Ebben valószínűleg igazad van, de én arra gondolok, hogy aki már egyáltalán "errefelé keveredik", azt már valamilyen szinten érdekli ez a téma, az már hallott ezekről dolgokról.
Szerintem a topik nem azoknak szól akik még soha nem hallottak ezekről az alternatívákról, hanem azoknak ,akiknek már kérdéseik és mondanivalójuk van a témában, valami már felkeltette az érdeklődésüket.
"Ne becsüljük le az emberek tájékozottságát." - orulnek ha igazad lenne, de akar par a szektorban dolgozo embert megkerdezve is meglepodnel h mennyire nem ismerik...
Ez igaz. Viszont már a mostaniakat sem lehet mind felsorolni és még mennyi jöhet?
Azt lehetne, hogy mondjuk a 1-2 legelterjedtebbet megemlíteni és hozzátenni valamit ami utal általában a csoportra. Pl. Revolut, TW, N26, Curve és más alternatív fintech bankok...
Bár túlbonyolítani sem jó. Szerintem aki ilyesmi iránt érdeklődik, az már találkozott máshol (is) ezekkel a fogalmakkal. Ne becsüljük le az emberek tájékozottságát.
Tekintettel arra, hogy a topik ma már bevonzott a Revoluton kívül más hasonló új konstrukciójú bankkártyákat, fizetási módokat is, mivel azoknak nincs saját topikjuk, lehetne esetleg a topik címét módosítani úgy, hogy ez a topik címében is megjelenjen?
Sokkal jobb ,ha ezek egy helyre koncentrálódnának továbbra is.
Ejnye nyman, nem kellett volna ennyire le írd, hogy mi a szitu, főleg a másik topikban. Tudod, pont Te mondtad, hogy van amit nem írunk le ;-) Tényleg furcsa ha átküldi az MCC-t miért adott pontot, de be fogják ezt is szántani mint a tw esetében. Nem csak mi olvassuk ezeket a topikokat. :-/
"Sokan a TW kartyat hasznaljak a Revolut feltoltesre..."
Ennek van értelme? A TW kártya tölthető HUF kártyáról, de minek áttölteni Revolutra, aminek - úgy tudom - már van valami díja is? Miért nem a TW-t használják?
mnsrnr olvtars, aki behozta ezt a kartyat a topikba, o erre hasznalja. Januar elsejen ott a hozzaszolasa (es ez a reklam helye egy kod is benne, amivel mindketten kaptok ot fontot. Megadhatnam az enyemet is, de ove az elsobbseg :) )
A magyarorszagi bankkartya arfolyamokhoz kepest biztosan kedvezobb.
Ahogy 1-2 hozzaszolassal lejjebb szo volt, 30 napos ciklusonkent 500 font felett 2% a plusz felar.
Jo lenne ha a Curve alkalmazasban a Revolutehoz hasonloan lenne a pillanatnyi arfolyamokrol tajekoztatas es gyorsan ossze lehetne hasonlita a tobbivel.
Sokan a TW kartyat hasznaljak a Revolut feltoltesre, ott is kedvezo arfolyamot tud kialakulni. De pl. a BB UPC 2% visszateritese is mar tud annyit javitani a vegeredmenyen, hogy MNB kozep koruli arfolyam alakul ki.
Vásárlás szempontból kb semmi, de Például az hogy, Revoluton "bármennyi" fajta devizád lehet és appon belül tudsz váltani elég jó árfolyamon EUR-HUF most ~314. Plusz tudsz virtuális kártyákat csinálni hozzá. Összeségében a Revolut hosszútávon a tradicionális bankokat akarja helyettesíteni mert olyan szolgáltatásokkal készülnek.(Hitel, Biztosítás, Kripto) plusz azt afféle takarék számlának használnám :D
Első kérdés ami felmerült bennem, hogy így mi értelme a Revolutnak? Nem egyszerűbb a Curve-el fizetni? Hacsak annyi nem, hogy ha jó az árfolyam akkor bespájzolni vmi devizából.
Arra gondoltam, hogy olcsón fel tudom tölteni a Revolut kártyámat Curve segítségével, de nem vagyok benne biztos, hogy ez olyan szép és jó ahogy én kitaláltam. Revolut Top-up közben a Curve kártyát adnám meg ami a magyar kártyára terhelne. Ennek van valami hátulütője, vagy költsége hogy mégse legyen olyan király mint ahogy én elképzelem?
Ja igen, koszi. Osszekevertem a koltesi limitekkel. Az nem jelenti a koltsegmentesseget, csak az elkoltheto osszeget. Az alkalmazasban 2000-res limitet ir naponta, 5000-ret 30 napos cikluisokban es es 10 000-ret evente. Ami idorol idore novekszik. De ez 2016 nov 25-en frissitett bejegyzes.
A keresenel meg egy evvel ezelotti bejegyzest ir, igy ez lehet 2017-es is.
A Revolut szerintem is a legjobb. Ebbe beleertem a kondiciokat, az atvaltasi arfolyamot, az alkalmazas felepiteset, a kulonbozo biztonsagi opciokat. Itt ugye egy dolog hianyzin nekunk Magyarorszagrol, a forinttal 1:1-ben feltoltes. Ha ez bejonne, akkor minden bizonnyal a mostani kinalatban verhetetlen.
A Revolutnal 6 euro egy tartalekkartya az ingyenes csomagnal es ha jol emlexem egyidoben egyszerre 3 kartyaval rendelkezhez. Ebbol lehet virtualis kartya is.
A gyerek zsebpenzopciot meg nezem. Tobb banknak van ifjusagi csomagja, de ott ugye megjelenik a havi nehanyszaz forintos dij, illetve a 150 e-res limit felett kp. felveteli dij. Az otp-nel ez 399 Ft(?)/hoert kivalthato, hogy sajat automataban korlatlan szamban lehessen felvenni a 150 ezret. De az OTP-hez nem szeretnem hozzaszoktatni.
Az Erste lekonyvelte a tranzakciot, hozza tudtam rendelni a MAX-ot. A jovo heten kiprobalom egy 4%-os kategoriaban, kivancsi vagyok, hogy tenyleg atmegy-e az MCC kod. Ha igen, akkor ezt fogom inkabb hordani.
Egyebkent ha mar fintech, a napokban neztem az alabi kartyakat is.
Monzo
Osper
Tide
Monese
Loot
N26
Qonto
Soldo
Van ami meg nem elerheto meg Mo-n, meg van aminek meg koltsegei vannak. Van amit kimondottan fiatal csaladtagnak talaltak ki. A fentiek kozul egyelore egyikben sem talaltam olyan funkciot, amire egetoen szuksegem lenne.