Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.09 0 0 19409
Gratu! :)

Nálunk Kael'tas P4 elérve, de még káosz van. Kezd elegem lenni, hogy Kael encounter alatt valami MINDIG történik, aminek nem kellene bekövetkeznie.
Előzmény: Zka (19406)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19408
Azért nem volt az olyan gázos setup szerintem, 5 melee DPS volt. Egyes tryokon 6 (retripalával)
Ez egy kurvajó boss, ennyit tudok mondani :) De ZJ jobb :D
Előzmény: Törölt nick (19407)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19407
overgearelt kocsogok vagyunk, cserebe absz. nem idealis setuppal mentunk..:)
Előzmény: Zka (19406)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19406
Vashj Down!!!!!
Véégre! És én tankoltam :)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19405

és nem osztottam, csak elmondtam h az ilyenfajta talenteket pve-re nem lehet használni normálisan.

Ha ez történt volna, egy szót sem szóltam volna. Te azzal nyitottál, hogy hányszor wipelünk miattam, szar a dps-em, a guildem meg nem tud játszani. Hazudsz, magyarul.

Az, hogy Karában elvannak vele, az egy dolog

Ami mondjuk nem hátrány, ha Karáról volt eddig szó, bazz!

De attól még nem jó.

Definiáld a "jó"-t légy szíves. Ha a jó a kiminmaxolt 3gombos maxidps, aki beáll a boss hátába és rátapad a shred-re, akkor nem, valóban nem jó. Ha az a jó, ami szórakoztat, egyedi, ÉS mellette tud valami hasznosat is kezdeni, jól teljesít egy raid groupban, jó játék mellett átlagosnál nem rosszabbul teljesít, akkor meg jó.

Részemről lezárva

Semmi gond, megbocsájtom, hogy tapló voltál.

Előzmény: Zka (19404)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19404
Én se HC guildben vagyok, és nem osztottam, csak elmondtam h az ilyenfajta talenteket pve-re nem lehet használni normálisan. Az, hogy Karában elvannak vele, az egy dolog. Az hogy neki ez bejön az egy másik. De attól még nem jó. (pvp-n kívül másra)
Részemről lezárva, innentől csak kacarászok.
Előzmény: Doktor Toka (19403)
Doktor Toka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19403

Az a baj srácok, hogy jön egy új gyerek és rögtön nekiugrotok.

Ez azért is van, mert akik jönnek azok általában balfaszok és csak ritkán vannak normális újabb playerek, akik megtalálják ezt a topikot.

Az, hogy valaki egy különleges talenttel megy, ami neki és a guildjének megfelel, szvsz nem akkora bűn, hogy most egy top magyar guild játékosa, meg két másik MH-BT-t farmoló (és akkor most jóindulatú voltam Timna) rögtön ilyen szinten ossza.

Archenemy, te magad is tudod, hogy a talented nem optimális 25-fősökre. Lehet, hogy 10 fősre sem, de ha neked ez fun, és a guilded belemegy, akkor legyen így. Pláne, ha arénázol is, ahol tényleg életmentő az NS.

A mi guildünk alapszabálya: if it's not fun, we're not doing it. Ezért van nálunk csomó boomkin druid, meg ilyen-olyan idióta offspecek (arms warri raidben pl.) Mert mindenki úgy játszik, ahogy szeret és majd az offik eldöntik, hogy jöhet-e vagy sem úgy, ahogy van. Anno, amikor hc guildben voltam, 1 évig voltam protwarri azért, mert csak 1 db dps-warrior lehetett a guildben és a többi, mind protos. Alig vártam, hogy átmehessek furyra, de ehhez egy guildváltás kellett.

Azért, mert ti HC guildben játszotok, még nem kéne lenézni egy másfajta játékstílust, ahol a world first helyett a funon van a hangsúly.

Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19402

Az volt a baj, és nem tudom ez miért volt, hogy akármivel fogtuk be őket, trap vagy egyéb kb három másodperc múlva kijöttek belőle. (moroes addjai)

Lehet, hogy köztük volt Lady Keira Berrybuck  (wowwiki)

Her heals and cleanses make her extremely disruptive, as she will release her friends from Shackle Undead and Freezing Trap.

Azaz ez a csaj kiszed másokat azokból a cc-kből amikből ki tud. Megoldás: őt kell le-cc-zni először. (cc:crowd control, azaz olyan képességek, amikkel kivonsz egy darabig másokat a forgalomból. Ilyen a fagyasztós csapda pl., vagy a rogue blind-je.)

Még egy csak allis trükk: a garottot (moroe fő debuffját) leszedi a törpék stone form-ja is.

Előzmény: Dorinesz (19387)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19401

Tudod mit, a 25 fősbe berakás is legyen a te problémád :p Nem azért jöttem ide, hogy tanácsokat kérjek, mert gyengének érzem magam, hanem megosztottam pár alapfogalmat és cuccszerzési tippet valakivel, aki Kara elején tart. Hogy páran dogmákat hangoztatva meglehetősen arrogánsan belekötöttek a speccembe (ami valóban szokatlan, de eddig jól működött), lenúboztak, megvádoltak engem, hogy wipe-t okozok, megvádolták a guildtársaimat, hogy biztos szarul játszanak, arról nem tehetek.

De a kedvedért megnéztem közben, wowwikin Feral's swiftness néven fut ez a talentösszeállítás.

http://www.wowwiki.com/Druid_builds#Feral.27s_Swiftness_.280.2F40.2F21.29

Ott is elismerik, hogy nem a legjobb dps spec (én is ezt mondtam), de ott is írják, hogy ha vki más mangle-zik, akkor nem gáz (ahogy nálunk is van), tud offtankolni, és gyógyítani, ha kell (ahogy ezt is megmondtam). Nekem bejött, mondom, dps listában középtájt szoktam lenni, közepes gearrel. Pvp-ben meg meg sem tudom számolni, hányszor mentettem meg magam vagy más életét egy jól időzített NS+HT-vel, hányszor tudtam váltani healre ha valaki gyengélkedett pvp-ben és raidben egyaránt, stb.

Egyszerűen így szoktam meg a druidát, mea maxima culpa, most már ezzel a kereszttel kell leélnem szánalmas életem :p

Előzmény: Chaina (19400)
Chaina Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19400
Nézd, amire te használod, neked biztos megfelel, de nemigen raknálak be ezzel a talenttel egyetlen 25 fős raidbe se. Igazság szerint 10 fősbe se nagyon, de ez már legyen az én problémám.
Előzmény: Archenemy (19399)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19399

Itt jön az a pont ahol fel kell sorolni a guildjeink legjobb eredményeit?

Természetesen nem, mindössze rá kívántam világítani, hogy nem most jöttünk ki Ragefire Chasmból.

Előzmény: Chaina (19396)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19398
Ebben az esetben majd magunktól is rá fogunk jönni arra, hogy nem megy ez így tovább. A "magas lóról osztom az észt, hogy más de hülye" akkor sem szimpatikus nekem, ha az illető előtte szólózta le Illidiant.
Előzmény: Zka (19395)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19397

"Őszintén szólva azzal, hogy (saját bevallásod szerint) egy tankképtelen feral druid vagy,"

Offtank azért talán még megy :p Főtankhoz valóban hiányzik néhány key talent.

"Megéri azért az NSért? Nagyon erősen kétlem. "

Ez jó kérdés, de nekem tetszik, hogy van. Omen of clarity úgyis kell, onnan már csak 10 pont, imp rejuv, intensity mind segítenek, ha kell egy plusz gyógyító egy összecsapáshoz. Mint mondottam, a mangle is rajta szokott lenni a célponton, tehát az sem 100%-ban igaz, hogy "bukom a 41 pontos talentet", mert gyakorlatilag nem bukom.

Egy pillanatra szerepet átvenni valóban nem kell spec, de én könnyebbnek és biztosabbnak érzem így a szerepek közti váltást így.

Előzmény: Zka (19391)
Chaina Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19396
Itt jön az a pont ahol fel kell sorolni a guildjeink legjobb eredményeit?
Előzmény: Archenemy (19393)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19395
Nem akarlak becsmérelni vagy kiábrándítani, de Kara nagyon könnyű content, ha már kicsit is gearelt, tapasztalt a csapat, 8-9 ember simán elég oda. 2 healert vinni meg teljesen természetes. ZA eleje dettó.
Előzmény: Archenemy (19393)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19394
Teljesen igaz, ezt kihagytam. Ez azonban nem akkora tévedés, mint amekkorát az elején nekem tulajdonítani igyekeztél.
Előzmény: uncas (19392)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19393
Hát, akkor így kara kitisztítása, zulaman első bossa után, 2 healeres, 8-9 fős bosskillek után kénytelenek vagyunk szembesülni a Wow fórum ítéletével: szarok vagyunk, rosszul játszunk, nem értjük a kasztunkat :p Egye fene, majd túltesszük magunkat rajta :p
Előzmény: uncas (19388)
uncas Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19392
Ez még így sem kerek. Mert az Intensity révén a spirit (és az intellect is) a kasztolás alatti (5s-es szabály) manaregenrációt is növeli. Az Intensity az NS előfeltétele, ergo neked is kell legyen.
Előzmény: Archenemy (19389)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19391
Valóban nem ismerlek, de attól még a leírtak alapján hagy alkossak már véleményt. És pl az, hogy a "hibridek a tiszta kasztokat mímelik", egy elavult téveszme és igencsak felhördültem mikor ezt olvastam.

Egy pillanatra szerepet átvenni meg nem kell semmi spec, én is mindig azonnal healelni kezdek shadow priesttel ha meghal a healer egy 5fősben, 90%-ban megmenti a csapatot egy wipetól. 0 pont van holyn és hülye lennék ha tennék rá ezért.

Őszintén szólva azzal, hogy (saját bevallásod szerint) egy tankképtelen feral druid vagy, nem érzem, hogy miért vagy hibridebb, mint egy tankképes példány. Megéri azért az NSért? Nagyon erősen kétlem. Pvpre biztos frankó, de pveről beszéltünk ha jól vettem ki.
Előzmény: Archenemy (19385)
Dorinesz Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19390
Jók ezek a taktikok, amiket leírsz, csak az a baj, hogy nagyon utálok pvp-zni. És azért tartom tök feleslegesnek is, mert igazán jó híler cucc nem esik bg-ből. Egyedül azért az arénás macéért fáj a szívem, de lehet, hogy az se lesz meg, amennyit én arénázom. A mási, meg az, hogy mire reagálok pvp-ben, már meg is haltam. :-D Szóval teljesen leblokkol az agyam, és csak akkor jut eszembe, hogy mit kellett volna csinálni, amikor már késő.
Előzmény: Archenemy (19376)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19389

Teljes mondatot idézzünk, legyünk szívesek, a teljes mondat ugyanis ez volt:

spirit (manaregeneráció, ha nem varázsolsz, VESSZŐ, innervate jobban hat)

értelmezés, segítek:

spirit:manaregeneráció, ha nem varázsolsz: így egyszerűsítettem, hogy a spirit akkor növeli a mana regenerációt, ha már legalább 5 mp-e nem kasztoltál, szemben a sima mp5-tel, ami folyamatosan hat.

Az innervate meg azért hat jobban, ha több spirited van, mert a spirit alapú manaregent növeli (bár 2.4 óta a fasse tudja, ha hibázok, akkor itt).

Tehát nem úgy értettem, hogy ha nem varázsolsz, jobban hat az innervate, hanem a "ha nem varázsolsz" kitétel még a spirit-based manaregenhez tartozott.

Elkeserítő meg az, mikor nem az értelmét keresed valaminek, csak bele akarsz kötni.

Előzmény: uncas (19386)
uncas Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19388
A druid hibridséghez csak annyit tennék hozzá hogy a druid tökéletesen képes ellátni "main" szerepeket mint pl. tank vagy healer. De egy talenttel ez nem fog menni.
Viszont a feral mint DPS még egy normális talenttel sem fogja felvenni a versenyt egy tiszta DPS kaszttal, nem hogy egy ilyen hibrid talenttel. Szóval erre alapozta Zka a csapattársaid képességeivel való fenntartásait.
Előzmény: Archenemy (19385)
Dorinesz Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19387

Igen, nálunk is a cél az volt, hogy először az addokat vágjuk haza, aztán jöhet Moroes. De hát nem sikerült. Az volt a baj, és nem tudom ez miért volt, hogy akármivel fogtuk be őket, trap vagy egyéb kb három másodperc múlva kijöttek belőle. És hát a trapot se lehet azonnal használni mégegyszer, és mire lement a cooldown-ja, egy híler minimum belehalt... Az meg volt a másik, hogy kevés a dps nagyon. Próbáltuk összehozni úgy a csapatot, hogy leginkább a saját guildből legyenek a tagok, és egy-két külsős legfeljebb. Nade mi annyira kezdők vagyunk még, hogy az hihetetlen. Szóval nem is csodálkozom azon, hogy nem ment. De én ezt előre láttam. Szerintem kb 4-5 embernek vannak meg a megfelelő cuccai karára, meg a megfelelő talentozása, a többi szart se ér. Így nem fogunk tudni egyről a kettőre jutni. Fent van az armoryn, a többiek már megnézték.

De tegnap már eljutottunk arra a szintre, hogy a többiek is belátták, hogy csak mi csírák vagyunk karára egyelőre, és elindult némi szervezkedés. Azt mondták, hogy hajlandók a magyar guildet feláldozni, és bevenni pár külsőst, akiknek megvannak a cuccaik, stb raidre. Tegnap be is válaszottuk az első külföldit, remélem nem fogtunk mellé vele. De full epic bm hunter, szóval annyira nem jártunk vele rosszul sztem. A guildben most csak 70-esek vannak, a többieket kipateroltuk onnan egy másik guildbe, hogy aki belép, és arra számít, hogy milyen raid guild a miénk, tele vagyunk egy csomó kisszintű karival, akkor az egyből ki is lép a fenébe. De nem tudom miben bíznak a többiek, mert ha elmegyünk karába, az első alkalom után már látszani fog, hogy rohadtul nem vagyunk egy raidre kispécizett társaság, szal max addig fogják bírni a külsősök, és aztán lépnek le. Sztem az egész guild fel fog oszlani max pár hónapon belül, mert nem itt van a hiba. Sztem túl gyors a tempó, és mindenki erőlteti karát. Pedig a csapat fele még nincs készen. És amikor ezt megemlítem, akkor mindenki rám mérges, mert mit pofázok hülyeségeket.

Előzmény: Archenemy (19372)
uncas Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19386
ha nem varázsolsz, innervate jobban hat
Bah, nem is tudom mit írjak erre. Asszem legjobb lenne csendben elsikkadni fölötte de egy ilyet olvasni főleg egy druid tollából elég elkesrítő.
Előzmény: Archenemy (19376)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19385

Tedd túl magad rajta, hogy valaki nem a te elképzeléseidnek megfelelően játszik, hidd el, könnyebb lesz. Én nem oltogattam itt mindenkit, hogy a hibrid út az egyetlen, mindössze megemlítettem, hogy én így játszom. Ezzel szemben te már a harmadik hozzászólásodban győzködsz, hogy miért is szar, ahogy játszom. Mindezt úgy, hogy nem ismersz, nem ismered a guildemet, az összeállítást, a pontos specet, a geart, a fő tevékenységi körömet, a taktikáimat, előző karijaimat, semmit.

Én nem állítottam, hogy hibridnek lenni a legjobb, sőt, beláttam, hogy vannak hiányosságai. Tanknak valóban nem alkalmas, sem main healernek - ennek megfelelően nem is csinálom egyiket sem. Ezzel szemben meglehetősen rugalmas dps-nek tartom, aki pár pillanatig át tud venni egy másik szerepet (cc vagy healer), ha zavar támad az erőben.

Hogy a guildom nem játszana jól: bocsáss meg, de az ilyen szintű bigott prekoncepcióval nem fogok vitatkozni. Majd ha te leszel a guildünk vezetője, máshogy csináljuk majd, megígérem. Ameddig nem így van, és jól haladunk, addig tudod, eszembe jut az a vicc" drágám, hát most kinek hiszel, nekem, vagy a szemednek!?" :p

Előzmény: Zka (19383)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19384
Ja és a hibrid osztályoknak egyáltalán nincs negyedannyi lehetőségűk, mint a tisztáknak. Csak mások.
Mellesleg 4 tiszta osztályt ismerek: rugó, hunter, mage, lock. Az összes többi hibrid.
Előzmény: Zka (19383)
Zka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19383
Az, hogy nem maradsz el jelentősen, jelentheti azt is, hogy ők nem játszanak megfelelően.

A hibrid osztályok átöltözéssel váltanak szerepet, de a talent a választott szerepkörre kell kiélezve legyen. Én prot warrior vagyok, a guildem main tankja. Ha DPSelnem kell azt is a standard MT specemen teszem, DPS cuccban. Ha egy vegyes dps/tank specem lenne, nem lehetnék MT mert túl szar lenne a threatem.

A 31 és 41 pontos talentek gyakran túl jók ahhoz, hogy kihagyja az ember.
Előzmény: Archenemy (19381)
Dorinesz Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19382

Tudtam ezt a poison leszedőt, hogy van, meg a remove curse-t is. Ha valami poison alapú sebzést kapunk, azt egyből tudom, hogy az, és le is tudom szedni, ezzel a remove-val szoktam gondban lenni. De most már résen leszek, és figyelni fogom. Sajnos mivel Attumennél tovább nem jutottunk, még várat magára az idő, hogy teljesen megértsem, amit leírtál (bár már dereng valami :-D). Moroes-nál annyi volt, hogy "áááá..... jé, meghaltam." Kb. Egy olyan alkalom volt, hogy az addokat sikerült lenyírni, és utána moroes jött volna, de kevés volt a dps, meg addigra már két híler is halott volt, szal esélytelen volt.

Előzmény: Chaina (19356)
Archenemy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19381
Nem azért választottam hibrid osztályt, hogy pure osztályt mímeljek negyedannyi lehetőséggel. Mangle hiányzik egyedül, azt meg rápakolja a másik druida. A raid elégedett velem, dps-ben nem maradok el a többi dps-től, és bizonyos bossoknál nagy könnyebbség, hogy és is tudok healelni.
Előzmény: Zka (19378)
Doktor Toka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 19380

Nem lehet, hogy csak offtankolni szokott? Esetleg ez valami bg/aréna/funtalent?

Annyira brutális a stílusod néha, Timna.

Előzmény: Zka (19378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!