Sziasztok! Épp tegnap hozta meg a postát az egyik növényes könyvemet,lapozgattam és ismerős lett az egyik kép,amit talán itt láttam! A Tamarind levelei is hasonlítanak,arra az "akácfélére" lehet..de lehet hogy nem..:-)
A harmadik vagy mimóza vagy japánakác. Ha hozzérsz a leveléhez és becsukódik, akkor mimóza. Ha érintésre nem reagál és éjszakéra csukódik be, akkor japánakác.
Nálam ugyan ezek a növények keltek ki.A többi nem akar:-( Azért még várok,hátha jön a jó idő és megindulnak.Sajna én nem tudom mik ezek.A pisztáciából 3 mag kelt,2 kint van az esőben 1 bent.Mind a 3 jól van(lekopogom):-)
Passz. Nekem viszont az egyetlen kikelt kesudiom valami gombát kaphatott(pedig kokuszban van),mert elkezdett feketedni(( Bár szerintem ez inkább a mostani hideg idő hibája mert eddig télen pusztultak ki ebben a nyavalyában. Juniusban ki gondolná,hogy egy tropusi növény "kifagy":(((
Az Ibolyától kapott magokból ezek keltek ki nálam. A 2. és 3. képen lévő nagyon hasonló, de a harmadik sokkal apróbb levelű , finomabb szerkezetű. Megtudnátok mondani mik ezek?
Sziasztok! Most azokhoz írok, akiknek van felesleges trópusi, érdekes növénye, magja és szivesen elcserélné velem az alábbi általam kínált magokra: sajnos a magokból csak egy-két darabot tudok küldeni, mert ezek is cseréből származnak (nekem már most kezdenek kelni):
- perui földicseresznye ( kicsit savanykásan ananász ízű- cseresznye nagyságú) -Dél-karolinai földicseresznye- Köpeny egres ( a peruinál kiseb) - Lugaspaprika ( 3-5 méterre felfutó érdekesség, terméséből savanyúság stb készíthető, melynek íze meghaladja a paprikáét) -Új- zélandi cukorcseresznye- Tomatillo ( 4-5 cm nagyságú termése van - Kanadai egynyári áfonya( nevelése, tartása mint a paradicsomé)
Engem bármilyen érdekes növény érdekel. Ha cserélni szeretnél írj a : misi867@citromail.hu címre.
Igen, tea magnál ez jó indikátor, hogy vízbe rakva lemerül-e. Ha nem merült le, az azt jelenti, hogy a szárazságtól összehúzódott a magban az embrió, és levegős lett, ami nem jó jel. Én az enyéimet 24 óráig áztattam langyos vízben, és úgy ültettem el.
A tea magot jó helyről kell rendelni és akkor csíraképes lesz.
Nekem közel 100%-osan csíráztak.
A magokat vízbe dobva azonnal, vagy rövid időn belül le kell merüljenek.
Én minden mag kemény burkát eltávolítottam.
Két-három hely van a nagyvilágban, ahonnan bizton érdemes rendelni (és nem drága). Nem csak február -márciusban (habár én is akkor rendeltem). De szerintem még most is meg lehet próbálni. Rövid ideig csíraképesség, natúr körülményekre értendő. Profi helyeken ezt hosszú ideig ki tudják tólni. Van a hálón egy táblázat, mit és mennyi ideig lehet tárólni.
Én már több helyről vettem magokat de nekem évek ota egyedül az angol magok keltek ki,igaz ott a honlapon mindig kiirják,hogy CSAK februárban kapnak friss magot,igy általában én is ekkor vagy márciusban veszek.Idén véletlenül csak áprilisban telt magvételre,de az első mag már kicsirázott belőle.
Köszönöm a válaszokat, na igen Island, ez így van... csakhát a dugványozáshoz honnan szerezzek tea ágat...? Én szívesen próbálkoznék dugványozással is mert szoktam ezt-azt dugványozni, gyökereztető hormonporom is van...
Teát érdemesebb dugványosan szaporítani, mert csak a friss magok a csíraképesek. Nem lehet tudni, hogy a rendelt magok mióta állnak a kereskedő polcán! :(
Az Egzotikus Növények Studiója oldalról sok féle növényt és sok féle magot lehet rendelni. A magokat 2-300 Ft-ér adja 10-25 darabot. Tea ugyan nincs, de sok kükönleges magja van. Én vagy 15 éve rendeltem tőlük.
Én ebayről rendeltem teamagot, 1100-ért 10-et, Dél-Koreából érkeztek, elég lassan kelnek ezek, szépen megpattant a héjuk, növesztik a kis gyökérkezdeményeiket, még egy jó hónap, és kibújnak.
A 'few' ről rendelt már valaki tea magot? Vajon érdemes innen rendelni, mik a tapasztalatok elég frissek ezek a magok, hogy nagy százalékban kikeljenek?
Egyet értek.A koktélnál is a látvány a domináns nem az íz.De a gyümölcs is nem ér fel avval aminek hirdetik.Viszont gyorsan marha nagyra megnő és nehéz ki-be cipelni.
igen ezek amiket irtál voltak. de kakaot nem láttam én még magyar kereskedésben. az állatkertben most nyilik a citrusházban a Feijoa,rengeteg virága van(meg is kostoltam)
az elmúlt héten láttam mirtuszdiót,gyümölcsfákat,ribizlit,egrest,jostát, ill szedermálnát és mindenféle citrust ezekben a hódosokban amiket mondtam a soroksári és üllői úton.amúgy lehet hogy a kakao ami ki volt írva az vadkakaó volt,én csak annyit láttam hogy kakaó.jah meg volt eper is.