Keresés

Részletes keresés

seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -2 0 179

Ok, lehet itt ábrándozni, meg nagy álmokról képzelegni, a valóság viszont az, hogy MEGINT zuhant a forint, az ország gazdasága romokban, mert ez a rengeteg sok sz@r amit a Fidesz "épített" nem hozza a pénzt hanem viszi. Ez a kib@szott valóság.

Előzmény: mmormota (177)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 178

Nem mondom el most mi az én hitem, mert teljesen offtopik itt.

A lényeg: nekem azóta tetszik a Fidesz, amióta LETÉRT a konzervatív, kereszténydemokrata vonalról.

Előzmény: mmormota (176)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 1 177

Megint elmondom, de unalmas. Nem azt várom, hogy önzetlenül, üres zsebbel dolgozzanak értem. Találják meg a számításukat, és hagyjanak másokat is érvényesülni. Nem azzal, hogy tálcán nyújtják át a pénzt, hanem azzal, hogy nem veszik el adóban, amit én elérek.

Előzmény: seymour_ (175)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 0 176

Szerintem nem így van. Ellentétben a metematikával, itt nem lehet a dolgokat bizonyítani. 

Emiatt ragaszkodni célszerű olyan dolgokhoz, amelyek működőképességéről van tapasztalatunk. Pragmatikusan és óvatosan kell változtatni, ha azt gondoljuk, egyes részletekben tudunk jobbat.

A világmegváltó ideológiák nem így dolgoznak. Kitalálnak valamit, és feltételezik, hogy az és csak az lehet jó. Talán a kommunizmus a legjobb példa. Sokan hittek benne, és próbálták felépíteni. Nem nagyon működött, nem mindenki akarta elfogadni. Ezért terrort alkalmaztak, mert az ideális világ fontosabb, mint az okvetetlenkedők. Megpróbálták kinevelni a kommunista embertípust. Még rosszabb lett. Valahogy nem az önzetlen, másokért élő embert sikerült kinevelni, hanem egyrészt luta, markát nyújtogató, mindent az államzól váró tömeget, másrészt gátlástalan, hatalomra törő, álszent demagóg gazembereket. Befuccsolt az egész.

Az US demokraták meg az EU libbantak valami hasonlót próbálnak megcsinálni, csak még abszurdabb, zavarosabb alapokon.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (174)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 1 175

Jó, rendben, igazad van. Elvégre Orbán az ország legszegényebb embere, volt amikor a saját bevallása szerint 0 forint megtakarítása volt, szóval hogy is képzelhetek én ilyeneket. Lölő, Tiborcz meg a többi milliárdos vagyonát pedig a verebek hordták össze, de legalább is minimum zsenik és okosabbak mint a Cukkerberg.

Előzmény: mmormota (172)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.07.06 -2 0 174

Tulajdonképpen ez a baj a konzervatív eszmével, amit le is írsz: nem mond semmit, mindig csak reakció valamire. Emiatt folyamatosan változik.

A progresszív eszme bármekkora baromságokat is mond, legalább koherens.

Előzmény: mmormota (171)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.07.06 -2 0 173

Én meg antikonzervatív vagyok természetesen.

Nekem nem is tetszik a középső Fidesz. 

Az állandó polgározás pl. az agyamra ment. 

S gazdaságban meg antiliberális vagyok. Nem hiszek a kapitalizmusban.

Előzmény: mmormota (171)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 2 172

ő is shortolja a forintot és viszi ki a különbözetet Svájcba

Ezt a hangok súgták neked? Akit gyűlölsz, arról feltételezel mindenfélét, hiszen rossz ember, minden kitelik tőle. Aztán még jobban gyűlölöd, mert tényként kezeled a kitalált bűnt is.

Előzmény: seymour_ (170)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 0 171

Konzervatív = liberális gazdaságpolitika, hagyományelvű értéjkrend.

Nekem ez az alapállásom. Ez felel meg az érdekeimnek is.

Viszont megértem, hogy nem jó mereven alkalmazni. A liberális gazdpol nagyon könnyen vezethet oda, hogy a tehetségesebb ember teljesen lenyomja a kevésbé tehetségest. Ebből olyan szintű elégedetlenség lesz, ami senkinek se jó. Úgy kell kompromisszumot kötni, hogy fejlődőképes maradjon a társadalom, a technikai fejlődés közös érdek, és aki rossz lapokat húzott, az se érezze kisemmizettnek magát.

A hagyománytisztelő elvekkel is így vagyok. Valamikor természetes volt, hogy pl. szerencsétlen Turingot kémiailag kasztrálták. Szóval valamit kell fejlődni. Attól viszont nagyon távol vagyok, hogy helyeseljem, hogy ovodában drag queenek meséljenek a gyerekeknek. Többek között azért sem, mert ezeket bolondnak tartom.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (168)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 170

Mert Orbán nem ezt mondja? Jaa, nem mondja, csinálja! Ez mondjuk igaz, mert ő is shortolja a forintot és viszi ki a különbözetet Svájcba. A magyar keményen dolgozó kisember (emlékszünk még a topik elején) meg dögöljön meg. Ja, már az sincs, csak egy rakat filippínó, 2.5 millió nyugdíjas, 1 milla cigány meg pár milla ember aki ki tudja miből él. Ennek az országnak vége.

Előzmény: mmormota (167)
Gázos_Gaz Creative Commons License 2023.07.06 -2 0 169

"Jól látod a .. brüsszeli bürokrata csapat korruptságát"

Ne próbáld meg rekativizálni a kormánypárt korruptságát.

Lassan nyugodtan kijön egy focicsapat a böriben belőlük.

Ugyanolyan szemét banda, mint az elődeik, és semmivel sem különbek mint a brüsszeliták.

A különbség, hogy a fidesz még a saját törvényei alapján hozott bírósági döntéseket se tartják be. 

Előzmény: DIDORO_2 (115)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.07.06 -1 1 168

Konzervatív = liberális gazdaságpolitika, hagyományelvű értéjkrend.

A Fidesz ilyen középső szakaszában volt.

Előtte a Fidesz progresszív volt.

Progresszív = liberális gazdaságpolitika, hagyománytagadó értékrend.

Azt hiszem ez nyilvánvaló. Lásd "térdre csuhások" és "Szent Korona a parlamentben", mint 1-1 jelképes tett a 2 korszakra.

Előzmény: mmormota (160)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 2 167

A faék lényegesen bonyolultabb, kifinomultabb valami, mint a világképed.

Előzmény: seymour_ (165)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 2 166

Ebben az a meglepő, mennyi sikertelen, az életben boldogulni képtelen ember gondolja ezt. Olyan emberekről is, akik pl. önerőből lettek nemzetközi szinten sikeresek, évfolyamelsők voltak az egyetemen, meg ilyesmi. Mert nem képesek felnőni lökött bölcsészek hülyeségeihez. 

Előzmény: seymour_ (164)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 165

Dehát aki külföldi valutára váltja a pénzét a spekuláns!!!Olyan mint a Soros! Nem rejtegetsz te véletlenül migráncsokat a pincédben?

Előzmény: mmormota (163)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 0 0 164

Igen.

Előzmény: mmormota (162)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 1 163

Dehogynem szeretem. A hazának az az érdeke, hogy sok jómódú, életével elégedett polgára legyen. Ennek egyik eleme, hogy a pénzzel - amennyire lehet - jól kell gazdálkodni.

Előzmény: seymour_ (161)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 1 162

Neked a fidesz szavazó kb ugyanaz mint a hülye.

Előzmény: seymour_ (159)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 0 0 161

Bocs, félreolvastam, nagy része NEM forintban van. Miért nem? Nem szereted a hazádat?

Előzmény: mmormota (158)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 3 160

A "konzervatív" is átment némi jelentés módosuláson, ha nem is gyökeresen, mint a "liberális".

Ma kb azt jelenti, normális. Nem woke, nem libbant, nem sötétzöld, nem olyan, mint aki ma (tévesen) liberálisnak véli magát. 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (157)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 159

Csak kérdezem, mert NAGYON sok olvtárs (Birca mondjuk) külföldről ír és mindenféle mocskos nyugati valutában van a pénze. Ellenben az igazi fideszes az itthon van, jóban, rosszban együtt a hazával, nem mint valami kozmopolita libsi repked a világban, hazátlanul.

Előzmény: mmormota (158)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 0 158

Magyarországról írok, a pénzem nagy része nem Ft-ban van. Mi köze ennek bármihez? 

Előzmény: seymour_ (156)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 157

Nyilván  a Fidesz nem konzervatív a szó modern értelmében.

A Fidesz konzervatív kb. középső szakaszában volt, 1998-2010 között.

Előzmény: seymour_ (154)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 1 156

Ez egy nagyon szép hozzászólás. Mindeközben:

https://index.hu/gazdasag/2023/07/06/forint-gyengules-euro-arfolyam-dragulas/

Vitassuk meg továbbra is a helyzetet, van időnk. Illetve akkor feltenném a szokásos kérdésemet: ugye minden fideszes olvtárs Magyarországról ír és a pénze is forintban van? Remélem igen! A végén még olyanok lesztek mint spekuláns Soros és akkor mit fog hozzá szólni a főni? :DDDDDDD

Előzmény: mmormota (155)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 0 155

Mit értesz azon, hogy elszedi? Az EU egyik legalacsonyabb adószintje a miénk. Annak is a nagy része Áfa, ami az exportot nem érinti. Ha valaki képes olyan terméket készíteni, ami kell a világnak, ennél jobb adó környezet ritka.

Mindig a közbeszerzésekről beszélnek. Miért pont? A világ nagy, nem csak a nagybácsi önkormányzatának lehet eladni. Az igaz, hogy oda vackot is lehet drágán. Az legyen a pereputty üzlete. Amit meg én tudok, az az enyém, és azt nem zavarja se Orbán, se Mészáros se senki. Ha jóm kell a világnak, akkor nincs akadály.

Aki csak sírni tud, meg lölözni, az tényleg csak akkor tudna érvényesülni, ha az ő rokona ülne a megrendelő székben. Nem szakad meg a szívem érte.

Előzmény: seymour_ (153)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 154

"A bukott konzervatívok mentek a levesbe."

Orbán is? Kétszer bukott. Egyébként kérem ne használjuk a "konzervatív" szót a Fideszre, mert a Fidesznél még egy holland liberális párt is konzervatívabb.

Előzmény: Törölt nick (151)
seymour_ Creative Commons License 2023.07.06 -1 0 153

Fú, te, ezt mind begépelted? Szép agymenés...:DDDDD "ne vedd személyesen" - nyugi, nem veszem. Egyébként ok, a Fidesz valós problémákat vesz elő, rendben. Viszont csak beszél róluk, nem oldja meg őket, csak hergelik a népet. Illetve ez az egész "létrehozzuk, megteremtjük" hozzáállás ez az ami nem jó. Egyszerűen komcsi hozzáállás. Orbán mindentől IS megvéd, közben elszedi az ország pénzét. Ez így nem megy. Kapitalizmusban nem. És abban élünk.

Előzmény: Törölt nick (148)
mmormota Creative Commons License 2023.07.06 0 4 152

Hitelesek legyenek.

A hitelesség nekem nem attól függ, hogy hány nővel szórakozik egy hajón, vagy hány férfival egy meleg buliban. Magányügy.

Képes-e jól vezetni, jól működik-e a város, intézmény, ország, amit rábíztak.

Ha oszlopszent, de lerohad amit vezet, az nekem nem ér semmit.

Előzmény: schlumberger (150)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.06 0 0 151

Látod, ez az. A bukott konzervatívok mentek a levesbe.

Az elkúró, tömegbelövető Feri, az ment már? Írja már a könyveket? 

Hja, hogy nem. Hogy ő a baloldal vezére, nahát, mit nem mondasz... No, hát így nehéz jöjjel a hitelességgel. 😁

Előzmény: schlumberger (150)
schlumberger Creative Commons License 2023.07.06 0 0 150

Nem az a lényeg, hogy a kormány emberei hogy élnek

Hitelesek legyenek.

Agyatlan aktivistákra nem szavazok.

Amaz oldal is ilyenekből áll. Akkor kire?

VY73!

Előzmény: mmormota (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!