Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Bár csak messziről követem az állományt, de időnként szoktam kérdezni. Most rászántam magam, és végigfutottam a JSZP-n LMG-001-100-ig. Az ottani infók alapján a következők selejtek, vagy nem járnak már (beleértve a Hatvanba és az évekkel ezelőtt Bp-re került példányokat is):
Ezek közül a 003, 004, és a 100 (valamint természetesen a leégett 033) azok, amik nemcsak kérelemre ideiglenesen vannak kivonva, hanem végleg eltűntek a rendszerből, jól gondolom, hogy elbontva ezek lettek?
Így van, párat már elbontottak és az alkatrészeiket felhasználják a még forgalomban lévő buszokhoz. Szerintem a többire is ez a sors vár, esetleg a tanker pályázhat más városok helyi járataira, és oda kerülhetnek a jobb állapotban lévő példányok.
A csuklósokról utoljára azt mondták, hogy Budapest helyire fognak kerülni, csak azóta ott elindítottak egy nagy beszerzést + a metrópótlás is véget ér hamarosan, úgyhogy ez bizonytalan egyelőre. Egyébként jövő év végéig a szólók lesznek lecserélve teljesen, aztán 2024 októberig szállítják le a maradék 40 csuklóst, úgyhogy a C18-ak még maradnak szerencsére.
Budapesten és Hatvanban közlekedik összesen kb 25 szóló, illetve 1-2-t már fizikailag is elbontottak, a többi csak áll vagy alkatrésznek használják. Hogy mi lesz a felesleggel azt jelenleg szerintem még ők se tudják, de gondolom igyekeznek a legtöbb pénzt kisajtolni belőlük, így jó eséllyel még feltűnhetnek valahol...
azt lehet tudni mi lett/lesz a leállított kb 55db C12 és a kb 20db C18 sorsa?tudom a szólok félresikerült sorozat, így lehet nem lesz további életük, de talán a csuklosoknak igen.
legjobb tudásom szerint 45 db van még állományban, a rendszámokat pontosan nem tudom.
Volvo C18:
38 db, LMG-113 és 133 selejt (utóbbi a homlokfalán lévő DKV ZRT. felirat miatt volt egyedi, nagyon kár érte), az új mercik miatt egy részük már csak tartalék
"norvég" Volvo 7700A:
5 db
RWZ-941-945
Mercedes Con. G:
15 db
RMD-051-055 - flottoaszínűek lettek
SZS-601-607
AADR-608-610 (ex. AAAT-973-975)
Mercedes R500 le:
31 db
RFM-500
SVE-901-930
MAN L.City:
1 db
RZX-400 - papíron tartalék, de sosem használják, a Déli soron lakik
A DKV tulajdonában lévő kocsik:
Mercedes eCitaro:
12 db
STZ-875-886
Mercedes R501 le:
1 db
RFM-501 - mivel távolsági kivitelű, jóformán csak Halápra, Szepesre és a reptérre jár
A DKV-nak és a tankernek is van még pár busza, amik menetrend szerinti jarton nem közlekednek, ezért nem tekinthetők a helyi járatos járműállomány részének.
Valaki le tudja írni jelenleg mi a dkv+Itk autóbuszos állománya? A tavaly óta érkező új Mercedes conecto, E-citaro ill Itk Reform buszok közül mennyi állt forgalomba, és a velük egyidőben kivont Volvo csuklosok,alfa cívis 12-kel mi lett? Egyáltalán szükség lesz-e annyi buszra, mint amennyit megrendeltek? Tudom, a trolik és villamosok helyett is - átmenetileg- busz fog járni Januártól nagyobb mértékben, mint mar most.
A 305-öst most fotózta le Fülöp László a Délin, a 301-esről nem találtam friss képet. Ma reggel volt felsővezeték-fagyás, de nem küldtek törtető járatot. Állítólag már a 402-n sincs műszaki.
Aktuális (kb az utóbbi 1 évből) fotót a 301 és 305-ről találhatok valahol? Mivel a két darab kék-fehér kocsin nincs műszaki (és a netes kepek Alapján az egyik mintha kissé hiányos is lenne), így téli időszakban töretésre Ik280T-t használtak korábban és azt tudják bevetni most is amíg még van troli közlekedés?
A Tanker már rég visszaszolgáltatott minden trolit és villamost a DKV-nak, nem is értem, miért vették meg, mikor végig ott álltak a Salétromon. Az egykori tankeres ziukat már rég szétvágták. A két flottoaszínű kocsi (323, 328) megvan, bár nincs műszakijuk és üzemképtelenek, és ez így is marad valószínűleg. A 301-es csak azért került át a Déli sori telepre , hogy legyen hely az elektromos buszoknak a DKV-nál, valószínű január 1-től a Solarisok egy részét is átköltöztetik, a Salétromon csak pár kocsi marad műszaki célokra. A magánkézbe került ziukról nem tudok semmit sajnos.
Kis segítséget kérek. A DKV meglévő és eladott Ziu9 trolijai kapcsán érdeklődöm. A honlapjuk és a Wikipédia alapján 2db-ot eladtak magán gyűjtőknek, míg 3db az Inter-Tankerhoz(???) került, 3db maradt meg. Ez utóbbi három közül a 9-301 lett nosztalgia járműnek kiszemelve, de mint olvastam sokáig rohadt a telepen, sőt nyáron átkerült a Volán területére. Ezzel mi lett?
Azt tudom, hogy az egyik magán sajnos leégett (és mintha egy videoban a “csirketelepen” láttam volna -tévedés joga fenntartva), de a másikKal és a 3db interessel mi lett, mi van? Fellelhetőek ezek,milyen állapotban vannak?
Hétköznap a két órás lyukakat betömik. Ezt nem is értem, hogy gondolták, hogy jó lesz így.
Hétvégén a hajnali első és az esti utolsó járatok mégiscsak a Segner térig járnak. Vicc az egész, amit művelnek ezekkel az össze-vissza módosítgatásokkal.
A villamosok délelőtti 12 percezése is vicc, az ülések között is végig állnak az emberek, ezzel is kezdeni kellene valamit.
A közlemény egy rakás menetrendi mezőt felsorol, a valóságban viszont (egyelőre) a 1440-es és a 4430-as járatait tünteti fel a menetrendek.hu, ha a két ominózus megállót kérdezzük le mondjuk december 12-ére.