Talán emlékeztek még, én voltam az a "szentségtörő" aki "olcsón akart kutyát venni".
Örömmel mutatnám be a 10 hetesen hozzánk került fundi szukát. Ma már 2 hónapos és 12 napos (és közel 10 kilós). Óriási öröm mindannyiunknak, persze legelsősorban a gyerekeknek.
Jól vannak a picik. Nőnek, mint a gomba. Lassan nyílik már a szemük is. Nagyon rohan az idő. :-(
Kicsit betegeskedtünk az utóbbi napokban, de úgy érzem már a gyógyulás útján állunk. És persze mindig van mit csinálni. Egész nap megy a rohangálás, hol a kutyáknak, hol a kölköknek, aztán még nem is említettem a többit. Most is még ki kellene teregessek, de már nagyon kacsingatunk az ágyammal. :-) De muszáj. Szépen néznének ki a ruhák, ha a mosógépben éjszakáznának.
És felétek mi a helyzet? Babák? Ők már nagyocskák ugye?
Na megyek is nekiállok kiteregetni, aztán beesek az ágyba.
Hát nekem az import kutyámra még vár remélhetőleg eredményes kiállítási szereplés, csak rendbe kell rázni az energiaszintjét, meg kapnia kell egy kis fegyelmezést, mert természetesen ő a család szeme fénye, óvtuk, vigyáztunk rá, na és a fejünkre nőtt a rossz kölyök:D És ami a legszörnyűbb: a kozmetika a mumusa, azt utálja a drága, én meg tépem a hajam...Egy tibet azért nem kispályás szőr tekintetében! Az árát csak félig fizettem, a másik felét a szülők kegyelméből kaptam. Nagy volt az öröm!:)
Otthon a kanomon kívül van egy szukám Mo. talán legismertebb tenyészetéből, ő már 9 éves, egy saját tenyésztésű szukám, meg egy kis reménységem, egy kan:)
Okés! Szólok mindenképpen ha megyek a klubra. Csak még gondolkodok rajta, mert nem várok nagy durranást. Szerintem max. két-három pesti lesz fundival, meg talán még 1-2 az ország más területéről, de félek hogy nagyon gyér lesz, kevés látnivalóval. Osztrák import tibeti? Az szép! Szorgosan gyűjtögettél. :) Tervbe már régóta vannak új kutyák, csak nehezen jön össze. És Isten pénze nem elég. :) Az importálást én még halasztom 2-3 évet asszem. :) Pedig kinéztem már több kennelt, és néha emaileket is váltunk. előbb-utóbb lesz vmi.
Hú, de jó, h. netközelben értelek!:) A tibetisek mostanában a netboardos fórumokon csevegnek, én is azért nem járok erre mostanság, pedig korábban sokat dumálgattam itt is... Most meg egy netkávézóban ücsörgök, még jó, h. non stop, így nem kell összecsapnom a mondandómat;) Holnap viszont suli, szal azért nem itt fog rámvirradni a hajnal... legalábbis bízok benne!:-D
Igen, Kelet-mo-i vagyok, Szolnoktól olyan 60 km-re lakom, nekem igazából messze vannak a dunántúli kiállítások. Bár tavaly voltam Székesfehérváron, meg szeretnék Tatára menni idén, de ez még édsanyámon múlik. Igyekszem megfőzni egy kis könyörgéssel:)))
A kan kutyóm tenyéztője invitált Ausztriába kiállításra, aztán látta, h. nem tud meggyőzni, így lejjebb adta, azt mondtam, akkor ők jönnek Szombathelyre...hát majd meglátom.
Aha, új kutyák vannak tervbe véve?;) Én is spóroltam az osztrák import Zebu kutyámra rendesen... Asszem mindig van vmi olyan kutyákkal kapcsolatos dolog, amire kell a pénz nekem is. Gyűjtögetés tavasztól őszig, mint a hangyák:)
Ha mész a fundy klubkiáll., akkor majd szólj már nekem légyszi, mert én is kinéznék. Legalább lenne egy ismerősöm.)
Áprilisban megyek Pápára, Tatára/Pestre ( össze-vissza írják, szerintem Tata CACIB lesz ) és valóban maradok a Dunántúlon, Székesfehérvár, Szombathely, Nagylengyel esetleg, ill. okt-nov. Közép- Kelet Eu és CAC Derby-t néztem. Csábítottak nagyon keletre is Satu Mare-ba ha jól emlékszem áprilisi román CACIB, de most spórolok ezerrel, szeretnék új kutyákat. Így most nagy utak kizárva. :( a márciusi NKSZ klubbon lesz fundiknak is klub kiállítás márc.18-án, így azon is gondolkodom. Majd meglássuk. Szal. akkor te az ország keleti felében lax?
Igyekszem összeszedni a gondolataimat, mer' nagy a tudásszomjam ám! (nemcsak kutyás téren:)
Gondolom Kelet-Mo-i kiállításra nem fogsz jönni... de mégis hol lehet Veled legközelebb személyesen is találkozni? Márhogy melyik kiállításon?;) Én most sokat fogok menni, van egy nálam született tibetke kan, aki egyelőre még velünk van, őt szeretném bemutatni pár helyen... Az apjával egyelőre marad az agility; ő túl hiperaktív és utál fésülködni:o A kis dög:)
Hello,
persze írd csak a mailt, amit tudok segítek! Köszi a kuttyok jól vannak, ált. a lépcsőházunkban a szőnyegen lustálkodnak, szal jó dolguk van. :) Sétálni most ritkán megyünk, -10-ben én nem fogok vacogni, minden elismerésem, ha Te bírod. :)
Várom az emailed.
Majd kérdezhetek még e-mailben a nyufikkal kapcsolatban? Nem mostanában lesz fundy-m, de szeretnék tájékozott lenni, amennyire elméleti síkon ezt meg lehet tenni:)
Hogy vannak a kutyóid? Mi a tibetkékkel sokat sétálunk, ők vigyorognak, őrültködnek, én meg vacogok...de élvezem!:-D
Bonyhádon egy benzinkút mellett mentünk el, egy ládából kandikáltak ki a kocsi mellett:) Gondolom egy kis egészségügyi szüneten voltak:) Sajnos csak a kocsiból láttam őket, de gyönyörűek voltak:)
Én is "irigy" voltam minden babásra. Mostmár megnyugodtam, én is babázhatok amennyit csak akarok. Olyan gyönyörű amikor megszületik egy ilyen kis poronty. És nem is voltak picik, ilyen súllyal jöttek: 490g, 530g, 510g.
Merre láttál piciket? Most elég sok helyen születtek.
Bélelzáródása volt:( Hétfőn bekerült a dunaföldvári klinikára, úgy volt hogy már kedden hozhatjuk haza. Csakhogy nem sikerült egyszerre kivenni mindent a beleiből, maradt még szerdán is.. Szerdán végülis sikerült, csak Barry nem volt jól, infúziózták, mert se enni, se inni nem akart. ez így ment egészen szombatig, akkor már elfogadta a dokiktól a kaját:) És tegnap végre hazahozhattuk:))))
ditt, örülök, hogy Barry jobban van. Elmeséled, hogy mi történt vele? Szegénykém. :(
De az a fontos, hogy már otthon van Veled.
Nagyon szép kutyikat tettetek fel, nagyon jó képek.
nüs-nüs. Üdv itt! Nagyon irigyellek ám a kis cunás miatt. :-)
fundi. Egyszerűen gyönyörűek a kuttyancsaid! Miután a múltkor beszéltünk, kicsit bátrabb lettem. Megtudakoltam a dolgokat. Köszönöm szépen a segítséget, valóban minden úgy van ahogy mondtad. Csak sajnos egy-két embertől nem azt kapom(tam) amit vártam. Az az igazság, hogy ha nem imádnám a sharpikat és persze a kutyáimat, akkor hagynám a fenébe! El sem tudod képzelni, hogy mekkora egy undorító egy társaság ez a shar-peies társadalom. Mindenki azt hiszi magáról, hogy tökéletes. Emellett a régi jó dolog, hogy vizet prédikál, bort iszik... :-((