Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
"A szalajkában? A természetvédelmi területen? Nocsak?"
Nyilván nem ok (és engedély) nélkül teszik. A természetvédelmi terület tudtommal nem ezt jelenti, hogy oda senki sem mehet be járművel.
Lehet, hogy a cikk írója túl élesen fogalmazott, de ettől a probléma még fennáll. Én is nem egyszer összeakadtam ilyen őrült száguldozókkal (igaz, nem a Szalajkában), szóval nem mondvacsinált ügyről van szó. Gondolom, a Szalajka-völgyben sem feltétlenül a helybéliek szórakoznak ezzel, azoknak van annyi eszük, hogy nem vágják tönkre azt, amiből a környék bevétele származik ...
Amugy aki az erdőben nem tud rendesen motorozni, quadozni, azt valoszinüleg a cross illetve quad pályákon se találnátok meg, mivel ott sem tudnak viselkedni, kiutálják őket, vagy egyszerüen elzavarják az ilyeneket onnan....
sajnos látom a magyar ember mentalitása az istennek sem akar változni! Ha jól emlkészem tavaj volt itt zalaegerszegen egy hasonló este hogy crossmotorosok velágtak egy tterméászetvédelmi területett a város mellet. rá 3 nappal kiderült hogy néhány helyi simosnos suhanc "mutatta" meg mit tud a gép! Röhej ez az általaánosítás. Meg olvasom indexen hogy milyen félemetesen néznek ki ezek a "vadálatok" sisakban! a F1-ban sumiék is érdekesen néznek ki sportruhában meg az orvosok is hogy mindenki fehérben! na mindegy. Még valami cseszte csörömet: hogy válakozok akik ilyen gépekkel járnak. én nem vagyok az és meg is dolgoztamérte rendessen mégis használom normális körülmények között a gépet! na ez van ha tévedek valamiben az azért van mert ember vagyok.
erről beszélünk, ezt jegyzi meg mindenki amkor jön egy csoport köcsög....de azt mindenki elfelejti hogy vannak akik normálisan is tudnak menni, és nem akarnak senkivel konfliktust....igen, vannak ilyen hülyék is nincs mit tenni....hülyék mindenhol lesznek sajnos
Van ebben az országban alig 300 hivatásos Természetvédelmi őr, van 10 Nemzeti Park. Életveszélyes a védendő terület nagysága és a védők közti arány. 1994-ben Lillehammerben (kicsi kalapácsot jelent a név) rendezték a Téli Olimpiát. A 4,5 millió Norvégnak volt elég esze, na meg pénze, hogy úgy építsék a különböző pályákat, hogy ne kelljen fát kivágni. Még valami; ha a megnézitek a Google Earth képeit, nincs olyan részlet, ahová ne tettük volna be, mi emberek, a lábunkat. Ebből az következik, hogy nincs elfogadható magyarázat akkor, amikor azt a kevés védendő erdőt-mezőt kell védeni és támadják őket.
Bocs hosszú lesz: Fót, Somlyó. Apró ovisokkal sárkányt eregetünk. 4 QUAD, nem ATV, quad érkezik a „siratófalon” felfelé. Onnan 300 m-re van a védett terület tábla, tehát abban bent járunk bőven. Állat beleugrat a sárkányozó gyerekekbe, mert akkora gázzal jön fel (megértem, mert egyébként hanyatt esne), hogy még repül is egy kicsit. Satu fék, körülötte gyereke. Mi, felnőttek megyünk oda, hogy ezt már aztán ne. Rajtam nincs sisak, rajta a protectorok tömege. Anyám csuklik, a gyerekek tanulják a magyar nyelvet. Azt kérdeztem, hogy „Miért csinálod ezt?” a válsz; „Menj a k… anyádba, te mocskos g…. én már akkor itt motoroztam, amikor te még sp… se voltál. Húz a pi…-ba sok kis pö.. el együtt!” Válaszom; „Kérlek, ne tedd ezt, nem csak a tied az erdő! Kérlek, vigyázz a gyerekre!” Válasz: „Na húzza pi..-ba, mert megba…-atlak a haverjaimmal!” Erre a többi Quad-os; „Ne okoskodj itt, húzz a pi…-ba! Kövérgáz, a gyerekeket alig tudtuk elrángatni előlük és még visszafelé is elmentek, és közben fenyegető mutató új. Magyarország. 2006 – a valóság.
van a divat motoros, aki vett egy motort nem dolgozott meg érte, na ez szarik mindenkire és ez jampizik a motorral...van a motoros aki megdolgozott a gépért és nem másnak hanem magának motorozik!
nem adom fel. Meg vanm pár haver aki segítene ebben.
Most az a szitu, hogy megveszünk földeket és majd ott megcsináljuk.
Aztán abból mi lessz nemtom...
Csat tod ez a baj, hogy dögöljön meg a szomszéd lova effekt.
Hogy nézd a köcsögöt, de jól megy neki mert quadja van, vagy ugye KTM.
az nem zavarja, hogy azért a cuccért, dolgozni, ne agyj isten keményen meg kell dolgozni, mert nem találtuk a járművet.
A lehetőség mindenkinek adott, de ki mit szeret csinálni.
Amúgy voltunk hosszú túrán és találkoztunk motorosokkal és azokis csak annyir a voltak hüjék mint mi.
Valamiért mindenki a hátizsákban vitte a szemetet a parkolóig és nem sazrtaszéjjel szórtuk, gyalog úton meg senki nem megy, mert kurva szűk és mi abban az élvezet.
De ahogy lentebb írta egy kollega, vannak olyanok akiknek a feltűnés a lényeg.
Én pl még sose voltam raliversenyen a quadommal. pedig jól néz ki, meg tudnék mutatni pár mókás dolgot vele, de nem azért tartom.
Én elmegyek kocsival családdal/haverokkal megnézzük ami érdekel és utána hazamegyek.
Nem Jampizok ezerrel a bringával, pedig drága gép, de ez nem tartozik másra.
Akikkel tombolunk azokkal jól érezzük magunkat és megpróbálunk másokat nem idegesíteni.
szerintem ezt rosszul latod . aki a semmi kozepen gurulgat, ovatosan es nem pont a turistak kozott menozik azt nem latjatok meg . olyan ez mint a jetski - akik elvezik , felelosseggel es komolyan azokat nem latjak - de a strandolok kozott allatkodok miatt kitiltottak oket az osszes vizekrol ( a zart palyak kivetelevel ) van egy nagyon szuk kisebbseg aki miatt utalnak minket - pedig az elni es elni hagyni tokeletesen mukodik ahol legalabb az egyik fel tenni akar ezert . ha legkozelebb nagyon gyorsan jon egy quad , akkor ne ugorj el - siman vard meg . nem fog elutni - szepen ovatosan huzodj el es elmegy . ha nem hiszed el , akkor hagyd ott a hatizsakodat egy rakas teglaval . aki annak nekimegy , eluti az nem figyel a turistakra , semmire .
Igen ebben van igazság hogy nem halkak a gépeink....Az is biztos hogy engem kevésbé zavar ha 45perc vagy 1oránként elmegy pár motoros quados mert szeretem a hangját...
De sajnos az baj hogy 10motorosból ha 2ő hülye és alig tudnak elugrani előle mert a turista mellet még kicsit ráhuz hogy megmutassa mit tud a gépe akkor azt a 2őt jegyzik meg és amiatt ítélik el a többi 8at...
Hát ha nincs rajta rendszám akkor persze hogy nem. Kivéve ha 50 köbcentisek. De aki erdőbe használja meg terepen az minek tegyen rá rendszámot, meg fizhessen érte biztosítást. Persze kimegy vele az útra de ha jön a rendőr annyi dolga van hogy lemegy az útról, úgysem fogják elkapni...
Még valami; ha úgy tudnék zongorázni, mint ahány rendszám nélkül rohangáló, sport-eszköznek álcázott kedélyfokozó erőgép rohangál a városban - ami előbb utóbb az erdőbe is kikerül -, akkor nem gépeléssel tölteném az időt.
én olvastam, de sajna elle ellenpélda az a őstulok gondolkodás ami az átlagemberekben van.
Saját példámat hozom fel.
Környékünkön 15km es körzetben nincs védett terülte, természetvédelmi körzet etc. Van viszont rengeteg szőlő és nem használt földterület.
Dimbes dombos, király helyek.
Megkerestem saját illetve szomszéd telelpülés vezetését, hogy kéne nekünk 3-4 hektár, bérleti díjat is adunk ha úgy érzik és csaináűlnánk, valami quadpályát, offroad terepet, motors dühöngőt.
Naná, hogy tetszett az ötlet indenkinek.
Mert akkor jönnek meberk, ott ezsnek alszanak, pihennek családostól stb. Rengeteg előnye van az ilyesminek.
aztán jött a helyi TSZ /ami már rt, de a vezetők ugyanazok a vaskalapos péniszek mint régen/ és közölték, hogy ők bérlik a nem használt részeket is és őket nem érdekli ez az egész. majd jöttek a bólogatók és minden maradt a régiben.
Kapát lengető parszt a dombtetőn, helyi körzetis baxogat mindenkit stb. stb. :(((
nekem a birtokomba kerult egy erdo . sosem tiltanek ki senkit onnan . az osvenyeket ha nem jarjak , egy honapon belul atlathatatlanokka valnak , harom honap mulva jarhatatlanna . aki azt mondja hogy a nyomaink nem tunnek el es jovatehetetlen eroziot okoznak , az vegye a faradtsagot es menjen el a veszprem melletti halott varosba - amiota az oroszok elmentek , az utak fele eltunt , a negyemeletesekben nonek a bokrok - a hely hangulata csodas - a gepmuhely olajos , koszos padloja is tokeletesen megfelel a helyi novenyvilagnak
"Én csak azt nem értem hogy mi a rosz abban, hogy terepjárónyi széles úton elmegyünk motorral vagy quaddal, mi kárt teszünk ott a talajban?"
Szerintem nem ez a fő-, illetve egyetlen felvethető kérdés. Én szívesen túrázok, és azért teszem, hogy kiszabaduljak a város füstjéből, zajából. Madárcsicsergést szeretnék hallgatni és érezni az erdő illatát. Erre készülve igazán hangulatromboló, amikor a szük erdei ösvényen 8 quad jön szembe, 40km/órás sebességgel és örűlhetek, ha sikerült félre ugranom előlük.
Igen, csak a ködös Albion egy jogállam... Igaz ott vannak az olajért Irakban azok is egy jó nagy hazugsággal a legitimációban. Habár hazugság már itt is van, most még köd is, tehát itt van Anglia... :)