Tisztelt mercedes rajongók. Örömmel olvastam bele a topic-ba, remélem, hogy épületes lesz jövőbeli jelenlétem. Egy 108-as 280S típust vezetek, többféle mercedes előtapasztalattal. Ugyanakkor kérdezném, hogy tudna-e ajánlani nekem valaki egy műhelyt Budapesten vagy környékén, ahol a duplakarburátort tisztítanák és finomhangolnák. Köszönöm, 108fan
Szuper kis honlapot pakoltál össze, gratula! Hiába próbáltam, sem építő, sem másmilyen kritikát nem tudok róla mondani, csak elismerést. Esetleg egy fórum rész hiányzik róla :-))
By the way, Bp-n van már az autód? Meg kellene már ejteni egy kis cruise-olást, most hogy az enyém is kész lett...
Sziasztok, Mint már írtam állólámpa keresésben vagyok. (240D, vagy 240d 3.0)
Kösz az eddig nyújtott segítséget, infot.
Felmértem a piacot és összesen 2 potenciális járgányt találtam. Mindkettő vidéken, jó messze, ami persze nem kizáró ok, csak nem hiszem el, hogy ebben a városban (BP) nincs egy azaz egy darab eladó állólányka sem a fenti paraméterekkel.
Arra gondoltam végighívom a speciális szervizeket, hátha tudnak valamit, hallottak valamiről.
Tudtok esetleg adni valamilyen telszámot, amin el lehet indulni?
Nem hiszem, mert a gyertyákon egyértelműen olaj volt. Tegnap este leszívtam olajat a kocsiból egy lónyugtatós fecskendővel. Hát teljesen megdöbbentem. Kiszívtam 1.5 liter olajat, és most van a nívó maximuma alatt kb 3 mm-rel az olajszint (ma reggel néztem, hogy már biztos lecsurogjon az aljára minden olaj, ami a szívás miatt esetleg felverődhetett. Én meg annó 1 litert töltöttem bele 1 hete, de akkor az olajszint a nívó minimuma fölött volt kb 3-4 mm-rel. 6.5 liter olaj kell a kocsiba hivatalosan. Szóval nem értem mi lehetett. Kedden viszem Árva Andráshoz, ha minden jól meg, és megmondja majd, hogy mi baja az injektornak, ha van neki egyáltalán. Illetve beállítja.
Véletlenül nem lehet, hogy annyira túldúsított az injektor, hogy lecsurgott a benzin a hengerfalon ? Megszagoltad a pálcát? Ha benzinszagú is kicsit, akkor sürgős motorbeállítás kell...persze jobb, ha tényleg csak túltöltötted az olajat.. :-)
Ha 115-tel kezdődik az alvásszám akkor biztos 4 hengeres vagy benzines vagy dízel motor van benne. A kisablak meg a króm keretes lámpa arra utal, hogy 1973 előtti lehet a lányka.