Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2214

Ettol fuggetlenul a mostani kapcsolatomban nagyon jolesik szempillarezegtetve megvarni a parom,hogy cserelje ki az egot:)))

Nnna, az a feminizmus, ha nem átallod te magad kicserélni azt a vackot, pedig ott a hím, akire rá lehetne testálni. Nem mintha egy égőcsere olyan bonyolult feladat volna, föl nem foghatom, hogy ezzel miért kell megvárni a teremtés koronáját.

Előzmény: Gabiiiiii (2213)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2213

en hazaskent neveltem a gyerekeimet egyedulallokent es mondhatom,egesz jol boldogultam.......Tudok festeni-tapetazni,szoget beverni,egot cserelni.......Nem akarom a ferfiakat ledegradalni,de megnezem,hany szazalekuk tudja azt es ugy ellatni,amit egy no....

Van koztuk,de azert lassuk be,nem jellemzo....

Ettol fuggetlenul a mostani kapcsolatomban nagyon jolesik szempillarezegtetve megvarni a parom,hogy cserelje ki az egot:)))

A hagyomanyos szerepek bizonyos resze igencsak a fogamravalo....mas resze meg nem.....Ha feminizmus,hogy nalunk a fiam es parom is mosogat,ha kell,hogy ha en vagyok beteg vagy faradt,akkor ok latjak el a kicsit meg a haztartast,hogy agyba kapom a reggelit idonkent,akkor ez igy tetszik nekem:)

Tegnap este hoemelkedesem volt es eleg kutyaul voltam,hazamentem es lefekudtem....Agyba kaptam a vacsorat,megfurdettek a kicsit,megetettek,ellattak....Es kozben ugyan felallitottak sutyiban egy pingpongasztalt a nagyszoba kozepen,de elneztem:)))

Előzmény: emmy4 (2209)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2212

Én is akartam már javasolni a topikot, nagy össznépi nőgyűlölést lehet ott rendezni. Írtam oda régebben.  

Előzmény: almaborvirag (2211)
almaborvirag Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2211
Lanyok - irigylem a turelmeteket.

Rokarege - eltevedtel. De nagyon. Ajanlom, hogy nezz be a HUSZ-ba, a Szamit-e a ferfiak kulseje topikba. Megerto 'fulekre' fogsz talalni. Van ott egy joparolyan pasi, aki a sajat sikertelenseget a tarskapcsolatokban (szerelemben) az egesz noi nem hibajanak tartja. Na meg persze a feministaknak. Kar, hogy Mo-n mindenki feminista, aki ki meri nyitni a szajat. Egyebkent ezzel kapcsolatban egy amerikai koziro mondasa a kedvencem: En csak olyan ferfival allok szoba, aki mar felfogta, hogy a 'feminista' az nem szitokszo.

Tóthika Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2210
Az alábbi beírásodra reagáltam (2175): "A könyv pedig egyértelműen nőknek készült, piaci szempontok alapján, akár a Nők lapja." Ennek a kijelentésednek is kb. annyi az alapja, mint a nőket en bloc dehonesztáló megjegyzéseidnek, én meg felhúztam magam rajta.
Előzmény: Rókarege Ran (2196)
emmy4 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2209
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam , de nem tudom megállni, hogy ne szóljak közbe. A feminizmusról: a feminista mozgalom még akkor indult 19. sz vége-20. század eleje, mikor a nőknek nem volt szavazati joguk, nem örökölhettek, nem tanulhattak felsőoktatási intézményben stb., lényegében nem tartoztak az adott ország teljesjogú állampolgárai közé (jogilag). A feminista mozgalom meghatározásában ezért szerepel a "férfi uralom ellen" - kitétel. Lényegében a 20. -század közepére a mozgalom elérte a kitűzött célokat, kérdés, hogy milyen további feladatokat vállalhat fel. Pl.: a fizetések egyenlősége, megkülönbözetés elleni harc a foglalkoztatásban stb. , ezt mindenki a saját szempontjából értékeli.

A társas kapcsolatokban is -szerintem!!!- az adott "szereplők" hozzáállása, neveltetése, világnézete, stb. dominál. Azt azért valjuk be, mindenkinek olyan kapcsolatai vannak, amilyet kialakít magának. Ha én az lején úgy alakítom a kapcsolatomat, hogy társként, egyenlő partnerként kezeljenk, akkor ez így is fog történni. Nem választok magam mellé olyan férfit, akiről "lerí", hogy egy óriási macsó, ha én egy megértő társra, kiegyensúlyozott kapcsolatra vágyom. Természetesen ez hosszú folyamat - megtalálni az úgymond tökéletes társat - hiszen senki sem tökéletes mindenben. Ezt az utat vagy bejárja valaki sikeresen, (akár több elrontott kapcsolat árán is), vagy esetleg beleugrik olyan dologba, ami nem teljesen megfelelő neki.

A gyerekvállalásnál is ez a szempont, ha megtaláltam a társam, aki szintén gyermeket akar, szintén vállalja az ezzel kapcsolatos nehézségeket, feladatokat, akkor vállalunk gyerket, ha nem akkor meg nem. Azért azt be kell látni, hogy gyermekszülés után 1 nőnek segítségre van szüksége, mind fizikai, mind anyagi, mind lelki értelemben.
Van olyan barátnőm, akinek már a 4. babája születik, hivatásos anya és nagyon boldog,most megint tanulni akar, befejezni a tanulmányait, mert még ő is azt mondja, hogy a gyerekek mellett is szertne dolgozni. Van két másik barátnőm akik, egyedül vállaltak babát (ill. mikor várták, akkor még ketten várták). Az egyiknek az édesanyja segít nagyon sokat (együtt laknak), a másiknak a nővére tud besegíteni, de azért egyedül nevelni gyereket, és mellette dolgozni és kifizetni a lakbért stb. nagyon-nagyon nehéz.
Ezek után azt hiszem én még meggondolom:). Természetesen nincs olyan hogy a maximlisan megfelelő alkalom, de azért a körülményeken is lehet alakítani. Szerintem sok 30-as nő gondolkozik úgy mint én, talán ezért várnak a gyermek vállalással.
adrienne1 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2208
Gabikam, ezt kapokanak is ismételd el parszor, rafér...:D
Előzmény: Gabiiiiii (2206)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2207

A ferfi manapsag mar nem anyagi es erkolcsi feljebbvaloja a nonek,egy no remekul elbodogul ferfi nelkul is,ha akar,vagy ra van kenyszeritve......

Mingyá' jön valami sirám, hogy "és lám, mire jutott a világ".

Egy no sokkal tobb annal,minthogy megszulje es kihorja a teremtes koronainak az utodjait.......

Ja. Például (ideális esetben) társ.

Előzmény: Gabiiiiii (2206)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2206

az,hogy a ferfiuralom ellen kuzd,az teljesen rendben van,csak nem szabad atesni a lo tulso oldalara.......

A ferfi manapsag mar nem anyagi es erkolcsi feljebbvaloja a nonek,egy no remekul elbodogul ferfi nelkul is,ha akar,vagy ra van kenyszeritve......Altalaban egy no nem azert tart kapcsolatot egy ferfival,hogy legyen valaki,aki megmondja neki,hogy mit csinaljon......A biologiai szerepeket nem szabad tulertekelni,mint ahogy az is butasag,ha egy ferfit kizarolag a f.ka iranyit.......Egy no sokkal tobb annal,minthogy megszulje es kihorja a teremtes koronainak az utodjait.......

Előzmény: Rókarege Ran (2187)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2205
Jó. Értem. És ehhez képest mit gondolsz te? (Vigyázat, nem mondtam, hogy egyetértek az említett leányzóval.)
Előzmény: Rókarege Ran (2174)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2204

Arról beszélek, hogy a nőnek nem a működőképesség az első számú szempontja.

Milyen egy jól működő párkapcsolat? Apuka osztja az észt, anyuka meg tágra nyílt szemekkel, megdicsőülten bólogat, miközben kavargatja a rántást?

Előzmény: Rókarege Ran (2191)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2203

Berne pszichiáter, nem pedig kineziológusasztrológusősasszonykuruzsló, amit nyilván megvetsz.

Még csak azt sem mondhatnám, hogy a párkapcsolatokra hegyezi ki az Emberi játszmákat vagy a Sorskönyvet; a teljesség igénye nélkül szó van a szenvedélybetegségről, a munkahelyi és családon belüli, és természetesen a szexuális indíttatású játszmákról is.

Előzmény: Rókarege Ran (2177)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2202

A könyv pedig egyértelműen nőknek készült, piaci szempontok alapján, akár a Nők lapja. 

Na ne mondd. És ezt miből szűrted le? Abból az öt sorból, amit elolvastál?

Előzmény: Rókarege Ran (2175)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2201
Természetadta különbségek - mint például? Elismerem a létüket, bár nem vagyok benne biztos, hogy ugyanazt értjük alatta. Továbbá ezek általánosságok, melyektől el lehet, és el is szoktak térni bizonyos egyének, és nem azért, mert feministák, hanem mert ölég változatos a génkészletünk.
Előzmény: Rókarege Ran (2187)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2200

Ha más nem marad, akkor fogjuk rá a másikra, hogy offtopic.

Előzmény: ViragViragVirag (2199)
ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2199

Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?

Eleg sok baratnom annak ellenere, hogy mar joval tobb mint 30 meg nem tudott kulonbozo okok miatt gyereket vallalni. A kornyezet egy resze megerti de masok allandoan azt talagatjak vajon neki nem lehet gyereke vagy a pasijank nem megy....

Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2198
A buta dolog az, hogy nem lehet általánosítani. Ha ide jön egy svájci, akkor megállapítja, hogy a magyarok szegények és lopnak - a svájciakhoz képest.
Előzmény: ViragViragVirag (2195)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2197
Csak azt írom, hogy egyre gyakoribb az a jelenség, higy egy nő képtelen elfogadni a valóságot és önmagát. Legkirívóbb eset ha a koráról van szó.
Előzmény: ViragViragVirag (2195)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2196

Ennek a hozzászólásnak mi az értelm azon kívül, hogy engem simpfölsz benne?

Előzmény: Tóthika (2194)
ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2195

Magyarrokrol azt az altalanositast hallom, hogy mind lop es mind szegeny. Nem igaz annak ellenere,hogy altalanositas.

Nem gondolod vegig amit leirsz. Keseru vagy es valakin ezt le akarod vezetni. Provokalni problasz noket, pedig nem tudod mert a butasaggal nem lehet.

En tobbet a te megjegyzeseidre nem irok, mert te nagyon buta dolgokat irsz. 

Előzmény: Rókarege Ran (2193)
Tóthika Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2194
Bírom, aki valaki sommás ítéleteket hoz olyan kérdésekben, amihez annyit ért, mint tyúk a harangöntéshez. Berne jónevű amerikai pszichiáter volt, az Emberi játszmákat egy tankönyvéhez írta segédkönyvnek. (Ha nem fedezed fel a különbséget a Nők lapja meg egy pszichológiai szakkönyv között, az téged minősít.) Nem az a szégyen, ha valamit nem tudsz, hanem ha ismeretek nélkül ostobaságokat beszélsz róla.

Baromira idegesítő benned, hogy megalapozatlanul általánosítasz, és a kudarcaidat kivetíted az egész női nemre. A kinyilatkoztatásaid szánalmasak, süt belőlük, hogy kiábrándult macsónak szeretnél látszani, de nem hiteles az alakításod. Ha egyszer felfogod, hogy férfiben és nőben is van tisztességes és tisztességtelen, értelmes és ostoba, és ez nem nemfüggő, akkor talán kimászhatsz a gödrödből - ha nem, keseredj nyugodtan bele a szerepedbe.
Előzmény: Rókarege Ran (2175)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2193
A nők szerint semmi sem általánosítható, pláne ha róluk van szó. Gondolom azt sem lehet kijelenteni, hogy a férfiaknál jobban szeretnek álmodozni, ábrándozni, csak mert Margaret Thatcherre ez nem volt jellemző.
Előzmény: ViragViragVirag (2192)
ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2192

"Arról beszélek, hogy a nőnek nem a működőképesség az első számú szempontja."

Nem ertek egyet. Serto es buta megjegyzes.

"Sokszor teljesen irreális dolgokhoz ragaszkodik, irreális céljai és elvárásai vannak."

Ezek a te tapasztalatiad a te noi ismerosokkel. Nem lehet altalanositani. 

"Ennek köszönhetően a valójában jól működő dolgokat, kapcsolatokat, érzelmeket sem értékeli. Később lehet, hogy megbánja, de előbb-utóbb mindig többet akar a valóságnál"

Ez megint a te tapasztalatod es nem altalanosithato.

Előzmény: Rókarege Ran (2191)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2191
Arról beszélek, hogy a nőnek nem a működőképesség az első számú szempontja. Sokszor teljesen irreális dolgokhoz ragaszkodik, irreális céljai és elvárásai vannak. Ennek köszönhetően a valójában jól működő dolgokat, kapcsolatokat, érzelmeket sem értékeli. Később lehet, hogy megbánja, de előbb-utóbb mindig többet akar a valóságnál. 
Előzmény: ViragViragVirag (2190)
ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2190

Miert egy no nem jut el oda ahova akar?  Te mirol beszelsz?

Előzmény: Rókarege Ran (2189)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2189

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy büszkeség ide vagy oda, a működőképesség az első. A vége persze mindig az, hogy a férfi eljut ideáig és szarik a büszkeségre.

Előzmény: ViragViragVirag (2188)
ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2188

termeszetesen ebben a formaban egyiknek sem happy end a vege.

Ugyanakkor mint ahogy te buszken viseled a ferfi szerepeket Gabiii is buszken viseli a noi szerepeket.

Előzmény: Rókarege Ran (2186)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2187

A Magyar Virtuális Enciklopédia szerint: "feminizmus – politikai eszme és mozgalom, amely a nők társadalmi felszabadításáért, a férfiuralom ellen küzd".

Szerintem a feminista a férfiuralom ellen küzd a magánéletben is, nem ismeri el a természetadta különbségeket.

Előzmény: Gabiiiiii (2184)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2186

Büszkeség és balítélet.

Mindig happy end a vége?

Előzmény: Gabiiiiii (2185)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2185
tudod,a sajat csaladombnan eppen most latom,hogy mennyit szamit egy nonek a biszkesege..Hogy huzogatja a hatarokat,meddig mehet el...hogy ha kusznak utana,akkor nem kell,de ha a masik mondja,hogy fejezzek be,a fene megeszi....Buszkeseg es egy eletkorban a sajat lehetosegei es korlatai probalgatasa teljesen normalis.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!