Nos, ma eljött a kb 95%-os helyzet. A doboz egy egyszerű villanyszerelési dobozka, a szenzorok, és sd kártya helye még változhat. Alapvetően elégedett vagyok, mondhatni végleges lett az első arduino projektem:)
(a vízálló hőmérő is bekötésre került, bár program ügyileg még nem sikerült összehozni, hogy mérjen is, ez még hátra van, segítséget elfogadok:))
Kérlek segítsetek. Egy-két napja kezdtem el arduinoval foglalkozni de C-ből teljesen szűz vagyok. Egy új library-t szeretnék készíteni ami a konstruktorába átvesz referenciaként egy már korábban példányosított osztályt de sehogy sem sikerül. Az átadott osztály az TFTLCD lenne.
Szóval egyszerűen nem megy, van esetleg valakinek valami példája hogyan tudnék már példányosított osztály átadni egy osztály konstruktorba?
Most az ENC28J60-nal szenvedek. Nincs (nem találtam) hozzá egy rendes és érthető leírást, megfűszerezve az én kicsi tudásommal. Lassan a kedvem is elmegy tőle.
bizonyos demok mennek nálam is, aztán ha szeretném az ENC-hoz tartozó lib-re szabni a w5100-es demot, akkor megáll a tudományom.
Sziasztok!
Találtam, ezt a fórumot, én is foglalkozom arduinoval már egy pár hete. Lenne egy kérdésem azok felé akik foglalkoznak még arduinoval.
Villanymotort szeretnék panelhez kötni, de nem olyan mint a servo motor, hogy 3 kifizetése van: föld, 5v, és hogy melyik lábra kötjük. Villanynotornál két kivezetés van: egy plusz meg negatív. Hogyan tudnám felvenni a kapcsolatot a villanymotorral a chippel, hogy vezérelni tudjam.
Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
Az SD kártyára rügzitett CSV file-t kézzel feltöltöttem ide:
https://thingspeak.com/channels/10753
Ide szeretném majd 5 percenként feltölteni online.
Most a nyári idő miatt egy plusz órával elcsúszik az idő, de gondolom ez majd a jövő héten megoldódik amikor az USA is át áll a nyári időre, vagy majd ha online lesz.
Nekem sajna a csekély tudásommal nem sikerült az RTC-t betennem. Kezd elfogyni igen, olyan 20k körül járok egy hőmérővel, és a fénymérővel. Ha elfogy, akkor én Mega-ra váltok,amúgy is nemcsak a memória kezd fogyni, hanem a lábak is.
Én is online szeretném majd véglegesíteni, és kitelepíteni a kedvenc horgászhelyemre!
Érdekes módon ezzel a megoldással működött(D8 beállítva powerként), ha 3,3-ra vagy 5v-ra kötöttem, a kártya olvasása igencsak ingadozó volt. Bevallom, a megoldást "loptam", így nem tudok rá magyarázatot adni, csupán annyit, hogy a hétvégi több mint 48 órás teszt alatt semmiféle hiba nem jött elő.