Ottó ezen a területen találkoztam már őrökkel, úgy néztek ki mint valami amerikai serifek és nagyon fel voltak fegyverezve. Egyébként nem tilos ott tartozkodni, a tábla sem tiltja.Hétvégén nem érek rá, de talán két hét múlva.
ott az M0-ás hídnál még nem jártam,de egy kicsit lejebb voltam Tököl környékén,az ivóvíz báris területén.Elvileg tilos a belépés.Ha gondolod hétvégén elmehetünk megnézni azt a területet is de szerintem nem fogunk tudni lemenni a partra,Mert valamit ott üzemeltetnek.Próba szerencse.
Ottó van ott egy hely felétek ahogy átmész a Csepel szigetre a M0 hídon és a híd környéke nagyon gyanus nekem. Mit szólsz hozzá? Earth-on nézve is jó az íve a folyónak.
Szia hind 2.most néztem a honlapodat ,én vigyáztam ezekre a gépekre mikor honvéd voltam akor hozták oda a mi21 -es eket és voltam a nemtudom mirn bázison is segíteni pakolni a cuccokat mikor felszámolták a laktanyát.én főként járör voltam,mert a vegyes szállító repülő ezrednél voltanm az őrszázadban.KIRÁLYVOLT.Még ma is hasonló a szakmám is de nagyon a rabjául ejtett amit ott éltem át. :) Ja meg is fenyítettek,mert késtem a laktanyábol.
szia.én a XI.ker-ben lakom minden héten 2x járok a III-ban.nekem bármeik hétvége megfelel de a szombati napokon általában csak a délután,mert van olyan szombat mikor dolgoznom kell délelőtt.nekem mindegy mikor.Áradás után,vagy most hétvége,vagy mikor?én ráérek.ugy láttam nincs sok szabad part ami nincs kiépítve,már talál vörös helyet?bár a sziget egyik oldala sincs kiépítve ha jól látom.
Mikor?Holnap,vagy ha leapadt a víz.Mert a holnap nem biztos attol függ medig dolgozom.Mert kötetlen munkaidőm van :) :) :D nehéz az élet. :) de még nem tudom mert bejárom a partszakaszokat hogy hol lenne érdemes.miét?Jönnél teis?Megdumálhatunk egy időpontot.Mond a helyet és az időt.
Papaver azt próbáld ki, hogy mágnessel megnézed, hogy hol a legnagyobb a magnetit dúsulás a bányatóban (kb az állandó vízállás allatt valamivel) és az alatti kavicsréteget bolygasd meg akár 20-30 centivel. Szerintem ott lessz a kis hamis.
én egy kicsit több szemcsét találtam, még az áradás előtt.most csak azért nem mentem még ki mert nagyon magas a vízállás.De aszthiszem ma már megyek megint egy kis mintáért hogy ithon szórakozzak vele.
Köszönöm a segítséget. A Lupa tavaknál minden rendben van, rengeteg magnetit van, de aranyat nem találtam, de lehet, hogy az alatt foglalt helyet. A Dunán voltam a fű alatt.
Szia nattila34. Fénykép:tallózás,uránna feltöltés,ha megjelent a kép akkor húzd bele ahová szöveget ítod ,úgy majd látszik itt is.Holtaláltad?A tavaknál?
Hát az az elektrum meg micsoda, én még sosem hallottam róla? Egyébként én eddig piritet nem nagyon találtam a homokban csak biotitot (macskaarany).
Amúgy természetesen van a homokbányákban is arany, de roppant kevés. Pantó szerint kb. 20 mg/m3. Ezért nem nagyon érdemes mosni. De elvileg a kavicsokban van 1-2 gramm/m3, de ahhoz össze kéne zúzni őket, hogy hozzá lehessen jutni.
A dunaparton viszont egy áradás képes a kimosott helyeken is 0,4-0,5 g/m3 dúsulást létrehozni.
Én próbáltam pl. az Omszki tavaknál...Szeles időben kellemesen feldúsulhat a szélén a vörös cucc! Nagyon régen néztem, akkor ősz volt és nem találtam benne aranyat. Később pedig 2-3 éve nyáron , és tényleg volt benne néhány szemcse. Viszont gyanakszom, hogy régebbről maradhattak azok a tányéromban. Sajnos a strandolók nagy létszáma miatt nem tudtam tovább vizsgálódni...A dúsulás még nem lenne gond, tényleg a szél, ideiglenesen komolyabb vörös partokat is képes csinálni. Én úgy tudom, hogy a sok ezer éves üledékben kevés a szabad arany ( kivétel erősíti a szabályt! találtak már kútásás közben, pl. érdekes platina dúsulásokat...)mert az ilyen méretű szemcsék, még aranyból is feloldódnak a sok ezer év alatt, és belemennek a piritbe! A dunai piritnek ezért nagyon jelentős a nemesfém tartalma, ha jól emlékszem, egy tonnában 7 gramm platina , 20g arany, és száz akármennyi (140-180?) ezüst, rég olvastam... Más kérdés, hogy a piritből leginkább csak ciánlúggal lehet kiszedni, és egy tonnát szinte lehetetlen összegyűjteni. Tehát ilyen üledékben általában kevés az arany. Néha, ha mégis ilyen helyen meglát az ember egy-egy szemcsét, az sokszor már másodlagosan ott kicsapódó darab. Ezeknek más a formájuk is, tű alakúak. De ez csak saját tapasztalat... Idén talán jobban megvizsgálom én is a tavakat... A dunai arany kb. 23 karátos az elektrum és platina szemcsék miatt..
balcsi73, sajnálom nem érkezett meg a levél. Kérlek kűld el ismét.
Az aktuális aranyárat például meg lehet nézni az index.hu főoldaláról is. Ehez le kell görgetni az oldalt az aljáig, majd a valutaváltónál az aranyat választani. Ez az oldal pedig csak erről szól: http://goldprice.com/
Mondom egy próbát megér.Méa anyi hozzáfűzésem lenne hogy "valaha"az szerintem nem tegnap volt,és azóta eléggé sok csapadék leesett,ami visszamoshatta a szemcséket a tó fenekére,vagy a partra azóta rengeteg kvarchomojkot is fújhatott a szél.Ezzel azt akarom mondani hogy azóta rengeteg környezeti hatás érte azokat a helyeket és én, kicsinek látom az esélyt hogy ott lehet találni valamit.De nem kizárt.Sőtt,én lehetséges hogy szemügyre venném a tóparot,és aztán döntenék arrol hopgy nekileselkedek mosni vagy sem.nem feltélenül rossz az ötlet lehet hogy szerencsédlessz.mindenesetre én nemvalószinü hogy megpróbálnám,de ahogy mondtam ,megézném és minden előfordolhat.
Ha már sikerűlt pár gramm aranyat összehoznod akkor már kevés munkával, és fantáziával csinálhatsz belőle ékszert és az már tényleg értékes lehet. Főleg ha mondjuk Kelta, Római,vagy Görög stilusban sikerül megvalósítani, mert akkor elnézik, hogy nincs finoman megmunkálva.
Én már gondolkodtam rajta de egy apró bökkenőt látok a dologban.Ha van benne arany akkor az az aján van,nem egyszerü kibányászni.Ha van is benne akkor valószínüleg nemsok,és nincs ami bedúsíthatná a parton.pl:áradás,hajók által keltett hullámverés,stb.De ha esetleg hülyeséget beszélek valakin szóljon,mert ez csak elmélet,nem biztos hogy így van.