Az én 2.0 diesel Lacettimben 250.000 van, és gond nélkül megy. Persze, ennek nagy részét Svájcban, megfelelő szervizelés mellett tette meg, de amióta nálam van, én is vigyázok rá, megkapja a normális karbantartást (és alkatrészeket).
Szinte az összes, valamivel több, mint 100.000 km-t futottként hirdetett autóban jóval több van (mint az enyémben). :P
Szerintem nagyon gyorsan változtass megközelitést, mert nagyon palimadár módon állsz a dolgokhoz és az rafkós eladók észre fogják venni és óriási átverés szagot érzek....
Felejtsd el a kilometerora allasat. Egyreszt mert manipulalhato, masreszt mert nem jelent semmit. Egy rendesen karbantartott auto siman elmegy 300 ezret gond nelkul (az enyemben is 198 ezer van mar, es semmi baj nincs vele); viszont egy teglalabu boyracer 30 ezer km-en is padlora tud kuldeni egy motort/futomuvet. Nem is beszelve a toresekrol, amihez ugye nem kell futasteljesitmeny, barhol lehet talalni egy fat vagy villanyoszlopot.
Ne nezelodj a neten; ott csak kozmetikazott adatokat es idealis szogbol fotozott autokat latsz. Nezz ki harom autot ami kozel van es tetszik a szine; aztan menj el, nezesd meg oket egy szakszervizben - es valassz. Ennyi. Ha nem vagy kotelidegzetu idomilliomos, akkor igy jarsz a legjobban.
Amennyire lehetséges lett volna nem szerettem volna 150.000km fölött venni. De, ha lehetetlen, akkor is max 200.000km. Állapotfelmérésen megmondják mennyi km van benne?
Én nem venném meg azt ami neked "favorit" a kék szerinted miért tűnt el mert jó volt!
Szervizkönyv semmire sem garancia de a szokásos frázist mondom nem km állást veszünk hanem állapotot.
Ha normális a karbantartás akkor semmi sem történik 200.00km után sem nem egy ügyfelemében már több van,csak a te általad belinkeltek mind a feltűnően kevés km el voltak magasabb futásteljesítményt nem is néztél?
Amúgy egy fontos dolgot kihagytál legyen 60-100.000ft félretéve egy nagyszervizre (olaj vezérlés összes szűrők gyertya,esetleg fék.)
2005-ös,750.000-ért volt hírdetve 650.000-ért pedig elhoztam.
Hasonló okok miatt esett a választásom erre a típusra,mint neked.
Hibái:
-Lefutott gumik (újakra cserélve)
-Hátsó ablakspriccelő nem az ablakra spriccelt,hanem a kárpit mögé (szétcsúszott gumivezeték)
-Kilincsekről le volt kopva a festék (lefestve)
-ABS folyamatosan világított ( ABS jeladók kihúzva WD40-be áztatva)-azóta nem gyulladt ki.
-Csomagtartóajtó nem nyílt ki ( kis bütykölés és már nyilt is)
-A fényszóró magasságán nem lehetett állítani (odazárt vezeték)
-A rádió magától bekapcsolt a parkolóban,kivett kulcs,lezárt ajtók mellett (CD-t benne kell hagyni)
-Fújt első sárvédők
-Egyik első lámpa cserélt
-Nem világított a féklámpa,csak a csomagtartóajtón (izzócsere)
Én nem vagyok autószerelő,mégis mindenre találtam megoldást a fórumon,amire meg nem arra rájöttem magamtól. Olajat,gyertyákat,szűrőket nyílván cseréltem.
Nem egy bonyolult autó,azóta minden hibát kijavítottam.
5000km-t mentem vele 2 hónap alatt (autópálya,város,országút) egyaránt,semmiféle negatív tapasztalatom nincs vele,a fogyasztását leszámítva.. 60L maximum 600km-re volt elég.
Szerintem jó vétel,és ennyiért egy 8-10 éves autót megéri venni,csak ki kell fogni egy jót.
Egy hasznalt autonal semmire nincs garancia. A kereskedo ugyanugy hazudhat mint a maganelado; a szervizkonyv ugyanugy manipulalhato, mint a km-ora. Egy lehetoseged van; elvinni az autot egy hivatalos, az eladotol fuggetlen markaszervizbe, egy allapotfelmeresre. Ez persze nem ingyen van, de meg ha fizeted is, az eladok jo resze nem egyezik bele. Na; akkor onnan futas... :-)
Hasznalt auto vasarlasa mindig is ingovanyos talaj. Jo esellyel megszivod, csak az a kerdes hogy mennyire (a nemdohanyzo videki pap tulajdonostol szarmazo autok az urban legend kategoriaba tartoznak). Bizz a szerencsedben, mast nem tudsz tenni.
(Javaslom amugy olvasgatasra, tovabbkepzes gyanant a Totalcar-on "becsuletesnepper" cikkeit.)
Mennyit jelent,ha van szervízkönyv? Megbízható a megléte? Ha kiderül,hogy 200 körül futott, akkor mi van? Várható,hogy valami komolyabb baja van, vagy lesz?
Raktér, megbízhatóság, fenntartási költségek és évjáratuk miatt esett a választásom a típusra. Másodlagos, hogy szerintem jól is néz ki.
Csak nem akarok ráfáznita vételre.
Az általatok felsorolt dolgok miatt alkudni célszerű a hibákra hivatkozva, mert nem fogok mellé a típussal, vagy hagyjam azt a példányt teljesen, mert a kereskedő hazudik?
Magam részéről nem az a baj, hogy javítva volt,ha a javítás szakszerű. A baj valóban az, hogy tagadja az eladó.
A hasznaltautós hirdetések 80%a nem fedi az autó felszereltségi szintjét, ami szintén nem baj, mert vagy az eladó nincs tisztában veleés lusta megnézni a forgalmit, vagy nagyobb profit reményében tünteti fel jobbnak az autót és várja a palimadarat. Ez sem baj, mert nem az extrák miatt esett a választásom a Lacetti SW re. Tudom, hogy állapotot veszek. A színeltérés sérülésre utal, ez tisztasor. Miböl látom,ha nem szakszerű a javítása? Hézagok? Horpadások(ha nem lett cserélve a sérült elem).
Mely esetben lehetek biztos az autó futott kilóméterére?
Nem mond igazat,a csomagtartó is volt javítva és ez csak képről az egész autónak nem egységes a színe és nem csak a sárvédőről beszélünk és nem értsük félre egymást itt nem az a baj,hogy festették hanem,hogy nem vallja be.
Itthon az a baj mindenki olyan autót akar ami még javítva sem volt márpedig ha használják elkerülhetetlen ,hogy sérül festeni kell ezzel együtt kellene élni,de ha egy tipikus magyar vevő meghalja ,hogy volt festve javítva akkor kiseik a telefon a kezéből!
870.000Ft ért csodát ne várjunk sajnos, ezzel a pénzösszeggel el kell fogadni,hogy valós 200.000KM van az autóban!
A magyar illuzióba ne ringasd magad,hogy te fogod ki a tutit kint jóval többet használják az autókat,és a kevés km es autó DRÁGA nézz rá a mobile.de re meg fogsz lepődni és ha nekiállsz számolni akkor a 870ből levonod a regadót a papírokat a műszakit a szállítást akkor marad szűk 1500-2000 és sehol nincs a kereskedő haszna...
Összeghatár max 870+papirozás. Ennyi és nem gyarapszik.
A narancsos hirdetőt felhívtam:
53as születésű 1.tulaj, aki ausztriai. A kereskedő kinnélő családtagjainak szomszédja. A 2 első sárvédő van javítva, azt itthon fényezték újra. A szélvédője repedt, +papirozni kell. A jóhír,h a feltüntetett vételár tartalmazza az új szélvédőt, meg a teljes papirozást, forgalmit, törzskönyvet.
Kék meg a Narancs az kinti a narancs volt sérülve mert az összes felirat hiányzik a hátsó ajtóról nem jók a színek jobb első sárvédő tükrök,felszereltség sem stimmel mert ez egy sima elite 4 lufival kartámasz fedele törött P rendszám van kitakarva.
A 2 bordónál semmitmondók a képek,de annyi kiderül,hogy a gázos kombi is volt hátul sérülve.
Ezek közül a kéket nézném meg arról vannak normális képek a bordókról nincs,a narancsnál megkérdezném melyik az a 2 elem(csomagtérajtó tuti,és a jobb első sárvédő is más mint a kocsi).A gázos bordónál a KM nagyon nem valószínű rendszámcsere volt rajt 2010 körül.