Most az ENC28J60-nal szenvedek. Nincs (nem találtam) hozzá egy rendes és érthető leírást, megfűszerezve az én kicsi tudásommal. Lassan a kedvem is elmegy tőle.
bizonyos demok mennek nálam is, aztán ha szeretném az ENC-hoz tartozó lib-re szabni a w5100-es demot, akkor megáll a tudományom.
Sziasztok!
Találtam, ezt a fórumot, én is foglalkozom arduinoval már egy pár hete. Lenne egy kérdésem azok felé akik foglalkoznak még arduinoval.
Villanymotort szeretnék panelhez kötni, de nem olyan mint a servo motor, hogy 3 kifizetése van: föld, 5v, és hogy melyik lábra kötjük. Villanynotornál két kivezetés van: egy plusz meg negatív. Hogyan tudnám felvenni a kapcsolatot a villanymotorral a chippel, hogy vezérelni tudjam.
Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
Az SD kártyára rügzitett CSV file-t kézzel feltöltöttem ide:
https://thingspeak.com/channels/10753
Ide szeretném majd 5 percenként feltölteni online.
Most a nyári idő miatt egy plusz órával elcsúszik az idő, de gondolom ez majd a jövő héten megoldódik amikor az USA is át áll a nyári időre, vagy majd ha online lesz.
Nekem sajna a csekély tudásommal nem sikerült az RTC-t betennem. Kezd elfogyni igen, olyan 20k körül járok egy hőmérővel, és a fénymérővel. Ha elfogy, akkor én Mega-ra váltok,amúgy is nemcsak a memória kezd fogyni, hanem a lábak is.
Én is online szeretném majd véglegesíteni, és kitelepíteni a kedvenc horgászhelyemre!
Érdekes módon ezzel a megoldással működött(D8 beállítva powerként), ha 3,3-ra vagy 5v-ra kötöttem, a kártya olvasása igencsak ingadozó volt. Bevallom, a megoldást "loptam", így nem tudok rá magyarázatot adni, csupán annyit, hogy a hétvégi több mint 48 órás teszt alatt semmiféle hiba nem jött elő.
Nos, elkészültem az sd loggeremmel. Horgászathoz készítettem, fényt, és hőmérsékletet ment sd-re, ID számlálóval. Erre azért volt szükség, mert így egyszerűen, a reset gomb megnyomásával jelezni tudom mikor volt fogás, kapás.