Keresés

Részletes keresés

gambl-R Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1261
A busz 14.50€ oda-vissza. Mennyi a vonatos variáció ?
Előzmény: TOPMAN (1260)
TOPMAN Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1260
Persze ahogy nézem a shuttle busz+vonat kedvezőbb ár, így talán szerencsésebb megoldásnak tűnik.
gambl-R Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1259
De az !
Előzmény: TOPMAN (1258)
TOPMAN Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1258

Köszi!!! :)

Ez a Milan railway station (Air terminal) nem a Milan Centrale pályaudvar, igaz?

Előzmény: gambl-R (1257)
gambl-R Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1257

Destination: Milan railway station (Air Terminal)

Time and frequency From 4.30 and 01.00
about every 30 minutes Fares

adults one way's fare: Euro 7,90
children (from 2 to 12 years old) one way's fare: Euro 3,95
adults round trip: Euro 14,50
adults 3X2: 15,80 Euro

Ticket desk Tickets are sold at Autostradale office Company providing the service Autostradale - www.autostradale.it Call center 035 318472
02 33910794

Mondjuk ez ! :)

Előzmény: TOPMAN (1256)
TOPMAN Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1256
Köszi, de bevallom nem tudom, hogy a listáról melyik a közvetlen Bergamo reptér - Milánó belváros busz. :(
Előzmény: gambl-R (1255)
gambl-R Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1255

De van !

Előzmény: TOPMAN (1253)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1254

Grazie, grazie mille. :)

Sajnos nem...de bárcsak.... :)

Előzmény: deriva (1247)
TOPMAN Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1253

Köszi a segítségedet!

Jól értem, hogy egy shuttle buszra kell szállni a bergamoi reptéren, ami elvisz a bergamoi vasútállomáshoz, ahonnan vonat visz majd be a Milano Centrale pályaudvarra?

Szóval közvetlen transzfer busz nincs is Milánó és a Bergamo reptér között?

Előzmény: deriva (1251)
deriva Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1252
Szàllàsban nem tudok segiteni, mert èn is csak ott tudom keresni ahol ti, a neten. Szoval egyszerubb ha ti keresitek. Meg most fiera-k vannak, nehèz lesz talàlni, minden tele van, uh. siessetek!!!
Előzmény: sz.dori (1250)
deriva Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1251
http://www.sacbo.it/Editorial/newsCategoryViewProcess.jsp?editorialID=2165¤tMenu=2189

Milano Stazione Centrale FS (Air Terminal)
Dalle 4.30 alle 01.00
ogni 30 minuti circa

Milano Lambrate Stazione FS
4:30 - 08:10 - 11:15 - 13:00 - 18:00 - 22:00
Előzmény: TOPMAN (1248)
sz.dori Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1250
A Milano Centrale-tol 1 km-re leszünk a Felice Casati-ban.
De úgy néz ki, hogy (lehet,de még nem biztos) 2 nappal korábban ki kell mennünk).
Tudsz segíteni keresni olcsó szállást 2 éjre?Legyen korrekt, fürdőszobás és ne vmi putri helyen.És ha van ilyen, árban nagyon max 8-9ezer.
1-2név kellene és utána én már lecsekkolom velünk.
Köszi!Ja és persze a Felice-hez ne legyen túl messze:)
Előzmény: deriva (1234)
sz.dori Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1249
Szia!
Milánóban 3 reptér van, a Bergamo, Linate és a Malpensa. A fapadosok a bergamói-ra mennek.A www.orioalserio.it oldaon több közlekedési lehetőség is van. Ez egyébként a bergamói reptér hivatalos honlapja.
Én csak a biztonság kedvéért lecsekkoltam Derivával,hogy biztos járnak-e este 11kor is a buszok,mert nem akarok a reptéren maradni.:)
Előzmény: TOPMAN (1248)
TOPMAN Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1248

Szia,

Ez a (Bergamo) reptérről a centrálba kérdés engem is érdekelne éjszaka, vagyis nem tudnád megmondani, hogy pontosan melyik busz az, és hogy hol tesz le Milánóban? Vagy van a neten valamiféle menetrend esetleg?

Érdekelne még, hogy hány reptér van Milánóban?

Előzmény: deriva (1234)
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1247
AUGURIIII!!!!!!!!!!!!!!!
Che bello!!!!! Luna di miele a Milano? ;)))
Akkor ezek szerint vègleg ott ragadsz az Oceàn màsik oldalàn?
Előzmény: Mrs Fred Weasley (1246)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1246

Nem fog!

Pozitívan kell hozzáállni! :D

És nem szabad félni!

Mondjuk, én teljesen elvarázsolva mentem oda, és ez nem is változott.

Szerelmes voltam Milanoba a legelső perctől a legutolsóig.

Persze, nem éltem annyit ott, mint Deriva, de közel fél évet igen....

IMÁDTAM!!!

Deriva!

Mostanában nem megyek... :(

Viszont férjhez azt igen! :D Holnap! :D))))))

Előzmény: Bettynadin (1242)
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1245
Munkavállalási engedély, nem kell.
èn is hasonlo karakter vagyok mint te, ès nem vàltoztam meg, ezèrt is nehèz kicsit, mert itt tortetonek kell lenni, de sebaj, mi a nyugisak is jol megyvagyunk. :)
Ha nem akarsz idomulni, akkor ugyse fogsz, de nem is feltètlenul kell!
Előzmény: Bettynadin (1242)
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1244
Nem besèzltem folyèkonyan,de megèrtettem magam.Meg addigra tuti is megèrtesz màr majdnem mindent.
6 honapig aupaur voltam, utàna meg 3 honapig elado, de ahhoz nagyon kell màr olasz. Nekem jo a munkaigdoim, 8,30-17,30, de sokhelyen kèsobb kezdenek ès 6-7-8ig dolgoznak.
Hol laksz majd pontosan? (he nem titok) ha gondolod irj e-mailt, ott irok bovebben! (fent van a cimem az adatlapomon)
Előzmény: Bettynadin (1241)
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1243
Itt is tapiznak a metron, meg zsebelnek...otthon fogod akkor èrezni magad.:)))
Előzmény: Bettynadin (1240)
Bettynadin Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1242
Hú, ez kezd izgalmas lenni :)) Amúgy sok macera minden szükséges iratot beszerezni? Munkavállalási engedély, ilyesmi kell?

22 vagyok, idén kapok szakmát, de azzal ott kint nem sokra megyek (erről már értesültem). Dolgoztam suli mellett ruhaboltban eladóként, irodai munkát is végeztem egy ideig. És hajszál híján recepciós-irodavezető lettem egy megbízható helyen. :)

Elég nagy dilemma nekem Milánó. Nem vagyok egy törtető, bunkó valaki. Családcentrikus, nyugodt ember vagyok. Kiegyensúlyozott életre vágyom, a túlzott nyüzsgés nem nekem való...nem tudom mennyire kell félnem az ottléttől. Attól félek magábadarál az a "világ". Vagy? Annyira azért nem vészes?
Előzmény: deriva (1239)
Bettynadin Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1241
Értem, szóval túl sok jóindulatra ne számítsak?! már ami az olaszokat illeti... :)
Hát, igen...te legalább tanultál olaszul. Én nem. Sőt még angolul sem tudok. Gondolom, ha angolul nem beszélnek, akkor a némettel meg nem sokra mennék. Olaszul egyébként egy-két dolgot megértek mostmár, de hogy beszéljek...
Amúgy 3 hónap után már folyékonyan beszéltél?

A munkàhoz csak egy rendes fonok kell...nekem 1 èvembe tellet talàni, elotte nem volt konnyu.----és addig mit tudtál dolgozni, vagy inkább a nyelvet próbáltad gyakorolni?
A munkaidő általában hogy alakul, mikor kezdesz, mikor végzel? Jó, nyilván ott is változó, meg a munkakörtől is függ.
Hova mennék lakni?--Milánó külvárosába. Az északi részre. Azért is kérdezgetek annyit Milánóról. Valószínüleg bejárnék Milánóba dolgozni, de a külvárosba laknék.
Előzmény: deriva (1238)
Bettynadin Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1240
Köszi! , végre valaki, aki pozitívan nyilatkozik :)))

egyetértek: a Dóm egy valóságos csoda. Főleg amikor megszólal bent az orgona, az ember egyszerre homokszemnek érzi magát. De ha belegondolsz a Budai Vár a Lánchíddal esti fényben ugyanolyan ámulatba ejtő, de a mindennapokat különösebben nem szépíti meg. Főleg, amikor a BKV-n tapizzák az embert.
Na, de lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista. :)
Előzmény: Mrs Fred Weasley (1236)
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1239
Nekem van itteni TB kàrtyàm, de elotte csak az az otthoni 1 èves EU-s tb kàrtyàm volt, az elèg kell legyen. Amugy ha kijossz elso dolgod legyen a codice fiscale (adò) azt minden nèlkul megcsinàljàk, viszont utàna mindenhol kèrik. Aztàn majd szèp lassan beszerzel mindent.
Melot nem konnyu talàlni. Persze ha màr van tapasztalatod akkor csak konnyebb. Hàny èves vagy? Mit dolgoztàl eddig? Nàlunk pl. most recepciost keresnek full time ès part time is kell...ha pèrdekel. :)
Előzmény: Bettynadin (1235)
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1238
Szerintem Pesten kedvesebbek az emberek (ès èn nem vagyok pesti, szoval nekem màr ok is "bunkok" voltak)...itt leginkàbb csak a kulfoldiek kedvesek. :)
èn amugy jol èrzem magam itt, mindenhol jol èrzem magam, csak èpp nem szeretem. :)
Tanultam 1 èvig elotte olaszul, de nem tudtam beszèlni mikor kijottem...3 honap utàn kezdtem el, elotte csak angol, de ugye itt nem sokan beszèlnek... te beszèlsz olaszul?

A munkàhoz csak egy rendes fonok kell...nekem 1 èvembe tellet talàni, elotte nem volt konnyu.
Most mennem kell, m eloban vagyok, majd irok kèsobb.
Amugy hova jonnèl lakni?
deriva Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1237
Ciaooo,
dov'eri finita????

"imádtam: a hangulatot", => làtnàd most mikor 1 hete szakad az eso... ès csatornarendszer mint olyan, itt nem lètezik... :)

"a gyönyörű parkokat," => dove dove dove???? van 2 normàlis,ahol egèsz milàno pròbàl elfèrni egy hètvègèn...persze nem sikerul nekik... ès parkok mindenhol vannak... :))

"a Dómot, a Dóm teret, a kastélyparkot, a könyvesboltokat, a cipőboltokat, a fagyit, a pizzát, a sajtokat, a tésztákat" -----> jo vannak dolgok amikben egyetèrtunk. :))))

mikor jossz minket meglàtogatni? ;)
Előzmény: Mrs Fred Weasley (1236)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1236

Ne is hallgass Derivára! :D

(Csak viccelek, tudod, hogy imádlak, Deriva! :D)

Én IMÁDTAM Milánót, imádtam ott élni, imádtam az embereket, a hangulatot, a villamosokat, a gyönyörű parkokat, a Dómot, a Dóm teret, a kastélyparkot, a könyvesboltokat, a cipőboltokat, a fagyit, a pizzát, a sajtokat, a tésztákat, az olivaolajat, MINDENT!!!!!

Borzasztóan hiányzik Milánó, ha tehetném, holnap visszamennék!

Bettynadin Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1235
De jó, hogy írtál, köszönöm!

Nagyjából ilyen válaszra számítottam, de reménykedtem, hátha valami pozitívat is hallok. Vagy az nem nagyon van?
Ez a buszos story elég dúrva!!! A nemtörődömségről és arról, hogy mindenkit csak saját maga érdekli elsőkézből hallottam, nemegyszer. Meg hogy mennyire zsúfolt a város. Kocsival szinte lehetetlen bent közlekedni. Későn kelnek, későn fekszenek, hangoskodnak. Nincsenek tekintettel másokra...stb.

Amúgy rengeteg kérdésem van még. :))
Milánó környéke alatt a külvárosi részeket értem, ami egy kicsit levegősebb. Mint nálunk Érd, Gödöllő, vagy Szigethalom...
Hát akkor csatlakozom a "klubhoz" :)) én is Valakihez mennék ki :))) ...azért is próbálok informálódni egy kicsit.
Tehát káosz van ott is...az emberek bunkók, akárcsak itthon, Pesten. Vagy még ennél is sokkal rosszabb? Nehezen szoktad meg az ottlétet ezek szerint? Milyen volt az első pár hét, hónap kint? úgy mentél ki, hogy tudtál olaszul, vagy ott tanultad meg? Ha munkáról van szó, mi kell ahhoz, hogy elkezdhess dolgozni? Betegellátásról mit tudsz mondani? A nőkhöz hogy állnak úgy általában (azon kívül amit írtál)?
Őszintén szólva szeretném átlátni mi várna rám odaát. Milyen esélyeim lennének magyar emberként. Amint látod nem is annyira a város, mint inkább a légkör, a beilleszkedés, a munka, a hétköznapok érdekelnek.

Ne haragudj, hogy ennyi kérdéssel bombázlak, de tényleg nagyon érdekel minden, amit az olasz életről tudni kell!

Előre is köszönöm a kedves fogadtatást! :)))
Előzmény: deriva (1233)
deriva Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1234
A reptèrrol biztos van busz èjszaka is, szoval a Centrale-be eljutsz, onnan taxizni kell majd vagy gyalogolni, mert èjszaka nem jàr màr semmi...az elso metro 6.20-kor megy...az utolso meg èjfèl elott, szoval nem hiszem, hogy beèrtek addig. Hol van a szàllàsotok???
Előzmény: sz.dori (1232)
deriva Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1233
Milàno kornyèke alatt mit èrtessz? Ahova mèg jàr metro vagy mèg messzebb?
Amugy èn a helyedben nem jonnèk ki...nem àrsztanak el minket meloval ès egy kàosz ez az orszàg. bàr màr jobban èrzem magam, de ez csak a magyaroknak koszonheto, az olaszok nem jàtszanak kozre.... Jo tàrsasàgunk van, osszejàrunk, de mindenkinek ugyanaz a vèlemènye milànorol mint nekem, ès mindenki csodàlkozik, hogy mièrt jott ki a màsik...persze mindenki pasi miat...ilyenek vagyunk... :) Itt senki se figyel a màsikra, mindenki csak sajàt magàval van elfoglalva, sznobok, nemtorodomok, ja ès maleducati(neveletlen bunkok)!!! Itt nem engednek elore, nem nyitjàk ki elotted az ajtot, a busz ujabban meg se àll a megàlloban, hiàba vàrunk 5-en...(szemèlyes tapasztalat) ès sok màs apròsàg. Gondold meg jol, hogy tènyleg ki akarsz e jonni! Innen az olaszok is menekulnek Svàjcba meg spanyolba... :)
Amugy ha jossz vàrunk szerettel. Ha van kèrdèsed irj! :)
Előzmény: Bettynadin (1231)
sz.dori Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1232
Már csak 4 hónap és megyek Milánóba!!:)
Deriva tudnál nekem segíteni, hogy a bergamói reptérről a milano centrale-hoz a buszok meddig járnak?Most változtatott a wizzair menetrendet és este 11-re érünk a reptérre és be kellene kavarodni a városba és a szállásra is.
Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!