Keresés

Részletes keresés

Kristi31 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 3930
Na nem erre gondoltam:-))))Hanem azt honnan veszed,hogy mikoriak a felvételek???
Előzmény: scarabaeus (3929)
scarabaeus Creative Commons License 2008.04.18 0 0 3929
Megnéztem Görögországot, és láttam, hogy új csíkok vannak, amik röviddel ezelőtt még nem voltak ott:-)
Előzmény: Kristi31 (3928)
Kristi31 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 3928

Szia!

Honnan vannak ezek az infóid?Elárulod?:-))

Előzmény: scarabaeus (3926)
scarabaeus Creative Commons License 2008.04.18 0 0 3927

"nagyfelbontású, némileg túlexponált nagyfelbontású csíkot"

Ja, Sikia beach, a falu nem.

Előzmény: scarabaeus (3926)
scarabaeus Creative Commons License 2008.04.18 0 0 3926

Frissült a Google Earth / Google Maps:

Sithonia északon a Narancsparttól kezdődően, a kedvenc fehér sziklámon át Sartiig, aztán Sikián át Kalamitsiig kapott egy 2003. augusztus 16-i állapotú nagyfelbontású, némileg túlexponált nagyfelbontású csíkot.

Észak-Sithonia, a Teknősbéka-sziget, Dél-Kassandra 2004. január 17-i állapotú csíkot kapott.

Az Athos csúcsa eddig is nagyfelbontású volt, most az Athos félsziget nagy részét lefedték - 2003.06.11-i felvétel. Ouranoupolis északon nincs benne.

scarabaeus Creative Commons License 2008.04.18 0 0 3925

"Nem hátrány, hogy el lehet jutni Szalonikibe vagy a Meteorákhoz, egy-két ilyen napot is szeretnék becsempészni a tengerpartos napok közé. Azt nem tudom, hogy ez kocsival/busszal egy nap alatt értelmesen bejárható távolság?"

Igen, mindkettővel próbáltuk mindkettőt.

Előzmény: Haspók_ (3924)
Haspók_ Creative Commons License 2008.04.17 0 0 3924
Sziasztok,

először mennénk Görögországba, és még csak pár napja kezdtem nézegetni a netet ezügyben. Miután túljutottam az első bőség zavarán, és rájöttem, hogy több év(tized) :) kell ahhoz, hogy a lényegesebb dolgokat láthassam az országban, elkezdtem leszűkíeni a kört, átgondoltam, hogy milyen nyaralást is szeretnék, és így találtam rá Sartira, ami most a kedvencem lett.

Olyanok miatt esett rá a választásom, hogy pl. nem szeretnék olyan nagy tömeget, mint amilyenekről pl. Rodosznál olvastam, inkább nyugisabb, pihenős vakációt képzeltem, de azért nem is egy kihalt, megközelíthetetlen helyen. Nem hátrány, hogy el lehet jutni Szalonikibe vagy a Meteorákhoz, egy-két ilyen napot is szeretnék becsempészni a tengerpartos napok közé. Azt nem tudom, hogy ez kocsival/busszal egy nap alatt értelmesen bejárható távolság?

Az odajutáson is gondolkodom, egyelőre a repülő+kocsibérlés kombináció szimpatikus, de itt látom, hogy mindenki autóval megy, még kisgyerekekkel is, akkor nem kell tőle tartani...? A saját kocsinak az lenne az előnye, hogy nem kellene bajlódni és fizetni pluszban a bérlésért, meg hát ugye a pakolás... Repülővel viszont mégis gyorsabb, és az utazás helyett inkább több időt szeretnénk pihenéssel tölteni.

És aztán van még a szállás kérdése, aminek kapcsán most olvasom, hogy már január tájékán jó lett volna foglalkozni vele :), én meg szinte még semennyire sem vagyok tájékozott az ügyben... De azért reménykedem, hogy 2 fő augusztusban valahogy elfér majd még valahol Sartiban... :) Az itt repkedő nevekből párat elkapva van szerintetek remény rá? Próbáltam megnézni a linkeket ill. rájuk keresni, de nem mindenhol egyértelmű, hogy milyen is az adott szállás. Ha már megyünk, akkor fontos lenne, hogy egy emeleti, tengerre néző terasz legyen, közel a strandhoz és hogy nyugodtan lehessen aludni, távol az éjszakai élet zajaitól.

Megköszönöm, ha tudtok a fentiekhez tippeket adni.

sicudiver Creative Commons License 2008.04.16 0 0 3923

Szia!

Nem Egriek vagyunk, hanem Mátészalkaiak, de így szívesen megtanítunk búvárkodni! A második utunk július 07-től lesz.

Döme1 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 3922

Szia WilliamsF1!

Mi megyünk Sartira jún.21-től,kocsival,az általad említett útvonalon.

Nagyjából hajnal 1-kor indulunk Szeged térségéből.Persze ez csak terv,sok még a kérdés.De ha egyeztetni tudunk,akkor szívesen mennénk társakkal.

Előzmény: williamsf1 (3859)
sicudiver Creative Commons License 2008.04.15 0 0 3919

Sziasztok!

Új vagyok itt, a topicban, de Sartiban nem. Pár éve minden nyáron egyszer-kétszer megfordulok itt, javarészt búvártúrákon. Nagyon várom a következő utunkat, most az itt megforduló delfincsaládok megfigyelését tűztük ki célul.

Ebben az évben először május 24. -tól megyek specmentő csapatommal Sartiba. Akit érdekel a búvárkodás, csónakázás, szörfözés, vagy csak a vízbiztonság megszerzése a cél, megtalál bennünket a Sarti Beach-en. Az autóinkon nagy keresztek piroslanak.... Ha már visszaértünk, a fontosabb tudnivalókat leírom a vízről, útról, szerbekről, stb.

FKU-903 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 3918

Én 2x voltam már Anestibe, idén megyünk 3x van még kb 96 nap

Itt találsz róla képeket

www.kekesjozsef.extra.hu

Előzmény: bobolya (3843)
Kristi31 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 3914

Szia!

Mindenképp kell külön biztosítás! Nekem 3 éve Sartin egy rossz lépéstől térdszalag szakadásom lett. Persze ezt ott nem tudtam. Elmentünk dokihoz, megnézte, nyomkodta adott 3 szem fájdalomcsillapítót, meg jó tanácsot (ne terheljem) és ez került volna, ha jól emlékszem 120-140€-ba. Mivel volt biztosításom természetesen nem kellett kifizetnem, de biztosítás nélkül fizethettem volna zsebből, mint a kisangyal! Nekünk a 17 napra valami 7000ft szokott lenni a biztosítás, ami szerintem simán megéri! És inkább ne legyen semmi bajod és legyen kidobott pénz:-)))

Egyébként van, amelyik bank ad a bankkártyához is biztosítást.(K&H tutira ad dombornyomott kártyához, nekem is van) Ezzel max 30 napot tartózkodhatsz külföldön, de ahány alkalommal külföldre mész annyiszor jár.

Előzmény: V. Viki (3912)
feketefelho Creative Commons License 2008.04.11 0 0 3913

Az unios Tb kártyát csak az állami intézményekben fogadják el. Magánpraxist folytató orvosok (az üdülőfalvakban, városokban szerintem a többségük ilyen) csak az utasbiztosítás alapján kezelnek (ill. ha nincs, akkor fizess). Pár éve asszony belelépett egy sárkányhalba, mivel volt biztosításunk, nem tudtuk meg mennyibe került volna a kezelés (a doki valami 200 €-t emlegetett).

Tavaly ismerösünknek begyulladt a foga (vasárnap ;) ), a kórházi ügyeleten semmit nem kértek (se uniós TB kártya, se biztosítás), felírtak gyógyszert, azt kiváltva megszüntek a panaszok.

(Kezelés: 0 €, gyógyszer kb. 30 €)

Ettől persze kiválthatod TB kártyát, de szerintem jobb ha kicsit túlbiztosítod magad és utasbiztosítást is kötsz.

Előzmény: V. Viki (3912)
V. Viki Creative Commons License 2008.04.11 0 0 3912

Sziasztok!

A rendszeres és rutinos görögországba utazóktól érdeklődnék / autósoktól /,  hogy szoktatok-e biztosítást kötni vagy elég az uniós tb. kártya?

Williamsf1!

Köszi az infót a matricákkal kapcsolatban, megfogadjuk!!

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 3884
Fogunk talizni ebben biztos vagyok.Most,hogy az ismertetőjeleteket is ismerem.Rajta vagy az iwiw-en?
Előzmény: bobolya (3883)
csigusz75 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 3879

Sziasztok.

Voltam már párszor Görögországba kocsivak,de most a haverok szerveznek buszos nyaralást közösen.Kocsival kint voltam 13-15 óra alatt(Toroni,Pefkochori).Busszal mennyire számítsak?Elég nehezen viselem ha nem én fogom a kormányt.:-)Sarti -ba egyszer átmentünk este Toroni-ból,de nem sokat láttam belőle.Milyen hely,milyen a partja?Búvárkodásra van lehetőség?Úgy értem vannak sziklás partszakaszok is vagy csak homok?

Köszi a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3877
Igen ez a mienk.Nekem 6 éves kisfiam és 13 éves lányom van.Szóval lesz társaság.
Előzmény: S.Peti (3876)
S.Peti Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3876
Szia Andi!
Hárman megyünk a14 éves lányunkkal. A Hümi által felrakott kép az általunk is választott Haus Katherinát mutatja. Ez négy apartmant tartalmaz. A hellas.hu fórumán megtaláltam a harmadik családot is, akik azon a héten lesznek ott. Kíváncsi vagyok, hogy a negyedik családra mikor derül fény.
Sartin egyébként van még egy Katerina Haus nevezetű apartmanház is.
Üdv: Peti
Előzmény: Törölt nick (3871)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3875
Igen Ő az!Szép ugye.A másik Vrasnán egy kétszintes magánház.A belseje gyönyörű.Olyan otthonos barátságos.Majd ha rájövök,hogyan kell ide képelni,akkor majd megteszem.Most már ne igyál szenteltvizet,mert árt a szépségednek.Pusszantalak.
Előzmény: Hümi (3874)
Hümi Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3874
"Ő" lenne a szerencsés választott...?

Hümi Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3873
Természetesen nagyon örülök...sokat imádkoztam a mindenhatóhoz, hogy sikerüljön...na meg naponta megittam egy liter szentöltvizet...ha tudsz dobj fel valami képet az apartmanról...hátha megtetszik és jövőre azt választom én is...januárban... :)))
Előzmény: Törölt nick (3872)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3872
Hümikém!Láttad a történéseket?Csak megyek Sartira.Meg egy kicsit máshova is.Ugye örülsz?
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3871
Szia Pisti!Örülök,hogy regisztráltál mert itt sokmindent meg lehet ám tudni.Én is először megyek Sartira,sőt tengerpartra egyáltalán.A Katherina biztosan szép lesz,legalább is a képek alapján az.Annyira azért nincs messze a tenger és egész Sarti nem nagy.Rengeteg helyen lehet fürödni ahogy itt megtudtam.Gyerekkel mentek?
Előzmény: S.Peti (3869)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3870
Drága Bobolyám!Gyönyörű a ház belseje ahova megyünk.Elküldtem a magrendelőt.Látszik,hogy magán ház mert otthonos barátságos,terítővel csodás konyhával.Most már ha nem jön közben semmi és megtudom mikor hova mennyit utaljak,akkor végre hátradőlhetünk.
Előzmény: bobolya (3868)
S.Peti Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3869
Szia Andi!
Eddig nem írtam a fórumban. Mi csak most megyünk először Görögországba, s itt csak infót akartam szerezni a területről, ezért csak olvasgattam a bejegyzéseiteket. Amikor megláttam, hogy valószínűleg szomszédok leszünk, akkor gyorsan regisztráltam magam.
A Haus Katherina remélem jó hely lesz, mi azért választottuk, mert állítólag nagyon nyugis helyen van. Ennek hátránya, hogy elég messze van a tengertől. Mellette szól még továbbá, hogy az árban a légkondi használata benne van, valamint a kocsival könnyen és biztonságos helyen lehet parkolni.
Addig is mindenkinek jó tervezgetést kívánok!
Peti
Előzmény: Törölt nick (3865)
bobolya Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3868

No akkor még mindig nem dőlünk hátra a karosszékben.

Üdv. Holnap jövök

Előzmény: Törölt nick (3867)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3867
Ha minden igaz akkor Vrasna Beach-Valami magán ház aminek a felső szintjét alakították ki.Még nem jött meg a mail a képekkel.
Előzmény: bobolya (3866)
bobolya Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3866

Örülök hogy sikerült döntenetek.Nagyon együttérzek Veled, nálunk is én kínlódom végig a tájékozódást, kérdezgetést, a legjobb és legkönnyebb dolog a végén a családomé, amikor a feltárt dolgokat előadom ők meg eldöntik hogy melyik tetszik nekik legjobban.

Mi lett a Sartin kívüli héttel?

Előzmény: Törölt nick (3865)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3865

Sziasztok Drágáim!Vagyok ám csak kicsit dolgoznom is kellett.Fogászt!Szóval most várom az E-mailt és ha minden igaz akkor küldöm a kitöltött megrendelőt vissza.Köszönöm,hogy izgultatok értem és támogattatok.

Bobolya!Feltétlenűl talkoznunk kell,mert imádlak nagyon és sokat köszönhetek neked.

Peti!Örülök,hogy szomszédok leszünk,bár veled nem beszélgettem itt.

Ti akik tartottátok bennem a lelket és ebbe Hümi is beletartozik,csodálatos emberek vagytok!Köszönöm.Amint véglegesedett a dolog,beszámolok azonnal.

S.Peti Creative Commons License 2008.04.09 0 0 3864
Szia kantorandi!

Amennyiben tényleg a Haus Katherinában lesztek, akkor mi szomszédok leszünk. Szintén júli 15-22-ig leszünk ott, az emeleti 3 ágyas ap-ban. Mi már február elején foglaltuk le.
Üdv: S.Peti
Előzmény: Törölt nick (3862)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!