. Amiket leírtál jó alapok a tervezéshez.

Előzmény: The_Rible (2997)
The_Rible Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2997

Én nem szoktam megállni 2 - 2,5 óránként, ezért a megállóim általában a következők (egy-egy úton kb. 3-4 helyen):

Doboj (dél felé menet bal oldalon van több benzinkút étteremmel)

néha: Zenica és Szarejevó közötti autópályán Szarajevó felé jobb oldalon Petrol kút.

néha: Bradinánál a szerpentinek előtt az ócskásnál megnézzük, hogy éppen mi van eladó

mindig: Konjicnál Mosztár felőli oldalon korábban ÖMV, most Gazprom benzinkút. néha: a Neretva partján (északról jövet balra kell bekanyarodni a híd előtt) egy kis pihenés a kavicsos parton

néha: egy ebéd Jablanicán a Zdrava Vodánál, vagy valamelyik hasonló intézménynél

Mosztár (van néhány kedvenc burekes, vagy csak az északi bevezőtél levő INA kútnál állunk meg)

néha: Blagajba beugrunk és a Buna mellett eszünk halat

mindig: Ston-i lehajtónál INA kút tankolás és első fűszeres tengeri levegő beszippantása.

De talán nincs már olyan benzinkút, ahol még nem álltam volna meg, de ezek maradtak meg rendszeres megállóknak.

Előzmény: Fourty (2995)
zithea Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2996

Horvátországban Dakovo körül álltunk meg egy pihenőben az A5-ösön, kellemes kiülős hely volt mosdóval.

Boszniába Gradiska felé mentünk, valahol arra kávéztunk egyet. Aznapra Jajce volt a végcél, mivel ott aludtunk és csak másnap mentünk tovább Mostarba.

Hazafelé már nem tudom, hogy hol álltunk meg. Egy biztos, sajnos az ökörsütéseken rendre túlmentünk :(

Előzmény: Fourty (2995)
Fourty Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2995

Akkor pofátlankodnék még kérdésekkel:

Mohács és Dubrovnik ótvonalon tudnál ajánlani előre tervezhető megállóhelyeket, parkolókat, olyan 2-2,5 óránkénti pihenésre?

Előzmény: zithea (2994)
zithea Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2994

Igazán nincs mit :) Én is számtalan hasznos infót kaptam a fórumtársaktól, örülök, ha vissza tudok adni egy kicsit :)

Amúgy baromi jó fejek voltak a parkolóőrök. Megengedték, hogy ott hagyjuk ingyen a kocsit 10 percre, amíg szóltunk a szállásadónknak h megjöttünk, hová tegyük a kocsit.

Előzmény: Fourty (2993)
Fourty Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2993

Köszönöm szépen!

Előzmény: zithea (2992)
zithea Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2992

Gojaka Vukovića

43.336087, 17.813435

Villa Anri vagy a Pansion Cardak táblákat kövesd, ott lesz az Anri mellett. Fizetős, őrzött, alig 100 méterre van az Öreg-híd.

Előzmény: Fourty (2991)
Fourty Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2991

Üdvözlet mindenkinek!

Júliusban a tengerpartról hazafelé szeretnék elidőzni Mostar-ban. Mivel 2 kajak lesz a tetőn, mindenképpen őrzött parkolóban szeretném hagyni az autót.

Tudna valaki pontosabb infót adni, hol találok olyat?

köszönöm!

The_Rible Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2990

Ha már Szarajevó:

Június 26-án átadják a Szarajevót elkerülő autópályaszakaszt! No persze, aki mindig megszáll Szarajevóban, annak ez nem lesz segítség :)

Én viszont már nagyon vártam.

A Tarcsinig tartó újabb 20 km-t szeptemberig adják át. Mármint az autópályát. Délről szintén nyáron készen lesz az ótópálya Medjugorjéig, és a Zenica melletti alagút is készen lesz július végén.

Azt azért nagyon fogom évezni, hogy felmegyek a pályára Zenicánál, és hopp, már majdnem Konjicnál vagyok (20 km-re Konjictól). Onnan már csak Jablanica, Mosztár és már a parton is vagyok.

Zenicáig nagyon nehezen bírom viszont. Főleg a Drávaszabolcs-Eszék közötti szakaszon szenvedek. Oda is, meg mikor jövök visszafelé, akkor is. Még 2018-ig kell várni, hogy ettől a szakasztól megszabaduljunk.

emojnarode Creative Commons License 2014.06.05 0 0 2989

Ismerve Sarajevo parkirozási nehézségeit, nagy szerencse kell hozzá, hogy a belvárosba, közel a Baščaršijához helyet találj. Ha nem megy a dolog, tedd azt amit Oleandro javasolt.

Előzmény: Potee (2986)
oleandro Creative Commons License 2014.06.04 0 0 2988

Hát nem könnyű a belvárosban. Talán a Miljacka túlpartján a belvárossal szemben van rá leginkább mód.

lborli Creative Commons License 2014.06.04 0 0 2987

Az Europa hotel alatt van egy mélygarázs (de, ha azt mondod: a szomszédos Art hotelben laksz, és ha van hely, akkor ott ingyen parkolhatsz).

Mi az Art-ban szoktunk megszállni a tengerre menet/jövet, a Bascsarsija onnan pár lépés.

Gugli a barátod a címet illetően.

Potee Creative Commons License 2014.06.04 0 0 2986

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Sarajevoban hol érdemes parkolni, ha a belvárost szeretnénk megnézni gyalogosan? kb 3-4 órát szeretnénk eltölteni a belvárosban, esetleg enni egy ebédet. :)

Előre is köszönöm a tippeket!

oleandro Creative Commons License 2014.06.04 0 0 2985

Sevdalinka Besic-csel a VB-re

https://www.youtube.com/watch?v=kKN3SniFY7o

oleandro Creative Commons License 2014.06.03 0 0 2984

Volim te Bosno!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x_UY8NGnZBg

Bigtibi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 2983

Sziasztok!

Ma jöttünk motorral Pask-Banja Luka-Jajce-Jablanica-Mostar. 600 km pihenőkkel 10 óra.

Az útviszonyokkal kapcsolatos hírek erősen túl vannak lihegve, tök jó az utak, néhol látszanak takarítás nyomok, a forgalom teljesen normális, csak a nagyobb városok környékén van egy kis tumultus, az ország éli a normális életét. A határátkelés kb 2 perc volt mindenütt.        

The_Rible Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2982

A plasztik szig. tökéletes. Pár hónaposan megcsináltatjuk a gyerkőcöknek a kártyát és három évig jó lesz. Igaz egy három éves gyerek nem nagyon hasonlít egy 2 hónapos gyerekről készült fénylépre, de a határon minidg csak mosolyognak, amikor átadjuk az igazolványt.

Előzmény: laca5 (2981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!